Spoliehame sa na Helios v Martine
Ahojte babenky videla som tu podobné skupiny ale sú už neaktívne tak zakladám novú. S priateľom sa snažíme už rok a pol o dieťatko ale neúspešne. Vyskúšali sme toho už veľa ale stále bez výsledku. Vo štvrtok nás čaká druhá návšteva v Heliose v Martine. Budem rada ak sa tu nájde niektorá z Vás, čo tiež momentálne navštevuje Martin a podelí sa o svoje skúsenosti. 🙂 🙂
@nadej1986 no radili mi , ze je dobre zostat tie posledne 2 tyzdne na PN , ale pokial budem na PN, nebudem mat dobru vyplatu a ak sa to nepodari ? mozno to znie odo mna hlupo , ale myslim racionalne, nastastie ja nemam az tak stresovu pracu a myslim, ze doma by som bola viac v strese, lebo by som nad tym stale rozmyslala
@lizza3 Nám vôbec doktor neodporúčal ísť ani na laparoskopiu ani na IUI, hneď mi povedal, že ak chcem vôbec otehotnieť, tak to čo najskôr a vôbec to neodkladať a zbytočne neskúšať nič iné....Nič moc, ale aspoň viem, na čom som. A som rada, že sme prišli do Heliosu, pretože sme si s manželom najskôr hovorili, že však nevadí, aj keby sme mali 32, že deti môžeme mať aj neskôr....no nakoniec....musíme sa ponáhľať
@lvancova Hej, celkom fajn termin. Len ta pani na recepcii ma hneď upozornila, že aj keď pôjdem ku koordinatorke takto skoro, že to ešte neznamená, že budem aj hneď stimulovať....lebo že majú veľa pacientiek a tak neviem, či nezačnem až na konci septembra....Ja som sa jej ešte spýtala, či sa to nedá presunúť, pretože mi doktor povedal, že by som mala otehotnieť čo najskôr....no ona mi hneď povedala, že to ona nerozhoduje, že musím hovoriť s koordinátorkou, tak som strašne nervózna už teraz 😒
@nadej1986 tak to áno. Ja si tiež hovorím, že sme tam mali ísť už dávno ale stále som to odkladala a teraz ľutujem, že skôr sme nešli. A vo vašom prípade je to o to viac. Ja by som tiež asi naj preskočila všetky ostatné veci a išla hneď na ivf len uvidím ako mi vyjde krv lebo mi zistili na internom zníženú zrážanlivosť takže mám ísť ešte v auguste do BB na podrobnejšie vyšetrenie tak podľa toho asi sa budú riadiť.
@nadej1986 áno začali sme pred dvoma týždňami dotlačila ma kamoška a som si búchala hlavu, že som skôr nešla. Pred tým sme chodili pol roka na Sliač a tam mi robili folikulometriu a stimulovali clostilbegytom a potom som sa rozhodla ísť rovno do Heliosu. A zajtra si máme ísť pre výsledky tak som zvedavá čo nám povedia
@nadej1986 chodím k pani doktorke Cuľbovej,dúfam, že som to dobre napísala a je veľmi milá. Vlastne sme s ňou boli zatiaľ len raz ale veľmi dobrý dojem u mňa zanechala. Až na to, že potichučku rozpráva musím tuho načúvať ale je príjemná. Nikdy sa mi nestalo, že by ma lekár privítal podaním ruky a to ma veľmi príjemne prekvapilo u nej. Takéto gestá veľmi veľa urobia.
@lizza3 tam sa budu doktori na tebe striedat,vsetko maju v pocitacoch 🙂 ale vsetci su v pohode , nadej1986 - tu netrpezlivost mame spolocnu 🙂 stale si hovorime, ze mame cas a potom zrazu zistime, ze ho je malo, niektorym parom staci tutu- mutu a maju babo , my musime byt trpezlive a dufat, ze nam pomozu
@nadej1986 Ďakujem krásne 😉 Ja som presne tiež netrpezlivá strašne a príde mi to už tak dlhý čas čo sme sa začali snažiť. Myslela som, že to bude darček na Valentína,potom na priateľove narodeniny, potom na moje narodeniny,potom Vianoce, teraz zas Valentín a priateľove narodeniny a teraz mám pred sebou zase moje narodeniny a hovorím si, že keď nie to tak aspoň na tie Vianoce by sme mohli mať darček pozitívny testík :(
@lizza3 na IUI ides tri krat .ked j neuspesne ides na ivf...ale ja byt tebou este pred IUI si dam skontrolovat priechodnost vajickovodov...lebo ak ich mas zarastene IUI sa nepodari a s touto diavnozou mozes ist rovno na ivf.....robili ti uz hormonalny profil?vies ze mas aj ovulaciu?a esge IUI je uspesnejsie ked je ten nepriechodny hlien.vtedy je IUI ok ale uspesnost jedneho IUI je 10 percent.popytaj sa na to v centre nech sa vies rozhodnut.drzim palce na skore tehu.
@lucinka511 ďakujem za info..no na tú priechodnosť vaječníkov som už mala ísť ale na internom som mala zlé výsledky krvi takže sa to zastavilo. a čakám na tú krv som objednaná na august. folikulometriu mi robili zatiaľ a neviem ako sa robí hormonálny profil ale brali mi krv a na tie výsledky máme ísť zajtra tak asi v tom je aj ten hormonálny profil. A ty chodíš do Heliosu? či už máš šťastne po? 😉
@lizza3 nie ja nechodim ale tak ma to zaujima.niekedy by som chcela v tomto odbore mozno pracovat. Ok tak drzim palce.nech mas dobre vysledky.
@lizza3 btw v Bratislave tu priechonost robia formou hyfosy.znamena ze potrebujes mat len dobre stery .nemusis mat interne vysetrenie.lebo sa to nerobi v narkoze.ale sa daava len premedikacia pred a robi sa to live.cize ta neuspia.
@lucinka511 to naozaj? o tom som ešte nepočula 😕 to by bolo super ale tak či onak musím tú krv doriešiť kvôli hormónom a tak celkovo kvôli IVF keby náhodou k tmu došlo.. A o tom hyfosy vieš ako?
Bože ako mňa všetci naokolo vytáčajú. Naozaj veľmi málo rozprávam o tomto všetkom ale ak aj náhodou niečo poviem lebo už ma to nebaví v sebe držať tak každý len: a veď nerieš to stále, a nesmieš na to myslieť, neznásilňuj to. To byť radšej ticho a vykecať sa tu 😨
ahojte dievčatá, pridávam sa do diskusie. My sme boli na prvej konzultácii v Heliose, robili manželovi spermiogram a mne brali krv, tiež mi doktorka robila ultrazvukové vyšetrenie. Dohodli sme sa na IUI plus konzultácii. Neviete mi niekto povedať, či sa treba informovať na tie výsledky krvi a spermiogramu, alebo sa ich dozvieme až na konzultácii? A ako dlho trvá ich vyhodnotenie ? Mňa potešilo, že nám vedeli povedať aspoň množstvo spermií a to bolo oproti predchádzajúcim spermiogramom o dosť lepšie. Neviem, či zabrali vitamíny alebo predtým urológ nejako zle vyhodnotil ten spermiogram...

@lizza3 len prednedavnom sme zacali. Vcera mi poslali sms, ze mam schvalene ivf a dnes som sa objednala na konzultaciu ku koordinatorke na 04.08.2016