icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

evushka007
30. júl 2018

@alexa1983 aj ja k Frankovi 🙂 skúsim, lebo akosi im to trvá

alexa1983
30. júl 2018

@evushka007 mame blbe obdobie, je leto, dovolenky :( to bude tvoje prve IVF? Uz nech ti to poslu 🙂 mozno budeme spolu
stimulovat 🙂

alexa1983
30. júl 2018

Dievcence prosim vas , kolko trva kratky protokol? Zacina sa stimulovat od prveho dna menzesu? A kolko dni? Ked je to kratky? 🙂 dakujem pekne 🙂

babikadaska
30. júl 2018

Dnes som cely den prelezala. Mam 5.den po ET pocit hrozne nafuknuteho brucha,tlaky a miernu bolest.
Mate to aj vy tak ?? Nemoze to byt zacinajuci ohhs ??
Pred 5 dnami som sa pred vkladom stazovala dr.na bolesti a tlak. Pozrel ma sonom a povedal,ze je to o.k. vajceniky iba mierne zvecsene a trochu nejakej tekutiny
.
Mam z toho zly pocit,asi rano zavolam do reprofitu a pojdem sa nechat skontrolovat. Alebo zbytocne panikarim ?? Pri predchadzajucom ivf som nic take nepocitovala 😞

mimiqa
30. júl 2018

@babikadaska hlavne klud..ja som mala take v pichy ze ma to az vnoci prebralo🤗a teraz ma prebera 32 tyzdnov 😘....pi vela vody...drzim palce😍

mimiqa
30. júl 2018

@alexa1983 od prveho dna...a cca 12 dni..medzi tym na 9ty a 12ty som mala ultrazvuk a 19-22ty den mas vklad..ak je vsetko ok 🤗

mimiqa
30. júl 2018

@alexa1983 moment ty ides este len na prve ivf???ja ze vklad

evushka007
30. júl 2018

@alexa1983 záleží ako vybavíme papiere z poisťovne ale tak možno v septembri, prinajhoršom v októbri. Tebe to na kedy vychádza? Tiež idem na krátky protokol ako ty 🙂

babikadaska
31. júl 2018

Dobre ranko dievcata.
Mam pozitivny test !!
Je to na 6.den po ET este slabe,ale je to tam.
Boli ma vsak to brucho(pisala som vcera vecer,ze mam podozrenie na hyperstimulak),idem do reprofitu na vysetrenie. Drzte prsty potom napisem..

chmurkaxy
31. júl 2018

@babikadaska no vidiiiiiiis😍 gratulujem! oddychuj!

dogcookiesdm
31. júl 2018

@babikadaska držím silno palce.Ja som bola včera na hcg a druhé IVF opäť nevyšlo.Mraziacikov nemáme.Ku komu do reprofitu chodíš a ake lieky si mala pri stimulácii?? Ďakuje.

alexa1983
31. júl 2018

@mimiqa druhé, prvé sme mali v BA, tak ale to mi nejak nepripadá že to je kratšia stimulácia než som mala tú v BA :( ako mi teda teraz prezentovali , že oni to robia iba s krátkym protokolom. Tam som tiež začala stimulovať od prvého dňa a na 20. som mala vklad.

alexa1983
31. júl 2018

@evushka007 ja čakám na schválenie od poisťovne, posielali sme to tam v piatok , vraj to union schvaľuje celkom rýchlo, tak snáď stihnem september 🙂 rok sme mali pauzu po neúspechoch v BA , tak už sa neviem dočkať. Ale úprimne, veľmi sa bojím aj toho ako to so mnou zasa zamáva .( bola som na tom psychycky dosť zle :( Mali sme tam 3 inseminácie neúspešné, a 5 vkladov tiež neúspečných, posledné bolo mimo maternicové tehu :(

alexa1983
31. júl 2018

@babikadaska gratulujem 🙂 vkladala si 2 keď už máš na 6.deň dve čiaročky? jupííí , držím palce moc

evushka007
31. júl 2018

@alexa1983 to ma mrzí, že ste si týmto museli prejsť :( a v brne ideš rovno na ivf?

mimiqa
31. júl 2018

@alexa1983 tak isto aj tu...🤗

babikadaska
31. júl 2018

@dogcookiesdm to ma mrzi :( aku mate anamnezu a co mas uz za sebou???

Moj manzel ma 96% morfologicky zlych spermii. Stimulovala som gonalom 225 jednotiek. Chodim k dr.bagoczimu. pri prvom 1.ivf sme skusali iba ICSI. Tentokrat sme si zaplatili aj picsi a mac,dokopy 10 500 kc (420 eur),ale zjavne sa oplatilo. Vkladali mi dve hatchujuce blastocysty 1.kvality. ja som mala uz dve biochemicke,pevne verim,ze tieto embryjka su aj geneticky lepsie a tehotenstvo sa mi udrzi.

babikadaska
31. júl 2018

@alexa1983 2 hatchujuce blastocysty 1.kvality

Aky mate vy problem ??? Vysetrenia mas uz za sebou (hematologia imunologia genetika)alebo ste zatial isli bez toho ?

alexa1983
31. júl 2018

@evushka007 áno, lebo ja tvorím protilátkyna spermie, takže nič iné by aj tak nemalo zmysel :( Pripadá mi tá snaha ako večnosť, a pritom je to "iba " 4 roky čo bojujeme. Neviem si predstaviť ako to môžu zvádať baby čo tu píšu že aj 10 rokov a viac :( pre mňa je už aj toto večnosť :(

alexa1983
31. júl 2018

@evushka007 a ty ideš prvý krát?

alexa1983
31. júl 2018

@babikadaska áno máme všetko, my sme prvé IVF absolvovali v BA , 5 vkladov neúspešných, posledné bolo biochemické . Mám protilátky na spermie, silnú zrážanlivosť krvi a manžel spermošky nič moc :( Tak snáď nám tu v Brne urobia zázrak 🙂
Kedy ideš na tú kontrolu? Držím palce aby to bolo všetko v najlepšom poriadku 🙂

babikadaska
31. júl 2018

@alexa1983 ja verim ze v reprofite pomozu.
Mam nacitanych v tejto teme vsetkych 4000 stranok od r.2009. So spravne nastavenou liecbou to vyjde. Manzelove spermosky nevadia,moj ma otrasne,ale v reprofite vydoluju vzdy tych par spravnych (prave toe motody picsi a macs su na to dobre, precitaj si o nich) .a na protilatky a zrazanlivost ti nieco nasadia. V byvalom centre si mala aku liecbu na zrazanlivost a protilatky ???
My sa snazime dva roky a som z toho hotova !!!! Ja neviem co by som zvladla 4 alebo 10...asi by som to skor vzdala. Tiez tie neuspechy psychicky zle znasam.

babikadaska
31. júl 2018

@alexa1983 nie som na to uplny odbornik... ale 5 neuspesnych vkladov (to ze si otehotnela je super.aj ked to nevyslo) je urcite v dosledku toho,ze vajicka oplodnili tie nie prave najlepsie spermie. Plus tie tvoje problemy.
Mas to co tu vela babam chyba - vajicka schopne oplodnenia plus vies otehotniet. Nic si z toho nerob ze 5 vkladov -bolo to iba prve IVF ! Tu sa uz pokusy nepocitaju na vklady,ale na pocty ivf !!su tu baby ktore boli na ivf 11x !!!!! A otehotneli. Mas este minimalne dva pokusy hradene poistovnou. Vobec to nevzdavaj. Mas uz objednanu konzultaciu v reprofite ?

dogcookiesdm
31. júl 2018

@babikadaska ahojky prvé IVF 2017 v BA 12 vajíčok ani jedno neoplodnene, druhé teraz v Brne 2 oplodnené a vložené 2 blastocysty 2 kvality.Vysetrenia máme asi všetky genetiku,endokrinologiu,hematologiu,reprodukčnú imunologiu.

evushka007
31. júl 2018

@alexa1983 áno, nám ale kvôli microadenómu na hypofíze, nepriechodnému vaječníku a problémom s prolaktinom rovno odporučil ivf, že ostatné "jemnejšie" cesty sú pre nás viac menej zbytočné. A vzhľadom na vek (35), že by iné už ani neriskoval. Tak sme sa na to dali a uvidíme. Rozhodne sa ale chcem ešte informovať na ostatné testy, lebo oproti babám čo tu čítam my máme toho dosť málo porobeného.

babikadaska
31. júl 2018

@dogcookiesdm fiiha tak to mas vsetky vysetrenia a vytvorili sa ti aj pekne blastocysty hm... ale 2.kvalita sa ani mne naposledy nechytila. Preto sme teraz pri oplodneni pouzili metody picsi a macs (manzel ma velmi zly SPMG a tieto metody su na ziskanie zdravej spermie) a tentokrat sa vytvorili hatchujuce blastocysty 2.kvality,vkladali sme dve
Vy mate aky spermiogram.?

mimiqa
31. júl 2018

@babikadaska no vidis 👍super..drz sa 😘

dogcookiesdm
31. júl 2018

@babikadaska spermiogram žiadna sláva preto sme dávali PISCI a Macs.Davam si pol ročnú možno ročnú pauzu.Potrebujem zamestnať myseľ,lebo stále to riešim.Drzte sa.

alexa1983
31. júl 2018

@babikadaska ďakujem za povzbudivé slová 🙂 konzultáciu sme už mali, chodíme k Mudr. Frankovi, teraz už iba čakám na chválenie z poisťovne aby som mohla ísť stimulovať 🙂 Čo sa týka predchádzajúcich vkladov, tak to že tvorím protilátky na spermie v mojom bývalom centre neriešili, že na to nie je nič mi tvrdili - ale tu som sa dočítala že babách pichajú pred vkladom nejakú injekciu na utlmenie imunity, tak sa chcem na to opýtať keď si pôjdem pre lieky na stmuláciu či to bude aj u mňa tak, čo sa týka krvi - tak to som sa dozvedela že mámproblém až po 5. nevydarenom vklade :( až keď som prosila doktora či naozaj nie je ešte nejaké vyšetrenie ktoré by nám pomohlo zistiť prečo to stále nejde, až potom nás poslal na genetiku, kde mi to zistili , až keď som tam zbytočne nechala 3500 eur ... toto by mali robiť vždy prvé a nie až na prosbu a zúfalstvo ... ale teda záleží od centra. Čo sa týka tej krvi, tak mám Leidemskú mutáciu - hetorozigot, silná zrážanslivosť, takže možno aj preto že nie je dostatočne prekrvená maternica sa mi tam nič neudrží :( takže cca mesiac pred vkladom si mám začať pichať fraxiparín na riedenie krvi a potom celý čas rizikovka sledovaná na hematologii ak sa podarí tehu .. V bývalom centre sme pouzívali aj napichanie vajíčok spermiami, aj lepidlo aj natrhnutie blanky embrija a nic.. :( ešte nám tam ostali 2 mrazáčikovia, ale rozhodli sme sa začať riešiť Brno a tie si nechať úplne ako najhorší záložný plán :( lebo už im tam vôbec neverím. Dokonca posledný vklad bol tak veľmi bolestivý, vraj nová metóda nejaká, no bolelo to príšerne :(

alexa1983
31. júl 2018

@evushka007 ja mám tiež 35 🙂