Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@vianocka288 Juj, veľmi rada by som sa s tebou stretla, ale ja som veďľa u susedov, v Reprogenesise😉 A už máš aj stanovené injekcie a dávkovanie na stimulku, alebo to ti doktor povie teraz na sone? My sme stihli sono hneď na prvej konzultácii a po dvojhodinovej konzultácií som mala hlavu ako melón, nehovoriac o tom, že potom si nás ešte odchytil Mudr. Marcel Štelcl, on bol pred tým v Reprofite, aby predpísal recepty. Ja som sem išla aj kvôli nemu, ale keďže bola naňho dlhá čakačka a on je všeobcne rozlietaný, tak som veľmi vďačná, že mám toho svojho dokiho, ktorý sa nám venuje od prvej konzultácie. Akurát mi Marcel pravdepodobne "hrozí" na vklad, lebo môj doktor si v tom termíne ako som si to vyrátala chce brať dovolenku, ale keď sme spolu naposledy telefonovali, tak mi sľubil, že si ju kvôli mne zruší😀,
A toto je tvoje prvé IVF, či už si skúšala aj na SR?
@vianocka288 No, mas uvodnu konzultaciu s doktorom, vytvoria ti protokol, predpisu lieky a ked ti zacne mrcha, tak na druhy den zacnes brat lieky, injekcie, podla protokolu ako ti ich doktor predpise a na 13.den ides na ULZ, pozru ti vysku endometria, a hned ides na krv a cca o 4 hodky ti zavolaju, alebo si sama zavolas a povedia ti ci mas ok hodnoty progesteronu v krvi a potom mas cca o tyzden vklad, ak je vsetko na tom ULZ v 13.den vsetko ok- vyska sliznice atd, normal hodnoty z krvi.
@janie7 ja som mala 1. IVF v Gynfive. No banujem, ze sme sa nerozhodli pre Brno hned ten prvy krat. Ja som uz na prvej konzultacii bola v lete u dr. Franka. Cakali sme dlho na papiere od Petrenka, lebo nam ich niekde zapatrošili. Som myslela, ze ma rozdrapí. No a potom este cakat na zdravotku, kym nam to potvrdili. Tieto papierovacky su katastrofa. Lieky este nemam, snad budu predpisane teraz v utorok, nech to mozeme roztocit v plnej parade uz.
@vianocka288 pokial viem tak reprofit odber krvi pri stimulke nerobi a mas 2ultrazvuky. jeden na 7dc a druhy na 10dc.
ja uz cakam na ms, aby som mohla zacat stimulovat a ako na potvoru mi to meska a vobec sa necitim ze by mala prist ach jaj 🙈
Ahojte baby, chcem sa len spýtať, tie ktoré ste +- par dni cestovali do Brna, či uz reprofit alebo reprogenesis, pytali od Vas nahraniciach aj negativne testy? Lebo v RG mi vraveli, ze len kvoli nim test nepotrebujem. Velmi pekne dakujem.
@alexwarring Ahoj, ja som bola v Brne naposledy v októbri minulý rok a po kontrolách na hraniciach ani chýru ani slychu, idem budúci týždeň na sono pred KETom a baby čo tam v týchto dňoch boli, vraveli, že na hraniciach zase nikto, my ideme bez testov a čo mám informácie aj tu na MK, v rámci vycestovania do 12 hodín testy netreba.
@janie7 tak to je potom super, lebo z Reprogenesis mi poslali tlacivo, keby nas zastavili, aby sme mali dokaz, ze ideme k lekarovi len som si nebola ista ako je to u nas s testami. Velmi pekne Ti dakujem
@alexwarring Za máličko, ja som tiež v Reprogenesise a poprosila som koordinátorku tiež o to tlačivo a ani nie do dvoch hodín mi poslala tlačivo aj s termínom na sono. Veľmi sú tam zlatí😉 Držím palčáký😉🍀
@janie7 Ďakujem, snáď sa už šťastie usmeje aj na nás :*
@alexwarring Neboj, určite sa podarí, ako hovori Mudr. Štelcl: nesľubujeme zázraky, ale ponúkame možnosť v ne veriť (preložené z češtiny 🙂)🙏 A teda poviem ti úprimne po poslednom telefonáte s mojim dokotorom, im už zbaštím všetko, polka telefonátu boli iba výbuchy smiechu😉 Ty si na tom ako? Stimuluješ či už ste ďalej?
@janie7 Práveže ideme ešte len na úvodnú konzultáciu, mali sme takmer rok pauzu, kedy som bola rada, ze neberiem žiadne lieky ani hormony a proste sme to nechavali na prirodu, ale je najvyssi cas, pustit sa do toho zas 🙂
@alexwarring Aháá takto, teba už potrapili aj predtým. Toto je moje prvé IVF, lebo sme sa spoliehali, že to pôjde prirodzene. Ale keďže už nie som najmladšia, šupli sme sa do Brna. A koho máš na konzultáciu?
@janie7 MUDr. Koukal myslim, ze je pisany v maily. Takže, vy už máte asi punkciu za sebou. Cakate teraz na vklad alebo ako, ak sa smiem spytat?
@alexwarring My máme Mudr. Koukala tiež, on zo začiatku pôsobí odmeranejšie a hovorí veci na rovinu a nie každej žene sa to páči, tak nedaj na prvý dojem, lebo je to perfektný odborník. Odchádzalai sme s hlavami ako melón, lebo nám všetko detailne vysvetlil a mne veľmi sadol. Ja som momentálne po oktobrovom OPU, uspával ma anesteziológ s takými modrými očami, že som ani anestézu nepotrebovala 🙂 a keď som hovorila Koukoalovi, že po anestéze som si pamätala iba jeho ako bielu siluetu a modré oči anesteziológa, tak bol uplne v záchvatoch smiechu😀 Chceli sme dať vklad ešte v novembri alebo v decembri, ale schaosila mi mrška tak ideme teraz na sono a podľa toho uvidíme ako ďalej. Na reproimuno mi našli fakt, že minimálne zvýšené NK bunky a mám prvý intralipid naplánovaný u nich, no chcem s ním hodiť reč aj o tomto, či to nie je veľke svinstvo, nech viacej neublíži ako pomôže😉
@janie7 Vela zenam to pomohlo, toho by som sa na tvojom mieste nebala, pre otvoreny pristup vyhovuje viac ako ked ma niekto vodi za nos a nevie mi dat jednoznacnu odpoved. Spolieham sa dost na recenzie ostatnych zien, co si tym v CR presli a vkladam to nich velke a hlavne posledne nadeje 🙂
@alexwarring No vieš. ja som tiež bola v tom, že to dám určite, ale dnes mi dala chrobáka do hlavy jedna lekárka, keďže so sestričkami v Imunovitale majú baby veľmi zlé skúsenosti, tak sa tam nechcem ísť dať pred vkladom dokaličiť. A aj keď veľmi rada, ale len kvôli intralipodom sa mi do Brna neoplatí chodiť😉Tak som zisťovala, že či v CAR tu na SR s ktorým Reprogenesis spolupracuje ich nepodávajú. A tam mi povedala doktorka, že nepodávajú, lebo do toho rizika by oni nešli☹, tak som na vážkach, čo tam môže byť za riziko.
A prečo posledné nádeje? Kvôli veku alebo nízkemu AMH ak sa môžem spýtať?
@janie7 Ani jedno, ani druhe, ale proste nic nezabera :D :D a pritom sme viac-menej zdravi obaja
@alexwarring Hmmm, zaujimave, to ste skoro ako my, u mňa môže byť problém iba vek, prípadne PCOs, ale Mudr. Koukal hneď po rvom sone zavrhol darované vajíčka😉 A predpokladám, že takú rutinu ako vyšetrenia priechodnosti vaječnikov, reproimuno, sliznica maternice a pod máš už za sebou. Genetiku teba a partnera a genetiku embryjok ste skúšali, síce neviem koľko máš rokov, ale už pri vyšetrení genetiky teba a parnera môžu niečo zistiť. A kedy ideš k nemu, ti ho môžem predpripraviť😀
@janie7 píšem Ti správu
Ahojte, tak vo štvrtok sme boli na odberoch a naša púť aj skončila, nemám nič ani jedno vajo na oplodnenie. My máme dr Otevrela aj ten je veľmi super, kvôli klesajucemu AMH a horšiemu spermiogramu nám odporučil posledné s našimi a potom už len darované, keď to nevyjde a zastali sme hneď na začiatku. Tak uvidíme čo povie ďalej na konzultácii
@miro100 to mi je strašne ľúto 😪. Myslím, že určite Vám odporučí darované embryo alebo len darované vajíčka a vaše spermie ( ak sú použiteľné).
Ja sa bojím presne tohto istého, že nezareagujem. Mám síce vysoké AMH ale dostala som nové lieky na stimuláciu a len 100 IU ( nenašla som moc pozitívne recenzie na liek) . Pri prvom IVF mi dali 75 IU gonal a nezareagovala som vôbec, ani 1 vajko. A pri ďalšom pokuse s gonalom 112,5 - OHSS - väčšina vajíčok nezrelých a všetky KET-y neúspešné 😭.
Ahojte baby, prednedávnom som sem písala a pýtala sa na ten Estrofem, tak ja som si ho nasadila a po dvoch dňoch mi ho lekár vysadil. Mala som neskutočné návaly horúčavosti, v noci aj cez deň a vôbec som nemohla ani spať. Tak mi lekár navrhol iba native bez estrofemu. /ja neviem, či som si to vsugerovala, že som sa toho tak bála, alebo čo/ Mali ste aj vy takéto podobné príznaky? Dnes som však bola na sono u mojho lekára a sliznicu som mala na 11d iba 5,4 mm...o dva dni idem znovu na sono...sa bojím, že je to veľmi málo. Aj keď ja si myslím, že ovuláciu budem mať až okolo 17-19d. A to neviem či súvisí vôbec s tou výškou endometria...či je ešte šanca, že ešte narastie...Och tak ako stimulácia prebehla úplne bez problémov, tak sa bojím, že mi ten vklad odložia...:/
Ahojte. Dnes som bola na ultrazvuku v RF. Mam velmi nepravidelny cyklus (aj 40 dní). A dnes mi zistili, ze na vajecniku mam cystu cca 3 cm. A preto nemozem aktualne stimulovat. Mam pockat kym pride mrcha, ist na kontrolu svojmu gynekologovi, ci cysta este na vajecniku je a az nasledny cyklus mozem stimulovat. Mali ste niektora nieco podobne? Kedze mam tak dlhe cykly, vacsinou vzdy cystu na niektorom vajecniku, tak musim ktovie do kedy cakat. Uz ma to ubija toto vecne caknie.
@vianocka288 ahoj ja som tiez v oktobri mala cystu zo zlteho telieska tusim hemoragicka.Cca 4 cm.Este v decembri som ju mala,povedala ze dalsi mesiac by uz tam nemala byt.V januari kvoli kovidu som nesla na vklad.Vklad sme presunili o mesiac,tak cakam na zaciatok februara a zacinam s estrofemom,clexanom,prednisom,aspirinom.Dufam,ze uz tam nebude.

@janie7 sa tam toho 19.1. mozno vidime, hoci nevieme sko vyzerame ☺️ ja idem na ultrazvuk pred stimulkou.