icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

rk123
11. mar 2021

@sonicka_2109 joj to neviem uplne, mala som odber cca pred mesiacom. ale boli sme minuly tyzden a nekontrolovali nas a vobec nezastavovali, ale viem, ze niektore baby zastavovali tak treba si dat rezervu pre istotu urcite

sugar8
11. mar 2021

@sonicka_2109 Smerom do CZ sa nekontroluje. Len naspäť. Žiadne fronty. Plynulý prechod.

alexwarring
15. mar 2021

Ahojte baby, chcem sa spýtať, ak Vám poisťovna schválila úhradu IVF v zahraničí, ako ste postupovali? Dostala som uz aj recepty z Brna, na Slovensku si ich vyberiem a hned zaslem blocky a kopie receptov na poistovnu alebo je na to nejaka specialna ziadost alebo kedy sa to robi? Dostat sa k nejakym info priamo v Dovere je katastrofa. Velmi pekne dakujem za Vasu pomoc.

cincirela
15. mar 2021

@alexwarring ja mám síce VSZP ale myslim, že to platí pre všetky poisťovne. Recepty nemôžeš vybrať na SK potom ti to nepreplatia. Musíš vyberať len v ČR. Ja som to riešila cca presne pred rokom. Recepty mi koordinátorka odniesla do lekárne čo je dole v budove Reprofitu. S nimi som už priamo cez email komunikovala a poslali kuriérom lieky k nám na SK. Musela som takto riešiť nakoľko boli zavreté hranice a výnimky ešte neboli možné. Poisťovňa ti prepláca všetko až keď absolvujes celé IVF resp. až po KET ak neides hneď na vklad. V žiadosti o schválení by si mala mať dátum dokedy musíš stihnut. Ak nestíhaš treba poisťovňu požiadať o predĺženie. Po absolvovaní vkladu zasielam žiadosť o preplatenie nákladov komplet za všetko (lieky aj IVF). Tu by si mala mať pri papieroch, ktoré ti zasielalo CAR k schváleniu žiadosti pre poisťovňu. Je v nej presne rozpísané čo všetko je potrebné poslať k preplatenie. Nám potom všetko preplatili asi do 3 mesiacov.

callisia
15. mar 2021

@alexwarring ja mám síce vszp ale bolo tu v skupine prízvukované, že recepty treba vybrať v Čechách v lekárni a bločky priložiť k faktúre. V žiadnom prípade nevyberať na Slovensku. Či to platí aj o Dôvere neviem, veď skús sa opýtať v skupine ivf.

cincirela
15. mar 2021

@alexwarring a ohľadom liekov by som si ešte pre istotu zavolala do dôvery či môžeš vyberať v lekárni alebo priamo v CAR. VSZP má tak, že buď vyberieš v CAR a oni ti všetko zahrnú do konečnej faktúry alebo vyberieš v lekárni ale len v ČR a doložis potom recepty, faktúry a bločky. Určite nevyberaj na SK

rk123
15. mar 2021

@alexwarring presne ako pisali baby, ziadost o preplatenie ti poslali v papieroch so ziadostou z car. ja mam tiez doveru a pred mesiacom som to riesila. vsetky blocky aj s fakturou za cele ivf potom zasles s tou ziadostou spolu. cize az po vklade ked vsetko zaplatis. musis vybrat v lekarni v cr, neber lieky v car lebo dovera to ma potom problem preplatit.

alexwarring
15. mar 2021

@callisia praveze mi koordinatorka vravela, ze si ich mam vybrat na Slovensku, lebo dovera nechce, aby sme si lieky vyberali priamo u nich.

alexwarring
15. mar 2021

@rk123 dakujem za odpoved, ale problem je ten, ze mi recepty posielali domov postou a len kvoli liekom nema zmysel ist znovu do Brna, navyse koordinatorka mi vravela, ze lieky by som si mala vediet vybrat aj u nas, len, ze ich CAR mi ich nemoze dat lebo poistovna robi problemy

callisia
15. mar 2021

@alexwarring no veď nie priamo v CAR, ale dole v lekárni. Zavolaj im tam a nech ti to po pošlú písomne mailom . Pretože ak ti podajú zlú informáciu a nebudú ti ich chcieť preplatiť, tak budeš mať dôkaz, že ti zle povedali.
No to máš naprd, že ti nedali hneď recepty. Mne vtedy dali a hneď v ten deň som ich rovno vybrala.

callisia
15. mar 2021

@alexwarring no len si prepočítaj či sa ti fakt neoplatí vracať späť bo tie lieky nestoja 5 eur.

alexwarring
15. mar 2021

@callisia nemyslela som to financne, ze neoplati vracat, ale casovo, mam celkom daleko :D no nist, volala som dnes do dovery, preveruje sa to, mali by mi dat vediet, ci sa to nahodou lredsa nejako nebude dat

miro100
17. mar 2021

Baby, prosím vás neviete ako to bude v brne na veľkú noc?? Koncom marca ak príde menzes načas by som mala začať stimulovať a utz mi vychádza na sviatok- veľký piatok alebo tak nejak,či budú robiť alebo ako, alebo mám radšej zavolať koordinátorke. Ďakujem

sally001
17. mar 2021

@miro100 zajtra idem zistim....aj mne ma prist 3.4🤣

miro100
18. mar 2021

@sally001 jeeej super, ďakujem.

soraya004
20. mar 2021

Ahojte, rada by som sa opýtala, ak ste boli v Reprofite na Soft, koľko cca vám preplatila poisťovňa naspäť? Pozerám do cenníka, že Soft je 24500 czk, preplatili vám celú tú sumu plus aj za lieky niečo? Alebo iba časť? Ďakujem 🙂

vianocka288
21. mar 2021

Ahojte babulky. Prosim vas, ked ste isli na odber vajicok v Reprofite, tak bolo urcite treba aj tu predoperacne vysetrenie, vsak? Otazka, ze s akym predstihlm ste sa objednali a ako stare max. ma byt?

moniqueba
21. mar 2021

@vianocka288 predoperacne pozaduju az od 40r, pripadne ze to vyzaduje tvoj zdravotny stav, a myslim stare max 2 tyzdne.

vianocka288
21. mar 2021

@moniqueba aha, mam 31 r., tak super. Lebo v Gynfive ziadali. Dakujem.

miro100
21. mar 2021

Baby, viem že veľa z nás nie je pn počas stimulky ale teraz sa plánujem dať vypísať lebo aj v robote je to všelijaké keď si pýtam voľno. Vypíše ma gynekológ alebo všeobecný lekár, neviete náhodou

janie7
21. mar 2021

@vianocka288 Na GYN FIV skús čím skôr zabudnúť, ja som vedľa v Reprogenesis, mám po 40ke a žiadne predoperačné vyšetrenia odo mňa nežiadali😀 Po punkcii som špinila ani nie 30 minút a to mám neskutočne starostlivého lekára😉 Držím päste🤛🏻

vianocka288
22. mar 2021

Tak nakoniec v Reprofite chcu odo mna predoperacne vysetrenie. Dnes som pisala koordinatorke, ktora mi poslala ziadanku.

rk123
22. mar 2021

@vianocka288 fuha to je divne, ja som bola pred 2mesiacmi na opu a nechceli nic, mam 33

janie7
22. mar 2021

@vianocka288 Hmm, to je zaujímavé a nemáš náhodou problém s tlakom alebo srdiečkom?

vianocka288
22. mar 2021

@janie7 vobec nič

janie7
22. mar 2021

@vianocka288 To je fakt zláštne. A koho máš lekára v Reprofite?

janie7
22. mar 2021

@rk123 Ahoj kamoška😉, ako sa darí? Tehuľkuješ?

vianocka288
22. mar 2021

@janie7 toto maju na stranke. No zavolam tam este. Mam Kamila Franka.

moniqueba
22. mar 2021

@vianocka288 mne vychadzal odber asi 5 dni po 40tich narodeninach a koordinatorka vravela ze som este nemusela ist na predoperacne, vraj tych par dni nevadi.. (mam Tinu H.) Bolo to pred mesiacom.

vianocka288
22. mar 2021

@moniqueba aj ja mam Tinu Holcakovu. A dnes som sa chcela uistit ci treba alebo nie a ona mi poslala tu ziadanku.