Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@zuzanasvk No úprimne, nepíšeš vôbec chladne, píšeš presne tak ako sa veci majú. Ja som mala už dosť rečičiek od môjho gynekológa, že mám maternicu ako 30 ročná a nevie kde môže byť problém a ani sa neunúval mi pri vyšetrení oznámiť, že mám ľavý vaječník vyššie položený, to som sa dozvedela až od môjho doktora v Brne a to tým štýlom, že ma iba jemne potlačil a asi 5 krát sa ma pýtal či ma to nebolelo, keď mi s mojim mužom rátali folíky pri stimulke, že Kelišová, tak aspoň zavrete hubu, když se divíte😀 To je tu úplne o niečom inom. Mne chcel dať pôvodne vyššie dávkovanie na stimulku, aj keď si myslím, že 250 jednotiek na ktoré som ho ukecala je tiež dosť, keďže ja mám PCOS, ale iba hraničné hodnoty, tuším má byť na môj vek AMH 4,5 a ja som mala 4.7, a bála som sa hyperstimuláku, ale potom čo som s ním, za tú krátku dobu prežila, mu tak dôverujem, že ma môže aj predávkovať😀
Moja, ty si si riadne všetkým možným preskákala, ale presne ako hovoríš treba to brať s rezervou, my sme sa pri poslednom telefonáte tak s mojim doktorom narehotali, že mi koordinátorka v decembri volala, že či neprídem aspoň na sono, že by ma chcel doktor ešte vidieť😉, lebo KET by sme nestihli spraviť, kvoli mrške, ktorá mi naskočila neskôr a to bol ochotný si ešte aj useknúť si z dovolenky a prísť kvôli mne do práce aj v sobotu, keď nemal službu😉 Je to proste zlatíčko.
Ozaj, aký máš prosím ťa názor na embryoglue? Niekto hovori, že sú to zbytočne vyhodené peniaze a iní, že je to super vec, tak som z toho zmätená.
Aj keď trošku predbieham, ja som sa tiež bavila o tom trisomy teste s našou genetičkou, že oni vedia dokonca aj ranné štádium, napr. Downovho syndrómu potlačiť a bábo sa narodí zdravé, ale verím, že takéto veci nebudeme musieť riešiť.
Držím silno palčáky🙏
@zuzanasvk Krásne a pravdivo si to vystihla v tej svojej slohovej praci👏 Ja sa k slovenským lekárom ani radšej nevyjadrujem, lebo to by bola ešte dlhšia slohová práca, čo som s nimi zažila ako tvoja, môžme si to potom popísať v internej pošte😉 No a poviem ti úprimne, mne sa ešte aj v Brne, jedna doktorka pri podávaní rúk poklonila, môj doktor sa mi klania pri pozdrave lakťami stále, lebo on má vyše 190 cm a ja 155 cm 😀 A takú prípravu ako som mala v Brne pred OPU, by som chcela dopriať každej z nás. Anesteziológ sa ma hneď na začiatku pýtal, že či nemám strach, že ma môže držať za ruku. Ja, že strach nemám, ale že za ruku ma môže držať. Po výbuchu smiechu, zabodol do do mňa jeho tmavo modré kukadlá a celú dobu počas nášho rozhovoru ma držal za ruku, ešte aj ihly otváral ústami, ani anestézu mi nemusel dávať, bola som z neho totálne mimo. No a v strede našej konverzácie zrazu len vidím, že sa na mňa rúti monitor a za ním mi už mával môj doktor a ten anesteziológ sa naňho pozrel štýlom, že čo rušíš, keď tu vedieme dôležitý rozhovor, proste zábava storočia🙂 No a keď ma priviedol na izbu po OPU, tak prvá otázka môjho muža bola, že to kto bol ten chlap s tým uhrančivým pohľadom čo ťa priviedol na izbu😀 No a potom keď som v telefóne spomínala môjmu doktorovi, že som si pamätala po OPU v delíriu, keď prišiel za mnou jeho, iba ako bielu siluetu, čo rozprával ani zaťať a modré oči anesteziológa - takú farbu oči som fakt ešte nevidela, že sa začal tak smiať, až lapal po dychu. Ešte mi spomínal, že vynadal koordinátorke, že mu dala zlé číslo a ospravedlňoval sa, že sa mi nevedel dovolať a musel volať môjmu mužovi. To že ja som mala mobil na ticho a nepočula som ho, som mu samozrejme neprezradila😉
No keďže som si mojho lekára dúfam, že krásne spracovala a zistila som, že sa neklepe o peniaze ako tí naši na SR, tak to embryoglue aj intralipidy - zistili mi mierne zvýšené hodnoty NK buniek na imunológii, ale to tak, že jedny v norme, len že aj to nemusí byť OK pri počatí a druhe len doslova, že desatinná odchýlka, chcem s ním prediskutovať medzi štyrmi očami. No a on je s tým druhým lekárom toho názoru, že čo je v krvi, nemusí byť ešte v maternici, v čom ma stopercentnú pravdu.
Ja teraz už len čakám, kedy mi príde mrška a haide do Brna na ULZ, už sa neviem dočkať môjho dokiho🙂 Ty to stihnes asi skôr, tak želám šťastnú cestu do Brna! A berieš len Estrofem, či aj niečo ine?
@janie7 to je parada, ked mate takyto super vztah lekar-pacient, to je az radost ist na kliniku. Ano ano ja idem 13teho januara na ULZ-endometrium a krv-progesteron. Beriem 2mg estrofem 2-2-2, anopyrin 50mg 0-1-0, clexane 0,4 raz denne a este zacnem 15teho januara brat ultrogestan 4-0-4- ten mi vypocitali podla ERA testu s tym mojim posunutim 144hodin od uzitia prveho ultrogestanu. Tak nech uz dojde mrcha a sup do Brna aj ty 🙂 paaaa
@zuzanasvk Tebe sa to už krásne bliži a ani sa nenezdáš a za chvíľu budeš mať KET😉
Veď práve, že ja som pri nich na klinike, ako by som snívala s otvorenými očami, ten prístup je tam úžasný. Ja nám v protokole presne také isté dávkovanie ako Estrofemu a Utrogestanu, ty si ich už predtým úžívala? Resp. vkladala vaginálne Utrogestan? Ja som po IUI vkladala Progesteron, ale Estrofem nepoznám.
@zuzanasvk ahoj, my sme dali rovnaký postup ako ty. ERA+PGT nechceli sme nič podceniť a podarilo sa 🤰😊 na ERA mi síce nič zásadné nezistili ale aspoň sme vylúčili tento "problém". Zatiaľ sme vysetrili na PGT len 3/8 embryjok ale 1 z nich nebolo OK. To bol môj druhý cyklus. V prvom cykle som mala 9 embryi a z toho iba 1 MA v 6tt. Preto som si povedala dosť, urobime genetiku 🙏 okrem iného som brala aj medrol a fraxik. Čo určite tiež zvážilo. Držím palce ☘️ ☘️ ☘️
@janie7 ano estrofem som mala aj minule IVF, to je pohodka, len v lekarni na SK nemaju 2mg pilulky teie modre, tak mam 1mg pilulky hnede a berem vzdy po dve aby bola dodrzana davka. A Ultrogestan som tiez mala, tiez som prvykrat kukala ze cooo? Si to mam vkladat?Coooo?4 rano 4 vecer? Ale tak prisposobim sa, co uz 😂 robi si muz doma srandu ci som si uz vlozila naboje tam dolu 😂 ku koncu posledne dni, ked sa mi uz blizil vklad som mala trosku stavy asi z ultrogestanu, ze sa mi sem tam tocila hlava, ale da sa to prezit, ked nie si zrovna za volantom 😂.
@milakrasna Supeeer, tesim tesiiiim ze sa podarilo 😀.Presne, co sa da vylucit treba vylucit, minimalizovat a hadam sa podari. No ja mam miesto Fraxaparinu asi ten Clexane a anopyrin myslim tiez proti krvnym zrazeninam. Ako celkom dobre to znasam, len niekedy si viem tak fajn pichnut Clexane, ze abstraktne umenie je šuvix oproti tej modrine co sa mi urobi 😅
@zuzanasvk Už mám clexane aj ja. Dokopy injekcia číslo 130 😅 ešte si to užiješ, ja som to už vzdala a posunula štafetu môjmu drahému. Teraz ma pichá on,už som mala fest dopichane stehná, nešlo mi to už dobre. Do brucha už nedávam, on ma pichal do ramena to tiež musel zmeniť po 10 dňoch. Začalo ma to už bolieť (sval v noci). Včera mi pichal nad zadok 😅...stále píšem o clexane 😊
@zuzanasvk záleží co ti povie hematolog alebo gynekológ. Mne povedal môj gyn ze určite do konca tehu,ze je to prevencia trombóza, opuchom, kŕčovým žilam atď. Do stehna je to pohoda aj sa tam dobre pichá ale robia sa tam modriny dosť a také hrce. Ale čo sa dá robiť 🤷♀️
@milakrasna a teda, dievcatko ci chlapciatko to bude, uz viete? 🤰👶
Ahojte, pridávam sa k vám do diskusie, nás čaká KET v Reprofite 🙂 Baby, chcela by som sa spýtať, ktoré beriete Estrofem tie 2 mg ráno, naobed, večer...nemáte žiadne vedľajšie účinky z toho? Keď som uvidela tie dávky na protokole, tak som začala uvažovať, či to mám vôbec v takej dávke užívať, mám trochu strach... Tiež už beriem aspirin 100mg kvôli lepivým doštičkám, ale k donoseniu mi nikdy nepomohol, takže máme za sebou tiež genetiku embryií a jedno krásne na nás čaká asi na konci januára, alebo začiatkom februára. Už sme mali ísť v decmbri, ale vyšlo mi to na 28eho a vklady ževraj nerobili :/ tak som bola z toho smutná. My máme doktora Franka a som s ním spokojná, celkovo je Reprofit super 🙂 Držím palčeky všetkým 🙂
@majullik čauko 😊mňa tiež čaká KET dakedy asi začiatkom februára...uvidíme kedy zavíta mrška 😏ja mám estrofen iba ráno a večer +prednison+aspirín+utrogestan ... Ale keď ti to tak naštudovali určite to bude ok 😊
@majullik aj ja som mala taku dávku, je to úplne v poriadku. Brala som Estrofem, utrogestan, medrol, Fraxiparine a bolo to v pohode. Neboj na klinike vedia čo robia. Držím palce ☘️
@mimika1973 dievčatko 💗😊
@moncsikq89 ďakujem, tak dúfam, že tie dávky budú ok 🙂 Ja beriem aspirin stále a mám napísaný prednison, utrogestan, estrofem, fraxiparine...tiež čakám na mršku, tak okolo 10-12eho, hlavne ale dúfam, že budem zdravá. V tejto hroznej situácii si musíme dávať pozor. 🙏🏻😊
@milakrasna ďakujem, tak snáď to nebude na mňa veľa a zvládnem to. Držím palčeky aj ja ✊vidím, že čakáte prírastok, tak to sú skvelé správy.😊
Ahojte kočky. Som tu nová, tak sa tu este orientujem trošku. Nasla som tuto diskusiu a kedze sa ma to aktualne tyka, tak by som sa chcela spytat, ci treba do Brna testy na covid. My ideme teraz 19.1. Po neuspesnom KET v Gynfive sme sa rozhodli pre Brno Reprofit. Gynfiv nikdy viac zabitý polrok len si nas kazdy tyzden volali na konzultacie, ktore trvali 5-10 min. a neviedli k nicomu. Ale aj zla skusenost nas niekam dovedie 🤷🏻♀️
@vianocka288 Ahoj, ja som bola dnes v Brne, ziadne kontroly na hraniciach ani na ceste tam, ani naspat. Mali sme potvrdenie od kliniky, ze idem na vysetrenie, ale vravim, ziadne zdrzanie, nikde nikoho. Idem aj na KET 21.01 ale napriek tomu ze vsade sa pise ako su na tom s pandemiou zle, ake maju denne pocty, tak kontroly ziadne a myslim, ze aj o tyzden to bude take iste.
@zuzanasvk super, ďakujem pekne za info. A drzim palce nech sa vsetko podari 🍀🙏 Este otazka: na krv a ultrazvuk sa v stimulácii chodi ako casto? Lebo v GF som myslim chodila kazdy druhy den. Alebo ako to funguje tie kontroly. Lebo v GF mi nasledne po krvi a UZ volali ako si mam pichat lieky. Dakujem.

@zuzanasvk Ďakujem krásne za detailné informácie. No ja som ešte staršia od teba😉, ale som rada, že moje telo sa patrične k môjmu veku našťastie nechová. Som si myslela, že nám môj doktor kvôli veku navrhne rovno darované vajíčka, ale po ULZ len mrkol na mňa, usmial sa a povedal, že ne ne, skúsime to s vlastnými🙂 My sme sa to rozhodli risknúť, lebo dve blastocysty sa nám neoplatí posielať na genetiku za 1400 EUR, aj keď biopsiu máme spravenú, lebo aj tak tuším, keďže máme jednu Ačkovú a jednu Bčkovú, že tá Bčkova nebude na tom geneticky dobre, všeobecne bolo to embryjko dosť pomalé a keby nevyšiel ten risk, čo verím, že sa nestane, ideme do tzv stradacieho cyklu, čiže nastimulovať ešte viacej folikulov, aj keď z tejto stimulky sa uchytilo 8 embryjok, z 12 folíkov, a môj doktor mi povedal, že on rátal s tým, že PK neprežije ani jedno. Tak verím, že budem svetlá výnimka štatistík, že aj v staršom veku dokážem vyprodukovať aj geneticky kvalitné embryjko. I keď môj muž mi stále tvrdí, že podľa neho bude aj tá Bčková blastocysta geneticky v poriadku😉