Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
Čo mi pripomenulo, že mám Puregon 600 IU, nerozbalene balenie a Orgalutran 0,25 mg /0,5 ml, dve nerozbalene balenia.
@nyotta ďakujem za info, včera som bola v lekárni, a nie je problém ich kúpiť aj u nás, len pod iným názvom, ale ze zloženie je to iste, tak dúfam, že nekúpim mačku vo vreci.. Mne predpisali Mervelon, Decapeptyl Depon, Estrogén, Utrogestan, idem v júli absolvovať cez darované, umelé oplodnenie. A ty co, kedy, akým spôsobom..? 😉
Prever si to ešte s doktorom, lebo niekedy môže byť rozdiel v tých liekoch. Len tak pre istotu. Akého doktora máš? Ja som v máji absolvovala 3 ivf a v auguste chceme ísť na vklad. Dúfam, že bude úspešný. Darované majú v Brne veľmi dobré výsledky, držím palce 😊
@nyotta ďakujem, máš pravdu, radšej to s tými liekmi prediskutujem s doktorkou, teda vlastne s jej koordinátorkou.. Juuj, tak sa bojím, v živote som nič také neabsolvovala. A prečo si podstúpila až 3ivf, a to za jeden mesiac? Ja mam nízke amh, takže ja jedine od dárkini.. A tiež reprofit?
@laxxvita aby som to uviedla na pravú mieru, tak som absolvovala ivf v Martine v 12 /2014. Potom Reprofit 06/2015 druhé ivf. Tam nám vyšiel 2 vklad a mame dcéru. Odvtedy 4 vklady neúspešne, tie nám ostali ešte z 2 ivf. Teraz v máji tretie ivf. Takže nebolo to za jeden mesiac, to sa nedá. Áno, Reprofit 🙂 Ty rovno darcovske, či niečo predtým si mala?
@ceklis ahoj vo je fsh? Ja mam amh 1.48 a mam za sebou 9 neúspešných ivf , 3 ivf Martin helios a tieto všetky reprofit Brno a ani tuk a to som mala embrya v najvyššej kvalite a nikto nám nevie pomôcť ani povedať prečo sa nechce vôbec uchytiť ani tuk a všetky výsledky tip top ukážkové
@lucina1100 bola si aj na ERA teste ked nikdy ani tuk? My sme po 4 neúspešných transferoch a doporucili nam to, ci nemám posunuté implantacne okno...
@lucina1100 fsh je hormón, na základe ktorého rastu a dozrievajú folikuly, teda vajíčka v nich. V tej ovulacnej fáze ma mat hodnotu max do 12,5. Ak je nízke amh, je to síce to, že je nizka ovarialna rezerva, ale neznamená nemožnosť otehotniet, len je šanca menšia. Ak je však k tomuto ešte vysoké to fsh, to už napovedá príchodu menopauzy. Čiže to je zla kombinácia. Amh sa dá zvýšiť užívaním vitamínov. Určite šanca na babo je, pokial nie je iný problém. Držím silno palce 👍🏻✊🏻
@ceklis ja sa naň ešte len chystám. Ale až v auguste asi... Potom dám vedieť výsledok. Rátam so všetkým ale čo ak náhodou to mám posunuté...? Keď nevyskúšam, nezistim. Aj my máme genetiku embryjok vyšetrenu. Teraz nám ešte z reproimuno dali Igampliu, budem brať dva mesiace pred vkladom.
@kaja_73 ahoj, hodnotu amh som mala 0,01, po roku dopingu s dhea sa mi zvýšil na 0,04. Gynekológ mi povedal, že jediná šanca je umelé oplodnenie, povedal, ze keby bola ta hodnota aspoň 1,.. da sa s tým ešte niečo robiť, ale ze žiaľ hodnota amh sa nedá niako zvýšiť. Tak či tak som si v Taliansku zohnala tabletky a chcela som to vyskúšať. Asi ta mojim príbehom nepotešim, je mi to ľúto. Držím ti palce, nám všetkým✊. Ešte že je šanca vďaka centrám. Na zázrak som čakala viac ako 8 rokov, rozhodla som mu pomôcť. Nádej umiera posledná❤️ ☺️
@nyotta dakujem za info, cennik za ket zaklad viem, len ci sa okolo toho este daco ine plati. Teoreticky uz by nemalo tam byt co, ved vysetrenia ani predoperacne sa nerobi vsak. Len napisem ze chcem ket a teoreticky mi staci tam ist az na ket ak bude moj lekar ochotni robit utz kvoli ovulacii. Ci zle uvazujem?
@zimik Ak sa smiem spýtať, tak ti to navrhli v Brne po 4 neúspešných transferoch? Ja mám za sebou 4 neúspešne vklady. Zatiaľ mi o tom Dr. Otevřel nič nespomínal, keď som zisťovala čo by ešte prichádzalo do úvahy. V auguste chceme ísť na KET, tak uvidíme ako to dopadne. Jediný úspešný vklad bol taký, že sme ostali stáť v Brne v zápche, piatok 15.00 sme tam mali byť, o 16.00 zatvárali, išli na vianočnú party, stres ako hovädo. Som sa rozrevala v aute, že to nestihneme. Nakoniec nás počkali. Adrenalín a stres možno zabral, lebo to vyšlo. Odvtedy vklady v pohode a nič. Kto vie 🤷♀️
@nyotta tak tým pádom nebudeš mať posunuté to implantacne okno, keď už ti to co i len raz vyšlo. Tie ženy čo to majú posunuté, tým to skrátka nikdy nevyjde, lebo to majú zle načasované. A ERA test stojí 950€, čiže u teba zbytočne vyhodené peniaze. Aj my sme sa dlho rozhodovali či do toho pôjdeme práce kvôli tej sume ale tak vyskúšame.
@zimik natom asi nie , čo to je ÉRA test ? My sme boli na posledy v decembri pred vianočnými sviatkami a povedali že nevedia čo majú snami robiť keďže je vsetko tip top a pýtala som sa či mi netreba dáke vyšetrenia či dačo ešte neegzistuje a povedali mi že nie, a vyšetriť maternicu som sa pýtala a povedali že je v 100 % stave tak neviem
@zimik Vďaka za vysvetlenie. Mne sa po pôrode a možno aj vplyvom endometriozy skrátil cyklus. Takže mám všetko posunuté skôr a po vklade okrem Crinone som musela pichať aj Agolutin, keďže bol krátky čas na uhniezdenie. Teraz máme z 3 ivf 3 embrya XB, to bola aj dcéra. Geneticky sme ich netestovali. Uvidíme.. Povedala som si, že do konca roka 2019 otehotniem, tak snáď sa na nás šťastie znova usmeje. Držím veľmi palce. Chystáš sa v auguste?
@lucina1100 ERA test je vyšetrenie, ktoré zisti presný čas transferu embrya v závislosti od času podania progesterónu. Má význam len pri ženách, ktoré majú opakované implantacne zlyhania. Asi 15% žien má tzv. implantacne okno a embryo transferovane v normálnom čase určenom podľa ultrazvuku sa im neuchyti.
@zimik no len Brno je hodne ale Hodne ďaleko pre nás
@zimik keby to bolo bližšie ale ja som z Liptova neviem ako by sa to dalo a kde vyšetriť
ahojte, viete mi niekto napísať ako sa to vybavuje cez poisťovnu? som po 1. neuspešnom IVF a druhe uz v tom istom CAR nedám, nedostalo nam ziadne embrio ani na mrazenie :( Chceme vyskúšať reprofit, len neviem ako z poisťovnou? Tam zaplatím celu sumu a poisťovaňa to potom preplatí alebo ako to funguje. Vďaka
@bodka1234 v Reprofite ti daju potrebne tlaciva na poistovnu, das ich podpisat najprv reviznemu lekarovi, svojmu gyn, potom posles na poistovnu. Ked to poistovna schvali, mozes si vybrat lieky, musis v CR! a mozes zacat stimulku. Najprv musis vsetko uhradit sama a potom dat ziadost o preplatenie, preplatia tolko kolko by ti uhradili na SK.

@nyotta ďakujem, som samoplatca, všetko si platím sama, bez poisťovne.. Takže? 🙂 ďakujem za radu