Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@milakrasna Ďakujem krásne za info. Tak to si mala super zásobu embryjok. Ja som bola šťastná, že kvôli veku, mi môj doki nenaplánoval IVF liečbu z darovanými vajíčkami. Pred OPU sme sa tešili že máme 12 vajíčok, z toho bolo 8 embryjok, no PK prežili len 2 a to sme sa ešte s IVF koordinátorkou tešili, že mám na 4. den 4 embryjka v ideálnom stave. Ono, ja by som tiež do PGT-A išla, ale dve embryjka za 1300 EUR sa nám fakt zdá prehnaná suma, keďže sme samoplatcovia. A čo je prosím ťa aminocentéza?
@janie7 amniocenteza je odber plodovej vody kvôli testu na geneticke choroby. Robí sa vo vyššom veku alebo pri podozrení na downov syndróm.
1300? To asi nie je v Reprofite. Tam stojí prvé 11000 Kč a každé ďalšie 8000 Kč. Ja by som neváhala... Keď ti budu vkladať embrya ktoré nebudú geneticky OK zaplatíš to isté za lieky a vklady. Ta matematika je tam rovnaká. Akurát že to čakanie a frustrácia keď sa nepodari k tomu je ako bonus. Viem ze je to drahé ale stojí to za to ☘️
@marculik ahoj, ustalilo sa to?
@milakrasna Ahoj, vďaka za vysvetlenie, tak o tej aminocentéze ma už moja genetička informovala, ale to mi spomínala, že sa to robí až od 10tt, takže to je ešte strašne ďaleko, keďže ani tehotná ešte nie som. Ja som vedľa u susedov Reprogenesise, akože lekára mám perfektného, len cennik na toto PGT-A nemajú proclientsky nastavený a chytili sme takú domotanú koordinátorku, že doplietla aj baby na recepcii. Teraz máme už chvála panubohu druhú. Za to som mala taký úžasný zážitok s prípravy pred OPU, že by som si to v momente zopakovala, keby sa za to nemuselo platiť😉 Uspával ma taký brutálne modrooký lekár so sexi hlasom, že mi ani anestézu nemusel dávať, môj muž zahlásil, že má uhrančivý pohľad🙂 a moj lekár urobil tú punkciu bravúrne. V pondelok mám s mojim doktorom telefonickú konzultáciu, že čo navrhuje ďalej, ale KET bez PGT-A nás vyjde oveľa lacnejšie, aj keď by sme platili ešte za biopsiu, lebo z tabletiek mi chce dať iba Utrogestan, ale múdrejšia budem v pondelok. Každopádne mám v talóne aj jednu alternatívu, pri ktorej keby súhlasili, tak tá by bola ideálna, len sa obávam, že toho nebudú chcieť ísť.
Pokiaľ sa nemýlim, tak ty už tehulkuješ, že? A páčilo sa ti v RF? Ja keď som sa rozhodovala či Reprogenesis alebo RF, tak u mňa rozhodovalo hlavne to, aby sa nám lekár dostatočne venoval, nie ako u nás na SR, keďže je to naše prvé IVF a to môj lekár spĺňa perfektne. Počula som totiž, že je v RF je to už podobne ako u nás, ako na bežiacom páse, tak ma to dosť odradilo aj keď cennik majú v RF na PGT-A nastavený rozhodne lepšie.😉
@mimika1973 ahoj to bolo len trošku,ležim v nemocnici od utorka bez špinenia tak dufam,že dnes ma už pustia
@janie7 hej tehulkujem, dnes už 16tt 😇 ja som mala v Reprofite super pocit. Vôbec som sa necitila ako jedna z miliona ani ze by niečo zanedbavali. Lekár trval na všetkých vyšetreniach, chceli sme PGT a navrhol aj ERA a som rada ze sme to všetko urobili a podarilo sa na prvý krát 🙏 Mala som Dr Franka a doteraz sme v kontakte 😊 určite sa do Reprofitu ešte vrátime pre mrazacikov raz 🥶😁
Akú alternatívu máš ešte v hlave? Ja som absolvovala 5 KETov na Slovensku a konzultaciu na rôznych klinikach takže mám s čím porovnavat. Aj zle skúsenosti nás posúvajú niekam 🤷♀️
@milakrasna Ahoj, tak to je úžasné, už nech ste len obaja zdraví👍 Čo sa týka tej alternatívy, skúsila by som ich zlomiť ako predvianočný darček na to aby tie dve moje embryjka poslali na PGT- A ako dodatočné embrya. Oni to majú tak nacenené, že prvé 4 v sete za 1400 EUR a potom tie ďalšie už po jednom. Ako podľa mňa by do toho môj doktor aj s vedúcim lekárom, čo je Marcel Štelcl, ktorý tam prešiel z Reprofitu🙂 išli, keďže obaja sú veľmi zlatí, a Marcel je ešte aj fešák,len vôbec netuším, kto o tom rozhoduje. Marcela som mala dostať pôvodne aj ja, ale som rada, že mám Tomáša Koukala, lebo Marcel je veľmi rozlietaný, takže za tú dobu čo som chodila na kliniku som ho videla iba raz a to sme sa skoro celú dobu iba rehotali😉 Inak aj Marcel dosť apeluje na ERA testy, asi si to preniesol z RF🙂
Ale tak uvidím s čím príde v pondelok môj doki a verím, že sa dohodneme na alternatíve, ktorá bude vyhovovať obom stranám.
A ohľadne tých KETov na SK, bola si aj vo Ferticente? Lebo jedine táto klinika mi pri porovnávaní našich pripadá taká normálnejšia. Ja som po neúspešnom IUI v GYN FIVe, kde som si pripadala ako v ľadovom kráľovstve a kde si pri mne prestriedali všetci doktori a ešte ma aj prestimulovali, skúšala s mojim manželom ešte dlhšie prirodzene a potom som sa rovno rozhodla pre Brno a až od Koukala som sa dozvedela, že mám jeden vaječník vyššie a to tým spôsobom, že sa mi ospravedlňoval, že ma tam trošku pritlačil, keď mi kontroloval foliky pri prvej konzultácii. U nás je to proste bieda.
@janie7 no to sa neodporúča to co zamýšľas a veľmi to nechcu robiť. To už si ich daj radsej vložiť bez PGT. Keď by si ich chcela dat na PGT musia ich znova rozmrazit a potom zmraziť a môžu sa poškodiť. Ja by som do toho nešla je to riziko. Ešte keď si sak nim tak ťažko dostala a mate len 2 🙏
Hej ferticent veľmi dobre poznám 😉
@milakrasna No takto, ja mám biopsiu oboch embryjok už spravenú, lebo my sme chceli ísť do PGT-A, čiže nič by sa nemuselo rozmrazovať, oni ju robili pred zamrazením. Len ide o ten princíp nacenenia. Koukal mi navrhol, ale to som bola v delíriu po anestéze tzv. zberný cyklus, čiže by som dostimulovala ešte ďalšie embryjka, ale asi zabudol, že sme samoplatcovia. Zaskakuje však teraz za Marcela a ešte jedného lekára, tak sa mu ani nedivím☹ No a to by som musela kupovať ďalšie injekcie a zbytočne by sa to celé predražilo. Pred tým nám na konzultáciách vyslovene radil, že ktoré vyšetrenie sa oplatí absolvovať na SR a dokonca, aby sme injekcie nekupovali u nich na klinike ale v lekárni. Môj muž sa smial, kebyže sme na to mali viacej peniažkov, alebo kebyže sa to dalo prehnať cez poisťovnu, tak, že by som do toho aj išla, aby som sa mohla znovu stretnúť s tým modrookým anesteziólogom pri OPU 😀 Ale ja som fakt takú tmavomodrú farbu očí ešte nevidela😉
Čo sa týka Ferticentu, ako na teba pôsobili? Mne ide hlavne o to, či tam majú kvalitného embryológa, lebo Brno je známe tým, že ich majú oveľa kvalitnejších, len poviem ti úprimne, keď som mala na 4. den 4 morule v ideálnom stave a jednu v pohoďke len pomalšiu, tak sa mi nechce veriť, že na 5ty deň som mala z toho jednu blastocystu v ideálnom stave a na 6ty deň sa podarilo dovyvýjať aj tej druhej. A popri tom kľúčový deň je 3tí. Ale možno je to len náhoda, keďže dovtedy išlo všetko až moc hladko a to sa nám nestáva dosť často☹
@janie7 ferticent je fajn,sestricky sú milé aj Dr. Škoda že mi neurobili hneď vysetrenia, viac sa mi k tomu nechce vyjadrovať 🤷♀️ som rada ze sme sa nakopli a išli do Brna aj keď to stalo majland.
Aha tak máte biopsiu tak potom fajn môžete ísť do toho 👏 mňa viac ako vzhľad na lekárovi zaujímajú výsledky a prístup takže to neprezivam 😂
@janie7 ešte k tým embryam tak my sme mali na tretí deň takto. Posielam v prílohe. To väčšie číslo je počet buniek
@milakrasna 🙂Len už ich presvedčiť aby tie embryjka nacenili po jednom a nie v sete 😉 Ono najhoršia kombinácia týchto lekárov je keď sú prítažliví, milí a ešte k tomu aj profesionálni. Ale tak anestezioĺóga tažko hodnotiť po profesionálnej stránke, dôležité je, že som sa prebrala z anestézy🙂 Každopádne bol veľmi milý. No ale ja som takto nikdy nebola mimo z chlapa, tak neviem čo mi do tej anestézy namiešal😂 Ale ešte aj môj muž zahlásil, že má úhrančivý pohľad, keď ma doviedol na izbu😂 A môjho doktora, taktiež môžem iba chváliť, tak dúfam, že sa môj názor naňho po dnešnom telefonáte nezmení.
Ďakujem krásne za info o embryjkách, postup majú v Reprogenesise zase iný, lebo oni ich nechávajú na 3. deň v kľudovom režime. Ale teda zásobu embryí si mala krásnu👏. Ja som dúfala, že sa podarí oplodniť všetkých mojich 12 vajíčok (všetky boli vhodné k oplodneniu), ale zase na druhej strane som rada, že z 8mych embryjok, prežili do štádia blastocysty vo výbornej kvalite aspoň 2, keď čítam, že koľko žien nemá po PK ani jednu.
Tak hovoríš, že kliniky na SK vôbec neodporúčaš😉 Tak to som rada, že si mi potvrdila informáciu, že Brno je top.
@janie7 no ja som mala embryjka v geri inkubátore takže oni ich nevyberaju. Sledujú ich iba cez kameru 😊 1,3,5 a 6 deň.
Tak držím palce nech sa podarí ☘️🙏
Ahojte. Viete mi povedat ako teraz funguje reprofit, ked je korona? Da sa ist na opu? A ma tu niekto skusenosti s reprofitom v ostrave? Odisiel tam totiz z Brna pan doktor Vrana a mali sme ho aj pred tym, tak rozmyslam ci neist za nim tam. Dakujem
@milakrasna Ďakujem krásne😉 Aha, musím sa spýtať koordinátorky, ako je vývoj embryjok sledovaný tu,
Inak, ten telefonát s Koukalom v pondelok stál za všetky drobné, dlho som sa tak nepobavila. On, v záchvatoch smiechu, keď som mu rozprávala ako som ho "vnímala" po OPU zahlásil, že...Žíííš Mariáá, to jsem nevedel...😀 Tak, ale idem nakoniec skúsiť KET bez PGT-A so všetkými možnými prídavkami na uhniezdenie, lebo oni tie embryá na PGT-A posielajú ďalej do labákov a v tých laboratóriách sú takto blbo nastavené podmienky, že set do 4 embryí a až ďalšie majú nacenené po jednom. Tak neviem či RF má svoje laboratórium na genetiku, alebo lepšie dojednané podmienky😉 Ale bavila som sa o tom aj s genetičkou, čo nám s manželom robila vyšetrenia a povedala, že aj ked som už staršia, so skúseností a hlavne z našich výsledkov vie, že je tam veľká pravdepodobnosť, že to bude super aj po genetickej stránke. Tak jej verím na 100 percent😉 Koukal mi hovoril, že by sme KET stihli aj v decembri, keď mi dobre naskočí mrška, ale nechcem to znásilňovať a najmä, keby náhodou nastali komplikácie, cez sviatky neviem kde by som utekala na pohotovosť. Fukli sme to teda na január, s tým, že mi sľúbil, že vklad bude robiť on aj keby mal prísť kvôli mne do roboty nemocný😀
Želám ti krásne tehuľkovanie a vďaka za rady🍀
@milakrasna tak to je krasa! 👍
@milakrasna kolko si si dala vlozit? hned tehu? a kolko ti zamrazili este potom?
to budes mat prve babo? chlapcek, dievcatko? ci este nevies presne?
@mimika1973 ďakujem, jedno sme vkladali a hneď prvý vklad sa podaril 😊 ešte nevieme co bude 🚹🚺
@milakrasna a kolko ti mrazili nakoniec?
@mimika1973 osem 🐣 mrazili len 5xFHB a 3xHB. Mne volal na piaty deň Dr ze sa ospravedlňuje ale bude ich asi 10 a bude to veľmi drahé 😁🙏 podľa mňa ich vyselektovali len na tie tip top.
Ahojte. Po novom roku začínam so soft stimuláciou a počas cyklu v decembri mám okrem iného užívať (natierať) Androgel. Mali ste ho niektorá predpísaný? Ďakujem za každú skúsenosť 🙂
@milakrasna wow! to je veru zriedkave ze tooolko! 🙂 a date si ich potom vsetky vlozit? 😀 lebo 8 tak to uz ano na surodencov! ;)
@mimika1973 akože nie som ideálista ze by sa všetky chytili aj keby boli geneticky OK 😁 myslím že 2 budú postačovať. A čo s nimi potom uvidíme aj bude niečo... Možno by som ich darovala 🙏🐣
Ja som už raz mala 9 embryjok,síce neboli geneticky vysetrene a ja som mala nerieseny imunologicky problém ale chytilo sa len jedno a aj to bol v 6tt potrat.
Ahojte, prosím, podstupovala niektorá z vás teraz stimulku IVF a odber oocytov v Reprofit v Brne? Ako často, resp. ktoré dni sa chodí na ultrazvuk? Ďakujem
@majusaba1 v podstate tam nemusíš ísť,až na odber. Sono 7 a 10 deň môžeš absolvovať na Slovensku u svojho lekara.
@milakrasna Tak to som teda zvedavá čo mi povedia. 7 deň mi podľa mojich výpočtov vychádza na nedeľu a môj gynekológ cez víkend nerobí.
@majusaba1 tak pôjdeš 8 deň.

@janie7 ja som si to nedávala kvôli veku. Mam 30. Skôr kvôli tomu že nech zvysim pravdepodobnosť uhniezdenia. Mala som veľmi veľa vajíčok,nakoniec ostalo 8 tip-top a tie sme dali všetky vysetrit. Z prvych 3 boli 2 OK. Jasne ze ti pgt nezaručí, ze nebude mať dieťa nejakú vadu ale neexistuje viac sa da sa urobiť pred vkladom. Keď to porovnas s prirodzenym otehotnenim - Už zostáva len spoliehať sa na výsledky z krvi, morfologickych ultrazvukov ktoré sú dnes už veľmi presne a poprípade amniocenteza. Stále si s PGT o krok vpred. Mna to upokojuje ze sme to vysetrili. Veľa embryjok sa ukniezdi a do 10tt je potrat lebo nebolo geneticky OK. A frustrácia ktorá vzniká z tých nekonečných čakaní po vkladoch je nočná mora 🙈