Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@kebybolokeby dr. Frank
@vycky tak v tomto prípade je veľmi neprofesionálne že sa neozyvaju....🤦🏻♀️🤷
Zdravím dámy, rozhodli sme sa pre naše prvé IVF v Brne a mám začat stimuláciu Pergoverisom 900 IU. Máte s tým prosím skúsenosti a ako ste to znášali?
dievčata, mna vobec nenapadlo pisat priemo doktorovi, vzdy som pisala koordinatorke...:o a ta riesila s doktormi...ja neviem lekari maju asi robotu cely den a na to su tam tie koordinatorky, ci? Teraz prave stimulujem tak ste ma trochu vystrasili ze ak bude nejaky problem nedockam sa odpovede? :o
a este mam pls otazku, odber sa roi v akej narkoze - tej do zily ci cez masku? ja sa toho priiiiserne bojim 😂
@janie7 ja som mala gonal, tiež je to také pero. Všeobecne dobre znášam všetky tieto procedúry 😁 mam za sebou 2 stimulácie. Mala som veľmi veľa vajíčok takže som od 7dc už dosť cítila vaječníky ale inak všetko v pohode 😊 drzim palce 🐣✊✊
@pink_lady ja som všetko riešila s lekárom Dr.Frank. Vždy mi odpísal,niekedy hneď a niekedy o 1-2 dni. Spokojnosť veľká 😊
@pink_lady ja som vzdy riesila vsetko s koordinatorkou, odpoved som dostala do par hodin. Myslim, ze som doktorke nepisala ani raz, koordinatorka sa vzdy poradila zrejme s nou, kym mi odpisala 🙂 podla mna tak ako pises, na to tam tie koordinatorky su, aby sme nebombardovali doktorov ;)
@luciag2809 myslím si,že rovnako zaberie tomu lekárovi čas vysvetlit koordinátorke čo ti ma napísať ako to že ti osobne odpise na mail. Mne dal lekár kontakt na seba s tým že keby čokolvek tak písať jemu. Je to jeho práca a nie obmedzovanie. Je tam pre teba...
@milakrasna aj mne hovoril že písať priamo jemu... Len to trošku viazne
@milakrasna Ďakujem krásne za informáciu. Ja som pred IUI stimulovala Clostylom, ale to bolo tu na Slovensku a iný zákrok, ten som znášala perfektne. A prosím ťa, koľko balení ti vyšlo do 7 dní. Lebo ja mám mať Pergoveris až 900IU a koordinátorka mi odporučila kúpiť až 3 balenia, čo sa mi zdá konská dávka. Držím silno palce🙏

@janie7 to zalezi od toho koľko si denne dávaš. Kolo si picháš jednotiek? Počítaj ze to budes mat cca na 10 dní. Na druhom sone ti povedia,že koľko ešte budeš pichat a kedy odber 😊 chodíš do Brna na sono alebo k svojmu Dr?
Ahojte baby, v stredu sa chystam do reprofitu na ket, ake su cesty a hranice prosim vas? Boli ste niektora teraz niekedy?
@mima000 úplne v pohode všetko 😊 pred týždňom som bola.
@milakrasna dakujem 😉
@milakrasna No ešte som nezačala, keďže mám tento mesiac ešte len mršku dostať, ale plánujem začat od augusta, lebo chceme stihnúť jednu dovolenku pred tým celým cirkusom😉 Každé ráno mám aplikovať 275 jednotek. Pôjdem na sono do Brna, týmto našim "geniálnym" doktorom už vôbec neverím.
@janie7 dosť vysokú dávku ti dali 🤔 koľko máš rokov? Potom by ti to malo vyst,určite ti to množstvo balení tak vypočítali aby ti neostalo žiadne cele 😊 mne ostalo 250 UI z Gonalu. Tak držím palčeky ✊
Ja som to tiež tak ponala ako ty,všetko som riešila radšej v Brne 😁 jeden cyklus na sk mi stačil.
@mima000 bola som včera, všetko bez problémov, žiadne kontroly 🙂
@milakrasna No veď práve, ani mne sa tá dávka moc nepozdáva, najmä keď sa Dr. Koukal unášal nad mojim perfektným stavom na môj vek (mám 41)😉 Ale recept mi predpisoval Dr. Štecl. No, každopádne som rada, že som sa dostala do rúk dvom príjemným chlapom🙂 Asi tam ešte v auguste brnknem. A môžem sa spýtať koľko si doplácala za Gonal? Dostala si ho kúpiť na Slovensku bez problémov?
@janie7 kúpis aj na sk bez problemov 😊 gonal je asi najdrahší. Včera som to pozerala na faktúre 900 IU balenie 6567 Kč. Ale malo by to byt lacnejšie zobrať priamo v Brne na klinike.
Čisto lieky ma stali cca 20000 Kč.
Skus sa opýtať na sk v lekarni koľko stojí v plnej sume. Veľmi dobre sa pichá 👍
Teraz ma napadlo ze keď máš viac ako 39 rokov tak poisťovňa preplaca iba časť liekov ze? Do 39 preplaca aj výkon a vklad, samozrejme iba časť...
@milakrasna Pred chvíľkou som volala do lekárne a brutálne ma šokovali. Že vraj pokiaľ ide o český recept, hradí sa plná suma - hlavne, že sme v Únii 😠 Tak idem po dovolenke naklusať k môjmu dokimu - ešteže že ich mám štyroch (ak rátam aj dvoch v Brne) 🙂, nech mi predpíše slovenský recept a na slovenský recept by som mala doplácať 102 EUR za balenie.
Čo sa týka veku nad 39 rokov, tak už fungujem v rámci IVF ako samoplatca - stále však Brno vychádza lacnejšie ako BA, ale lieky by mali byť hradené poisťovňou ako u mladších žien. Budem múdrejšia, keď ich pôjdem vyzdvihnúť.
Tebe sa ako darí?
@janie7 no to by nejak tak sedelo. Keď preplatí 2/3 poisťovňa tak je to +/- tých 102€ ako píšeš 🤷♀️
Ja pokiaľ viem tak ten zákon bol doteraz zle interpretovaný. Bolo to že do 39r preplaca poisťovňa 3 cykly. Ak by ti predpisal Dr napr len lieky prichádzaš o jeden cyklus. Po novom by to malo byt 3 cykly a lieky nezávisle na to kolo cyklov si mala. Proste bordel 😁🤷♀️
Ja sa mam fajn,som v priprave na ERA test. Beriem Estrimax a budúci týždeň mám sono a odber krvi. KET niekedy koncom augusta ak pôjde všetko ako má 😊 čakáme aj na výsledky PGT.
@janie7 ahoj janie, spominala si ze mas 41, ides v brne prvy krat alebo si bola uz niekde ? Mne pri prvej konzultacii nukali darovane, neviem ako tebe?, len zo zvedavisti sa pytam, ci pausalne starsim nukaju alebo len pre moje nizke amh ...
ja sa rozhodujem ci to este raz skusim, som bojko bojim sa opu ...
@nila1111 ahoj,mozem sa opyta,preco sa bojis OPU?Ja mam po 40tke. A tiez nemam vysoké AMH,ale najprv ma “presviedčali”na nativny spôsob,2x sme boli,ale neboli zrelé Ani raz,resp len jeden folikul som mala:(Dali sme mesiac pauzu a najblizsie uz mam ist na stimul,mam uz vsetko doma kúpené,ale nie take dávky ako tu cital u vas,lebo nemaju mi uz co tolko stimulovať ,co je pravda a netlačia do toho tolko hormónov ako na Sk co som pocula..
Mala som OPU bez narkózy 2x,(odber vajíčok ak sa nemyslim,ze to je ta skratka),velmi som sa 1.x bala toho,ale vobec to tak neboli,a pri stimulácii chcú to robit v narkoze,ale pytala som sa koprdinatorky,ze ak nebudem mat viac ako 2 folikuly,tak naco pod narkózu mal ist a súhlasila,Ze nie iba pri väčšom odbere vajíčok...
Ale chcela som este to napisat ...🙂 Ze ma netlačia do darovaných,az po vyskúšaní IVF
@nila1111 Ahoj nila, v Brne idem prvý krat a aj prvy IVF vobec. U nás som absolvovala neúspešne IUI v Gyn Five ešte v 38mičke a to mi bohate stačilo, prístup sa nedá porovnať. Čo sa týka mojich vajíčok, mal doki na pláne darované, ale keď ma videl pod ultrazvukom, tak sa len pousmial a povedal, že ultrazvuk vyzerá ako by tam bola 30 ročná žena🙂 Aj AMH mám úplne perfektné, tiež doktori nechápu, akurát ,ale tento rok ho mám trosku zvýšeny kvôli PCOS tak som nasadila Inofolic a dietnejšiu stravu nech sa to do stimulky upraví.
Bude to určite pre tvoje nízke AMH, ale nemusíš sa vobec báť, aj ja som sa strašne dlho rozhodovala či ísť na IVF, keďže s manželom máme ukážkové výsledky a ja nemám rada chémiu v mojom tele, ale syndróm materstva je silnejší 😉
@janie7 myslim, ze ten dovod je ze mam nizke amh a max 2 folikuly som mala, ja som bola na ivf na slovensku pred dvoma rokmi, dva folikuly, na 14 den mali 20mm, opu naplanovala moja doky na 16 DC, kedy uz folikuly zial ztmizli, estw sa divila, ze take daco nezazila ... nuz a o rok v inom centre ma lekar ani nekukol, usg kukala daka amaterka a prehliadla folikul/mozno dvay ... cize opat nic ... a naposlwdy v brne uz vsetko ok alé , z dvoch folikulov jedno vajko a aj to sa rozpadlo :( .... ja mam jeden vajecnik vysoko a preto sa bojim... po opu som mala bolesti v ten den ...
A plus mam strach lebo v CR rastu cisla chorych ... neviem ako v brne :( ja som bojko ... po dvoch nevydarenych tehu je to horsie a horsie :(

@princess59 my máme všetky vyšetrenia. Toto bolo naše 3. ivf a 2 . Ket (2x ivf gynfiv+1. Ket gynfiv, 1x ivf BRNO+1×ket BRNO). Bohužiaľ už nemáme embryo. Potrebujeme vedieť či máme vôbec šancu vlastnými alebo máme rozmýšľať o darovanom embryí. Vôbec ako pokračovať.