Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@luz5 ahoj, papiere pre poisťovňu sme začali vybavovať až po prvej konzultácii. Po nej nám sľúbili, že nám pošlú čiastočne vyplnenú žiadosť s pokynmi . Trvalo im to 3 týždne. Bola to original žiadosť pre všeobecnú poisťovňu. Podľa pokynov som ju mala doplniť a potvrdiť mojim gynekológom a revíznym lekárom (zoznam ti pošlú). V žiadnom prípade nemôžeš začať skôr stimuláciu ako ti príde schválenie z poisťovne. Inak ti to spätne nepreplatia. Potvrdenie od revizneho z Bratislavy trvá aj mesiac kým to pošle späť a napíše že nesúhlasí ale to nevadí. Po reviznom potvrdení pošleš vsetko do poistovne a oni do 2 týždňov schvália a pošlú späť vyjadrenie. Tak môžeš začať stimuláciu, odber,vklad. Zaplatíš plnú sumu klinike a potom so všetkými papiermi,faktúrami,bločkami posielas žiadosť o preplatenie liečby.
@luz5 tak konzultáciu môžeš urobiť aj cez Skype. Nemusíte tam chodiť a potvrdenie od revizneho som mala za jeden v Kosiciach. Mala som šťastie. Tak mne sa to podarilo za mesiac a pol. Najdlhšie trvalá ťa žiadosť z Reprofitu. Tak možno sa ich dá posurit. Ja si myslím,že do mesiaca sa možno dá keď ich budeš tlačiť.
@luz5 a navyše ja na tvojom mieste by som to už začala vybavovať. Budeš mať vybavené papiere a či stihnete ivf v septembri alebo sa rozhodnete v decembri..je to už len na vás...Obycajne po schválení máte času pol roka a keď to nestíhate tak sa tento termín dá predĺžiť. Radšej mať vybavenú žiadosť a ísť do toho kedy budete vedieť že vám to vyhovuje 😉
Baby, neviete ako je to s opakovanymi IVF? Nepoculi ste o tom, alebo necitali niekde? Nie je to nebezpecne pre organizmus, nemozu z tych hormonalnych injekcii byt nejake vazne zdravotne problemy? Lekari hovoria,ze to nesposobuje neziadice ucinky, ale da sa im verit v tomto?
@malebaby nasledky to samozrejme moze mat, ale kedze je to super biznis, tak ti to nilto nepovie. Ja osobne sa snazim zit co najdravsie, som vege, dbam na non toxic kozmetiku....naproek tomu vsetkemu som podstupila 5x stimulaciu. Ja to riadne svinstvo pre organozmus, sama som nakma pri ppslednom citila ze to dalo telu zabrat.Trpia nie len vajecniky ale cele telo, kedze vsetko so vsetktm suvisi.Preto som si uz povedala, ze nech to uz tentolrat dopadne akokolvek, bolo to posledny krat. Nasledky sa mozu prejavit az po rokoch. Tentokrat som uz pocas stimulacie pocitovala vsetky NU co su opisane v letaku a celkpvo som sa do toho cyklu odhodlavala a zvieralo mi zaludok pri kazdom vpichu. Pre mna osobne toto bola posledna kvapka aby som si povedala dost.Asi ma tu dievcata ukamenuju, kedze vacsina ma uz asi viac pokusov za sebou ako ja a idu dalej. Je to na kazdeho osobnom zvazeni kolko je ochodny obetovat a riskovat.am uz jedno dieta a napriek tomu ze velmi tuzim do surodencovi, uz dalej neriskujem, nech mi dieta nevyrasie ako polpsirota. Tolko moj postoj, kazdy nech sa rozhodne sam
@zuzka213 ved prave, ja si tiez myslim,ze dr z centier nepovedia, ze hormonalne stimulacie mozu mat neziaduce ucinky na organizmus a spajat ich napriklad s rakovinou...je to biznis,to mi je jasne. Ja mam za sebou 7 stimulacii, 4 klasicke a 3 Soft stimulacie a neviem co dalej, povedala som si s manzelom,ze este raz a dost...boji sa o moje zdravie...skusali sme 2x nativ,ale neuspesne...ja by som isla na IVF aj kazdy mesiac keby sa dalo a vedela by som ze to nebude mat vplyv na zdravie. Ty uz jedno dietatko mas, ale my nemame ziadne, som estr mlada a o to je to tazsie rozhodovanie, ze do kedy to skusat. Ja som sa docitala vselico, ze spajaju hormonalne stimulacie s roznymi ochoreniami, len ci by tie zeny ochoreli aj bez stimulacii,neviem...preto som chcela vediet,ci tu nema niekto nejaku osobnu skusenost.
@malebaby osobnu skusenost moznoaju, ale pochybujem ze v tejto skupine take najdes....tie uz riesia uplne ine problemy a predpokladam ze sa nevenuju twjto skupine. A dalsia vec je ai si to daju baby do auvisu ak su nasledky po rokoch, resp.im to lekari nepotvrdia alebo dokonca vyvratia. Farma biznis je velmi mocny, mocnejsi nez si to dokazeme predstavit. Nechcem tu sirit ziadne konsporacne teorie, ale je to asi majvacai biznis, tocia sa tu neuveritelne peniaze a samozrejme musia negativa zamlcat. Ak by som mala dost casu, co ja uz nemam, dala by aom sa na inu cestu, prirodnejsiu, setrnu k nasmu zdraviu. Len mna zacalo osviecovat az po narodeni syna, a uz mame obaja s manzelom svoj vek. Ja osobne by som zacala zmenou stravy, ocistenie u oboch, homeopariu, cinsku medicinu, 5tibetanov, mojzisovej cviky, jogu....ale ro som ja,toto by bola moja cesta ak by som mohla vrarit v case... ja som teraz dospela k tomu postoju.
@malebaby hormony ktorymi sa dopujeme su vlastne tie, ktore mame v tele, len vo zvysenych davkach. Jasne ze je to zataz, hlavne na pecen, ktora to musi metabolizovat. Preto treba kontrolovat pecenove testy. Ale zataz na organizmus je aj tehotenstvo a predsa sme na to stvorene. Kazdy jeden cyklus ti idu hormony hore-dole, preto sme ako na hojdacke. Nemyslim, ze by zrovna hormonalna stimulacia sposobovala rakovinu, ved sa to nepreukazalo ani pri antikoncepcii, ktoru beriu miliony zien na celom svete, aj ked teda ideal to.nie je. Zase ber to tak ze tehotenstvo a nasledne dojcenie ma preukazane zdravotne benefity pre matku, napr aj co sa.tyka rakoviny. Je to na kazdeho postoji samozrejme, kolko vydri a kolko nie, ak stimulacia nevyhovuje, skusit.inu alebo nativy. Inak mozem potvrdit sama na sebe, ze mne tehotenstvo vylepsilo cyklus, subjektivne sa mi zmenil, netrpim tak pms a vyzera to ze aj pco sa mi stratilo. A samozrejme, tu radost v zivote a ten zmysel a dovod zit, to nic ine ako dieta neda, je neskutocny. Velmi sme tuzili po dietati, ale teraz, ked ho mame a kebyze o neho prideme, tak fakt neviem ci by som to prezila. Mame uz svoj vek a pohodlnejsie by bolo nechat to tak, ale isli sme do dalsieho pokusu aby nase dieta nebolo neskor same, ked my tu uz nebudeme, aby malo toho surodenca co ho podrzi. Bojim sa rizikoveho tehotenstva, bojim sa porodu, bojim sa ako to.zvladnem, ale nechcem byt sebec. Co sa ma stat sa stane, omnoho pravdepodobnejsie je ze ma zrazi auto ako ze umriem na nasledky hormonalky, takze ja verim, ze to bude vsetko dobre a dozijem sa dospelosti svojich deti, aj ked vnucat ktovie, ked im.to bude trvat tolko kolko nam. 😉
@ina7 dakujem ti za tvoje slova :-* som momentalne vo faze,ze neviem co dalej, ci to este raz vyskusat...neviem kolko stimulacii si mala ze sebou, ale ja 3xIUI, 4 klasicke IVF, 3x Soft a 2x Nativ...takze je toho dost a preto som sa zacala zamyslat nad tym kde je ta hranica ze by bolo dobre prestat...velmi tuzim po dietati,neviem si predstavit ze by sme ho nemali. Tak asi este skusim raz IVF Soft 🙏
@malebaby áno stále chodím na reproimuno do Adla Prešov k dr.Estokovej. Velmi odporucam. Na hematologii som bola v KE v zdravotnom centre na Brigádnickej. Ale nebola som spokojna.Aj dlho sa tam čaká. Aj veľa kiksov ako napr. objednali má na určitý termín a keď som prišla tak zavretá ordinácia. Dosť som sa tam narozculovala.Ani dovolať sa tam nedá a na mail ti odpovedajú jednoslovne.
@santeema ahooj.dakujem pekne..ano uz to ide nejak rychlo..mam sa celkom dobre,aj ked tieto tepla ma dost nicia,ale zvladneme nejak,inak vsetko o.k.na poslednej poradni,uz som bola na poradni na antolskej kde budem rodit..je to tam sice teraz des,plno tehuliek,plne oddelenia,na poradne sa caka velmi dlho lebo su dovolenky,malo lekarov a odbehuju..Leto najhorsie obdobie,ale nevadi..hadam to nejak zvladnem a hlavne aby mali miesto pre mna lebo vraj posielaju aj inde ked su uplne plny..Pojdem asi cisarskym,takze zatial to vyzera tak ze niekedy od 14.8 ten tyzden dr.naplanuje..Verim ze vsetko dobre zvladneme a bude vsetko v poriadku..😘

@miskab urcite bude..drzim silno palce..pripadne napis tvojmu dr.do centra ze ako sa to rata a ze si mala sono robene u svojho,co on nato..urcite ta ukludni 🙂