icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

moniqueba
26. apr 2021

@vianocka288 ja som isla hned a vyslo to. Najlepsie sa poradit s doktorom.

janie7
26. apr 2021

@alexwarring Ahojky, ešte čakáme, mala som rozhasený cyklus a manželovi sme museli stabilizovať vysoký tlak. S Dr. Koukalom sme už dohodnutí na 2. IVF cyklus, lebo ešte toho jedeného mrazáčika čo máme chceme aj s tými budúcimi embryjkami poslať na genetiku. Akonáhle mi naskočí mrška, volám koordinátorke😉 Ale na punkciu chcem rozhodne toho istého anesteziológa, inak nezaspím😀
A u teba ako? Pokročili ste?

alexwarring
26. apr 2021

@janie7 ano, minuly tyzden som mala OPU, zajtra je posledny den PK a potom idu embryjka na genetiku, ak nejake zostanu

vianocka288
26. apr 2021

@janie7 no dnes sa citim uplne na prd. Od placu ma uz boli hlava, lebo tak som v to dufala ze to vyjde. Prvy pokus tiez neuspesny v Gynfive BA a teraz druhy v Reprofite v Brne tiez. Dakujem. Poradim sa s doktorom.

janie7
26. apr 2021

@alexwarring A mala si Vaška ako anesteziológa - brutálne uhrančivé modré oči 😍 alebo toho druhého - mladý, vysoký, dlhovlasý...? Ak si si to stihla samozrejme všimnúť 😉 A koľko embryjok máš dnes?

alexwarring
26. apr 2021

@janie7 Netusim, nekukala som po ludoch, ked tam lezis naha na stole s rozkrocenymi nohami, jedina vec pre bolo, mysliet na plafon :D. Zatial 8, ale niektore zaostavaju vo vyvoji. Takze sa to do zajtra este isto zredukuje mozno i na polovicu. Zacinali sme na 11 embryjkach

janie7
26. apr 2021

@vianocka288 Moja zlatá, ja som bola koncom januára na prvom KETe a prvom IVF vôbec a ešte stále to neprebolelo 😢 Vie,š išlo to tam tak všetko hladko, že aj môj Dr. musel meniť rozhodnutia za pochodu, v tom pozitívnom zmysle, že som fakt verila, že to vyjde na prvý šup☹ Nebyť telefonátu s ním po KETe, úžasne ma dostal do pohody, tak plačem ešte doteraz😉 Spýtaj sa tvojho dokiho, že kedy odporúča ďalší vklad, ako spomínala @moniqueba , telo je nabudené hormónmi, takže môže sa ísť hneď ďalší cyklus, keďže to nie je stimulácia, ale môj doki odporúčal minimálne 1 cyklus počkať, nech aj psychicky je to OK. Ja pôjdem ale do ďalšej stimulky, len ešte uvidím ako to bude vycháadzať.
Držím silno päste!🙏🍀

janie7
26. apr 2021

@alexwarring 😀No ja som mala pred OPU, zábavu storočia, preto by som chcela znovu jeho a vie neskutočne ukľudniť, aj keď ja som nervózna vôbec nebola😉 To máš celkom fajn, ja som mala z 12tich vajíčok, 8 embryjok a na 4.den 5, z toho 3 v ideálnom stave - treba sa sústrediť na ten ideálny stav😉 Tiež ti dal Koukal Pergoveris na stimuláciu, či niečo iné?
Držím päste a určite potom pisni IP, ako ste pokročili😘

alexwarring
26. apr 2021

@janie7 Ja som stimulovala Gonalom, ale davam sa stale dokopy, v den OPU ok,.ale odvtedy mam vajecniky ako dva balvany, ktore mi utlacaju mechur a tym, ze viac pijem kvoli prevencii pred OHSS, tak nemozem ist ani na 20 min. prechadzku 🤣🤣🤣

janie7
26. apr 2021

@alexwarring 😀ty bláho, to sme to dopadli, ja som bola po OPU úplne v pohode, povedzme si rovno Koukal je macher guma😉, ale narobili sa mi z toho cysty, že pri mrške som mala chuť od bolesti lietať☹ A teraz idem ešte do vyššieho dávkovania, no mama mia😉
Verím, že sa ti to čoskoro upraví😉

alexwarring
26. apr 2021

@janie7 Dakujem, dufam, netrpezlivo ocakavam cervenu damu 🙂

janie7
26. apr 2021

@alexwarring Mňa prvé čo napadlo, že akú kartovú hru myslíš😀 Ja už sa jej tiež neviem dočkať, už ma pichá a bolí všade😉

mimika1973
26. apr 2021

@janie7 ahoj, ty mas este mrazacikov? Hoci prvy Ket nevysiel, mozu byt tie prave prave tie ostatne..🙂 Furt je nadej! Ja som mala vlozene jedno krasne HB1 a uchytilo sa aj rozdvojilo na dvojky, ktore vsak nevysli, zastavili sa v brusku v 9.tt...no a mala som este 2 nanuky, XB1 a B..obe vlozene ako posledne, aj sa uchytili, ale dotiahlo to len jedno, co ma teraz cochvilu 4 roky! 🙂) Verime, verime...;)

janie7
26. apr 2021

@mimika1973 Ahojky, to je úžasné ako krásne si to dotiahla do víťazného konca👏 My sme vkladali Ačkové úplne najsuper embryjko, do 10tich dní pocity ukážkového tehotenstva, no test z krvi negatívny😢 Áno, mám ešte jedno embryjko, no s mojim dr. sme sa dohodli, že pôjdeme do strádacieho cyklu, čiže do 2. IVF, aby sme tie ďalšie novo nastimulované aj s týmto poslali na genetiku. Ja mám už po 40ke, tak je normálne zázrak, že môžeme ísť do toho ešte so svojimi vajíčkami a môj doki žasne nad zásobou mojich vajíčok🤗 Už len teraz aby prežilo čo najviac embryjok a nech sú aj geneticky ok.
Ďakujem krásne za podporu😘 a veĺa zdravíčka želám🍀

alexwarring
27. apr 2021

Ahojte baby, vopred sa ospravedlnujem za nevhodnu spravu, ale skupinka s liekmi na IVF je velmi malo aktivna, preto, ak by niekomu zachybal Gonal, ci Cetrotide k stimulacii, posuniem dalej za nizsiu sumu. Kupovala som ako samoplatca. Vsetky info rada poslem do spravy, nech to tu nespamujem. (Nitra, Šurany, Nové Zámky, Bratislava). Dakujem za prečítanie

mimika1973
27. apr 2021

@janie7 ahoj, dakujem ;)
Tak mas este teda jedno odlozene, tiez jednotkove? maternica je v poriadku, myslim sliznica a pod? 40? To das este v pohode! ja mam prve v 40 a druhe v 43! ANo! 8 rokov cakania a snazenia a kopu IVF za sebou, vo Francii, kde zijem a velke prd bolo z toho! Tak som sa teda rozhodla zajst do Brna, s velmi dobrou reputaciou a kvalitou embryologie, a z nicoho nic to zrazu slo? Doteraz neviem, kde to brzdilo po tolkych rokoch, keby som bola vedela o Brne skor, nebola by som tolko stratila zbytocneho casu tu v zahranici veru...vlasnte brno boal moj posledna nadej, s vlastnymi vajkami...a dali sme to, lebo som im verila a dufala, ze budem mamou...To je fajn, ze druhe IVF, bude viacej sanci aj, aj dalsie embryjka, urcite to das tento rok! Ja som mala Dr Stelcla a potom Otevrela, boli uplne fajn doktori! Aj iny pristup, nie ako tu na pase! Jasne, ze podporim snazilky, na to clovek tak lahko nezabudne cim presiel fyzicky aj psychicky, a prajem kazdej snazilke konecne vitazstvo! Aj Ty sa drz, vsak sem tam sem nakuknem, hoci uz mam 2 deti po IVF, 7 a 4 rocne...vzdy sa potesim, ked tu najdem pozitivny test, narodenie atd..🙂)) 🍀❤

janie7
27. apr 2021

@mimika1973 Ahoj, si veľmi zlatá, ďakujem za úžasnú podporu. Ak by si mala chuť, môžme popísať aj cez IP .No ja mám 42 a chodím do Reprogenesis, hneď vedľa Reprofitu, tam je teraz aj Marcel Štelcl😉 Pôvodne som chcela jeho, no bola naňho dosť veľká čakačka, tak sme skúsili Dr. Koukala a už by som sa ho nepustila ani za nič😉 Je úžasný, taký tatkovský starostlivý prístup a už som ho stihla dosťať do úplného záchvatu smiechu.
Heh, my máme všade vynikajúce výsledky AMH mam 4.7, štítna žľaza perfektná, Koukal mi nechce dovoliť ani hysteroskopiu, že Heleďte, nebláznete, máte úžasnú sliznicu....😀 Dokonca sme vkladali skôr, lebo som rýchlo zareagovala na Estrofem. On nám odporúčal hneď aj genetiku embryí, kvôli veku, no skúsili sme to risknúť bez nej, oni nemajú proklientský cennik na genetiku, no teraz to rozhodne dáme. Plus mi spomínal ERA test, že zvážiť, či sme dobre trafili Progesteron, tak toto fakt musím zvážiť, lebo je to dobrá pálka.
Vieš, tým vkladom sme si boli všetci takí istí, teda Koukal si nechával zadné dvierka ohľadne genetiky, že už koordinátorka hľadala termín, kedy prídeme na potvrdenie akcie srdiečka 😉. No keď sme po vklade volali s Koukalom, tam sám nechcel veriť, že to nevyšlo😉

janie7
27. apr 2021

@alexwarring Ahoj, pisnem ti IP, zobrala by som Cetrotide, len sa musím s Koukalom dohodnúť či budeme či budeme mať presne ten isý postup stimulky ako minulý rok😉

alexwarring
27. apr 2021

@janie7 ahoj Jani, oki

kroketka7
27. apr 2021

@janie7 Drzim palce.
A inak do tej Nitry asi este neplanujete ist v dohladnej dobe, ze?

janie7
27. apr 2021

@kroketka7 Ďakujem krásne aj ja tebe😘 Ak všetko dobre pôjde, tak by sme Nitru dali po punkcii v druhej polke júna, to už ti je asi neskoro, či? Chceš sa spýtať na ten wobenzym?

kroketka7
27. apr 2021

@janie7 jojo, pamatas si.😉 Polka juna mi je neskoro, ale skusim do Nitry poslat mail. Mozno odpisu.🤷‍♀️ Ale dakujem.

luciatt
29. apr 2021

Ahojte dievčatá. Prosím vás mám na vás otázku. Chystám sa do Reprofitu. Ako to teraz funguje, môžem si vybrať doktora alebo mi pridelia? Chodila som Dr. Vranovi ten tam už nieje. Ktorého odporúčate prosím vás 🙏?

vianocka288
29. apr 2021

@luciatt ja mam Franka a som velmi spokojna. On mi bol prideleny. A ci sa da vybrat, tak to neviem.

sally001
29. apr 2021

@luciatt oni su tam vsetci skvelí odborníci nam tiez pridelili doktorku oni a sme velmi spokojní

opatrna38
Autor odpoveď zmazal
gven
30. apr 2021

@luciatt mne pridelili dr. Franka, mali sme spolu konzultaciu a bol velmi prijemny a vecny. bola som prekvapena ze mi zatial vobec neodporucal nejake drahe rozsirene vysetrenia napriek predoslemu neuspechu na inom pracovisku. Tak to ideme skusit podla nich a uvidime ☺️

iva305
5. máj 2021

Ahojte baby. Chcem sa opýtať či je nejaký rozdiel v tom keď mi zmeria výšku sliznicu môj doktor a doktor v Brne. Po včerajšej kontrole u môjho lekára chcú v Brne, aby som prišla na kontrolu aj k nim. Príde mi to zbytočné ale ak majú lepšie postupy, tak by som radšej išla tam. Mám problém s rastom endometria a chystáme sa na KET, tak riešime každý milimeter.

nila1111
6. máj 2021

@iva305 asi to chce vidiet na vlastne oci... ide o to ci to zvoj lekar vie robt... lebo uz som zazila kadeco... v centre v brne su urcite machri

janie7
6. máj 2021

@iva305 Ja by som v tvojom prípade neriešila vôbec toto vyšetrenie na SR, ale išla rovno do Brna. Môj Dr. v Brne by bol dokonca veľmi rád, keby som si bola dala u nich vo februári spaviť hcg z krvi u nich, možno by bolo u nich pozitívne😉