icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

simik411
5. okt 2018

@mimika1973 ano pondelok mam ist opat na utz vecer si daaam vinecko dam :D aj ten caj no kamoske velmi pomohla ta alchemilka nwm no ci vie aj uskodit ale snad nie :D tak asi ideme nato vyzera to taak, v nedelu mam pichnut ovitrele potom asi uz cesty spat niet :D jaj neviem no dilema

mimika1973
5. okt 2018

@simik411 verime, verime!!! Ak mas z toho dobry pocit a intuiciu, ze je spravny cas, tak by to malo byt ok! 🙏👍 Uvidi sa teda podla tej kontroly, ale neboj nic, aj s 6 mm sa da otehotniet, bolo uz vela pripadov, ale tebe urcite aj viac este dorastie do KETu si myslim...😉

simik411
5. okt 2018

@mimika1973 dakujem krasne no ,. praveze pocit mam zmiesany je to take necakane , planovali sme november ale kedze terza by to vyslo na vikend tak chceme lebo cez tyzd sa nam tento mesiac neda brno stihat urcite tak mozno znamenie :D neviem ale idem do toho idem. nedelu picham skusime v prirodzenom cykle radsej ked je moznost vraj lepsie ako v stimulovanom >. a ked nic o mesiac uz s liekmi no 🙂

alexa1983
5. okt 2018

@mimika1973 ahoj, no ja bojujem.. mala som bolesti tak som bola na pohotovosti , hcg pred 2 dnami 409 a dnes 1431 ale dr povedal ze nevidi nic v maternici , ze to je asi mimomaternicove ... co sa mi moc nechce verit, ked som si davala aj to
lepidlo na embrijko aby sa s tym uhniezdilo mimo.. na 12 den po vklade ze nic nevidia tak neviem ci mam panikarit, tak som sa objednala do Brna radsej . Mam aj vajecniky velmi zväcsene az 6 cm a vodu v bruchu , ale ze ta je v norme .. tak neviem na com som 🙈😡

simik411
5. okt 2018

@alexa1983 mooojko to az tak?? kks pisala si ze bolesti mas, ale pohotovost a ze hento ti povedali :/ joj to co je...neboj este nic neni ved hcg mas krasne a ked v maternici nevidi hm no ja neviem neni este skoro ? mozno je to skryte len niekde joj..drzkaj sa myslim na teba silno nech je to dobre

megan5
5. okt 2018

@alexa1983 mne sa to nezda,krasne ti rastie hcg..keby bolo mimo,tak si myslim ze by tak pekne nerastlo hcg..velmi sa z teba tesim a dufam,ze ti to dobre vyjde vsetko😀.vela stasticka😉

zimik
5. okt 2018

@jalaura tak držím palce aby bol testik pozitívny 🍀 ako sa cítiš? Poisťovňu mám ja Union čiže so VSZP neporadim.
@alexa1983 gratulujem k tehotenstvu, úžasná správa 😊 ♥️ verím že všetko bude v poriadku, treba myslieť pozitívne za každých okolností.
Ja som mala v stredu odber. Mala som 24 vajíčok a to mám len jeden vajecnik a 5 cm cystu na ňom... Doktor bol riadne prekvapený že tak veľa, hádam som im tam aj daaky rekord trhla v počte s jedným vaječníkom, hehe 😂. No a z toho 17 vajok bolo zrelých a 15 sa nám oplodnilo. Zajtra máme tretí deň tak som zvedavá ako si žijú, verím že sa všetky krasne delia. Držte nám palce 🍀😊

linda2110
5. okt 2018

@simik411to je normálne aj mne jeden dr povedal , že odložiť , ja som to nechala na môjho dr v centre Kozumpíka , lebo tiež som mala dilemu a rozhodol sa správne 😃

linda2110
5. okt 2018

@alexa1983 ja som síce bolesti nemala,ale tiež keď som bola na prvej kontrole nič dr nevidel a vraj mimomaternicové oni to vždy tak alibisticky povedia , nakoniec bolo na správnom mieste , len bolo skoro takže no stres dúfam , že budem gratulovať 😃

lelluska
7. okt 2018

Ahojte, som po neúspešnom KETe v nativnom cykle. Bol to moj prvý transfer, kedže čerstvý ET mi bol odložený s podozrením na ohss. Doktorka mi teraz navrhla podstúpiť další KET s pridaním estrogénu. Je tu niekto, kto ma s týmto skúsenosť? Ďakujem!

zimik
7. okt 2018

@lelluska ja som mala KET s Estrimaxom raz na SR (žiaľ neúspešný). Estrogény dávajú na rast sliznice maternice aby sa lepšie zavrtalo embryjko. Aj napriek neúspechu mám pocit, že moje telo na to reagovalo lepšie ako na vklad v prirodzenom cykle. Nemala som žiadne spinenie ani nič a sliznica maternice bola pekne vysoká.

alexa1983
7. okt 2018

@lelluska ahoj, ja som na SR mala 5 vkladov s estrogenom, neuspesne. Ale to nie je v lieku , ten ti iba zaruci ze budes mat vhodne podmienky na vklad.

megan5
7. okt 2018

@lelluska mne sa podaril vklad s estrofenom..ak ti ho odporucili,tak by som ich pocuvla..ja som tie tabletky tak velmi nechcela uzivat..ale podaril sa vklad a teraz som stastna😊😍

lelluska
7. okt 2018

@megan5 Počúvnem, co iné mi ostáva..len ide o to, ze mne vždy pekne sliznica rastie aj sama a nevidím nejaký rozumný dôvod užívať tie lieky, trosku ma trapi, ze idu na to pokus/omyl.

lelluska
7. okt 2018

@zimik ďakujem Ti za odpoved. Viem načo estrimax je, ale problém so sliznicou som nemala..tak mi príde zvláštne, ze po neúspechu ma byt toto co niečo zmení, akosi tomu neverím.

lelluska
7. okt 2018

@alexa1983 ahoj, a v Brne ti to nepredpisovali? Sliznicu si mala Ok?

zimik
8. okt 2018

@lelluska a mas spravene všetky vyšetrenia? Imuno, hemato, genetiku? Vsetko v poriadku? Mozno mas príčinu ze sa to nechytilo niekde inde... Alebo skratka nebolo dostatočne silne to embryjko a to ďalšie uz vydá lebo bude kvalitnejšie 😊.

alexa1983
8. okt 2018

@lelluska v Brne som isla hned po vybere vajok na vklad, to sa dava iba ked ides inokedy ako hned po vybere.

mili78
8. okt 2018

Dievcata ja ked som bola tehu a hospitalizovali ma v nemocke kvoli nevolnostiam, tak vsetkym lekarom vlasy dupkom stali ked som im povedala, ze uzivam estrofem...ze to treba okamzite vysadit, ze to sa nemoze v tehu a ze ked este chlapca cakam...este aj do Brna si volali a overovali si to, ze ci az do 12tt ho mam brat...tak ma vystrasili s tym...dufam, ze v Brne vedia co robia a maju aj nejake studie nato...teraz budem trpnut do dospelosti, ci z maleho nebude “pupuško” 😁🙈

evushka007
8. okt 2018

Kočky ako dlho vám trvalo, kým poslal Petrenko vyjadrenie? Lebo čo som pozerala má na to 10 dní, žiadosť im bola doručená 19. 9. a dnes som tam volala že čo s tým je, že mi ešte nič neprišlo a zákonná lehota už dávno prešla. Sestrička mi povedala, že on to ešte ani nevidel a že snáď budúci týždeň sa na to pozrie 😞 Však takto to IVFko nevybavím ani do Vianoc..

alexa1983
8. okt 2018

@evushka007 10 dni mne

alexa1983
8. okt 2018

@mili78 fuu no estrofen som ja brala vzdy iba pred vkladom na SR , teraz v Brne beriem utrogestan

mili78
8. okt 2018

@alexa1983 no mne naordinovali aj po...az do 12tt som ho brala 🙈

megan5
8. okt 2018

@mili78 ja som v brne tiez nemala prvy vklad estrofen..tiez som nikdy nemala problem so sliznicou..vzdy ukazkova..ale ak naschval som vtedy mala pri vklade sliznicu len 6 a nepodarilo sa..a 2vklad uz s estrofenom a 8mmsliznicu som mala..nasadeny ale aj anopyrin co pred tym nie..a teraz ma maly kopka v brusku😍😊.ten estrofen som velmi nechcela uzivat..ale tak hadam vedia co robia a nebude to mat dopad na babatko v buducnosti..

alexa1983
8. okt 2018

@mili78 neboj, im by som verila vo vsetko, podla mna su odbornici .. mna na SR uz pomaly chceli rezat ze mam mimomaternicive tehu teraz a isli sme dnes do Brna uplne vystraseny a vsetko vyzera byt v poriadku 🙏🏼 Este nekricim hop , ale teda nasi lekari hlavne v nemocniciach to je ...

mili78
8. okt 2018

@megan5 ved aj ja im verim, len ma vtedy zneistili ti nasi gynekologovia...aj v pribalovom letaku je, ze okamzite vysadit ak ste tehu 🤷‍♀️

@alexa1983 ano ano, len clovek tak zneistie ked ti 10 lekarov pri vizite tvrdi, ze estrofem sa v tehu nesmie brat 🙂 no ved uvidime o takych 18-20 rokov ;)

alexa1983
8. okt 2018

@mili78 to sa ma prejsvit az vtedy? A co to ma akoze sposobit chlapcovi?

mili78
8. okt 2018

@alexa1983 neviem to len ja tak žartujem, ze ked bude maly dospely ci nebude pupuško z toho 😁😂 no je to zensky hormon tak asi ci to muzske pohlavie nebude mat v sebe nadbytok zenskeho hormonu...tak som to vyrozumela z ich slov...ale tak ja dufam, ze Brno vie co robi

evushka007
8. okt 2018

@alexa1983 takto ja môžem len snívať :(

megan5
8. okt 2018

@mili78 ono ten estrofen davaju vsade..brno praveze len ked sa musi..a napriklad pred tym som chodila do Gf v ba a tam ho davali kazdej jednej aj ked ho nebolo treba..napr ja som mavala ukazovu sliznicu pri iui 12..potom ivf a aj tak mi ho nasadili..u nas napr.obycajny gynekolog ani nepozna ten liek estrofen..takze mna ked som bola v nemocnici nikto nestrasil😁.len prestat uzivat ho nemozes len tak..lebo zacnes krvacat..do toho 12tt sa moze vraj uzivat..a fakt vsade ho davaju..