icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

ivankalaco
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
6. feb 2018

@bebe133 hormón podieľajúci sa na vývoji a zrení folikulov 😉

bebe133
6. feb 2018

@mimiqa ale tym ze je vyssi neznamena ze je po ivf viac fokikulov, ci?

mimiqa
6. feb 2018

@bebe133 ano mas pravdu...kazdy hormon ma hodnotu naj.od do...to si skus pokukat stranky o tom...vsetko je individualne..kazdy cyklus mozes mat inak...aj stres dost do toho zavazi..pogoogli 😉

ceklis
6. feb 2018

tie hodnoty v hormonálnom profile su rozne pocas celého cyklu. gynekolog by mal zobrat min 2x pocas cyklu krv, vo folik. faze a v lutealnej faze. V tej prvej by mala byt hodnota fsh medzi 3,5-12,5, nie je dobre ani ked je hodnota nizka ani ked je vysoka. Ja som mala 22 pocas nejakého cyklu a to mi hned povedala doktorka ze stimulacia nezaucinkuje, ze je to zbytocne aj ivf skusat :( pokial hodnota neklesne foliky nebudu rast a vajicka nedozreju. takze tak...

@bebe133

rada2002
6. feb 2018

@lola911ahoj ja som mala vcera vklad s vlastnym na 5 ty den tiez vklad 1 HB tak verim ze to uz vyjde. Ide o moje 6 ivf. Kedy si testovala? Citila si pocas cakania nieco?

ceklis
6. feb 2018

@rada2002 moc moc drzim palce aby to vyslo

rada2002
6. feb 2018

@ceklis dakujem

tuqanqa
6. feb 2018

@rada2002 drzim palce aby si si nasla //

mimiqa
6. feb 2018

@rada2002 drzim palce😘..super bude ked budes citit take pichanie sa zavrtava 🤗

ericia
6. feb 2018

@rada2002 držím palce 😊

lola911
6. feb 2018

@rada2002 ked budes citit pichanie tak je to dobre,,, mna zacalo pichat hned vecer po transfere,,, az som sa bala ze co to je,,, mozes sa citit aj na ms ale len tak chvilkovo,,, ja som sa citila tak max 10 min potom preslo a potom znova,,, ale pichanie som mala dost dlho to prestalo tak okolo 12-13tt potom v 14tt som uz zacala citit pohyby 😉 na 5ty den sucho v ustach a ja som mala taku kovovu divnu chut a zacalo mi smrdiet maso,,, 2.10 sme mali vklad a 9.10 uz dve ciarky,,, tak vyskusaj najskorej tak za 7 dni,,, ja som skusala skorej lebo som mala dost testov a na 5ty den som mala slabuckeho ducha ale ten potom vybledol,,, mozes mat aj ine priznaky lebo kazda zena je ina,, ja som nikdy nevracala ale vela zien aj vracia,,, a prsia ma zacali boliet tak v 6-7 tyzdni,,, a bolia ma az do dnes,,, picha ma v nich, sklbe a bolia ma bradavky ze sa ich nemozem ani dotknut 😉

santeema
6. feb 2018

@lola911 ahoj. aj viete co cakate? alebo chcete prekvapko🙂. dufam, ze vsetko ide ok🙂

lola911
6. feb 2018

@santeema cakame chlapceka 😍👶 robili nam cez ultrazvuk kompletnu anatomiu a kompletne vysetrenie srdiecka,,, malicky je zdravy a ma velmi silne srdiecko,,, vsetko je super 😍 lepsie si to uz ani predstavit neviem 😍

santeema
7. feb 2018

@lola911 mam radost s tebou velmi🙂. viem si predstavit tvoje pocity a a zaroven obavy, ale dobre vsetko dopadne. uz sa tesim ked sem pridas fotku krpceka🙂)

saldiv
7. feb 2018

@lola911 to je super správa a ako ti to ide rýchlo tie týždne! Veď už si za polovicou! Až mi mraz prešiel po tele keď som si prečítala tvoju správu ...presne ja pred pár mesiacmi. A už mám 7 týždňového suhajika doma. Je rozkosny a uuuuuplne cela mama!!!!!!!!!!!! 😍Držím palce aj ďalej 😍😍😍

ericia
7. feb 2018

@lola911 juj veľmi sa teším s tebou 😘 😘 😘

dena22
7. feb 2018

@lola911 ahoj prosim ta, ake davky tychto vitaminov uzivas, a naco je ten niacin a betakaroten?
"ostatne vitaminy D3 400Iu, E, K, C, B, Niacin, biotin, magnezium zinok, prirodny betakaroten beriem doteraz,,, niekde som citala ze kyselina listova tiez nema cenu ju brat po 12tt ale ze vraj neublizi tak stale tiez beriem,,, a zelezo 420mg"

lola911
7. feb 2018

@dena22 vsetky vitaminy ktore beriem mam predpisane midwife (to je porodna baba) , davky mam takto predpisane od vtedy co som otehotnela a pravidelne mi ich kontroluju 😉 na prvy pohlad sa toho zda vela ale su to denne davky,,, jedine co mne sa zda velmi vela je to zelezo ale zatial mi ho nezmenili,,, to beriem dve tabletky 210mg denne co je 420mg,,, na zaciatku tehu mi zistili anemiu tak preto beriem viac,,, taktiez som mala zapal mocovych ciest a brala som antibiotika tak mi potom nasadili vitaminy,,, D3 400Iu (10ug), E 4mg alpha-TE, K 70ug, C 70mg, B1- 3mg, B2- 2mg, Niacin B3 20mg, B6 -10mg, Folic Acid 400ug, B12 - 6ug, biotin 150ug , magnezium 150mg, zinok15mg, prirodny betakaroten 2mg, zelezo 420mg,,,, niacin je B3 vitamin,,, berie sa preto aby babetko malo zdrave srdiecko a zabranuje aj vzniku alterioskleroze,,,okrem toho pomaha vyrovnavat hladinu cholesterolu a triglyceridov, betakaroten sa nachadza aj v mrkve, telo si ho premiena na vitamin A (retinol) berie sa pre zdravu pokozku a sliznicu, na zvysenie imunitneho systemu a zdravemu zraku,, vyhodou brania betakarotenu je ten ze telo si ulozi len tolko kolko potrebuje 😉

katkatop
7. feb 2018

Baby, prosím vás nedávajte plané nádeje a rady, že keď ťa pichá tak to je dobre....a podobne. Keď som bola po IVF tehotná ja necítila som žiadne pichanie ani vôbec nič....pichanie je akože vedecky dokázané? Viem ,že jej chcete dať nádej a že sa to hovorí, ale verte tomu, že implantáciu embrya nemáte šancu cítiť. @rada2002 nechem ti brať ilúzie. Dúfam, že si tehotná, ale naozaj sa to podľa vonkajších príznakov určiť nedá. Tiež čakám na test...a som smädná a mám naliate prsia a som strašne unavená a čojaviem, asi ma aj niekde pichalo. Najradšej by som bola keby to bolo vďaka tehotenstvu, ale viac pravdepodobné je, že to je účinok progesterónu, ktorý užívame. Tak ešte raz veľmi držím palce a prajem...ale nevšímaj si vonkajšie príznaky-nepríznaky. Fakt o ničom nehovoria, aj keby sme to všetky chceli.

mircalla
7. feb 2018

@katkatop Tak to by som netvrdila. Ja som uhniezdovanie zo 4 tehotenstiev 3 krat velmi vyrazne citila, raz vobec.

katkatop
7. feb 2018

@mircalla Už som tu či niekde inde videla babu, ktorá je po transfere a nič žiadne pichanie necítila a teraz plače, že asi nie je tehotná. Takto to nefunguje!!!!

lola911
7. feb 2018

@santeema hej, uz sa nemozem malickeho dockat 😍

lola911
7. feb 2018

@saldiv to je super 😘 musis byt najstastnejsia mama na svete 😘 teraz sme uz 22tt 🤰 leti to rychlo,,, uz ma malicky pol kila 😉

lola911
7. feb 2018

@ericia zelam to kazdej kocke co je tu aby zazila ten pocit byt tehu 🤰 je to super citit babetko ako sa v brusku hybe 😍

mircalla
7. feb 2018

@katkatop Nevrav mi ako to funguje. Uhniezdovanie je mozne citit a aj sa pri tom moze spinit. A aj nemusi. Mozno by si tu nemala riesit a diktovat ludom, co ma kto pisat? To by bolo asi najlepsie.

lola911
7. feb 2018

@katkatop mas pravdu implantaciu embria som ani ja necitila ale roztahovanie maternice ano,,, samozrejme ze kazda zena je ina, tak niektora moze citit viac, niektora menej a niektora vobec,,, je dokazane ze v prvom trisemestri je zena viac unavena ako obvykle,,, ja som na tu unavu cakala a nic,,, unavena som nebola ani v prvom trisemestri ani teraz 😉

dena22
7. feb 2018

@lola911 stacilo by mi brat b komplex? alebo milgamma? je to tiez v podstate komplex Becok...dakujem za presne udaje, bala som sa v tehu brat separatne vitaminy, kvoli davkovaniu, tak som mala vtedy len klasicke vitaminy pre tehule...

katkatop
7. feb 2018

Držím vám všetkým palce.

babusik85
7. feb 2018

Baby netreba sa sledovat. Po transfere som zila tak,ako keby som ani nebola na transfere.
Ziadne pichanie a priznaky tehu som nesledovala. Ved ani nemusime mat nic. Ja cele tehu som nemala ziadne priznaky.drzim palce