icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

mima000
3. máj 2019

@sabina6 o nej som tu vela toho nenasla popisane a to mam precitanych niekolko sto stran, snad neolutujem 😉..ja som bola velmi spokojna s unicou ale pred 3 rokmi teraz mam iny pocit z nich

sabina6
3. máj 2019

@mima000 keď ono je to ťažko niekomu to vyjde tam niekomu tam preto je ťažké sa rozhodnúť

mima000
3. máj 2019

@sabina6 mne to v unice vyslo hned na 1.krat 😉

mkatkam
3. máj 2019

@mima000 neviem ktorý bod idetvojmu gynekologovi ale bude to niektorý pred bodom 2.9. A potom následne k bodu 2.9. mám takýto pokyn. Len ber to s rezervou je to z minulého roka.

mima000
3. máj 2019

@mkatkam dakujem, si zlata 😊.. Uz som trosku mudrejsia..

mimika1973
3. máj 2019

@rada2002 ahoj, kde myslis? na druhom poschodi? v RF? a malo personalu? fuha, to je velka skoda teda, to bola super klinika volakedy...
Drzim teda palce!

sabina6
3. máj 2019

@mima000 tak to je super a teraz chcete ísť druhýkrát?

mima000
3. máj 2019

@sabina6 ano, druhe ivf.. V novembri mi nevysiel ket a viac nemame zamrazenych

sabina6
3. máj 2019

@mima000 a tak aspoň jedno mate co by som ja za to dala keby aspoň jedno vyjde

mima000
3. máj 2019

@sabina6a vy sa kolko snazite?

sabina6
3. máj 2019

@mima000 my sme boli minulý rok so svojimi vajíčkami ale to už je zbytočné tak tento rok ideme skúsiť s darovanymi ale beriem to ako posledný pokus už budem mať v júni 39 tak ešte pokiaľ mi aspoň niečo preplatí poisťovňa

zuza00
Autor odpoveď zmazal
mima000
3. máj 2019

@sabina6 a kedy sa chystate? Ja tiez tento rok skusim este raz a potom uz asi nie.. Dost sa bojim tych hormonov 😕.. V reprofite robia aj soft stimulaciu tak ak by dovolili chcela by som skusit to

mima000
3. máj 2019

@zuza00 to by bolo super!!! Moc by mibto pomohlo, by dom aspon vedela co kde vypisat a komu kde dat potvrdit

zuza00
Autor odpoveď zmazal
sabina6
3. máj 2019

@mima000 v júni ideme a porazí ma ak bude mať darkyna len jedno schopné vajíčko ze nebudeme mat ani co dat zamrazit a bude len jeden pokus🙁

ericia
3. máj 2019

@sabina6 v RF garantujú dve embryjka...tie by si mala mať určite 😉 akého máš lekára?

sabina6
3. máj 2019

@ericia MUDr Pospisilovu a co som tu čítala no neviem neviem

ericia
3. máj 2019

@sabina6 neboj sa 😉. Veľa dievčatám vyšiel vklad s DV na prvú supu... A v reprofite... Ja mam imunologicky problém.. Takže neúspech sa pripisuje tomu.. Uvidíš vyjde vám prvý pokus ❤️

mima000
3. máj 2019

@mima000 snad sa vam zadari a zazijes ten pocit byt tehulka 😉.. Uvidis, raz to vyjde

daniela2707
3. máj 2019

@sabina6 každý prípad je špecifický, neboj. Snaž sa myslieť pozitívne. Aj ja mam obavy, ešte mam dva mesiace čas...prihlasila som sa na hormonálnu jogu, chvália ju. Je to kurz mesačný. Ženy niektoré aj otehotneli🙂

sabina6
4. máj 2019

@daniela2707 tak niekedy sa stane veru aj zázrak koľkokrát keď počúvam niektorým sa podarilo otehotnieť aj prirodzenou cestou aj ked im doktor povedal ze určite nie co môj prípad nebude ale tak treba veriť aspon na takýto zazrak

sabina6
4. máj 2019

@ericia už to musím brat asi ako osud ze co ma byt bude

rada2002
5. máj 2019

Dievčatá je tu niektorá ktorá si vkladala 2 embryjka? Ako ste dopadli. Idem v utorok na vklad a chcela by som 2. Dr. ma odhovárali ale ja to chcem risknúť lebo chcem aby sa to podarilo a čím skôr vysadila Dexametazon ktorý mi robí veľmi zle.

babikadaska
5. máj 2019

@rada2002 ja som vkladala v juli dve embrya. moje dvojcata maju aktualne 5 tyzdnov. narodili sa donosene a zdrave.tiez ma odhovaral. s muzom sme sa nedali. potom nebranili. len odhovaraju.

ericia
5. máj 2019

@sabina6 hmmm... Aj to už tak beriem... Iné nám nezostáva..

rada2002
5. máj 2019

@babikadaska super uchytili sa obidve. Aké embryjka Ti vkladali? Ak sa smiem spýtať koľko máš rokov? Vieš ja už 43 aj s partnerom preto to chcem risknut. Hovoria že väčšie riziko potratu čomu nechápem lebo doteraz keď som ostala tehotná aj tak som potratila.

babikadaska
5. máj 2019

@rada2002 ja mam 34. vkladali mi hatchujuce blastocysty. mam o tom dost prestudovane a hoci mi tiez bagocsi povedal, ze je riziko potratu, nenasla som relevantnu studiu ktora by to preukazovala. je prave naopak dokazane, ze je to vecsia sanca na uchytenie. Potom bolo sice narocnejsie tehotenstvo, takze sa urcite priprav, ze budes doma cely cas. Ja som bola 9 mesiacov doma v klude a nic som nerobila. Takze velku cast starostlivosti o domacnost prebral muž a mali sme aj upratovacku a dost som nevarila, ale jedlo menucka z restiky a tak. treba to zvazit, ci mas taku moznost. ale myslim, ze pri sumach, ktore to vsetko stoji, to je len ceresnicka na torte.

rada2002
5. máj 2019

@babikadaska teraz mám dovolenku do 10 mája a potom som dohodnutá s dr. Ze pôjdem na PN. Takže ostanem doma už po vklade a budem čakať aby to vyšlo a ostanem doma. Vieš robím na pošte a nechcem sa naťahovať. Len dúfam že to vyjde. V čom si mala narocnejsie tehotenstvo? Ja ho prve 3 mesiace mať urcite budem lebo musím brať Dexametazon. Som z toho opuchnutá, nevládzem na nohy a som ako slon. Proste dr. Povedala že na mňa nabehli všetky naziaduce účinky čo už dávno na nikom nevidela.

babikadaska
5. máj 2019

@rada2002 to na co ta nikto neupozorni dopredu je, ze tehotenstvo s dvojcatami je "anomalia" pre ludske telo. To co maju ine zeny povedzme od 7 mesiaca, ty zacnes mat od 4 mesiaca. Uplne preskocis ten "pohodovy" druhy trimester a z maleho bruska a nevolnosti preskocis akoby rovno do toho rizikoveho obdobia. Vsetko je 2x vecsie, 2x namahavejsie. Pribrala som 26 kg, prekonala zlcnikovy zachvat z extremnej zataze a hormonov.. BUde ta trapit tvrdnuie brucha a predcasne kontrakcie - je to to u vsetkych dvojcacich tehotenstiev. Bola som cca 4-5x v nemocnici kvoli riziku predcasneho porodu. Dvojcatove tehotenstvo je automaticky rizikove, takze ta nechaju doma na peenke. mala som problemy s tlakom, s dychanim, s opuchmi. inak som v super kondicii, vsetko toto bol dolesdok dvojciat v brusku. Nakoniec som vynosila do terminu, ale poslednych cca 8 tyzdnov uz iba lezis a spis. Nedokazala som sa pohnut, unavilo ma na smrt aj prihriatie obeda. vecsinu dna som prespala aaz ked prisiel muz z prace, trochu som sa pohla, postaral sa o mna a zase spat. proste je to brutalne extremne mega narocne a casto sa dvojcatka rodia predcasne, ale tak nas pripad to nebol. Je to zataz aj na psychiku, lekari ta stale budu upozornovat na rozne rizika , ktore su s dvojcatami vecsie atd a bola som chvilami hrozne vystresovana. no stalo to za to.... pozri z 2 sa moze uchytit aspon jedno, alebo obidve, alebo aj nic. A nič sa ti moze uchytit aj s jednym.... tvoj manzel co na to hovori?? prosim ta ver mi, v tomto budete musiet byt fakt dvaja. Neurobis nakup, neumyjes riad, nevylozis umyvacku ani pracku. Neurobis nic. po 33 tt proste nic. Ak mas chlapa, co neni ochotni take veci robit, bude to tazke. ja som nenakupoval,a nechodila medzi ludi aby neochorela, nesoferovala.. na konci ma vsade musel vozit po doktoroch muž a tych vysetreni bolo dost, uz aj kazdy tyzden. takze proste budes potrebovat niekoho pomoc. muza alebo rodiny. Nehovorim len zo svojej skusenosti, samozrejme som v skupine dvojcata a malo to tak 99% mamiciek dvojciat. Ci mladsich alebo starsich.