icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

nila1111
12. jún 2019

@zuzumajko ahoj, nevies kolko rokov mala ta jeho manzelka ? Ja planujem soft, ale tvrdia ze nebude co dat vYsetrit... ☹

nila1111
12. jún 2019

Citala som ze cena pgm za 1-3 je cca 1400, neviete ci sa niekde da vysetrit aj len jedno za menej ? Dakujem.

zuzumajko
12. jún 2019

@nila1111 no ona ma do 40 urcite. Ked riesili maleho, mohla mat tak 34

mima000
12. jún 2019

Ahojte, konzultacia prevehla ok, doktorka mi navrhla soft ivf, clostil a merional.. Mate s tym niektora skusenost?

nila1111
12. jún 2019

@mima000 ja som mala clostil 2x2 od 2 do 6 dna a potom neskor dopichnut 3x meriofert 150 ( ale stacilo aj 75)... a vlastne ani nebolo treba dopichovat ... odber sa nestihol... ale to bolo nebolo v CR ...

ajinka23
12. jún 2019

Máte niekto poisťovňu dôveru? Čakala som že mi dajú nejaké tlačivo v reprofite ale nie len mindali e-mail na akúsi sestru co mi poradí dnes tam nebola.

mima000
12. jún 2019

@nila1111 popraskali ti skor? No toho sa obavam aj ja trosku.. Snad budem dobre reagovat a tie lieky aj ked som moc necitala dobre recenzie o nich

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzumajko
13. jún 2019

@callisia ja som sla v prirodzenom cykle. Odobrali vajicka, dali na predimplantacnu diagnostiku, cakali sme na vysledky. A po vysledkoch sme cakali na moj cyklus. A vkladali v den, kedy teoreticky malo babo vojst uz do maternice. Estrofem som uzivala aj tak 🙂

callisia
Autor odpoveď zmazal
ikuska187
13. jún 2019

@callisia pretože potom k Estrimaxu pridáš Progesteron, hormonálne riadene cykly a vklady v nich sú úspešnejšie ako tie v prirodzenom cykle - ved si pogoogli informacie. Keď sa ti to nepaci, tak sa dohodni s lekárom, že nechceš, je to tvoja voľba.

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzumajko
13. jún 2019

@callisia no, po odbere vajicok som uz nic nepichala. Brala som 4x2 utrogestan a 1x3 estrofem. Klopem si, som v 14tt. Prvy pokus v reprofite. Nebolo to lahke, odoberali mi 30 vajicok - uz len to bolo bolestive..nemohla som ani sediet. Ale boli fakt uzasni. Z tych 30 boli nakoniec 3 pouzitelne.. za mna ich pristup top a velmi dufam, ze mi toto tehu vydrzi..modlim sa

nila1111
13. jún 2019

@mima000 ano ale to bolo na slovensku, RF ma urcite dostatok skusenosti... tu by da to nestalo, o tom som presvedcena...

mkatkam
13. jún 2019

@callisia ahoj ja som išla.bez estrofemu,mám 38. Išla som tam.na ultrazvuk že kukneme či je dostatočná sliznica. Keby nebola,tak musíme odložiť a ísť až ďalší cyklus uz s estrofemom. No ale bola dostatočna, takze som len začala s progesreronom a pichla ovitrele pár dní pred vkladom a bolo.

callisia
Autor odpoveď zmazal
mkatkam
14. jún 2019

@callisia ja som sa opýtala či.mozem bez estrofemu, reakcia bola bez problémov v mojom prípade.iba mi povedali že ak nebude výška dobrá,tak sa to odloží na ďalší mesiac. Príjemná zmena proti gynfivu,tam som bola najskôr zosmiesnena,že čo ja sa starám a prečo čo chcem.inak ako oni to robia... ale v pohode dovolili.mi to tiež.

strapka15
Autor odpoveď zmazal
leticia22
15. jún 2019

@zuzumajko ahoj, prosím ťa a môžem sa opýtať, kde ste mali vy problém? Že či v spermiograme alebo kde. Nám teraz tiež v brne navrhli predimplantacnu, my mame problém v spermiach, oligoasthenoteratozoospermiu... Úplne zle. A už som mala v minulom ivf po dvoch vkladoch dve biochemické tehotenstva tak teraz nám navrhli preto tu predimplantacnu.

zuzumajko
15. jún 2019

@leticia22 ahoj, ja mam zvlastnu chromozomalnu strukturu a je v mozaikovej forme, co znamena, ze nam lekari nevedia urcit, kolko mojich buniek (vratane vajicok) je poskodenych. Vsetky nase babatka doteraz bud boli MA, alebo im odislo srdiecko.. preto predimplantacna. Selektovali zdrave embryjka..

zuza00
Autor odpoveď zmazal
leticia22
17. jún 2019

@zuzumajko aha, no silno vám držím palce 🙏🙏🙏

zuzumajko
17. jún 2019

@leticia22 dakujem velmi pekne 😘 a urcite do pigd chodte! Vyselektuju sa tym vraj najsilnejsie embryjka 🙂

leticia22
18. jún 2019

@zuzumajko to áno, ale ja sa hrozne bojím toho, že mi povedia, že ani jedno nie je vhodné na vklad. To by ma porazilo, je to náš tretí ivf cyklus, posledný hradený poisťovňou 😔

zuzumajko
18. jún 2019

@leticia22 to sa vam moze stat? Co mate za problem? Toto som vlastne ja ani nebrala do uvahy. Nastavili sme sa s muzom tak, ze aspon 1 z tych 30 bude zdravucke 🙂 musis mysliet pozitivne a dufat!

amazony
18. jún 2019

ahojte dievcata, nezostal vam nahodou menopur 600? BA dakujem

laurazma
18. jún 2019

ahojte, prosím máte niektorá skúsenosti s darcovskými embryami v RF? ako dlho sa na ne čaká?

rada2002
18. jún 2019

@laurazma záleží na Tvojich nárokoch. My sme čakali chvíľu. Oni ich majú dosť.

laurazma
18. jún 2019

@rada2002 v zásade nemám žiadne podmienky...čo znamená chvíľu, ak sa smiem opýtať? nemám predstavu...či sú to týždne, mesiace. VĎaka

leticia22
18. jún 2019

@zuzumajko my máme všetko ok, ja úplne zdravá, len partner má zlý spermiogram. Má oligoasthenoteratozoospermiu. A ako som už písala, z troch vkladov v brne sme mslo dve biochemické tehotenstva a jedno sa nechytilo vôbec. Tak sa obávam že boli zle geneticky tie embrya.