icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

vivik22
10. okt 2020

Ahojte dievčatá, začínate teraz niektorá liečbu v Čechách? Mám dilemu či sa teraz do toho pustiť keďže sa situácia zo dňa na deň zhoršuje. Bojím sa, že vycestovanie bude o chvíľku komplikované. Aký je váš názor?

marculik
10. okt 2020

@vivik22 ja som začala liečbu už 3 deň ,tiež sa bojim čo bude no nič budem pokračovať v liečbe a uvidi sa ,či sa tam dostanem

milaja
10. okt 2020

@marculik ahoj akurát som si ho spravila nič jedna čiarka.:(

milaja
10. okt 2020

@vivik22 ja už určite nepôjdem aj keby nebola korona. Akurát pomalí začína aj chrípkové obdobie

marculik
10. okt 2020

@milaja to mi je luto,myslela som že napišeš pozitivnejšiu spravu,nič ine ti neostava len skušať mne sa to až na 6 pokus podarilo ,tak treba ďalej skušať .

karmen007
10. okt 2020

@opatrna38 Ahoj, môžem sa Ťa spýtať - takú otázku, že ako chceš zistiť, že sa embryá neudržia v tvojom tele ??? Lebo ja chodím do Reprofitu cca 5 rokov a ani raz mi nevyšiel vklad a to som bola už cca 9 x. A môj lekár mi povedal, že sa to nedá zistiť, ktoré embryo sa ujme, že ani oni lekári to nevedia, ktoré embryo sa uchytí alebo nie. Ja po tom pátram už vyše 5 rokov, prosím o radu i rôznych masérov, fyzioterapeutov, veštice, liečiteľov a mnoho ďalších a neprišla som zatiaľ na nič ....... A to nemám ani jedno dieťatko .... Ale Tebe držím palce, aby sa Ti podarilo to zistiť !!!!

marculik
10. okt 2020

@karmen007 ahoj a reprodukčnu imunologiu maš za sebou?ja som tiež tak bola skušala a potom tam mi zistili ,že tam je problem

milaja
10. okt 2020

@marculik tak snáď ten šiesty krát vyjde aj mne už mám za sebou päť.

marculik
10. okt 2020

@milaja a nič ti nepovedali čo kde môže byť problem ,na žiadne vyšetrenia ta neposielaju,ja som nakoniec musela riešit repro.imuno

milaja
10. okt 2020

@karmen007 ahoj. Skús od dedikadcery majú kvapky MC sa volajú tuším sama som ich píla dlhodobo ale mne nepomohol ale mojej známej áno po mesiaci otehotnela nestihla dopit ani jednu fľaštičku. Bola som aj u pani s vrbova velmi ju chvália.mne nepomohlo ale veľa ženám áno. Bola si na hysteroskopii? Mne pomohlo otehotnieť ale nepodarilo sa.

milakrasna
11. okt 2020

@milaja z Vrbového (Vrbov je niečo iné) 😊 Kopáčová? Kks ta je svetoznáma 😁☘️

milaja
11. okt 2020

@milakrasna áno ona

milaja
11. okt 2020

@marculik ja som bola už všade na všetkom.kvoli pco som sa dala vyšetriť aj u diabetologicky mám nasadený glukofash. Len to vraj nesúvisí s ket. No asi budem musieť spraviť éra test. Len že kvôli situácii nechávam až na jar.

karmen007
13. okt 2020

@milaja Ahoj, ďakujem Ti za rady, ale u p. Dedíka som bola a viac mi to uškodilo ako pomohlo. Začalo ma pichať pri srdci. Aj u p. Kopáčovej vo Vrbovom som bola - tiež mi nepomohla, aj na hysteroskopii som bola - takisto nič nenašli. Kašlem už na to tehu - veď budem žiť bez dieťaťa - neodstrelím sa - 13 rokov robím, čo robím - veľmi veľa peňazí som do všetkého dala, prácu som stratila, patrím medzi ženy, ktorým sa nevie pomôcť, ani gynekológovia, ani v centrách, ani rôzni liečitelia, psychológovia, psychiatri, nikto ...len sa musím zmieriť so životom, aký mám ..... bohužiaľ ....aj tu na mk už radšej nebudem chodiť, lebo veľa žien tu píše, že sa im zadarilo, a mňa to len deptá, nie že by som im nepriala dieťa, ale je to psychicky ťažké čítať, a veľmi ....... Maj sa krásne.

nikoleta177
13. okt 2020

@karmen007 ahoj. nerozmyslala si nad adopciou?

cincirela
Autor odpoveď zmazal
marculik
14. okt 2020

@cincirela ahoj ja som do Brna stale šla len na vklad,čiže ak maš v pohode gyn.ten ti kludne môže spraviť utz doma ,aj keď som šla na krv stale tu na Sk

natalienocka
14. okt 2020

@cincirela ja som bola na UTZ na potvrdenie srdiečka u nás na SVK teraz v pondelok, sám doktor mi odpísal, že môžem kľudne k ním, ale vzhľadom k situácii bude asi lepšie absolvovať u nás.

mimika1973
14. okt 2020

@cincirela na SK u gyndaka, do Brna sa uz potom nechodi len na IVF..😉

milaja
14. okt 2020

@karmen007 jej milacku veľmi veľmi ti rozumiem ako by som písala ja presne. Ja by som chcela adoptovať len manžel nechce.tak skúšame posledný krát ešte máme 8 zrazenych. Len keď sme dávali na vyšetrenie 4 embria ok sa vrátili dva. Tak tak uvidíme. Aj to vyšetrenie nie je lacné. A korona všetko komplikuje tak až na jar na budúce. Drž sa!!!!

karmen007
17. okt 2020

@milaja Ahoj, veľmi pekne si ma oslovila. Potešilo ma to, lebo v poslednej dobe ma akosi nič neteší. Ale Ty si mladšia ako ja však ? Môžem sa spýtať, máš pred 40 alebo po 40? Lebo ja už mám dáááávno po 40 a možno preto mi nevychádza IVf, A môžem sa Ťa spýtať, prečo si dávala na vyšetrenie 4 embryá ? Lebo o tom som ešte nepočula. Aj môj muž si nechce adoptovať, asi máme podobný osud. Ale ja verím, že Tebe to vyjde. Určite budeš mať dieťatko, teda ja si to myslím. No a k tomu Covid - ja som bola minulý týždeň na vklade v Brne a bolo tam o dosť málo pacientov ako zvyčajne. Ale počula som tam taliančinu alebo španielčinu, tak som sa trocha naľakala. Ja nosím rúško, chránim sa ako viem, tak dúfam, že ju nedostanem. Ja som to riskla i cez koronu. A tiež mám ešte zamrazené 3 embryá, tak uvidíme kedy na to pôjdem. A potom už koniec, ako bude, tak bude ... Maj sa krásne a veľa šťastia. Môžme si popísať aj do súkromnej správy, ak máš čas a chuť.

ingelika78
18. okt 2020

@karmen007 pisatelka zrejme myslela ze dali embrya na PGD (predimplantacna diagnostika) a zo 4 boli dve euploidne - t j bez chromozomalnych abnormalit a prave tie jej odporucaju na vklad. Cize sa tym vyhnes vkladu embryii ktore od zaciatku nemali sancu a takto ich vylucia. Ale ani vtedy to nemusi vyjst. Ale aj tak by som kazdej zene odporucala PGD hlavne po 40-ke. Chapem Ta ja mam 42 rokov alurat uz aj tie narodeniny su samy osebe take depresivne a sanci ubuda. Aj ked je pravda ze som ani zdaleka nestravila tym 13 rokov ako Ty. Je to tazke, no. Stale dufam ze sa Ti este zadari a jedno z tych embryii bude to prave.

nila1111
18. okt 2020

@ingelika78 aspon tam nedepcu zene ako tu na slovensku ... citala som clanok od dr machaca, ze do 43 sa oplati snazit so svojimi, ale aj inde clanky a podaktore davaju viac sanci na prirodzene ... je to medzi neboˇ a zemou ... drzim nam vsetkym palceky

moncsikq89
18. okt 2020

Caute baby...chysta sa niektora z vas v novembru na vklad? Co vsetko si treba vybavit ohladom hranic? Dakujem 🙂

princess59
19. okt 2020

@moncsikq89 ahoj, ja mám dnes opu, a vklad snáď bude ešte tento týždeň, ale čo sa týka hraníc stačí vyplniť tlačivo čo je na nete a oni pošlú výnimku. https://cestujem.standardnepostupy.sk/
Treba to riešiť pár dní dopredu aby si mala časovú rezervu cca do 48 hodín odpísali.

karmen007
19. okt 2020

@ingelika78 Ahoj, ďakujem Ti za vysvetlenie. Ale tá pgd - vyšetrenie embryí - to som čítala, že to je veľmi drahé. Ale, môžem sa spýtať, máš 42 rokov, ale ty už máš dieťa, či ? Lebo veľa žien tu píše, že nemôžu mať druhé dieťatko. Veľa žien tu má aspoň 1. Ale ďakujem Ti za podporu, ako bude, treba sa s tým len zmieriť ...... čo mi iné zostáva .... Maj sa pekne. Aj tebe veľa šťastia v osobnom i pracovnom živote.

marculik
19. okt 2020

Baby viete mi poradiť tu vynimku si mam vypisať 24 hod.pred cestou do Brna,vklad mam naplanovany na pondelok,tak neviem či sa rata aj vikend či to vypisať v piatok,či stredu ,dik za radu.

princess59
19. okt 2020

@marculik kľudne to výbav už teraz a daj tam do poznámky predpokladaný termín návštevy, oni ti potom pošlú mail s dokumentom kde ti uvedú aj dátum od kedy dokedy ti to schvaľujú. Ja som im tam dala predpokladaný termín návštevy 15.10 a potom ešte kontroly podľa potreby a schválili mi to od 15-22.10
Ešte budem musieť žiadať raz lebo vklad vychádza na sobotu ... Oni sa majú vyjadriť do 48 hodín ale či pracujú aj cez víkend neviem

marculik
19. okt 2020

@princess59 dik za info

moncsikq89
19. okt 2020

@princess59 dakujem pekne...este by som sa vas chcela opytat ze ked idem na ket tak aku diagnozu tam mam napisat? Dakujem 😁 inak ako je to na tych hraniciach ? Kontroluju vsetky auta ci iba ako je vyhlasene ze namatkove kontroly? 😏