Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@rosomac dakujem...no mne odpisali ze pokial to otocim do 12h netreba...no tak dufajme..😊
@moncsikq89 aj mne presne to iste odpisali.
@leontinka27 🤰🍀
ahojte, bola niektora dnes v RF Brno? ci sa nejak dlhsie caka na hraniciach, teda ak su tam tie kontroly. My ideme s manzelom zajtra. Vdaka
@sonicka_2109 cauko...nikde nikto...ziadna kontrola ☺️
@mimika1973 💕
@moncsikq89 dakujem🙂
Ahojte baby, robili niekomu v RF v Brne ERA test? Pomohol?
@majusaba1 ahoj, ja som era sice neabsolvovala, ale tiez zvazovala. Nakolko vsetky ostatne vysetrenia som absolvovala.(Genetiku, endokrinologiu, hematologiu, reprodukcnu imunologiu, aj priechodnost vajecnikov).Ale tiez si baby pochvalovali kupele Lucky.A kedze poistovna preplaca cast kupelov do veku 38 a vysli lacnejsie ako era, bol u mna jasny vitaz. Viem, su to dve uplne rozdielne veci, ale u mna to vyslo, teda zatial uhniezdenie,nakolko dnes som sla s malou dusickou na krv po ket. A je vysoko pozitivna.
Tazko povedat co zafungovalo, ale po 7 rokov skusania, 1iui, 2ivf,7 transerov, 2 pozitivny test. 1. skoncil v 5tt missed abortom.
@majusaba1 ahoj aj som mala ERA, bola som posunuta o den, uz som po KET, embryo bolo po PGTa cize geneticky zdrave, uz na 10.den po vklade tehotensky domaci test pozitivny, nasledne na 14den krv pozitivna a potom klesajuce Hcg =biochemicke tehotenstvo. Mozno mam protilatky voci plodu, alebo nieco podobne, v zmysle ze mi treba znizit imunitu na uspesne udrzanie plodu. Akurat idem riesit reproimunologiu, sice uz som mala vysetrenia ale potrebujem cerstvejsie vysledky. Ak niekto mate niekoho overeneho na reprodukcnu imunologiu,okrem Dzurilla centrum v Nitre, dajte prosim vediet.ERA test by som urcite len odporucala stoji vela ale posluzi najblizsie 2 roky a usetrite si cas a vklady, zdrave embrya zbytocne premarnene ak mate posunute implantacne okno.
@zuzanasvk prosim ta, mala si embryotransfer s pozitivnym krvnym testom aj bez era testu?
K tej reprodukcnej imunologii: Ja som na nej bola v Prahe u MUDr. Madara - Arepid. Boli tam podstatne kratsie cakacie doby. Vraj zaskoloval Dzurillu v Nitre. To som sice neoverovala, ale urobili mi tam komplex vysetrenie.
Len myslim ze ak vyjdu zle vysledky, vsetko riesia prednisonom, medrolom a kond.ochranou....
Ale bolo to este v r. 2018.
A tiez neviem ako je to teraz s hranicami, ci aj po vysetrenie musis do karanteny.
Mne prednison sice k tehu nepomohol, ale preventivne by som si ho asi nasadila po konzultacii. Ja som sa spamatala neskoro a v reprofite mi ho nenasadili pred ket ale brala som aspon wobezym. Ten mi v car ani nenaordinovali ani nezakazali ale ze nemoze uskodit. Tak som brala aspon ten.
@cilimata
Ano, beriem, ale som len v 5 tt.
Posielam aj link na celkom zaujimavy clanok:
https://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/systemov...
@janie7 u Dzurillovej som bola po prvom missed abort prirodzene tehotenstvo 2018 a dost mi dala najavo, ze nie je ochotna sa velmi mnou zaoberat kedze som len na zaciatku cesty a mam "len" jeden missed abort za sebou...ale testy spravila aj konzultaciu aj annexin V. Som mala zisteny, ale vravim isla som odtial dost nastvata z toho akym stylom sa so mnou bavila...potom som bola este v 2019 ked som uz medzitym zacala riesit prve IVF v Bratislave a uz bola normalnejsia a momentalne mam uz po 3 IVF a 4 vklad v Brne, tak hadam uz mam dost za sebou na to aby som ju neobtazovala ako prvykrat ked som o IVF a s tym spojenymi vecami nevedela.Prekvapivo mi dali termin o 2 tyzdne co je pre mna maly zazrak kedze predtym som cakala aj 3 mesiace plus mesiac na vysledky.
@kroketka7 bez ERA testu som mala raz pozitivny test z krvi pri ET v Iscare ale o 2 dni to odislo.Potom este 2xKET v Brne bez ERA a bez PGTa embryi a ani raz pozitivny test, tak som zvysne embrya dala otestovat na PGTA a zistili sme ze vsetky boli geneticky zle a zbytocne by sme vkladali vadne embrya a stracali cas. Urobili sme dalsie IVF s tym ze dala sa aj ERA aj PGTa embryi a chytilo sa a bola som pozitivna z krvi od 04.02 do 14.02 s tym ze postupne mi ciarka na testoch zacala miznut a Hcg klesat. preto riesime ze asi treba nieco urobit s imunitou, potlacit ju steroidmy ak sa moje telo brani pred embryom, preto tie testy u Dzurillovej. Ratam s tym ze Prednisol len neviem v akom davkovani mi to daju, alebo to vseobecne davaju kazdemu rovnako, neviem uvidime.Kazdopadne doteraz odporucany Clexane 0,4 a anopyrin nezaberaju asi dostatocne.
@janie7 volala som si o termin do Imunovital a najblizsi termin maju jun, takze som overila v Nitre a cakala som ze tiez nejake 3 mesiace ale povedali mi termin o 2 tyzdne tak som prekvapena, jasne ze som ho zobrala, len Dzurillovu velmi nemusim.Nie som sice nejaka citlivka, ale dost arogantne sa niekedy chova, zvlast ked ma clovek otazky.
@zuzanasvk Ahoj Zuzi, ja som dostala tiež taký divotvorný termín do Imonovitalu, ale potom som im písala, že či sa nedá skôr, lebo som pred IVF a našli termín do dvoch týždňov, no poviem ti úprimne, že som mala jedno šťastie a nezažila som Bergendiovú, mala ju sestra a tá bola z nej na prášky, ale mala som druhú lekárku, no tiež som z nej mala pocit, že sa ma chce len rýchlo zbaviť a zhrabnúť prašule, takže si myslím, že Dzurillová bude oproti týmto dvom ženským hotový anjelik😇 Však uvidím, ako dopadnem, keďže ja mám za sebou len 1 neúspešný KET😉 8.3. na MDŽ 😉 si voláme z doktorom, tak sa ho popýtam, či odporúča repro imuno zopakovať, keďže ja som u nich bola koncom augusta minulého roka, no sama som zvedavá, či sa mi tie trošičku zvýšené NK bunky po intralipidoch upravili. Napíš potom prosím ťa ako si dopadla😉
A ešte otázka k ERA testu, čo si si dala robiť. Zistili ti, že máš posunuté okno vkladu, či nie?
@janie7 jasne, dam vediet ako dopadli vysledky a co dalej.Ja som potom volala do Imunovitalu aj vysvetlovala ze termin jun 2021 je dost dalekoze som pred KET, ale zrejme som nenatrafila na spravnu osobu a nedalo sa zmenit.Tak idem do tej Nitry. Ano ERA mi zistila ze som posunuta o den a podla toho sme robili aj dalsi KET, embryo sa chytilo, ale zrejme tam je iny problem, kedze odislo.
@zuzanasvk Vôbec nemusiš ľutovať, že si do Imunovitalu nešla, je to tam celé zlé. Kamoške, keď tam podávali infuziu intralipidov pred KETom, ona zaspala, ihla sa jej uvoľnila zo žily a skoro celá infúzia jej tiekla pomimo, čo jej spôsobilo zapálenie a opuch na ruke, nikoho ani nenapadlo ísť ju skontrolovať😠 Máme s ňou spoločného lekára v Brne, tak som mu vysveľovala, že prečo budem radšej chodiť na itralipidy do Brna a keď videl na fotke ruku tej kamošky, on taký kľudas, až ho striaslo. Vieš a v Brne, už máme svoj fialový pokojíček😉 a prvý krát keď mi tie intralipidy sestrička podávala mi hovorí, nejdřív dáme kašičku, pak polévčičku a nakonec masíčko😀 Najradšej by som pri ňom aj rodila, keď sa to podari, keďže má atestáciu z pôrodníctva a myslím, že aj niekoľko rokov pracoval ako gynekológ/pôrodník.
Možno budeš mať podobný problém ako ja, som zvedavá, keď budeš mať výsledky čo ti povie Dzurillová. Mne pred KETom spomínal môj doktor, že nemusí výjsť, lebo on veľmi apeloval aby sa embryjko poslalo na genetiku, tak mu chcem opísať, ten priebeh po vklade, či ešte niečo okrem genetiky nenavrhne.
Ahojte spolubojovnicky, nebola niektora dnes v RF? Ako sa preslo cez hranice? myslim tym, ci sa dlhsie caka, atd. Nas coskoro caka cesta do RF, tak aby sme vedeli, s akou casovou rezervou ratat. Vdaka🙂
@sonicka_2109 ahojky, ja som dnes bola. Na hraniciach síce policajti boli, ale nik nás nezastavil. Mali sme pre istotu so sebou papier o liečbe z RF ( požiadala som oň koordinátorku mailom) a samozrejme testy nie staršie ako 24 hodín.

@alexwarring Áno prerozdelila. Aj milá Pani tam sedela, tak sme sa dohodli, že mi zavolá keď to bude. A neschválil mi to, ale poisťovňa áno. Držím palce