Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@mimiqa a teraz pred ket ti predpokladam sledovali OVU a sliznicu, takze to rozhodol niekto takto podla UTZ. Ja mam ale osobnu skusenost, ze bola OVU zle diagnostikovana, pretoze sa uz nejednalao o OVU, ale to bolo uz zlte teliesko a vklad bol neskoro. idealne je, ked ma babo na uhniezdenie desat dni, ale pri umelych vkladoch to takto nefunguje. V kazdom pripade, mala by sa ti blasta uhnizdit behom par nasledujucich hodin udajne, takze skor ide o podporu zlteho telieka, aby udrzalo hormonalny level, kym bude hcg dostatocne vysoke na to, aby dostalo telo info, ze je tehotne.
@dena22 do 72 hodin sa uhniezduje zevraj..tak uvidime...ono to je v podstate 21 dni od poriadneho menzesu...ovu mavam na 14ty den teda zajtra...sa tesim viac ako pri prvom..🤗..verim ze uz to vyjde...embryjka mam ze vyborne..tak nech sa uz zavrta poriadne...citala som ze 22hy den je este dobry...uz nech je streda
@dena22 drzim palce nech je pre vas tento rok stastny a uspesny a coskoro drzis v naruci vase vytuzene dietatko..Viem ze sa dlho snazite,ja som uz velakrat zufala ci sa nam to vobec niededy podari..manzel mal spermiogram taky ze nam dr.Otevrel odporucal uz darcu..a nakoniec to zazrakom vyslo prirodzene..A to som mala uz 40rokov.Vyslo to naozaj vtedy ked som to vobec necakala,a sex sme mali kvoli tomu aby sa aspon trocha spermie obmienali,kedze un nas to uz v tej oblasti moc nefungovalo po tom vsetkom..Psychika robi podlamna velmi vela,uz teraz tomu verim..Neviem sice presne aky mate vy problem ze sa nedari..ale urcite vela robi.aj psychika..Velmi ti drzim palce😘
Tymto som chcela napisat len tolko aj pre ostatne kocky ktorym sa dlhsie nedari ze naozaj nadej je vzdy..aj ked to vyzera ze naozaj mala a vyzera to beznadejne..Ja som sa v hlave zacala zmiernovat s tym,ze este raz to vyskusame s nasimi spermijkami,a potom pojdem do darcovskych..pomohla mi ta nadej a viera ze raz dietatko mat budeme,ci uz nase alebo s darcovskych spermii,ked ani to tak adopciou..ale vedela som ze raz budeme mat..Ten psychicky tlak sa trocha tymto zmiernil u mna,a podla mna aj to pomohlo.Aj ked viem ze nas syncek je zazrak a nas dar od Boha🙂 Drzim vsetkym kockam palce aby tento rok bol velmi plodny a stastny pre vas vsetky..👍😘
Chcela som prispevok upravit trocha po precitani ani uz sa nedalo..tak doplnim tolko ze mesiac predtym ako som zostala tehu sme mali 5ivf ktore dopadlo najhorsie zo vsetkych..z 5 embryjok nezostalo ani jedno vhodne ja vklad..dr.to pripisoval prave spermiam..preto som uz vobec neverila ze by to prirodzene mohlo vobec vyjst..chcela som este cca o1-2mesiace ist na posledne ivf s nasimi spermiami,dat tomu este jednu sancu..a o mesiac nato som v soku zistila ze som tehu po Vianociach..Preto si myslim ze psychika je fakt velmi dolezita..👍
@gagirl ano, v 18 som sa vydala, hned sme sa snazili mat deti,, v 24 r. som mala mimomaternicove,,, a kolo toho kopec gynekologickych problemov,,, zopar operacii,,, potom rozvod kedze sme nemohli mat deti,, potom druhy partner,,, stale som mala jeden vajecnik,,, snazila som sa ho spriechodnit,,, chyba bola ze som nesla na ivf hned,,, 5ivf nula bodov ani tuk a s darcovskymi vajickami hned tehotna po prvy krat uspesne,, teda zatial v 42 r. 🤰 dufam ze to tento krat dotiahneme do konca kedze prve 3 mesiace su za nami a babetko sa uz hybe,,, krasne uz citim pohyby,, ma zdrave srdiecko,, na poslednej kontroli 15tt namerali 120 uderov za minutu 😍
ach, velmi podobny pribeh mojmu, moj troska dramatickejsi, ale podstatne, je, ze uz ste 2 v 1 ❤️
@dena22 vzdy som si hovorila ze do 50 tky to budem skusat aj keby to nemalo vyjst,,, ale aspon si nebudem vycitat ze som pre to neurobila nemozne,,, a podarilo sa nam to ked som najmenej cakala,,, hned po vklade sme isli do tatier, prechadzky po horach, dokonca sme isli na let balonom lebo moj mal narodky,,, posledne ivf sme robili uz viac menej tradicne lebo mi prisla ms,,, mavala som ju raz za dva mesiace ku koncu,,, a este 9 mrazacikov mame s posledneho ivf a s toho su dve fhb,, tie im tam urcite nenecham 😍 zelam ti aby ste aj vy boli co najskorej 2 v 1 🤰 ❤

@mimiqa aky dlhy mas cyklus? mas ovulaciu? podla tohto by si musela mat aj OVU na 17DC, inak tomu nerozumiem. Predpokladam teda, ze ti vkladaju 5 dnovu blastu.