icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

babikadaska
26. máj 2019

@alexa1983 ach jaj :/ no snad este nieco v reprofite vymyslia :/ so mnou v skupinke je baba,ktorej sa podarili dvojicky po 11 rokoch umelych oplodneni. Neviem si to ani predstavit po psychickej stranke. My tiez 4 roky pokusov, 2 potraty a teda konecne to vyslo. Tiez som mala myslienky,ze nie je spravodlive,ze tie co nechcu,maju hned. Muz ma musel stopnut,ze to nie je o spravodlivosti,nech sa takym netrapim ani len.

mili78
26. máj 2019

@alexa1983 veru moja ako pises, spravodlivost nikdy nebola ani nebude :( nevieme preco sa to deje tak ako sa to deje, ci za tym nieco je....musime len verit 🙂 aj my mame toho za sebou velmi vela

alexa1983
26. máj 2019

@mili78 a kedy sa chystas na dalsi vklad? Ja neviem ci ist na dalsie vklady rad radom, lebo uz mame iba 3 zmrzlinky , alebo dat pauzu . Nechcem ich len tak premarnit :(

mili78
26. máj 2019

@alexa1983 no teraz sa musim dopracovat k menstruacii, nakolko mi to totalne zblblo, takze teraz sa napchavam estrofemom aby narastla sliznica a ked pride MS tak skusime stastie znovu...my uz tiez mame len dvoch mrazacikov :(

babikadaska
26. máj 2019

@alexa1983 ja osobne si myslim ze vela zavisi aj na embryu. Pauza nejaka vyrazna nie je potrebna

alexa1983
26. máj 2019

@babikadaska za kazdym pocuvam ze to je vo vybornej kvalite to embrijko .. tak bud nehovoria pravdu alebo je niekde vo mne nejaka chyba 🤷🏽‍♀️

ericia
26. máj 2019

@mili78
@alexa1983 dievčatá úplne chápem, čo prežívate 😣 tiež sa hnevám na celý svet... Ze kde je spravodlivosť. Ženy co deti nechcú môžu rodiť každý rok... A my co by sme dali aspoň za jedno 🙏🙏🙏 ja mam posledne embryjko z DV... Z troch dve tehotenstva,ale MA a kyretaz dva krát 😣 teraz sa liečim Medrolom, keďže intralipidy nezabrali a hádam v auguste posledný KET 🙏
Držte sa kočky ❤️😍

mili78
26. máj 2019

@ericia aj ty sa drz a prajem ti to z celeho ❤️

ikuska187
26. máj 2019

@alexa1983 ale genetiku embryí si asi nemala, keď potrat bol triziomia. Mne po genetike zo 4 embryí morfologicky naj kvality ostali 2 vhodné na vklad. Bez genetiky ťažko povedať, že embryo je kvalitné, iba že morfologicky je kvalitné, dovnútra nevidia. Samozrejme tiež to neznamená, že sa aj chytí. A tie pocity nespravodlivosti mame asi všetky.

alexa1983
26. máj 2019

@ikuska187 genetiku nam povedal nas lekar ze nam netreba, ked mame parovu genetiku dobru. Trizomia nie je dedicna porucha, je to blba nahoda pri parovani chromozonov . To ze sa to bude opakovat je 1:1000000000000 . Keby bola treba tak ju urcite dame, ale verim lekarovi nasmu. Predsa len je Brno ina uroven ako SR

ikuska187
26. máj 2019

@alexa1983 ja viem co triziomia, preto sa práve robí PGD, my mame ok genetiku z krvi, opakovane neúspešne vklady sú infikované na PGD.

rada2002
28. máj 2019

Dievčatá dnes som bola na kontrole, gestacny vak videl len 1 takže druhý sa vyplavil. Videl iba gestacny a zltKovy vak, embryo ešte nie. Gestacny vak na 0,8 MM a vyrastol. Vklad dom mala 7.5. s 5 dnovou kultivaciou. Mám ísť v pondelok na kontrolu. Čo myslíte je to dobré? Bude tam to druhé embryo alebo nie? Ani neviem v ktorom som týždni. Som na nervy a v napätí.

mimika1973
28. máj 2019

@rada2002 ahoj, no ano na buduci tyzden znovu kontrola, lebo toto je este skoro! sice vidno vak, ale embryjko je este mini pidi...taka uz lepsia kontrola by mohla byt radsej okolo stredy, stvrtku buduci tyzden, ako 10.den od dnes myslim...aby nieco uz bolo vidiet…
No je to na nervy toto cakanie a neistota, uz len dufat! Inac uz nekrvacas, nespinis, ze?

Si asi 5 tyzdnov a 5 dni dnes. Zavisi kedy si mala posledny menzes, ja som Ti naratala 18.4.19 akoze (?) a transfert akoze na 21.den cyklu po menzese a vychadza mi to teda takto vypoctovo.

A datum porodu ti aky vypocital doktor? To nepisu na papier zoznam toto vsetko kde mas aj fotky sonove?

daniela2707
28. máj 2019

@rada2002 ahoj, skus sa upokojiť. Ja ti poradiť neviem, ešte ma len IVF čaká, nestrácaj nadej. Ešte mate aj mrazacikov? Ze? Tak môžeš ďalší pokus. Keď sa budeš trápiť, neovplyvnis to, to mi povedala aj moja mama, keď som sa trápila. Držím palce. Verím, že sa to podari.

mimika1973
28. máj 2019

@rada2002 datum porodu ti vypocitali nejak okolo 29 januara 2020? cca?

mimika1973
28. máj 2019

@rada2002 kukni si : tehotenstvo.academy.sk

14.den si mala 21.5.2019 ked si oficialne mala testovat ci ist na krv hcg. Dnes je 28.5. takze 3.tyzden po oplodneni, a potom musis pripocitat este 2 tyzdne k tomu ako posledny datum menzesu, a vyjde Ti to lekarske vypocitavanie ako ze si v 5. tyzdni a niekolko dni hore dole… 🙂
Neviem, ci chapes co pisem, hi hi…;)

mimika1973
28. máj 2019

@rada2002 takze embryjko vidiet tak okolo 6. tyzdna ci 7.meho dakedy, to je rozne...Drzim moc palce!!!!🙏🍀🍀🍀

rada2002
28. máj 2019

@mimika1973 nie už nespím ani nekrvacam chvalabohu. Len dúfam že embryo tam bude keďže je vidieť už zltkovy vacok. Musím byť trpezlivá.

santeema
28. máj 2019

@rada2002
@rada2002 drzim palce, chuda moje, mas to ako na hojdacke☹...raz sa tesis, potom zasa stresy, nech uz to je na dobrej ceste zelam

mimika1973
29. máj 2019

@rada2002 ked bol uz ztlkovy vacok, bude urcite aj embryjo, o par dni ho uz bude vidiet, aj aktivitu ❤

majka765
29. máj 2019

Dievčatá, tie ktoré ste z Východu, akou cestou ste išli do Brna - cez Trenčín, alebo ako by bolo lepšie ísť?

nyotta
29. máj 2019

@majka765 Do Brna chodíme cez Trenčín, inou cestou sme zatiaľ nešli.

nyotta
29. máj 2019

Dievčatá, držím vám všetkým palce. Vďaka tejto diskusii sme sa rozhodli ísť do Reprofitu a vďaka Reprofitu máme dcérku. Teraz sa snažíme o súrodenca, bohužiaľ všetky KETy čo nám ostali z 2 ivf boli neúspešné. Ale nevzdávame sa, verím, že sa to ešte podarí 😊

ina7
30. máj 2019

Ahojte dievcata, ja som pozitivny pripad z rf, mam dve deti na prvy sup zo soft cyklu. (Na sk sme sa dlhsie predtym trapili) Ostali nam 3 zamrazene embrya a planujeme ist po ne. Viete mi povedat akp teraz prebieha ket? Musi byt vzdy s liekmi alebo sa da aj bez? Kedy dovoluju dalsi pokus, hned dalsi cyklus? A kolko to vychadza so vsetkym? Boli ste niektora v poslednej obe? Dakujem

ina7
30. máj 2019

@rada2002 ja som pri prvom tehu krvacala, lezal som aj v nemocnici, veru trvalo mozno aj rok, kym sa bola schopna ist na wc a toaletak hodit do misy bez letmeho pohladu ci je cisty. Ale babo bolo ok a vsetko dobre dopadlo. Drzim palce.

ina7
30. máj 2019

@lemoni86 ja mam nieco podobne ako ty, mam dve deti z rf na prvy sup a 3 embrya zamrazene. A kedze rf u nas zatial 100% uspesnost, tak ma aj desi, ze 5 deti nezvladnem (blizim sa k 40). Ale potom si poviem, ze pred rf som mala vlozenych 6 embryi a nic z toho, takze keby z tych troch bolo jedno dieta, yak uz to je zazrak, nieto este 3. My sme ale toho nazoru ze nenechame ich tam, ideme po ne za kazdu cenu, lebo su to nase deti, ich pohlavie, farba vlasov, zakladne rysy, to vsetko uz je urcene. Chceli sme ich strasne moc a neodmietneme ich len preto ze ich je viac ako sa nam hodi. Ak by z nejakeho vazneho dovodu (tazka choroba a pod)sme nemohli, tak budeme platit mrazenie, ktovie, mozno o 10 rokov budu ine zakonya budu sa moct adresne darovat alebo budu ine moznosti.

nyotta
30. máj 2019

@ina7 ahoj. Závisí od tvojho stavu a dohody s doktorom. Dá sa ísť nativny KET, čiže ak bude na 10 - 12 deň cyklu sliznica nad 7 mm a dominantný folikul, tak sa pichne Ovitrelle, začne sa užívať progesteron a potom KET. Pri liekoch sa berú tuším od začatia cyklu. Postup pri liekoch už neviem, mala som ho v 08 /2015. Ďalší pokus môžeš absolvovať hneď, je to na tebe. Cena je v cenníku, nie som si istá ale tuším 9.000, 00 CZK. A gratulujem k 100 % úspešnosti. Aspoň niekto im dvíha štatistiky 😁 Každopádne spoj sa so svojím doktorom a uvidíš.

laxxvita
30. máj 2019

Kocky, pekný večer, prosím vás vedeli by ste mi poradiť, kúpim lieky potrebné /a už na recepte napísané od centra/ pre Divnf normálne v lekárni, alebo to mám riešiť cez lekáreň v Brne poštovou dobierkou? Ďakujem Vám za rady a držím nám všetkým palce.

lemoni86
30. máj 2019

@ina7 dakujem za reakciu,no uvidime ako to dopadne. Ideme na dalsi ket asi v novembri,dam vediet. A tebe prajem Vela stastia,uz je jedno kolko deticiek sa vam podari,hlavne nech su zdrave.

nyotta
30. máj 2019

@laxxvita Podľa mňa to závisí od toho či si samoplatitel alebo ideš cez poisťovňu a ešte k tomu akú poisťovňu, keďže každá má iné pravidlá. Takže?