Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
Práve som prišla z pohotovosti. Gestacne vaky sú stále tam, dal mi injekciu proti krvácaniu a povedal že ešte nič nie je stratené. Uvidí sa v stredu či budú vaky rast a či tam bude plod. Je to ako začínajúci potrat. Mám len ležať. Držte palce baby.
@rada2002 myslím na teba. Aj sa pomodlím.
Baby ste zlaté a moc mi dodávate sily. Krvácanie prestalo ale podbrušku trocha pobolieva tak už lezim. Volala som do Brna, povedal dr. Že ešte nie je nič stratené mám brať všetko ako doteraz ale utrogestan cez ústa a nie vaginálne. Moc sa bojím.
Myslim na teba❤
@rada2002 to bolo pre Teba. Myslim na teba.
@rada2002 Dnes sme 8 +6, už som mala jedno slabšie, jedno silnejšie (to sme skončili na pohotovosti) a jedno mega veľké krvácanie kde som skončila na týždeň v nemocnici, to všetko do siedmeho týždňa. Tiež musím oddychovať, ležať a nič nerobiť, len dúfať. Odvtedy stále slabo krvácam celý čas, ale drobec je našťastie (klop klop) v poriadku, srdiečko mu bije a rastie. Veľmi dobre viem ako hrozne sa bojíš, ale nič neni stratené a všetko môže ešte dobre dopadnúť. Hlavne oddychuj 🙂
@evushka007 aj teba pobolieva po bruško ako pri menzes? Dnes ráno som mala ešte krv na toaletný aj keď mi dali včera injekciu na zastavenie. Čo si o tomto myslíš? Rozmýšľam že ešte zavolám svojmu gynekológovia.
@rada2002 áno aj aj som to tak mala. Ono to krvácanie dobieha nejakú dobu. Mne dávali na zastavenie a napr. pri tom najväčšom krvácaní som mala krv ešte 5 dní. Máš ju tmavú či jasnočervenú? Gynekológovi môžeš cinknúť, ale teraz s tým veľa neurobí, lebo stále dávať sono dnu neni dobré a tá krv sa musí počistiť. Chce to teraz čas na zahojenie. Kedy máš ísť na kontrolu?
@evushka007 krv mám jasno červenú a na kontrolu mám ísť v stredu.
@rada2002 mne to postupne tmavlo, ale ja som to mala hematómu, ty môžeš mať inú príčinu. Skús teda zavolať aspoň pre svoj kľud gynekológovi, povedz že máš stále jasnočervenú krv a uvidíš čo ti povie. No teraz asi len brať liečiky a vydržať, za tak krátku dobu sa zle určuje či rastú, lebo je to ešte všetko moc malinké. Asi to bude chcieť čas. Dobre to dopadne, uvidíš 🙂
@rada2002 radka, to moze byt jedno z embryjok, ak odchadza! toto som mala ja pri poslednom tehu! V den odberu krvi na 14.den rano na krv, poobede krvacanie ako kramy uplne som spanikarila a utekala potom na pohotovost, tam videli sice 2 vacky, ale o 10 dni na to, uz zostalo len jedno embryjko z dvoch, teda dva sa uchytili na zaciatku, ale nakoniec mam z toho len jedno dieta..To je uz proste prirodou dane, nezmozeme nic…
Takze klud, a znovu sono kontrola kde sa uvidi co sa vlastne deje...drz sa!
Krvacanie moze byt aj tym, ze praskaju zilky v maternici ked sa babetka zavrtavaju dnu cim dalej tym viac ;)
Snáď tam ostane aspoň jedno. Teraz mám slabý hnedý výtok a neviem či je to dobré.
Ahojte zienky, prosim vas, podstupili ste niektora v reprofite (pripadne inde) endometriální scratching?
Takže krvácanie prestalo, hnedý výtok zmizol a zatiaľ je všetko ok. Chvalabohu.
@rada2002 ked uz len slaby hnedy, to je ked prestanes krvacat a zvysok krvi starej, sa vyplavi potom vonku. Uz len cakat co povie nove sono, ale urcite jedno babenko sa drzi, neboj! ;) A mozno aj dve! Krv bola jeden den? pol dna? kratsie? Ja som inac pri tehu potom mala take spinenie, so ma furt stresovalo, hadam do 9 tyzdna tehu! Je to dost bezne pri IVF toto, ked medicinsky zasah, to nie ako pri prirodzenom tehu, to je zriedkave spinit, a pod. ….
@rada2002 som rada, aj som sa za teba pomodlila🙂
@alexa1983 a nechceš si to dat radšej na SVK? Iscare napr. v BA ti to v rámci hysteroskopie spravia, na hysteroskopiu výmenný lístok ti dá tvoj gynekológ, na konzultácii sa dohodneš, čo potrebuješ, zaplatíš 150 eur. Ja som tam bola, zobrali aj polyp, preto som tam vlastne šla, nie som ich pacientka. Par dni trochu spinis, bolesti som nemala.
@mimika1973 krvácanie e začalo navečer čo som hneď utekala na pohotovost, dali injekciuba potom ešte trocha krvi na ďalší deň ráno, pom doobeda hnedý vytok a poobede a dnes už nič. Síce ušli zo mňa také zrazeniny, ale g.vacky tam dr. Videl a povedal že to mohlo byť krvacanie aj z opačnej strany maternice. Tak uvidím na sone. Dúfam že vo vakoch budú embrya. Aspoň jedno.
@alexa1983 robi sa to pod narkózou...mňa vôbec nič nebolelo a spinila som len v ten deň... Ja som si to radšej zaplatila v reprofite, lebo u nás kde bývam sa primár gynekológie tváril že čo od neho chcem, že čo to je ta scratch biopsia... Asi tak... Celé zle tu u nás na sk... A teda je to dobre robiť, pred plánovaným KET... Ze môže dopomôcť k uhniezdeniu...

@rada2002 zbehni na pohotovost nech ti nasadia duphaston a isto predtym volaj aj na nonstop linku z brna ze co ti povedia. dychaj zhlboka moze to by iba zrazenina. hematom. cysta. drzim palecky a myslim na teba!!!!