Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@elenkaba mne povedal ze by to bolo zbytocne vela hormonov do mna pchat najprv ze z repra by som brala a potom zas stimulka. ze lepsie je najprv u nich stimulka hormony to vraj cykotiny nic s tym nemaju, ze rovno zamrazit co mame.. a potom to preliecit cele imuno a ked povie mi na repro imuno ze mam ok hodnoty ist uz priamo na vklad ... podla mna celkom logicky postup.. ale ano vlastne je to skoro to iste len spolu..este poznamenal ze urcite odporuca rovno KET a ze je vyssia sanca takto stimulovat "nacisto" ako uz po medrole ... kazdopadne vam to vyslo to je pre mna dolezita infoska! 🙂
@simik411 ahoj, ja mám protilátky na spermie. Preliečiť som sa nedala, ponúkli mi to na imunologii v Nitre, ale taktiež povedali že nezaručujú že to pomôže a nechcela do seba dávať kortikoidi , pretože je to veľké svinstvo :( a môže do budúcna poškodiť plod. určite ak sa preliečiš kortioidmi tak na dlhší čas o umelom neuvažuj.
@alexa1983 hmmm no to je asi prvy pripad takyto, skor som videla len to ze medrol a ivf spojenie ... svinstvo je urcite je tak ako aj cele ivf. ale spaja sa to velmi casto.. myslim medrol+ ivf. ako som tu uz pisala vyssie, ideme stimulovat na ivf zamrazit a potom az medrol a vklad... takyto nam dal posutp dr.otevrel ,verim ze vie co robi.. aj na RI mi povedala dr. ze po liecbe medrolom je uspesnost ivf az 80-90% ... my ideme takto a budem sa modlit aby bolo vsetko v poriadku. kedze prirodzene sa nam nedari a asi by sa ani.. mozno o x rokov ale to cakat urcite nebudeme....
@simik411 @alexa1983 ahojte, celkom zaujimava debata sa tu rozprudila. Ja som tiez preliecena medrolo a potom som absolvovala IVF (ET a jeden KET), bohuzial nepomohlo. Som z toho sklamana lebo pchame do seba kadeco a nakoniec ani to nie je zarucene, ze pomoze. Chceme ist este na jeden KET a otevrel odporucal podat v den vkladu Intralipidovu infuziu. Tiez to nejako vraj ukludnuje imunitu. Dufam, ze to pomoze....
@vivik22 no na tu intealipidovu infuzku sa opytam aj ja pisala mi to dnes baba tu jedna ze tiez dali to.. treba skusat veru pchame do sebe bordel riadny tak uz dalsi navyse snad neuskodi.. moc drzim prsty moc aby vyslo!!! Opakujem sa ale nam zvlastne otevrel navrhol a tak aj ideme robit najprv stimulku zamrazit pooootom az medrol a ked bude ok tak KET vy mate naopak najskor medrol a potom ivf cele heh. Mne povedal ze rovno ket urcite ziadne et alebo imuno najskor hm ktovie preco ale verim mu verim co ine mi ostava!
@simik411 ano, jedine verit. Ono ak sa to ma podarit sa to podari nech je ten postup akykolvek 🙂 Aj ja ti velmi velmi drzim palce, aby sa podarilo. Ja budem mat teraz posledny KET a potom musim uz vysadit Medrol. Mam ho uz viac ako pol roka. Potom ho mozem zacat uzivat az po urcitej dobe, ak by imunita bola opat splasena :D Dufam, ze sa znormalizuje.
@simik411 ďalšia vec je ta že keď ti povedia že sa to podarí na 1x tým sa nemysli vklad ale odber,,, čiže ak máš jeden odber a 15 vajicok tak môžeš mat aj 15 vkladov,, tak ako u nás zo 6 teho odberu sme mali 10 embryí,, s toho prvý vklad sa podaril a dalších 9 je zamrazenych,, pri tom je to stále ten istý pokus 😁
@lola911 Waw tak to naozaj nemam slov, vsetka cest. Doslova odpadavam. Zivot naozaj nie je fer...Ani neviem kto by si to viac zasluzil ako Ty a velmi Ti to prajem, a hadam aj toho surodenca casom. Ja som bola uzrozumena s tym ze dovod preco som to mala scasti tazke ze som sa dobrovolne rozhodla mat deti neskoro (nie az takto neskoro ale predsa) a tym sa moja plodnost zhorsila. na Tvojom priklade vidim ze osud a plodnost si ozaj nevybera - este raz vela stastia !
Ahojte..blizi sa nam termin konzultacie v Brne s Otevrelom ohladne IVF..dievcata,zacinam mat stresy..na co sa mam pripravit?co si tam mam zobrat?chodime do Helios MT..konecne mame uz vsetky vysledky z Reproimuno,Hematky,Genetiky a Endokrinologie...na Hematke mi predpisali Clexan a Aspirin...co si mame dat este vysetrit?Ja viem ze nie som sama co chyta paniku a uzkostne stavy...ale ja sa toho nejako nedokazem zbavit...nic ine mi v hlave nechodi,aj ked sa snazim na to nemysliet, len ako otehotniet konecne...dakujem
@janulino ajoj no podla mnas asi vsetko co da mat :D ja mam len reproimuno , ostatne nic a rovno tam mi nasli problem ktory ideme riesit ... neboj ty si vybavena uz nic nemoze snad ani prekvapit... otevrel je super vtipny mily pohodak.. my sme mali s nim tiez konzultaicu prvu pred 3tyzd cakam na schvalenie ziadosti prave a potom ideme bojovat 🙂)) drzim prsty dobre to dopadne! neboj hlavne klud.. ja sa naopak na to cele tesim. velmi.. nechapem ale tesim ze ideme nieco riesit robit a ze sa to hyybe ...
@lola911 no keby mi povedia ze mam aj 8 oplodnenych a zdravych babatiek tak som happy a viem ze raz to vyjde horsie bude ked mi odoberu 15vajok a oplodnia sa 3 a nevyjde ani s jednym ale taku mozno nepripustam proste to vyjde na prve ivf hoci viac vkladov ale vyjdee :D musi a basta.
@vivik22 to či sa podaril odber zisťovať nemusíš lebo ti povedia koľko je vajicok a akú majú kvalitu ale keď sa nepodarí vklad tak sa treba objednať na konzultáciu a prejednať to s lekárom,, na to môžu byt rôzne dôvody,, či už vyzska sliznice,, hormóny alebo imunita,, jednoducho každý prípad je iný a treba to riešiť s lekárom
@lola911 ja som mala 18 vajicok z ktorych to do 5-dnovej blastocysty dopracovali tri... vsetky boli geneticky testovane a dve su v poriadku, s jednou som teraz tehotna.... toto nie je bohuzial az taky extrem, toboz nie u zien 35 a vyssie. Taka statistika je celkom realna.
@ingelika78 povacsine byva polovica vajicok oplodnenych ale samozrejme kazdy cyklus je iny a kazda zena je ina,,, a najdolezitejsie je to ze to vyslo a ze si tehu 😉
@lola911 dakujem ved i ja si to hovorim. 😊Ja som mala uspesne oplodnenych 17, do 3 dna sa vyvijalo 12 embryii, a do 5-teho dna stadia blastocysty sa dostali iba tri. Mne je jasne ze vajicok sa oplodni vacsina - mne skor islo o tie blastocysty (ze ich zostane napokon menejj kedze maju najvacsi uspech uhniezdenia. Asi som to nejasne (nepresne) napisala ..... Oplodnene vajicko je super ale je to len prvy krok na ceste k zivotaschpnemu embryu. Inak mas pravdu, vajicok sa zvacsa oplodni vacsina - mne davalo moje centrum 70-80% fertlization rate.
@ingelika78 to je fakt ze sa to kazdym dnom preriedi,,, my sme mali z 22 vajicok 17 oplodnenych a nakoniec nam zostalo 10 kvalitnych,, 1hb vlozene,, 2fhb, 2hb a 5xb mame zamrazene
@lola911 tak to budem skakat po plafon len viem som si istaaa ze potom sa to musi podarit nejaky ten vklad.uz to chcem mat za sebou velmi velmi .. ale ratam aj tak najskor ze vklad bude mozno ak sa podari oktober :/ nevadi aspon budem vediet kolko mrazacikov mame a cakat na ne .. hehe
@ingelika78 ajoj presne takto som aj ja to myslela ze nezalezi az tak kolko je ten prvy den ale do konca kolko ostane zivotaschopnych, ale aj 3 neni tak malinko a sanca bola vysoka ze jedno z troch dobojuje hehe a podarilo sa, k comu blahozelam! opatrujte sa
@lakukaa mne ani tie testy neponukli. Iba, ze nevedia preco to nevyslo, vacsinou to odvolavali na genetiku embryi. Vzdy ale mávame expandovane a hatchujuce blastocysty tak je zvlastne, ze by ozaj kazde jedno bolo zle. Ty si kolko IVF absolvovala v Brne? Resp. kolko vkladov? Nam povedali, ze ak nam nevysiel uz treti vklad tak ozaj patrime medzi mizive percento ich klientov. Nemyslim si to ale. Myslim, ze tam maju ozaj dost parov, ktorym nevyslo aj viac vkladov ako nam. Je to take demotivujuce trochu pre mna ked takto povedia.

@simik411 niečo podobné sme mali my, amh 9 a zvýšená cytokiny, protilatky v poriadku, protokol minimálnej stimulacie, ja som šla na stimulaciu a vklad ale až po upraveni hodnoty cytokinov a po liečbe medrolom. Až ten vklad nám vyšiel, 2 vklady predtým nevyšli ale to sme ešte neriešili reprodukcnu imunol. Každopádne ja by som do stimulacia šla až po upraveni cytokinov, užívaní medrolu aby si mohla mať embryotrabsfer čerstvého embrya.