icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

mkatkam
1. máj 2019

@rada2002 dufajme že táto jednorazovka nie. Z dlhodobého hľadiska alkohol má vplyv.aspon ,čo som čítala, tak keď obmedzili alkohol,zlepšil sa im spermiogram.spermie sa vyvíjajú 3 mesiace tak hádam tento jednorazovy záver im neublíži. Veď zas koľko detí sa splodili v opitosti . Ale úprimne,riadne by ma nas..l,keby toto spravil v danej situácii vzhľad na to koľko toho obetujes ty. Ja to nechápem,sú jak bez mozgu občas.

evaachesa
1. máj 2019

@rada2002 zial ja si myslim ze je to horsie ako keby vyfajcil balik cigariet...moj chlap sa tak hrozne opil na oslave 5 dni pred odberom, skoro som ho zahlusila. A davam mu to za vinu. Pred dalsim ivf 4 mesiace nefajcil, nepil a bral vitaminy co som mu naordinovala. Z 8miliard mal zrazu 21 miliard spermii a ovela kvalitnejsie embrya. Neviete to pripadne posunut? Dat vajicka zamrazit a o mesiac ich dat oplodnit? Opytaj sa radsej v centre ako to vidia oni. Mozno to nebude taka tragedia. Ale urcite si dajte aj MACS metodu nech tie zle spermie vyradia. Drzim palcee.

rada2002
1. máj 2019

@daniela2707 to sa máš. My sa pokúšame už 5 rokov. Veľa skúseností a veľa peňazí nás to stalo. Ja už mám 43 rokov. Držím Ti palce .

rada2002
1. máj 2019

@evaachesa Macs a Pisci mať bude, pretože pri poslednom darovaní pri 100 %darkyni sa z 11uchytilo 1 vajíčko a dr.dava za vinu spermiam. Tak uvidím.

evaachesa
1. máj 2019

@rada2002 a vtedy ste to nemali? Toto urcite dooost zvysi sancu

mima000
1. máj 2019

@rada2002 no neviem, moze to znizit kvalitu si myslim..

daniela2707
1. máj 2019

@rada2002 máš môj obdiv. Ja uvidim, koľko folikul ov a vajíčok sa mi vytvorí. Dosť sa obávam neúspechu, lebo sú to veľké peniaze. Prosím ťa, koľko ta to stojí s darovanymi? Aby som vedela. A v akom centre? Reprofite? Ja idem tam. Ďakujem za odpoved.

rada2002
1. máj 2019

@daniela2707 s darovanych cca 4500euro a garantujú iba 2 embrya. Áno chodím do Reprofitu Pospisilovej. Ale v konečnom dôsledku je to len o peniazoch. Tieto metódy nám mohla navrhnúť už dávno. Všetko sme to nechali na ňu a takto to dopadlo. Nikdy sme nemali mrazené vždy bolo iba jedno embryo, takže každé ivf sme platili.

babikadaska
1. máj 2019

@rada2002 aj nam navrhli macs a picsi pri stvrtom vklade (ktory bol apropo hned uspesny) . Tiez som sa trochu pozastavila preco nam to nenavrhli hned ! Nakolko som ostala tehotna,boli sme stastni,ale myslim,ze sme to mohli urychlit keby sme to pouzili od zaciatku.

ericia
1. máj 2019

@rada2002
@babikadaska my sme si pripatili PISCI.. Ale keby idem do ďalšieho IVF dám aj tu MACS a určite genetiku embryí... Keď nebudú vhodné, aspoň sa vyhnem ďalšiemu potratu a následnej kyretazi..

rada2002
1. máj 2019

My to budeme mať zdarma nakoľko v poslednom ivf s darovanych sme mali iba 1embryo.

laguna2017
1. máj 2019

dievčatá čo znamená Macs a Pisci?

ericia
1. máj 2019

@laguna2017 pri oplodnení sa dava väčšinou ISCI a pri týchto ďalších PISCI a MACS výberu úplne najlepšie spermie..

laguna2017
1. máj 2019

@ericia ďakujem.. čiže to sa robí, keď nie je dobrý spermiogram

sabina6
2. máj 2019

@rada2002 prosím ta a koľko sa za to dopláca? Stojí to 4500 a ešte sa aj dopláca? No to som myslela ze v tom je už všetko.... Už ozaj nevedia co majú za to pýtať... Keby sme neposlali zalohu tak potom čo tu čítam by som do toho asi ani nešla lebo už neviem ci to je ozaj o peniazoch alebo robia všetko tak ako majú keď z 11 vajíčok len jedno to je už ozaj sila

ericia
2. máj 2019

@sabina6 dopláca sa ešte za to PISCI, MACS ak chcete.. Plus mrazenie a ak chcete genetiku embryí... My sme platili skoro 5000...priplacali sme si PISCI a teda mrazenie troch embryí... Asi tak..

daniela2707
2. máj 2019

@ericia ahoj, prosím ta a to je cena s darovanymi vajíčkami?

sabina6
2. máj 2019

@ericia to su dobre palky a ešte ani žiadna istota ze to vyjde a to mácsi a picsi to je vlastne ze odberu najlepšie spermie?

ericia
2. máj 2019

@daniela2707 áno.. Áno... Nam už nevyšiel tretí vklad s DV.. Vyzerá, že budeme musieť hľadať druhu dárkynu..

ericia
2. máj 2019

@sabina6 no veru sú to palky... Len ta túžba po bábätku ešte väčšia... Áno to výberu tie najlepšie spermie...

rada2002
2. máj 2019

Neviem koľko sa dopláca máš to v cenníku. My neplatíte, lebo prvé ivf darované sme mali iba 1 embryo a oni garantujú 2. Takže teraz v tomto ivf máme Macs a Pisci zdarma.

rada2002
2. máj 2019

Práve sme prišli z Brna. Chcem vložiť dve ak budú a dr. Ma stale odhovárali kvôli riziku potratu. Ktorá z vás si dala vložiť dve? Doteraz mi vkladala po jednom lebo viac sme nemali a aj tak nič. Tak nechápem. Už som povedala že to bud posledný krát a končím. Toľké roky snaženia a nič. Už nemám síl.

mkatkam
2. máj 2019

@rada2002 ahoj mňa v gynfive ukecali na dve a nič z roho.odisli do kontrolného odberu.Nikto samozrejme nevedel povedať preco. Už by som si vždy dala len jedno. Mohlo byť jedno horsie a stiahnuť aj to druhé. Keby sa vklad podaril tehotenstvo s dvojkami je rizikovejšie ako s jednym. keby dáte jedno a vklad sa nahodou nepodaril,tak ďalší mesiac prípadne o dva mesiace môžeš ísť znova.

daniela2707
2. máj 2019

@ericia a prosím ta, koľko máš rokov keď s darovanymi? A prečo nevisiel vklad? Asi hlúpa otázka.. Prepáč. Mam strach, že aj mne sa nepodarí, stojí to veľké peniaze a na ďalšie pokusy nebudeme mat. Je to náročné všetko. Držím palce!

daniela2707
2. máj 2019

@rada2002 neboj sa, dobre to dopadne. Chcem ta povzbudiť.

ericia
2. máj 2019

@daniela2707 mám 38 ..dva roky som skúšala s mojimi a z 5 IVF som mala ledva dve embryjka..mám nulové amh..hmmm a prečo nevyšlo? vyzerá že problém robia moje zvýšené NK bunky..chodím do Nitry na reprodukčnú imunológiu..Z troch vkladov z DV sa mi dva krát podarilo..ale prvý krát v 10 týždni a teraz hneď na začiatku 18 dní po vklade sa prestalo vyvíjať..
Teraz ideme ešte skúsiť nasadiť kortikostereoidy ..máme posledné embryjko...
Neboj sa určite sa podarí :-* budem ti držať palce

ericia
2. máj 2019

@rada2002 ahoooj..koľko ste mali vajíčok??

sabina6
2. máj 2019

@ericia to veru je len kde ma človek brat toľko peňazí a záleží ako to oni berú ci to robia nárocky ze chcú čím viac zarobiť ťažko povedať ale s darovanymi som čakala väčšiu úspešnosť sú to predsa len mladé baby

mkatkam
2. máj 2019

@sabina6 ja si myslím že Reprofit Brno ide o úspešnosť a dobre štatistiky. Čím vyššia úspešnosť, tým lepšie meno a viac ďalších klientov. Čítala som rozhovor,kde lekár z ceskeho CAR hovoril,že bohužiaľ poisťovne nenapreduju so smernicami tak, ako vývoj nových ivf technik. Že je škoda, že sa ešte stále neprepláca aspoň icsi,mrazenie embrii aj ket.

sabina6
2. máj 2019

@mkatkam no ved dúfam lebo nejaká som už znechutená počula som ze niekde to robia nárocky ale to na Slovensku preto sme išli do Brna.... Veru poisťovne by toto mali preplácať celé ved to nie je nič také co sme si vymysleli