icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

majusaba1
Autor odpoveď zmazal
rosomac
10. dec 2020

Ahojte,v januari sa chystame na Ket.Na hematologii mi vysla pozitivita antifisfolipidovej protilatky typu antifosfatidyletanolamin IgM a heterizygotna mutacia FV Leiden.Od dnes zacinam uzivat Aspirin protect 100 mg denne.Od zaciatku stimulacie na KET estrodem,prednison,clexan a potom utrogestan.Je tu niektora kt.si tym presla a dosla do uspesneho konca?Vdaka za odpovede.

kenjul
12. dec 2020

Zdravim Vas, som po 4 neuspesnych IVF. Rozhodla som sa pre dalsi v Reprofite Brno. Zial po kyretazi MA v januari mi max. narastie sliznica na 6,5 mm a tym su vklady neuspesne. Mate skusenosti ako v Reprofite zvysuju sliznicu ?

nila1111
17. dec 2020

@kenjul neskusala si alchemilkovy cajik ? Viem ze je to asi slabe ale malo by byt dobre na sliznicu, tiez po OPU sa odporuca cervene vino ... ale to uz neviem ci pomaha

janie7
29. dec 2020

Ahojte dievčence, chystáte sa niektorá z Vás v januári do Brna? Viete aké sú podmienky na vycestovanie do Ciech a naspäť na SK? Vopred vďaka a želám krásne medzisviatkové obdobie a v novom roku hlavne veľa zdravia a splnenie nášho najväčšieho sna😉🍀

moncsikq89
29. dec 2020

@janie7 ahoj ja sa tiez chystam v januari na ket,ja som nieco take citala ze ak ides k lekarovi a do 12 hod sa vratis nepotrebujes nic,tusim iba potvrdenie z kliniky,no niesom si ista...ale zase neviem ako to je ked ides aj na kontrolne ultrazvuky a tak...tiez by som bola vdacna za info od tych ktore tak pojdu skor bo mne to vychadza asi az dakedy ku koncu januara🙂

janie7
29. dec 2020

@moncsikq89 Ahoj, ďakujem krásne za info, aj ja idem na KET😉 Tiež som čítala, že do 12 hodín stačí iba pozvanie od kliniky na konkrétny termín a naspäť potvrdenie od nich. Ale neviem či niečo treba aj pre českú stranu. Však keby niečo, od čoho sú koordinátorky😉 My sme chceli dať KET už teraz v decembri, ale mrška si s nami urobila čo ona chce a to si chcel môj doki useknúť kvôli mne z dovolenky, mi sľubil, že kvôli mne príde aj keby by mal byť chorý😀 Podľa mňa to je úplne jedno či ideš na ultrazvuk alebo vklad. Ak si zase moje telo so mnou neurobí čo chce, tak ja mám vypočítané, že by som mala ísť na sono 12. alebo 13.1.2021 a potom vklad okolo 20teho.

zuza00
29. dec 2020

@janie7 ja som podávala žiadosť o vynimku a prišlo mi toto takže netreba nič ak je to do 12hod.

janie7
29. dec 2020

@zuza00 Super, tak si mi potvrdila, že stačí iba ta pozvánka z kliniky. A vieš prosím ťa poradiť, či vyžaduje niečo aj česká strana? Ďakujem😉

zuza00
29. dec 2020

@janie7 myslím ze len potvrdenie o pozvani z kliniky ale nikdy cz nekontrolovali takze som to ani nepozerala. ja idem 5.1

janie7
29. dec 2020

@zuza00 No ja som bola v Brne naposledy na punkcii v októbri na výnimku a potom sme si s doktorom už len telefonovali, lebo mi stimulka rozhasila celý cyklus a teraz v decembri sa nám mrška zase nezmestila do termínu, strašné s tým mojim telom😉 A ty začínaš stimulovať alebo ideš tiež na KET? Daj potom prosím vedieť, keď sa vrátiš, že či ešte bude niečo treba vybaviť😉

opatrna38
30. dec 2020

@milakrasna ach veru vďaka za Brno RF, v decembri 15 teho sme to riskli prvé KET a 1. IVF Brno a už na 6 Dpt slabá čiarka, 🙂 na 13 Dpt krásny test a hcg 2176. Už deň pred vianocami 1-2 na digi. ☺️😍...ešte stále tomu nemôžem uveriť, nikdy ani ťuk. Samozrejme ešte je predo mnou dlhá cesta, ale aj tak som vďačná. 🙏

opatrna38
30. dec 2020

@janie7 pred genetikou mali obe blastocysty na mále obe boli na PK ale dovyvíjsli sa na HB. Kvalitu neviem. Po genetike mi vložili jedno vyhovujúce a je v brušku, darí sa mu dúfam. 🙃 Niekedy ľúbia prekvapiť, najväčší bojovník nemusí byť vždy tabuľkový. Všetko dobré prajem ❤.

milakrasna
30. dec 2020

@opatrna38 krásny testik 🙏☘️ ja stále hovorím, Brno RF bolo najlepšie rozhodnutie. Držím palčeky ☘️ kedy ideš na sono?

rk123
30. dec 2020

ahojte, je to tak ako tu uz vyssie baby spominali:
co sa tyka CR - ked ides do 24hod tak staci nieco cim vies preukazat ze ides na kliniku.
co sa tyka SR - ak opustas SR do 12hod tak ti staci zase sa preukazat.
ja idem 4.1. na sono, potom cakam na cyklus a ked dostanem, zacinam. je to moje prve ivf a dufam ze aj posledne 😂

dievcata vy co ste si davali vysetrit aj genetiku embryi, aky ste mali na to dovod? rozmyslam ci to dat pre istotu, chcem sa vyhnut “zbytocnym nezdarom” a skusit vsetko co zvysi pravdepodobnost uspechu.

janie7
30. dec 2020

@rk123 Ahoj, dakujem krasne za info, co sa tyka vysetrenia tej genetiky embryjka odporuca sa pri genetických predispoziciach ochoreni teba alebo tvojho partnera, pri veku zeny nad 35 rokov, neuspesnych IVF cykloch a opakovanych potratoch. my sme si to povodne planovali dat, aj biopsiu embryjok máme spravenú, ale ja som vedla u susedov v Reprogenesise a tam im to labak, kde to posielaju, nacenil po sete na 4 embryjka a ja mam po PK 2 blastocysty, takže po konzultácii s genetickou, co nam robila vysetrenia to ideme risknut bez genetiky embryjka. U mna je jediny dovod na genetiku vek. Ale RF to ma lepsie nacenene, po jednom embryu, takze tu sa to viac oplati.

janie7
30. dec 2020

@opatrna38 Ďakujem krásne, tak nech len babo krasne v brusku rastie 🍀 My sme mali pri PK jedneho mega bojovnika, ten bol uz jasny na 5.den po PK a 6. den sa ešte dotiahol druhy bojovnik. Tak uz len teraz cakame, kedy mi naskoci mrska, nasadzujem Estrofem a neviem sa dockat mojho dokiho v Brne, keď pojdem na sono a potom na KET. Akurat to bude taka tesnotka, lebo on si planuje zobrat posledny januarovy tyzden dovolenku a ja som ho poprosila, ze keby to zrovna vyslo na ten posledny tyzden, tak bud jeho druhy kolega - on zhodou okolnosti presiel z RF do Reprogenesisu, alebo si pockam na neho😉 No moj muž mi ale tvrdi, ze si kvoli mne zrusi dovolenku 😉

opatrna38
30. dec 2020

@janie7 ďakujem 😊 a netreba čakať vždy na 100% okolnosti, napr. v RF som na moju Dr. natrafila len 2x ...😃 ale vsetci boli veľmi ústretoví, ako by som bola ich dlhoročná pacientka, dôvera bola najmä v kliniku. Čo u mňa asi zabralo bol Ket v úplne prirodzenom cykle bez stimulácie. Tak prajem veeeeľmi veľa šťastia nech sa bojovník zahryzne na 9m. 🤗 Mala si ich aj geneticky vyšetrené??

opatrna38
30. dec 2020

@milakrasna už som bola na sone v pondelok, 13 deň po vklade a bola tam čierna bublina s náznakom zárodku a 7.1 som objednaná na ďalšie, tak to bude asi skôr vidieť či si tam spinká, tak dovtedy mi zostáva len veriť 🙂. Ako sa tebe vodí??

janie7
31. dec 2020

@opatrna38 Ďakujem krásne🙏 Ahaa. takže u teba to nebolo na prvý šup, ale dôležité je, že sa embryjko konečne u teba uchytilo a nech krásne rastie až do pôrodu🍀 Keďže je toto moje prvé IVF, ja som práveže na kliniku Reprogenesis išla presne kvôli tomu aby sa na mne nestriedali všetci doktori, to mám aj tu na SK a s mojim Dr. sme si veľmi sadli, aj keď on nesedi každému, lebo hovorí veci na rovinu. No a to, že som sa pred OPU platonicky zaľúbila do anesteziologových modrých očí ani nespomínam😀 Po telefonáte s mojim dokim, ktorý sme sa celý prerehotali, až lapal po dychu od smiechu 😀, mi sľúbil, že maximálne na vklad hrozí ten jeho druhý kolega, že keď nie on, tak nech to je dr. Marcel Štelcl - ty si ho náhodou v RF nezažila? Jeho som mala pôvodne dostať aj ja, ale on je strašne rozlietaný, tak som rada, že mám toho svojho, aj keď stačilo s ním jedno stretnutie a hneď sme si padli do oka 😉Ja totiž nemám dôveru k ženám gynekologičkám, z vlastných skúseností a on mi robí vyšetrenia tak citlivo, o OPU ani nehovoriac, urobil ju bravúrne, že by som ho v momente chcela dotiahnuť na SR.
My sme plánovali PGT-A tiež, aj našu genetiku sme mali vyšetrenú, aj biopsiu tých našich 2 embryjok máme spravenú. Ale oni to majú, kvôli podmienkam v labáku kde to posielajú embryjka na genetiku nacenené po sete, že 4 embryjka za jednotnú cenu, čiže aj keby sme poslali tie naše dve, stále zaplatíme 1400 EUR a to sa nám ako samoplatcom neoplatí. Okrem toho sme to prediskutovali aj s našou genetičkou, že s našimi vynikajúcimi výsledkami by tam nemal byť problém ani s embryjkom, tak sme sa to rozhodli risknúť a spoľahnúť sa na tú 5AA blastocystu a veriť v zlaté brnenské ručičky, prírodu a zázrak😉 Želám ti krásne tehuľkovanie , veľa zdravíčka a splnené sny v novom roku.

rosomac
31. dec 2020

Ahojte idem si k Vam po radu. V januri chcem ist na KET. Dnes sa uz rozbieha menstruacia. Od soboty by som mala začat užívať lieky. Naskytol sa však problem. Včera sme boli s manželom na antigenovych testoch. On vyšiel pozitivne a ja negativne. V utorok idem na PCR test vysledok bude v stredu. Ak začnem užívať tabletky od soboty a nahodou vyjdem v stredu pozitívna môžem vysadiť len tak lieky? Aspirin, Prednison, Clexan a Estrofem. Samozrejme, že by som už nešla na vklad. Môžem ísť na KET ďalší mesiac?D.

milakrasna
31. dec 2020

@opatrna38 no super,Určite bude v poriadku 🐣 aj keď tie prvé týždne sú najhoršie, čakanie na sono, akciu srdiečka atď 🙏😊 Ja dobre, prvý trimester bol divoký. Bývalo mi zle, hrozne unavená som bola a par krát som bola aj na pohotovosti ale nastastie je všetko OK. Teraz ma čaká o 2t už glukózovy test,pomaly začínam 22tt 🤰

milakrasna
31. dec 2020

@rosomac ja by som radšej počkala na tvojom mieste... Neviem ako tie lieky keď ich len tak vysadis môžeš si rozhodit cyklus. Co sa tyka prednisonu ten asi nebude možné len tak vysadit. Aspon medrol som nemohla,to je tiež kortikoid.

miro100
1. jan 2021

Ahojte, idem si po radu, injekcie mám brať od druhého dňa menzesu ale nie som si istá ktorý je prvý deň. Dnes ráno bol náznak že dostanem menzes aj brucho a všetko ma bolelo, a neskôr som už mala aj na papieri krv. Mám si začať pichať už od zajtra injekcie alebo až v nedeľu, posledné mesiace už nemavam silné krvácanie a ani netrvá dlho tak som z toho mimo aby som nič nepokazila. Čo myslíte je lepšie radšej počkať, a nebude vadiť že to bude možno 3 deň. Ďakujem za každú radu, tak sa bojím aby to vyšlo že už ani toto neviem

zuzanasvk
1. jan 2021

Ahojte, my sa chystame tiez 13.01.2021 na kontrolny ULZ, a asi 21.01 na KET, cez hranice treba iba potvrdenie od kliniky ze idete na vysetrenie, kontroly na hraniciach su len namatkove. Predtym ked som chodila na schvalene vynimky aj tak nik na hraniciach nekontroloval. V skratke mam za sebou 1 IVF v Iscare v BA ( vrelo neodporucam) a nasledne 1x v Brne v Reprofite,(odporucam - neporovnatelne vo vsetkom oproti SK) na 1.krat nam Brno nevyslo, (6embryii, 2 vklady oba neuspesne, ale zistili sme pricinu...vsetky zvysn3 embrya sme dali geneticky otestovat PGT-a a vsetky boli poskodene chromozomy,)stalo to kopec penez, ale tak keby sme nedali vysetrit tak hadam dodnes vkladam embryjka, ktore sa su vadne a nechytia, alebo chytia sa a odidu. Teraz ideme dalsi pokus OPU je za nami, embryjka 2ks, po PGT-a obe zdrave bez genetickych abnormalit.Pre istotu sme dali zistit cez ERA test moje implementacne okno a zistilo sa ze receptivita mojej drahej maternice je "posunuta o den", cize vkladali by otestovane dobre embryjko, ale v nespravny cas a neuchytilo by sa... co sa kludne z nejakej este dalsej moznej priciny kludne stale moze stat...dufam ze nie...a este sa vratim k teme korona...pre istotu sme sa dali testovat teraz aby naaaahodou cely tento nas dalsi pokus, nevysiel nazmar kvoli pozitivite o ktorej nemusime vediet, kedze korona vie byt aj bezpriznakova. Drzim vsetkym paste, vidime sa v Brne 🙂

zuzanasvk
1. jan 2021

@miro100 ahoj, ja som tiez dnes zacala, tiez sa to nechcelo rozbehnut, vypila som liter caju, bolesti brucha, krizov ako vzdy nenormalne, ale riadim vzdy tym co hovorila koordinatorka, ak je to len spinenie a nerozbehne sa to do 16tej hodiny toho dna poriadne, tak treba ratat ako 1.den menstruacie az ten dalsi den potom.

janie7
1. jan 2021

@zuzanasvk Ahoj, no mne to vychádza termínovo podobne ako tebe, akurát, že ešte musí dojsť mrška tak ako má😉 Pamätáš si prosím ťa, akej kvality po morfologickej stránke si mala tie embryjka čo sa neujali? A ten ERA test čo všetko zistí? Vopred vďaka a držím silno päste🙏

zuzanasvk
1. jan 2021

@janie7 ahoj, neviem akej kvality, zajtra pozriem v papieroch, ale ked som teraz pozerala na mojom konte vysledky, tak sme mali po predlzenej kultivacii 6 embryii, cize po 5dnoch 3x expandovana blastocysta a 3x blastocysta. Mali sme aj timelaps, cize odsledovalo sa za ten cely cas spravne delenie atd..Neviem kolko A-ckove to bolo, aj tak nepomohlo kedze sme neskor zistili cez PGTa ze su geneticky zle... ale tak aspon som zbytocne nepichala injekcie a nezatazovala telo dalsimi 4pokusmi. Genetiku mame obaja OK, ale tak ja nie som zrovna z tych mladsich 😂 tento rok 39, takze aj vajicka zlej kvality a bohvie co este...clovek ked si uz mysli, ze uz vychytal vsetko a uz nie je co ine ponuknut ako nadstandard tak stale sa nieco dalsie objavi..ERA test je test kde ti odoberu vzorku sliznice maternice, tiez si stimulovana predtym a na zaklade vysledkov rozboru ti vedia po 3 tyzdnoch urcit kedy je presne vhodne vkladat embryo.Vacsina zien to ma medzi 19 az 21. dnom a par stastlivcov ako napr. ja, moze byt posunuta napr. o den -dva skor alebo neskor a vystelka maternice ked je najviac pripravena na uchytenie embrya sa presne minie s casom vkladu embrya. Stoji to okolo 1000€ a na zaklade vysledkov vypocitaju presny vklad na hodiny od uzitia uz teraz si nespominam ci ultrogestanu, alebo niecoho dalsieho cim ma stimulovali v protokole, uz sa mi to pletie. Podla ERA testu sa vedia riadit nasledne az do 2 rokov od jeho vykonania. Nechcem tym ale namotavat, ze je to zarucene, citala som nejake studie na nete v anglictine, ze to vie zvysit sance, ale tak vsetko beriem s rezervou, aby som potom nebola z toho sklamana.

miro100
2. jan 2021

@zuzanasvk ďakujem ukludnila si ma, takže až dnes mám 1den a od zajtra začínam,aj keď ja už mávam len taky nijaký menzes že dnes mám silné a od zajtra to už bude ubúdať a to asi nemá vplyv lebo toto je prvý deň. Aj my sme už boli v Brne a neúspešne tak verím že tento krát to vyjde lebo to mame posledné dr nám ďalšie odporučil s darovanym embryom a to už asi nepôjdeme. Mne vychádza utz na 10.1.

lenka2203
2. jan 2021

Ahojte. Darujem jednu ampulku Menopuru - expiracia 01/2021.
Mam este dalsie dve s dlhsou expiraciu na predaj, ak by mal niekto zaujem.