icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

zibi
11. máj 2017

@ericia no to dhea je taky hrozny bum a neivem ..ako odporucaju to , ale narusuje to cinnost aj inych hormonov a moze to mat aj neziaduce ucinky

ja si myslim, ze prolaktin ti robi zle folikuly, prolaktin ma vplyv aj na progesteron , tak si davaj pozor aby si mala utrogestan aspon 1200 mg, v reprofite to tak davaju, lebo tych 1200 je akurat pre zenu po ivf aj kvoli imunite a tak

no ten prolaktin co beries? to je dost zasadna vec preco sa nedari moja ..lebo v podstate ako keby tvoje telo bolo v module ze kojis ..a tym padom aj foliky vyzeraju .
Skus tu ascwagandhu - je to prirodna vec, skus vysoke davky vitaminu B6 - napr. si kup bekomplex jamieson tam je tusim 100 mg beciek, alebo milgama ma tiez, vitamin E, zinok - to vsetko znizuje prolaktin a ovplyvnuje aj kvalitu folikulov, ten melatonin , materska kasicka, pel a propolis od medpharmy - na foliky a koeznym q10 - to by ti mohlo pomoct aj na prolaktin aj na foliky ..
a skus to dečko teda aj to dečko znizuje FSH a velmi ovplyvnuje hormony
aj baby tu vela toho ppoisali
pripadne do dhea - mas sa brat 50 mg rano a 25 vecer
ale urcite treba vela vitaminov, aby sa foliky spamaatli a aspon 2 meisace treba, cize aspon 2 menstruacie a na 3 skusit soft alebo nativ..ja si myslim, ze to vyjde, len treba sa dat trochu dokopy
a repro imuno mas ok?

zibi
11. máj 2017

@sussah no to som len nedavno objavila 🙂 ze pomaha nidacii
aj teraz som objavila tu ashwagandhu, ze tiez dobre vplyva na plodnost
stale daco objavim uz mam z toho chaos 😀
ale tak zaujimave veci to su a hlavne nech to pomoze 🙂
bromelin sa ma len 5 dni pocnuc vkladom
a naj je cisty ananas na 5 ks rozdelit aj so stredom
ale v podstate teraz ekd sa tak nad tym zamyllam, bromelin vlastne len prekrvuje maternicu a je to valstne enzym , mozno lepsiu sluzbu spravi intralipid
vela bab, co im nevysli vklady tak este pred repro imunologiou ked nevedeli preco vklady nevychadzaju , tak skusali to s tym ananasom..nakolko to babam vychazdalo neviem..ale ked je embsryjo ok, aj zena ok a neuchyti sa , velky vplyv ma ta repro imuno alebo embryo ..cize ten bromelin je take placebo uz pre mna ..po tom vsetkom co uz viem,
skor by som verila tej ALA , kedze moze obsahovat vo svojej strukture latky podobne intralipidu a preto sa to mozno podari

ericia
11. máj 2017

@zibi na prolaktin neberiem nič... A vlastne až teraz pozerám, že ho mám 55.. Ono to spolu súvisí ako si mi písala.. Mne pred prvým IVF kazali urobiť štítnu žľazu, hematologiu, imunológiu a genetiku... Všetko mam v poriadku.. Reprodukčnu ešte nemám.. Ale ak sa mi ani tretie IVF nepodarí, pôjdem do Nitry. .. Skúsim všetko čo by mi mohlo pomôcť a uvidím co budúci mesiac aké budú výsledky z HP a nechám si všetko vysvetliť do podrobna, čo je co... Ďakujem za rady 😊

zibi
11. máj 2017

@ericia zacni preventivne brat aj omega 3 ryby olej - to je na tu imunitu keby ze su nk bunky zvysene - aspon 720 epa musis, cize cca 3 az 4 tabletky a dobre to robi aj na foliky
drzim palce a kludne napis aj IP keby ze potrebujes daco

ericia
11. máj 2017

@zibi ďakujem ešte raz 😉

duda223
11. máj 2017

Zienky neviete aka je úspešnosť so soft cyklom? Kolko taký cyklus vychádza cenovo?

ria294
11. máj 2017

@leelloo tak úprimne sa velmi teším 😘 Často na teba myslím a prajem ti úprimne z celého srdca, aby sa maličkému dobre darilo a všetko bolo v poriadku ❤️ Budem rada, ak mi sem tam napíšeš , ako sa mate 😘

sussah
11. máj 2017

@ericia no mne lekár v Brne povedal,že na ivf odporúča ísť len keď budem mať prolaktin v norme..znizeny do 29. (Mala som 48). Vraj aj ten mohol mať za následok môj neúspech.

sussah
11. máj 2017

@zibi no ananás, Bromelain papám a na intralipidy chodím tak už len čakať že sa to podarí 😀

zibi
11. máj 2017

@sussah velmi drzim palce nech to vyjde....a vsetkym nam, si to zasluzime uz 🙏

zibi
11. máj 2017

@sussah ku komu chodis teraz? ako to tam vyzera? ja sa stale rozhodujem , ze kde pojdeme v zime..a cenovo to je ako teraz ? soft?

sussah
12. máj 2017

@zibi bola som prvýkrát u dr.Vrany. Vybavujem si normálnu stimulku cez poisťovňu.Cenovo to teda uvidíme 😉

ericia
12. máj 2017

@sussah ja si idem budúci mesiac urobiť nový hormonálny profil.. Tak uvidím ake budú hodnoty... Ako si ty znížila?

osky
12. máj 2017

@sussah prosim ta a preco chodis na tie lipidy?
a ako to prebieha???
kto ti to odporucil?

sussah
12. máj 2017

@ericia ja som s vyssim prolaktinom isla na endokrinologiu a odtial beriem lieky Parlodel. Prolaktin sa mi znizil, tak mi znizili aj davku liekov ale vraj ich musim brat pokym sa nepotvrdi HCG. Inak mi moze prudko vyskocit.

sussah
12. máj 2017

@osky Ja som si po neuspesnom 1.IVF (6embryi) urobila vsetky potrebne vysetrenia a jednym z nich bola aj reprodukcna imunologia. NK bunky mam hranicne a tak mi dala preventivne intralipidy, aj lekar z Brna to schvaluje. Intralipidy-infuzia sa podava 90 minut a to kazdy mesiac pred OVU a este odporucili tyzden pred vkladom a tusim, ze aj po vklade (uz nepamatam).

babusik85
12. máj 2017

@sussah uz Ti prisiel papier z Brna?

sussah
12. máj 2017

@babusik85 poobede chodi postarka, neviem este ci dnes..ale od 24.4 este nie ☹

petajan
12. máj 2017

Dievčatá pomôžte so svojimi skúsenosťami,vy ste tu už odborníčky.Dnes som bola na folikutrii,na pravom vaječníku sa mi samozrejme vytvorila cysta a na lavom mám 3 folíky (8,9,12mm) som 8 den po menštruácii. Doktor mi chce stopnut stimulku.mám iba soft,brala som femaru. To sú také malé foliky na 8 den, že nemá význam už pokračovať v meraní. ved ešte dorastú,či? Dakujem za každú odpoved

babusik85
12. máj 2017

@petajan podla mna je to ok. ja som minuly mesiac mala na 8dc 17mm a vraveli, ze je velmi velky.
tak normalne len dlhsie stimulujes, aby stihli dorast podla mna...
len neviem co s tou cystou..
ale doki vie isto lepie ako my.

babusik85
12. máj 2017

@cherrinka11 Ty ako pokracujes?

ericia
12. máj 2017

@sussah ja idem v stredu na endokrinológiu... Som si to vybavila... Nech v júli mam všetko hotové, keď pôjdem do tretieho IVF...

babusik85
12. máj 2017

@petajan jaj teraz citam, ze si osmy den PO menstruacii. ja som myslela, ze 8den cyklu.
ale 8den po menstruacii? to takto sa nepocita.

sussah
12. máj 2017

@ericia neviem na SK klinike moj prolaktin neriesili a v Brne trval na tom aby som ho pred IVF najprv znizila....Tak asi bude lepsie ho znizit pre istotu.

ericia
12. máj 2017

@sussah jasne.. Radšej si to dám vyšetriť pre istotu a budem kludnejsia... Ved ide len o odber..

cherrinka11
12. máj 2017

@babusik85 ahoj,neuverite, ale môj priateľ všetko stopol,vraj ešte počkáme do jesene teraz rieši bývanie,ešte stále to rozdychavam,ale už je dobre.. Asi to tak malo byt..
Všetkým vám kočky držím.silno palce až sa dočkáte toho vytúženého 👶

babusik85
12. máj 2017

@cherrinka11 ozaj?no na Teba som bola velmi zvedava,taka si bola stale optimisticka.tak reku opytam sa,ci sa oplati byt full happy 🙂
Tak vsetko dobre prajem,mozno sa zadari aj bez ivf do jesene 🙂

cherrinka11
12. máj 2017

@babusik85 no ved ja som večný optimista 😉,len ten moj je taký opatrný vo všetkom ja som to už chcela mať za sebou, že keď inak nejde..no nevafi,už som mu to odpustila budeme brat vitamíny a skúšať a skúšať 😀 a na jeseň už by sme mali mať svoje bývanie tak sa hádam skludni a pripraví poriadne ďakujem aj tebe prajem nech to dáte😉😀

rada2002
12. máj 2017

Baby idem na nativ a na 10 den mam najvacsi folik 9 mm. Doktor mi vravel ze je to ok. Ma pravdu? Nie je maly? Idem bez stimulky. Cisto prirodzene. Tak uvidim.

babusik85
12. máj 2017

@cherrinka11 dakujem 🙂

@rada2002 ja som mala tento mesiac na 8dc 17mm,a vraveli ze je prilis velky tak neviem.
Ked den rasta o 1-2 mm.tak Tebe to vychadza