Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@lenka2203 ja som tam chodila ako na klavír jún - august. Keď som mala OPU tak tak bolo najviac ľudí ešte sa ospravedlňovali za to ze tam bol taky chaos. A nič mi nie je 🤷♀️ všetci tam nosia rúška. Toto by ma teda absolútne neodradilo od Reprofitu. Mozem s zavrieť aj doma a báť sa ale to asi nič nevyrieši.
@milakrasna Pre mna to tiez nebol problem, ja som len pisala, ze si viem predstavit, ze to niekoho ineho moze odradit.
@lenka2203 jasne 😊 každý to inak prežíva...
@milakrasna tak zatial nase cisla su o hodne lepsie a opatrenia u nas prisnejsie ... zopar krajin uz cesko dalo na cervenu listinu, kam aj patria... len z politickYch a ekonomickCh dobodov To Sr neurobilo
@nila1111 to je síce pekné,ale mne to nebránilo ísť tam keď si chcem splniť sen 😊 na sk som už nemienila stracat čas...
Na klininike v Brne su naozaj prísne opatrenia-dezinf,ruška a tak sa toho neobavam.Skor ak by ste chodili v Brne este kade tade potom ,tak je to rizikovejšie,ale na klinikách urcite nehrozi nic take,a ak,tak aj doma potom...
@milakrasna a splnilo sa? 🤰😉
@mimika1973 zatiaľ test pozitivny 😇 budúci týždeň idem na krv
Ahojte.chcem sa opytat na vas nazor alebo skusenosti po ET.Lebo som mala 1.vy a neuchytilo sa,bohuzial.Mam sice po 40tke,takze aj to..,ale tesila som sa embryjku,clovek naozaj prežíva stresy od zaciatku do konca.
Otazka- ked ste mali po ET,alebo KET- sli ste na PN,alebo ste fakt 2 tyzd nic nerobili??Alebo ste žili ako dovtedy?Aby som vedela nabuduce,co robit inak,ziaden styk,alebo co take ,ak viete porovnať napr s neúspechom a potom s úspechom,ze nieco mozno ste robili uz inak...?
A po neúspechu ste mali pauzu alebo hned ste sli opat do toho?(ci mate -nemate zamrazene,my nemame).DAKUJEM 🙂
@tena ja si myslim, ze je jedno ci zena stale lezi, alebo je aktivnejsia. Vela inych faktorov zohrava v tom, ci sa uchyti alebo nie. Ja som mala par et a ket a pri niektorych som lezala a pri niektorych nie a vysledok bezuspesny. Vzdy som si vravela, ze je to mnou a teraz ked som mala po stimulacii krasne dve expandovane embryjka ktore sa vyvijali do 6 dna, tak sme ich poslali este na pgt - geneticke vysetrenie a obidve mali naviac nejaky ten chromozom a pritom s manzelom mame genetiku vysetrenu a v poriadku. Takze vklad sa nekonal a uvedomila som si, ze aj ked sa vajko krasne vyvija, este nemusi byt vhodne. Ak by sme ich nedali na pgt a isla by som na et, bud by sa neuchytili alebo by bol z oboch skory potrat. Takuto skusenost mam ja
@tena ahoj. Moja skúsenosť po 6 KEToch.
Posledný KET mam pozitivny je to ešte len 11dpt. Ležala som 2 dni, potom som už fungovala normálne ale necvicim a nemáme ešte sex...
Tak ako píše @bebe133 dajte si vysetrit pgt (genetiku) embryjka. My sme teraz prvý krát tak urobili,mala som 8 embryjok všetky boli XB a HB co je najväčšia kvalita a našli sa aj také ktore neboli geneticky v poriadku. Je to drahe, ale ušetrís sa toho sklamania po 2t čakania a brania liekov ☹️
Máš vysetrenu imunológiu a hematologiu? Aj v tom môže byť problem. Ja som bola aj na ERA test, ci nemám posunute okno vkladu.
@milakrasna Super! 🙂 Inac, ja by som sex po tom vsetkom ani nemala, zo strachu! 😀
Ahojte chcem sa spytať na druhy mesiac pokial sa nič nezmeni a nezatvoria hranice,si chceme isť pre našho 2 mrazačika a chcem sa spytať Mudr nam poslala ohladom covidu formular stači to vyplniť až keď to bude akt.?
@milakrasna Dakujem za odpoved 🙂Drzim palce
@marculik ahoj aj ja idem možno koncom septembra na ket. Dotazník som mala vyplniť žlté políčko oskenovať podpusat a poslať a tu druhu časť vyplniť až kedy tam prídeme na vklad. Moja otázka ako prebieha ket? Budeš niečo brat a od kolkeho dňa.? Ďakujem
@marculik Dotazníku vyplňte jen položky ve žlutém sloupci, podepište jej a naskenovaný nám zašlete zpět.
Sloupec "Před výkonem" budete vyplňovat až na klinice, chvíli před samotným výkonem.
Ahojte.nejde nahodou niekto na odber vajíčok? Mám nepoužité kvapky algifen od bolesti.
@leontinka27 Ahoj ja uživam estrofem a utrogestan a po vklade si picham clexane to kvoli krvi,na kontroly chodim k mojmu gyn.čiže on ma sleduje a ja buď pišem mail alebo volam no a podla sliznice a tak ma potom zavolaju na vklad,tam prideš v dohodnutu hodinu ti to vloži tvoj Dr.a chvilu poležiš a ideš domov 🙂a po 10 aj na 10 deň už ukaže test či sa to podari,tak ti držim palce ,my už skušame surodenca mame tam ešte 1 mrazačika len sa bojim čo bude kvoli tejto korone na hraniciach a tak ,aby nas nakoniec aj na vklad pustili
@marculik no ja som to pisala ,ked este nevyhlásil krízový štáb to a to🙈My ideme v stredu,stihame este a co bude dalej neviem,ak by sa zadarilo,tak si urobíme testy,ak nebude tak ako kedysi,ze pri prekročení do 24.h nie je potrebne sa dat testovať,neviem,musim preštudovať stránku ministerstva alebo tam napisat ako cez 1.vlnu

@milakrasna Bola som v reprofite minuly mesiac a nemyslim si, ze v niektorom centre na slovensku clovek stretne na chodbe take mnozstvo Cechov, Talianov a Spanielov. Mna to neodradilo ale viem si predstavit, ze niekto iny by z toho mohol mat riadne stresy...