Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@pink_lady nie nepodarilo sa medzi tym. S jej otcom sme uz velmi dlho nefungovali. Teraz mam noveho priatela. Sme spolu rok a snazime sa cca 7 mesiacov.
@zuzkalujza ja mam tiez noveho partnera ako ma maly otca. A on dieta nema este tak velmi si zela..
@pink_lady
@zuzkalujza dievčatá,sme na tom všetky tri podobne🙂,aj ja mám 11 ročného syna z predchádzajúceho vzťahu a nového partnera dva roky .. Ešte máme posledného mrazáčika,ale v Brne a hranice zatvorené... Treba vyčkať,nič sa nedá robiť.
@daniela2707 tak držím moc palce. Dúfam, že to nebude trvať moc dlho, aj keď ani doktor včera nebol moc veľký optimista, čo sa otvorenia hraníc týka :(
@pink_lady môj tiež nemá deti, a naviac má len 30 rokov 🙂 Ja som si celý čas myslela, že je problém iba vo mne, kvôli veku. No spermiogram ukázal, že ani on nemôže mať deti prirodzenou formou. Takže kombinácia veľmi zlá u nás. Preto asi to doktor zhodnotil na tých max 5 % :( :(
@zuzkalujza a aký máte zlý spermiogram? Lebo my oligoasthenoteratozoospermiu tak tiež jeden s tých najhorších. A ja PCOS. Tak neviem akú mame šancu my🤷🏼♀️
Dievčatá,chcem vás trochu povzbudiť. Ja som vyzerala byt ok,aj priechodnosť, hysteroskopia, hemato ok. I tak preventívne pichám clexan. Reproimuno nemáme. Partner 3 spermiogramy, vždy oligoastenoteratozoospermia, morfolofia 2%. Pri 2.ivf v RF sa veľmi zlepšil pohyb aj počet, takže bola už len teratozoospermia ale žiaľ 0% morfogicky dobrých. I tak sme mali dve XB. ET biochemické, KET vyšiel. Už len tretina pred nami,tak verím, že už len dobre bude. Takže i pri takomto spermiograme dokážu vybrať tú správnu spermiu. Ja som za to veľmi vďačná, je to pre mňa zázrak. Stále tomu akosi nemôžem uveriť. Držím vám všetkým veľmi palce 🙂
@leticia22 Teratozoospermia, počet spermií s normálnou morfológiou menej ako 1%,
Ahojte dievčatá, vidím že sme na tom podobne ... tiež zvažujem Skúsiť Ivf na Slovensku , ale tu do mna chceli pichat méga dávky ( aspoň tak dopadla konzultácia v jednom centre z pred roka) v Brne navrhli soft femarou , ale k opu nedošlo pre zavreté hraníce... ( výsledok USG bol ale lepší , než “soft” ktorý mi robili na slovensku pred vyše rokom, ale vteby tiež k opu nedošlo, lebo doktorka naplánovala opu na 17 deň cyklu a folikuly už boli fuč, a teraz Brno v nedohľadne ... Je mi doplacu, mám pocit že celé toto s koronou, je naschval aby som nemohla mat ani jedno babo ... je to celé kvôli mne :(
V Brne sú odborníci, zruční a používajú najmodernejšie metódy ... tu na Slovesnku, sa len učia na nás a ťahajú peniaze .. je mi do placu a ešte aj tá pandémia :(
Musel by sa stať zázrak asi ...
@nila1111 Nie si jedina, ktora ma taketo pocity.😔 Tiez mam niekedy taky pocit, ze sa toto deje, lebo mi dieta nie je sudene.😔 Planujeme posledny pokus, tak ho chcem absolvovat v Brne. Nechcem na Slovensku, lebo nasim centram neverim.😔
@callisia super! ;) a viete co cakate uz? pohlavie? aj mne vysiel Ket s XB ked bol ET s HB rozdvojilo sa embryjko na dvojicky ale bohuzial v 9tt sme prisli o ne..za to KET na to o rok bol uspesny a maly uz ide mat o mesiac 3 roky! To letiiii...😍
@mimika1973 ano,vieme, chlapceka 😉 mne pride akokeby sa kety lepsie chytali co citam dookola. Ten moj ET kedze to bolo biochemicke,nemuselo znamenat zle embryo ako som si vtedy myslela,ale mohla to byt aj nepripravena prestimulovana sliznica. Boh vie.
@lakukaa len to je otázka skôr na Matoviča 😁 ci nas potom nezavrie do karantény 🙏 to záleží na vládach. Podľa čoho máj? Ja tiež dúfam že čoskoro 😊
@milakrasna karantena asi hrozi, tiez som nad tym premyslala..Ved vsetci zo zahranicia musia do karanteny.
@daniela2707 jedine ostať rovno v CZ ak tam niekoho máš... Uvidíme ako sa to vyvinie 🤷♀️
@milakrasna tak ja budem musieť vydržať, lebo pred vkladom ísť na kontrolu výšky sliznice a to sú dve návštevy Brna..
@daniela2707 výšku sliznice môžeš si dať kontrolovať aj doma. Bolo by dobré, keby nám dovolili vycestovať na 24 hodín.
@milakrasna maku to napisane na stranke reprofit.ceske pacientky uz riesia a nas budu od maja.povwdala mi to sestricka do telefonu.tak neviem preco maj ale.povedsla maj.cesi yz maju ciastocne otvorene hranice .
@daniela2707 mne to riedil moj gynekolog a im som poslala na mail.spravu.nemusite tam ist ak je vas lekar ochotny to spravit.
@lakukaa no, len ja lekarom moc nedoverujem tam, kde chodim. Nebudem sa veru ponáhlať, aj tak mám už posledný pokus.
@daniela2707 Nechidis do Reprofitu? Tam nedoverujes lekarom?☹
@majoranka24 Nie, ja som myslela , ze si nechcem dať skontrolovať výšku sliznice na gynekológii , kde chodím. Na margo hraníc, aby som nemusela dva krát do Čiech pred vkladom.
Tak teraz dievčatá raďte, mám na zajtra dohodnutý termín na východe u nás ; keby to bolo iste že ten máj v Brne bude ale aj tak sa trochu obávam, tam je to viac premorene, to by chcelo tam zostať zo dva týždne a z toho mám trochu obavu
Caute baby .chcem sa spytat ze ci sze uz niektora z vas bola teraz v Brne? Zaujima ma ze ako to je s hranicami a ze ci potrebujete test aby ste sa tam dostali?
@moncsikq89 nedostanes sa tam minimalne do konca maja ani na vynimku.
@callisia nezavadzaj,
@moncsikq89 ak si tam uz bola, nemal by byt problem, ak ides na prvo vysetrnie tak to problem zo SVK strany byt moze.

@zuzkalujza pozeram, ze tiez mas aj 10r slecnu, ako ja syna. Za tych 10r sa nezadarilo nikdy, ci ste sa nesnazili? ja som mala obavu to absolvovat aj bez virusu ale bola som uz rozhodnuta