Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@lucina1100 my sme z BB, tiez to nemáme najbližšie... Občas prespíme v BA, občas u kamosov na Myjave, niekedy priamo v Brne. Je to celkom dobrodružstvo 😉
Dievčatá prišli mi papiere od Petrenka a napísal že nieje potrebná liečba v zahraničí že môžem aj na sk ,čo teraz?
@bodka1234 Áno, celé zaplatíš a potom žiadaš poisťovňu o preplatenie. Mali by ti preplatiť v rovnakej výške ako by to stálo na Slovensku. Musíš ale rátať s tým, že niečo môže byť drahšie v ČR ako na Slovensku. Reálne ti ešte nepoviem koľko mi preplatili, lebo som ešte o preplatenie nežiadala. Ale lieky stáli cca 1080 eur, a ivf 2300 eur. Ale 300 eur bolo naviac za iné úkony, takže inak by to bolo 2000 eur. Musíš mať pripravené peniaze vopred. Každopádne v Brne ťa netlacia do nadštandardných úkonov, vychádzajú z vašich výsledkov, nám dokonca vraveli, že toto nám netreba. To sa mi tam páči.
Ďakujem dievčatá ešte by ste mi prosím napísali na ktorú adresu poslať do VšZP?
@domca002 VŠZP - odbor liečby v cudzine, Panónska cesta 2, 851 04 Bratislava
@bodka1234 nie, vopred ti len schvália že sa môžeš ísť liečiť do CZ. Všetko si to zaplatíš sama, potom zoberieš doklady a tie s príslušným tlačivom (žiadosť o preplatenie nákladov) pošleš na poisťovňu a oni ti preplatia niečo pod polovicu. Lieky si ale musíš vybrať v CZ, inak ti to nezaplatia tak na to pozor 🙂 Výsledná cena záleží od veľa vecí, od toho aký postup musia zvoliť, koľko toho budete mraziť a podobne. Priemerné IVF + ICSI + predĺžená kultivácia na 4 embryjká, 3 x zamrazenie -na rok... rátaj tak okolo 3000 e , preplatia tak 1300.
@bodka1234 to kolko ti vratia ti povedia az rozhodnutim, ked dolozis vsetky papiere poistovni. My prave cakame na vyjadrenie a peniazky. Vraj to moze trvat dlho, ale nam to neponahla 🙂 inak, ja som s reprofitom maximalne spokojna 🙂 jednu vec, co sme sa s muzom dohodli, ze po vlozeni embryjka sme jednu noc prespali v brne a ja som lezala. Povedali nam, ze nemusime. Ale my sme chceli spravit vsetko pre to, aby babo bolo 🙂 zatial som v 13tt 🙂
@evushka007 ďakujem
Ahojte kočky ja vás momentálne len čítam , mám druhého chlapčeka z RF , chcem sa spýtať ako je to platením zmrazených embryí mám tam dvoch mrazacikov ale neprislo mi ešte platiť ,samozrejme sme platili pri vklade ale to bolo tuším na jeden rok .... A malý má už 15 mesiacov .... Či mi pošlú faktúru alebo ako to funguje ? Dakujem
@evushka007 ok ďakujem to si nemôžem dovolit 😔
@bodka1234 to ma mrzí, viem, že je to pálka. Potom jedine na sk, kde platíš už len veci ktoré nespadajú do poistky.
@juliet86 ahojky. My sme na zaciatok dostali Dr. Kamila Franka. Spisal diagnozy, neuspesne ivf na slovensku..dal nam brozury, povedal o tom nestastnom plateni, mali sme precitat a prist ked sa rozhodneme. Opat sme prisli, vypisali papiere, navrhol liecbu a cakali sme na Petrenkovo vyjadrenie a vyjadrenie poistovne. Asi 3x za cely cas sme videli nasho Dr. Akonahle sme zacali s pichanim, uz som chodila na prvu recepciu na kontroly a tam sa lekari striedali. Ja som mala silnu stimulaciu - 30 vajicok mi vzali. Bolo to bolestive ku koncu, ledva som sedela. Bola som rada ze som na pn. Odobrali mi vajicka, ja brutalne bolesti..do infuzky mi 2x dali analgetika, ktore mi skoro vobec nezabrali. Zabrali az cestou domov 🙂 celu som ju prespala :D Vsetko o vajickach sme mali v linku online...prihlasovali sme sa a vedeli pocty vajicok ktore sa delia pekne..ubudalo ich. Z 30 vajicok nam po predimplantacnej diagnostike zostali 4, nakoniec 3. Tie zamrazili a cakali sme na novy cyklus 🙂 brala som 4x2 utrogestan a estrofem 3x denne. Pred implantovanim babatka nam ho ukazali na velkej TV, kym nepovedal lekar, nech ho prinesu. Priniesili vo velkej striekacke s ihlou, na monitore sme mohli sledovat ako ho zavadzaju dnu 🙂 ja teda ee, ale manzel 🙂 po zavedeni nam povedali, kde babo umiestnili. Dali nam jeho prvu fotku 🙂 mohli sme tam zostat kolko sme chceli, doniesli nam spravu o zavedeni bqbatka a potom v pohodicke odist 🙂
Baby tie ktoré ste mali "specificka celularna odpoveď voči partnerovym spermiam" podaril sa vám klad v Brne a mate babo alebo ste tehu aj s touto diagnózou? 🙂Dik
@bodka1234 Písala som ti, že zatiaľ som platila 1080 + 2300 eur dokopy. Ešte neviem koľko poisťovňa preplatí. Súhlasím s tým, čo ti tu radili baby, skús ísť na konzultáciu a uvidíš aj ohľadom financií. V Brne sú počas stimulácie 2 utz a potom odber. Veľa vecí sa dá poriesit u tvojho gynekológa. Samozrejme, ak to finančne neutiahnete, tak rieš Slovensko. Chod na konzultácie do viacerých kliník a možno ťa niektorá osloví. Neostavaj tam kde si, pokiaľ nie si spokojná. Dorob si vyšetrenia - hematologia, genetika, reprodukčna imunológia, endokrinológia.
@zuzumajko a ujalo sa nakoniec? to jedno? a su éste aj mrazaciky?

@nyotta tiež som dovera, čiže ty to celé zaplatis, koľko to vyšlo? A potom dáš na preplatenie? A čo keď nepreplatia? Resp koľko z tej celkovej sumy potom preplatia? Dakujem