icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

simik411
7. aug 2018

@alexa1983 boze uspavat vidis to som ani neriesila :D riesim ze ma nic neboli kokos ale hento ma nenapadlo a to normalne budem mimo ci len tak napoly kks ?? aky cas asi? :/ buduci tyzden ved to bude o tyzden ah no zacne mi prepinat asi tiez teraz waah

alexa1983
7. aug 2018

@simik411 píšem ti správičku 🙂

alexa1983
7. aug 2018

žienky čo ste boli už na odbere vajok, mali ste aj nejaké bolesti keď ustúpila narkoza? Že či majú inú metodu tu v Brne, lebo v BA bola bolesť veľká . ďakujem : )

zuzka3
7. aug 2018

@alexa1983 no ja som mala, ale mne zobrali vyse 27 vajicok 😃 Ale pichli mi nieco od bolesti a bolo to v pohode. Domov uz ked som sla, tak som citila take tlaky dole, ale panicka som sla v opatkoch, takze asi aj preto 😃

alexa1983
8. aug 2018

@zuzka3 juuj pekne veľa teda : ) aj sa podrilo všetky oplodniť? a koľko si tam ležala ? myslím že v BA som bola 2 hodinky, tak aby som vedela že čo mám ičakávať : D a tiež sa uspáva iba injekciou ? žiadne to hnusné na tvár sa dúfam nedáva : D kyslíková maska : )

zuzka3
8. aug 2018

@alexa1983 25 bolo vhodnych a 22 sa oplodnilo, vsetky sa nam delili krasne ale dali sme zamrazit "len" 10 a 1 ma kope v bruchu prave 😉 uspavaju len injekciou a po prebudeni tak tie 2 hodky cca, ale nik ta nevyhana. Zalezi ako ti bude, zobudis sa, mas tam cajik pripraveny, sisku, ja som bola sama na izbe takze tam bol manzel so mnou, potom prisla sestra skontrolovat, potom lekar a ked vsetko vies a si ok, tak sa prezlecies a idete. Ale nik nas nenahanal, ze uz chodte alebo tak.

alexa1983
8. aug 2018

@zuzka3 no super : ) takže sa postarali, to na SR nie je : ) žiadna ani len voda ani nič... A ty si sa do predu pýtala či tam môže byť aj muž s tebou? alebo ti to ponúkli sami?

alexa1983
8. aug 2018

@zuzka3 jééj a gratulujem k tehu : ) v ktorom si mesiaci?

lakukaa
8. aug 2018

@simik411 dievcata musim vas sklamat ja som bola v brne na dva vklady a nic.tiez nikto nic neriesi.vsetky vysetrenia si robim sama od dievxat co mi radia tu na M koniku.jedine co ma brno dobe he embriologia inak je to tiez len o prachoch.

lakukaa
8. aug 2018

@alexa1983 ja som na sk.vodu dostala a aj napilitanku.

simik411
8. aug 2018

@lakukaa ahoj, no ja ako ked to mam brat takto ja ani necakam aby brno riesilo nejake ine moje vysetrenia, teda vidiet chceli pytali sa co mam ale oni su CAR nie su genetika a repro imuno to uz ozaj clovek musi sam ist kam mysli ze by mohlo pomoct. ale otevrel sa ma opytal ci genetiku a hematku nemam este? takze spomenul priamo co teda by teoreticky mohlo chybat.... ale oni s tym prakticky nemaju nic.. oni len oplodnuju to je ich ulohou no.. a ta embryologia z ich strany je velke plus preto som ja aj sla rovno do brna nakolko my ideme rovno KET. tu zamrazene su mala uspesnost no :/ ale jasne ze aj oni na tom zarabaju ale aj dost pomahaju svojou technikou babam otehu ..

alexa1983
8. aug 2018

@lakukaa tak super 🙂 v ktorom centre si bola? Ja v BA Repromedika a tam teda nič nedali :D

alexa1983
8. aug 2018

@lakukaa cení sa na Brne aspoň už len to, že sa spýtali tiež či máme už genetiku a imunologiu..aspoň že spomenuli že niečo ešte je .. ja som napr prípad, že na SK mi robili vkld za vkladom , s rečami , že teraz sa to už určite podarí, každý raz mi pri vklade embriologička tvrdila že toto je to najsilnejšie embrijko ... a až keď sa nám x vkladov nepodarilo, tak som pritlačila na doktora že teda či už ozaj nič iné nie je už za vyšetrenie a až potom spomenul špeciálnu imunologiu (aj keď vedel od začiatku z výsledkov že tvorím protilátky na spermošky ) a genetiku ... do prvého IVF som išla že som ani len nevedela čo to je folikul ... takže som netušila že nejaké vyšetrenia ešte existujú... , v Brne ich aspoň hneď na začiatku spomenuli .

vivik22
8. aug 2018

@alexa1983 ahoj, ja sa musim tiez pridat k @lakukaa. Moja skusenost s Brnom po dvoch rokoch 2xIVF a 4 vkladoch je, ze tiez robia iba vklady. U mna sa nikdy nikto nezamyslel preco vklad s velmi kvalitnym embryom nevysiel. Odpoved bola, ze mam skusit dalsi vklad. Samej mi to nedalo a zacala som si robit vysetrenia. Lebo som nechcela mrhat vkladmi. Ano Brno je dobre pre dievcata, ktore maju problem mozno ziskat kvalitne embrya a to ozaj je ich embryologia spickova. Ale ak nemate problem s kvalitnymi embryami (ako je moj pripad, mame ich vzdy vela) a tie sa vam ale nechcu uchytit, tak ich jedina odpoved je ze oni nevedia. Ano chapem, ze asi nie je lahke prist na ten dovod, ale snaha o zistenie tam uz nie je. Zmenila som v Brne uz aj lekara a nepomohlo ani to a nechcem hovorit, ze jeden z nich mi dokonca povedal na konzultacii, ze mam ist za susedom, ze mozno vtedy sa to podari. Prepacte za moje rozcarovanie, ale toto je moja skusenost.

simik411
8. aug 2018

@vivik22 pridam sa aj ked mne si to nepisala ale tyka sa to aj mna, my sme spolu chvilku pisali aj sukromne spravy davnejsie ked sme hladali nejake centrum a riesila som ci brno ci nie. pamatam si ze vam sa nepodarilo a nebola si nadcena ani z neho, :/ ja si uvedomujem ze ani tam zazraky nespravia a ze su tiez len CAR ktore ide podla svojich postupov klasickych na pase .ale tak mna sa otevrel hned opytal na prvej konzultacii co mam spravene uz pozeral do papierov mam vyssie tie cytokiny a hned povedal postup ze rovno KET ze ET by bolo u nas zbytocne,,, skor by som cakala ze povie skusime et a ked nie tak ket. ale ze nebolo by uspesne povedal narovinu aj keby vkladame 2 embrya asi.. a hned sa pytal genetika?na hematologi nic? takze vymenoval aspon tie dalsie vysetrenia..divne ozaj ze tebe nic nenavrhli mne sa to az nejak nezda a je mi to aj luto ved jasne len vkladat bez uspechu zmysel nema. prepac ale nepamatam si uz a teda boli ste niekde nasli vam nejaky problem ze kde je chyba? :(

vivik22
8. aug 2018

@simik411 ahoj, u mna nasli jedine bunkovu imunitu. Nic viac, to si tiez imunologicka ale mysli, ze to nie je ten dovod preco sa u nas nedari lebo vsetko ostatne mam dobre a po prelieceni medrolom to tiez nepomohlo. Ja mam pocit, ze oni uz len skusaju, daju ti fraxiparin, aspirin, mozno spravia endometrialny scratching, daju intralipidy, ale to uz je len pokus. Vela krat ked vlastne k tom,u ani nemas indikaciu nevedia ci to pomoze. Tiez ma sklamalo to, ze odvolavali, ze sa nedari, ze embrya mozu byt geneticky poskodene aj ked vyzeraju dobre. Spytala som sa, ze ked pozru aky mame vyvoj tych embryi, ze ci si ozaj mysli, ze je to v genetike a povedal, ze nie. Ze podla neho nie. Cize raz tak raz inak. U nas zatial neprisli na nic zavazne a boli sme dokonca skusit uz aj uplne ine centrum kde sa lekar vyjadril, ze mame nadstandardne vysledky a taky vyvoj embryi ako mame este ani nevidel. Ze je to ozaj zahada, ale ze nieco poskusame. Dokonca povedal, ze mame take vysledky, ze u nas vobec netreba ani ziadne IVF, IUI atd. Ze je dolezite aby sme sa nejako dopracovali k prvemu tehotenstvu a potom to vraj vyzera tak, ze si budeme musiet davat sakra pozor aby sme nemali doma celu skolku 🙂 Tak uvidime..... Ja uz skor cakam len na zazrak. Drzim vam ale vsetkym velmi palce, aby ste sa dopracovali k uspechu cim skor 🙂

simik411
8. aug 2018

@vivik22 bozinku tak to je hrozne ze taketo vysledky a nic vam neni a predsa ani ivf. asi nepriesil ten cas spravny jedine :( pre nieco to proste meska ale urcite sa dopracujete k babatenku... musite ak ste ok aj embrya kvalitne to je ozaj zahada ..moc moc drzim prsty aby sa to spravilo aj samo nejako bez liekov a lekarov.. 🍀🍀🍀

vivik22
8. aug 2018

@simik411 dakujem ti, ano je to cele ozaj zahada. Mozno aj preto uz nad nami ruky zlamuju 🙂 Ja uz tiez zacinam verit, ze este asi neprisiel cas a zvladneme to aj bez tejto modernej techniky. 🍀

alexa1983
8. aug 2018

@vivik22 tak to mi je ľúto... tak ja tam iba chvíľku, ja môžem porovnať iba teda s tým čo som zažila na SR, uvidíme teda ako to bude tu, čas ukáže...

alexa1983
8. aug 2018

@vivik22 a máš urobenú aj hematologiu a genetiku?

vivik22
8. aug 2018

@alexa1983 ano, to mam v poriadku. Nemam spraveny jedine syndrom lepivych dosticiek este ale mala som vklad aj s aspirinom a fraxiparinom a to nepomohlo tiez. Cize predpokladam, ze tam by sa asi tiez nic nepotvrdilo. Aspirin je vraj na tieto lepive dosticky.

vivik22
8. aug 2018

@alexa1983 kazdy si najde to svoje, treba hlavne skusat a nevzdavat sa. To je najdolezitejsie. Nech uz sa to podari na SK alebo v CZ. Urcite takych pripadov ako som aj ja nie je vela, ale chcela som napisat aj moju skusenost.

saldiv
8. aug 2018

@vivik22 tak v Tvojom prípade je to skôr v hlave 🙂 že máš nejaký blok pre ktorý nemôžeš otehotnieť. Mala by si skôr to riešiť ako sa dostať do pohody a netlačíte na pílu. Možno nejaká exotická dovolenka...možno zmena prace...možno sa presťahovať. V každom prípade držím palce.

babikadaska
8. aug 2018

Ja mam s reprofitom iba dobre skusenosti. Je to spickova klinika. Kamaratkin manzel pracuje na klinike ivf v australii,vela som s nim konzultovala,a oni tam takisto nevedia prist na to,preco sa dobre embryjko neuchyti !! Ak mate urobene zakladne vysetrenia,a vychytaju sa veci,ktore su zle, klinika pre vas moze urobit iba to, ze vam vyrobu najlepsie embryo,akeho je vase telo,ich liecba a laboratorne podmienky schopne,a vlozi vam ho. Ostatne je medzi nebou a zemou !! Dievcata trochu zdraveho rozumu ,myslite si,ze keby sa dalo do este vecsej hlbky patrat po tom,preco sa embrya neychytia, neurobili by to ?? Dali by zaruku,ze u nich sa to podari,zdvihli by cenu 100x a uzivali si naval pacientok z celeho sveta ?? Vsetky sme roztrpcene,sklamane,unavene z vecnych vkladov a stencujucich sa bankovych uctov a zvysujuceho sa veku... ale ziadna klinika na svete nam ten vytuzeny zazrak na pockanie neurobi....

babikadaska
8. aug 2018

@alexa1983 kedy mas odbery ?
Mna to bolelo zakazdym,ale to preto,ze mi odobrali vzdy okolo 20 vajicok,plys vies,ze mam ren hyperstimulak,pritom boli tie vajecniky velkw dopichane a bolave. Manzel bol so mnou na izbe. Bolo to super lepsie utekal cas.Netreba sa na to pytat,oni ak maju volnu izbu,manzela zavolaju automaticky. Ak tam s tebou lezi ina baba v tom case,tak samozrejme nikoho cudzieho na izbu nepustia.
Po narkoze ta chodi kontrolovat sestricka,dostanes cajik a sladku buchticku. Pride aj lekar,povie kolko oocytov sa odobralo a vysvetli dalsi postup. Potom lezis a ked ti je lepsie,prepustia ta. Opytaju sa ta,ci chces nieco od bolesti,urcite suhlas,dostala som dobru analgeticku infuziu.
Kludne sa pytaj cokolvek sem alebo do ip.

Ja nemam ziadne priznaky,ako sa tu vela bab nazyva bezpriznakove tehulky,to som zatial ja 🙂

alexa1983
8. aug 2018

@babikadaska krásne napísané . Niekedy môžu byť obaja úplne top zdraví , a predsa nič. Najmocnejšia je príroda ... Ja mám napríklad okolo seba veľa kamošiek, ktorým na klinikách tvrdili že nikdy v živote nebudú mať prirodzene deti , vklady im vyšli až 9.10.krát , a všetky 3 ako ostali na materskej otehotneli druhý krát nečakane a hlavne prirodzene... a jedna dokonca už má 3 detičky , a to boli vztýčené prsty že vy - nikdy! A predsa to ide... všetko je v rukách prírody ...

alexa1983
8. aug 2018

@babikadaska ďakujem : ) výber budem mať niekedy v polke septembra, bud stredu idem po lieky a koncom mes začínam stimulovať 🙂
už ti je lepšie ? či stále bolí?

babikadaska
8. aug 2018

@alexa1983 uz si videla protokol ?cim budes stimulovat a ake davky ?

Je to trochu lepsie,dakujem za opytanie,najhorsie bolesti su odvcera prec. Stale som vdacna,ze mozem byt doma a nemusim lezat v nemocnici. v piatok krvne testy,tie povedia viac o skutocnom stave,tak potom napisem 🙂

alexa1983
8. aug 2018

@babikadaska ešte neviem, dostanem ho až bud týždeň v stredu, tak potom dám vedieť 🙂
Veľmi to bolí? ja mám strašný strach z toho :( lebo ja mám aj s krvou problémy že mám hustú a tento hyperstimulák ju ešte viac zahustí :( aby som to dala keby náhodou prišiel :(

alexa1983
8. aug 2018

@babikadaska a budem čakať na infošky 🙂