Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@dena22 urcite nebudem ockovat 😉 800mg sa mi zda prilis vela,,, to mozes tak maximalne do 12tt ale potom uz nie.. jedine co som nasla na nete je toto https://www.elekarnice.cz/ovoce-zelenina-apod-/...
Pro těhotné se doporučuje 600 mikrogramů ekvivalentu folátu denně
Prosím vás poraďte mi, aký je postup, keď si chcem dať preplatiť faktúru z RF? Poisťovňa VšZP
@laguna2017 posles zaplatenu fakturu z Rf so schvalenim do poistovne. Este z ich stranky treba stiahnut tlacivo na vyplnenie.
Mas dopredu vybavene schvelenie?
@babusik85 ano mala som dopredu schválenu ziadost. Aj tak mam poslat schvalenie ?
@laguna2017 pres istotu ano,staci kopia.
Ale fakturu chcu original. Aj doklad o platbe
@babusik85 coze??? Čo keď sa cestou stratí?
@laguna2017 no tak to maju napisane,ze treba original. Prefot pre seba.
A list max.posli poisteny...
@dena22 ano to mas pravdu,,, preto treba najst taky produkt ktory obsahuje aspon polovicu z toho co potrebujes a to co chyba doplnis jednotlivo,,, ja som dufala ze mi dnes znizia to zelezo ale nechali mi to tak ako to bolo,, takze aj nadalej budem brat 420mg,,, aj krvny tlak som mala dobry a aj tak som na aspirine
@lola911 a nie je ten aspirin preventivne aj kvoli trombom? to ze znizuje tlak som nevedela. Mno, bude to fuska, tu nieco nakombinovat, najlepsie, ak sa clovek poradi priamo s nekym lekarnikom, lebo netusim napr. ako je to z vitaminom E, alebo ci sa mozu vyssie davky omega 3 a pod..podla mna zo stravy toho dneska clovek uz doplni minimum, co si bude navravar, väcsinou je to uz len rychlovyhnana hmota plna vlakniny, dusicnanov a umelych hnojiv, takze napriek tomu, ze som velmi proti synstetike, neda sa to inak doplnit, hlavne v mojom pripade, lebo som vegetarianka.
Prosim, pred vkladom zapijate utrogestan alebo vkladate? Dakujem za info
@dena22 neviem na co vsetko sa pouziva ale viem ze je to na riedednie krvi a uzivaju ho hlavne diabetici,,, mne ho doki predpisala aby som nemala vysoky tlak ale mozes ho brat aj od horucky,,, s tym kombinovanim je to naozaj tazke, preto sa radim s porodnymi babami,,, mame ich u nas v praci 😉 vitaminu E nedavaj viac ako 5mg ,,, omega 3 by malo byt medzi 300 a 480mg,, omega 3 je na to aby babetko malo dobre vyvinuty zrak a tak isto potencionalne znizuje alergie babetka,,, ty mas v tvojom produkte 110mg,,, je to trochu menej ale zase by som to neprehanala 😉
Ahojte baby, prosim ako ste riesili PNku tuto na SK ked na odber aj vklad ste boli v CR?
@blue_horsetalk ahoj.. Ja som si brala dovolenku na výber a až po vklade marodku... Lebo u mňa vklad nemusel byť..
@ericia a marodku u obvodnej alebo gyn? popravde racej by som mala od obvodnej aby to v praci neprasklo
@blue_horsetalk mal by gynekolog... Ale prvú mi dal obvodak... Tiež som nechcela, aby to prasklo.. Musel mi tam dat, ale inú diagnózu... To sa už musíš s nou dohodnúť 😉
@blue_horsetalk nemusis ist na marodku,,, zalezi na tom aku mas pracu,,, mozes robit uplne vsetko okrem zdvihania tazkeho,,, ja som na marodke nebola,,, nikto v pravi nic netusil,,, oznamila som im ze som tehu az v 8tt 😉
Ahojte baby.keď ste ostali tehu už ste išli do reprofitu len na ultrazvuk alebo ešte v nejakom štádiu tehu?
@luciatt ja nie,, nebol k tomu dovod,,, vsetky ultrazvuky si robim u mojho dokiho,,, oni ti len poslu emailom dotaznik kde oznacis ci si tehu alebo nie,,, zatial mi ho poslali dva krat a este ho poslu raz kde sa oznaci ci sa babo narodilo ziv,,, je to kvoli statistike,,, momentalne maju 75% uspesnost 😉
Ahojte prosim Vás viete mi povedať resp. napísať čo vštko posielam Dr.Petrenkovi a adresu? Hladala som tu ale vybehlo mi toľko stránok, že som sa v tom stratila. :ň Ďakujem

@dena22 tak to neviem,, najlepsie je sa spytat gynekologa lebo ja som brala vsetky vitaminy na predpis,,, tiez som chcela vediet na co vsetko je,,, lebo sa mi vela veci nezadalo,, tak isto sa mi zda ze folik acid (kyselina listova) mam dost vysoku davku 400ug,,, niekde na nete som citala ze vysoka davka kyseliny listovej moze sposobit autizmus ale nebolo to vedecky podlozene,,, tak fakt neviem,,, zatial beriem,,, zajtra idem dokimu tak uvidime ci sa nieco zmeni,,, teda okrem toho ze ma chcu stale ockovat proti ciernemu kaslu, zaskrtu a obrne,,, samozrejme som to odmietla,,, povedali mi ze riskujem to ze maly bude chory a ze si to mam este rozmysliet,,, ale podla mna sa snazila ma len naplasit,,, pokial viem na slovensku sa neockovalo,,, ani moja mama sa nedala ockovat,,, takze nic nebude 🙂