Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@leticia22 heej to aj ja tak musim pozerat kto je ta baba co mala aj teba som viackrat studovala ci si mala vklad ci si tehu ci cakas, teraz si po KET ze?? kolkaty den uz bude aj vysledocek ako sa citis setko oki?? no napisaa som email svojej koorginatorke aby mi zistila ak moze info ze cakame s muzom :D ak sa mi neozve budem volat, len ten chalan na embryo mi 2x opakoval uz nevolat my vam napiseme tak nechcem zas nasilu ale tak je sedem dni oood.. na sedive vlasy uz skoro :D
Dievcata nemate niektora z vas skusenost s clostilbegom a menopurom 75 IU? kolko ste mali vajok? prvy krat mam nasadenu takuto liecbu po nespocetnych neuspesnych IVF a maximalnych davkach hormonov, a vzdy som mala iba 2 vajka a teraz neviem co mam cakat s touto kombinaciou a hlavne s clostilom ci tam bude volaco🙂
Dakujem za kazdu skusenost a radu.
babule takáto otázka tie čo ste boli na KET, na koľkí deň ste mali vklad? podľa čoho to dávajú? Ja mám začať užívať od 2 dňa MS Estrofem a na 21 deň vklad, nedáva mi to zmysel trošku, ako ste to mali vy? Ďakujem za odpovede
@lucina1100 ja som mala menopur na SR, mala som 10 vajok
@maculicek1977 ja som to mala presne tak isto, síce na SR´ale všetkých 5 vkladov tak isto
@maculicek1977 estrofen ja na prípravu výšky maternice , na ten deń býva už ok
@alexa1983 aha, ĎAKUJEM za odpoveď si ma ukľudnila, že si to mala tak isto....aj sa podaril nejaký z tých vkladov...?Ja idem z darovaných vajok na posledné KET....
@lucina1100 ja som mala 1ivf s clostilbegom a gonal 200IU 4 vajíčka ... 2 emb potom ďalšie 3 ivf po 1 vajíčku, ale to bol soft
@maculicek1977 ahoj môžem sa ta spýtať kolky vklad máš s darovanymi? Ďakujem
@linda2110 a vyslo ti dake ivf?
@ericia ahoj no mala som len 1 x ET čerstvé, a 1 x KET budem mať, viac že nebolo na mrazenie....neviem....bola som v Reprofite, dosť som sklamaná...z toho mladá darkyňa 19 rokov a toť, za viac ako 4000 EUR 2 embryjká.....😢
@lakukaa presne ako pišeš, ked sa nepodari IVF uz sa neriesi preco a co dalej, inac mna zas v Brne hned pri prvej konzultacii poslali na genetiku a ze bez nej ani nezacnu oni riesit IVF a potom pri stimulacii som isla na kontrolu kolko vajicok sa tvori a Dr. Komzlupik ci dako tak, mi nenasiel lavy vajecnik, ze ani ho nebude hladat lebo na pravom je 5 vajicok a tie stacia, na OPU po prebudení mi Dr. velmi mila povedala, ze na lavom vajecniku som mala 2 vajicka a jedno velmi pekne, a na tom pravom to najvacsie vajko podla totho Dr. neuverite bola cysta.
Neni to, že nadavame na Reprofit , ale ta bezbranost co mame spravit, za kym ist ked tebe pridelený Dr. nekomunikuje. Ja zacinam stimulaciu teraz 2.9. SOFT, nevzdávam to s nimi.
@sweetrevenge ja od 3.9. 🙂 , aký je rozdiel prosím ťa medzi krátkym protokol a soft? A teda ja cena ak vieš 🙂 ďakujem . držím palce 🙂
@maculicek1977 bohužial :( posledný sa ujal, ale iba na krátko , veľmi krátko. Preto sme odišli zo SR , lebo tam chceli do nás iba vkladať , bez toho aby riešili prečo sa to stále nedarí, ešte tam máme 2 mrazáčikov, uvidíme čo bude s nimi ...možno ešte príde ich čas..uvidíme časom tu.
ty ideš rovno na KET ? ET si nemala?
@alexa1983 áno mala som aj ET v apríli som bola len úplne nič, a teraz by som šla už pre toho jediného mrazáčika čo nám zostal....
Ach baby, je to fakt des celý tento proces IVF. Ja som mala prvé IVF v BA, no úplne zle. Z 12 mrazacikov mi vyšli 2 vklady (ani sa len neuchytili), ostatné sa pri rozmrazeni zničili. Takže taká kvalitná embryologia u nás. Lutovala som, že som nešla hneď do Brna. Lebo podľa mňa majú super embryologiu. Druhé IVF som už teda riešila tu. Doktor mi hneď na prvej konzultácii povedal, že si musím dať urobiť hematologiu a genetiku. Mala som všetko ok tak sme šli na stimuláciu. Mala som tuším 12 zrelých vajok z 23 čo mi pri OPU vybrali, no dobojovali to do 5 dňa PK len tri. Tak som mala ET, ten vyšiel, no mala som nízke hcgblen okolo 60 a nakoniec z toho bolo biochemické. Písala som si s doktorom že čo a ako. Povedal mi, že základ je, že viem otehotnieť, teda že maternica prijme embryo, ale že aj pri prirodzenom otehotneni sa toto stáva, že babo odíde, takže si mám oddýchnuť v lete a keď sa budem cítiť fit tak sa mám ozvať a pôjdeme do KET. Tak som šla na dovolenku a po nej na KET. Komunikácia a doktorom bola bezproblemova, vždy mi hneď odpisoval, takže ja som s nimi bola spokojná aj napriek prvému neúspechu. No a teraz po ket, mám krv zajtra, tak verím že hcg bude vyššie ako naposledy a tubje môj dnešný test na 13dpt. Ale mám pred tým všetkým veľký rešpekt.
@alexa1983 a ty ides na klasika IVF? rozdiel je taky, ze pri SOFTE sa bere menej hormonov a hlavne ine, nemusí sa vytvoriť veľa vajíčok , ale že pri SOFTE su kvalitnejsie teda by mali byt, tak ked aspon jedno vajko nech je to TOP v mojom pripade 🙂, cena za klasik IVF som mala vsetko aj s mrazenim 2990, ale kedze nedoslo ani ku ET tak iba 1990, Soft asi 1000 eur
toto mi odpisala koorginatorka na moju otazku kolko mam embryi po 7dnovej PK :" Máte v kryobance celkem 8 embryí. Určitě obdržíte zprávu z embryologie ohledně vývoje a mražení embryí.Pokud se tak nestane do příštího týdne, kontaktujte mě." -co to znamena prosim vas vy rozumiete lebo ja nie este neni vysledok alebo cooo?? ved uz ich museli mrazit ci nie boze nechapem nicomu :( dnes 8 dni od OPU mam tomu chapat ze mame 8ks az ci ako ah jaaj nebesaa :D
@lucina1100 z 3 tehotenstvo ,ale žiaľ missed z 4 ivf ročný chlapček😃 takže stačí aj jedno vajko ... brala som aj dheu a q 10 100-vku na množstvo to nepomohlo,ale na kvalitu možno áno ..amh pritom až také zlé nebolo 1.3
@leticia22 ja som mala tiež posledný vklad na SR biochemické, HCG iba 30, čakali či sa zvýši, alebo koniec, každý deň do ďalšej krvi som si robila testy, ale keď som videla na nich že aj ten dušik už zmizol tak som vedela že je zle :( chápem prečo sa teraz ešte poriadne netešíš , ale verím , že zajtra nás tu všetky potešíš a hlavne seba a tvojho drahého 🙂 držím palce moc moc moc.
@leticia22 to by som skakala po plafon ale zas sa mi nechce verit zeby bolo az tolko ked na treti den bolo len 3x 8bunkove atd zazrak zeby sa stal oh boze to by muselo vyjst prve ivf jaj nech mi uz napisuuu lebo neviem ci si mysliet ale tiez si myslim ze ked v kryobanke to uz su zamrazene a tiez mi dr.vravel ze mrazit budeme len vo forme blastocysta morulu v ziadnom pripade nie a blastocysty su uz dobre a snad aj HB bude alebo FHB :D uz spekulujem ale bola by to bomba pre mna.... a ty sa teeeesinkuj mamina buducaa brno je frajer darmo :P 🙂
@sweetrevenge ano klasické, o softe mi nehovoril, to soft vyzerá lepšie 🙂

@simik411 určite by som im zavolala. Aspoň by som vedela na čom som. Za to nič nedáš 😉, skús.