icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
13. nov 2019

@lostris151 juuuuj ahoj stratená...❤️... už som sa tu pred pár týždňami na teba aj pýtala ako sa asi máš... či aspoň dievčatá nevedia...som veľmi rada že sa tak krásne držíte... pomaličky sa ti to kráti... budeš mať ten najkrajší darček pod stromček...❤️❤️❤️...ja sa nemám bohužiaľ s čím pochváliť... prešla som si aj druhým IVF no tentokrát sa nám neoplodnilo ani jedno z dvoch vajíčok...tak ako priateľové spermie tak ani moje vajíčka niesú žiadna výhra ...😞..navrhli nám darcovské spermie čo môj úplne odmietol a potom darované vajíčka ako alternatívu...veď predsa jeho spermie pretriedia...ale sú to také pálky že dovi...za IVF cyklus s darovanými vajíčkami zaplatíš 3100 e a nič ti negarantujú...ani vajíčko či vôbec bude...potom je cyklus za 4500 e a tu ti garantujú minimálne 8 vajíčok...nakoniec máš cyklus za 6900 e a v tomto prípade ti garantujú 1 embryjko v štádiu blastocisty... už na druhé IVF si mamina brala pôžičku lebo mne by už nedali takže asi tak...😞
Ale z teba sa skutočne zo ❤️ veľmi teším 😍... ešte to bolo nedávno čo si odlietala a testovala a už si pred pôrodom... čas neskutočne letí🍀🙏

naty139
13. nov 2019

@lostris151 ahooooj, úprimne ti závidím, že až teraz cítiš tehulkovské strasti lebo ja už nejaký ten piatok nespávam čo mám pocit, že sa rozpadávam 😂 o vyvolaní som teda ešte nepočula, akurát chodím na predporodny kurz a teda prízvukujú nám aké výhody má prirodzený pôrod bez vyvolávačiek a medikamentov a tak....🤷‍♀️ Ale iný kraj iný mrav....určite sa na to ešte popytaj 😘 každopádne už o chvíľu budete spolu 🥰 nádhera!

zuzu8511
13. nov 2019

@lostris151 no ahoooj.Ja sa mám tiež super už som 36 týždeň a úprimne ťa obdivujem,že ešte pracuješ ja som posledné 2-3 týždne už taká nemotorna a unavená ,že az.manzel sa smeje ,že už fucim ako vlak len čo vyjdem po schodoch.Nasa bambulka je zas naopak strašne sidielko a vrtí sa skoro stále,a už teraz je celá po nás a reaguje na počasie 🙂 jediný problém čo mám je že je stále otočená priečne,keď prídeme na kontrolu a v noci sa potom otočí hlavičkou dolu.tak dúfam,že na najbližšej kontrole už bude ako má byt.a čo sa týka tvojej otázky nepočula som o tom aby sa mali deti po ivf rodiť skôr.a termín mám 13.12 no dúfam,že porodim skôr ,lebo manžel má do 14 dovolenku 🙈

susanne08
13. nov 2019

@lostris151 ahoj, ja som začala 37tt 🙏 tento 3. Trimester je náročnejší. Bola som aj hospitalizovana 2 týždne kvôli predčasnému pôrodu, to bolo ešte v 32tt (skrátený Krcok) . Odvtedy som doma a mám kludovy režim, ležať, magnézium a utrogestan. Na rizikovej gravidite mi dávali tak 2-3 týždne a porodim. Už je to 5ty týždeň a držíme sa🙏 malý pekne kopka len je menší tak aj to ma stresovali. 🙈 včera som bola u svojho porodnika a vyzerá to tak že je menší len o necelé 2 týždne, nie tri týždne ako iný doktor nameral. Hlavičkou už je dosť dole tak že to môže prísť, mám stále ležať a teda nech potiahneme do toho 38 tt, by bolo fajn. Termín mám 10.12. Tak uvidíme aspoň do 1.12 by som chcela potiahnuť....
No a so @zuzu8511 sme v skupine Decembrovky tak tam už sa narodilo pár predscasniatok.
Tiež som nepočula že ivf a pôrod v 38 tt.
A ty máš kedy termín? Potom sa pochváľte s bábätkami kočky.

daniela2707
13. nov 2019

@zuzik5891 ahoj , prosím ťa, viem, že je to od veci, riešite tu kamošku.. Do akého centra chodíš? Ďakujem za odpoveď. Mňa zaujímajú tie ceny s darovanými, že sú tri druhy cien..To som nevedela. Ja chodím do Brna Reprofitu, neviem, či aj ty .Nespomínam si

zuzik5891
13. nov 2019

@daniela2707 chodím do Heliosu v Košiciach...no darované vajíčka by sme riešili ak tak v Heliose v Brne...predsa len hlavný garant v Brne už pozná celú našu liečebnú hystóriu...tu je ten cenník podrobne

daniela2707
13. nov 2019

@zuzik5891 dakujem

dannyxxx
13. nov 2019

Ahojte asi to sem nepatri ale spytam sa ostali mi lieky na ivf kedze som otehotnela prirodzene pred pripravou.
Lieky su nerozbalene skladovane v chladnicke Gonal F 900IU 2x a Diphereline 0.1mg.
Ak by mal niekto zaujem piste.

daniela2022
16. nov 2019

Ahojte. Včera som mala odber bolo ich 19, dnes volali ze 13 sa oplodnilo. No ale keďže Et nebude tak neviem co si myslieť mam bolesti. Dali mi clexane k tomu antibiotika na 6 dni a norpolac. Strašne sa bojím hyperstimulacneho. Mala ste niektorá bolesti po odbere? Ja vklad nebudem mat lebo idú na genetiku

daniela2707
16. nov 2019

@daniela2022 držím ti palce. Ja som mala jeden deň také ľahšie bolesti a na druhy deň ustúpili. Aj som troska spinila.

naty139
16. nov 2019

@daniela2022 ja som mala veľké a skončila som v nemocnici, nedalo sa mi cikať musela som chodiť do sprchy..... to sama ucítiš keď to bude už moc bolieť, a nafúkne sa ti brucho, sťažené dýchanie atd....ale mne teda po odbere nič nedali a doteraz ľutujem že som si hneď nedala infuzku lebo čo bola so mnou na izbe si dala

daniela2022
17. nov 2019

@naty139 a ktorý deň po odbere sa ti to prejavilo? Ako divne je ze ja bolesti vaječníkov až také nemám ale kostrč a nohy ma neskutočne bolia a s prepáčením nemôžem ani poriadne ísť na veľkú ale cítim ze som nafúknuta 😏 som z toho na prášky. Chcela som ísť zajtra do roboty ale asi to nedám. Možno ma ta kostrc a kríze bolia z toho sedenia lezania. Asi žiadna z vás nemala taky problém?
@daniela2707 ďakujem veľmi pekne

naty139
17. nov 2019

@daniela2022 mna to hneď po odbere začalo, už z centra som išla v predklone a nasledujúce 3 dni sa to len zhoršovalo....veľa pi a nafúknutie je bežne si myslím...mna ešte potom riadne nafúklo keď mi vlozili embrijko a potom sa to nafúknuté brucho už len zmenilo tak v piatom mesiaci na tehotenské 🙂

daniela2022
20. nov 2019

@naty139 no tak v pondelok som bola v čare lebo som mala bolesti. Dr povedala ze vodu nikde nevidí ale samozrejme vaječníky sú zväčšené keďže som mala 29 vajíčok. Ale problém je ten ze dnes máme zase brucho ako balón, nemôžem chodiť na veľkú pretože cysta a ten zväčšený vaječník mi tlačia na čreva. Myslis že keby to bolo ohss to by zistili na 4 deň keď som tam bola? Lebo beriem antibiotika, norprolac a aj clexan na riedenie krvy. Neviem teraz ci to je z čriev alebo mam utekať na pohotovosť ale snáď by to zistili či?

naty139
20. nov 2019

@daniela2022 tak podľa mna by to už videli, ak by si išla na pohotovost rovno si ťa tam nechajú...prevencia je dostatok tekutín...ja som si musela merať že koľko vypijem a vycikam aby mali prehľad či telo vylucuje inak okrem dvoch infuziek a pichanie fraxiku mi nič nedali a samé to ustupovalo....ak nemáš extrémne bolesti tak by som ešte pockala, si prestimulovana a všetko máš väčšie...ja na tvojom mieste by som keď tak skočila na gyndu cez deň nech ti to len kukne pre istotu ale ak by si mala brutálne stimulačný tak to nemôžeš ani ležať ani dýchať a tak....

daniela2022
20. nov 2019

@naty139 no dali mi infuziu v pondelok pre istotu a zobrali krv, skontrolovala obličky, potom ci nemá vodu v bruchu všetko ôk akurát jedine co zväčšené vaječníky ľavý viac keďže tam je endo. A ja mam dojem ze to mi tlači na čreva a preto vyzerám jak v 5 mesiaci. A keby sa dalo idem ku svojmu ale ten ani nevie ze som bola ivf pretože sa ho plánujem zmeniť keďže mi povedal nech sa o mňa starajú KE keď sú múdry no, ale to nič. A tebe sa kedy prejavil hypers. A co ti bolo?

naty139
20. nov 2019

@daniela2022 mne hneď po odbere, mala som príšerne bolesti ani chodiť som nemohla ani sa vycikať...to budeš mat dobre ;) len daj tomu čas...ja som mala veľmi veľmi zväčšené vaječníky a trvalo dosť dlho kým sa vrátili na pôvodnú veľkosť, aj som mala o mesiac odložený vklad...a nafúknutá som tiež bola dlho a keď som sa už konečne cítila dobre aj brucho mi začalo plasnut tak som išla na vklad, po ňom má hneď na druhý deň strašne zdulo a tak som zostala až do štvrtého mesiaca a potom sa to bruško začalo meniť na tehotenské 🥰

lostris151
autor
24. nov 2019

@zuzik5891 ahoj zuzi tak to ma moc mrzi ze ti to nevyslo :( su to riadne palky vsetko. Ani si neviem predstavit ako sa citis ❤velmi by som ti priala aby sa to podarilo. Ale mas pravdu cas velmi rychlo leti, ani neviem ako a sme na konci Novembra.
@naty139 vsak prave to, este som nemala ten consult ale viac menej rada by som bola za porod co najprirodzenejsi bez liekov a zasahov.
@zuzu8511 no tak fucim uz aj ja, hlavne hore a dole schodami a ked si potrebujem obliect alebo vyzliect gate 🤣😂 dufam ze sa ti pekne otoci, tiez dufam ze pojdem skorej nechcem aby chudatko mala narodky na vianoce. No tento tyzden si uz berem pekne dovcu, takze mozem domka vegetit.
@susanne08 tak super ze sa takto krasne este drzite, drzim palceky aby ste potiahli co najdlhsie.
Ja mam termin 17.12 alebo 19.12 dufam ze to bude niekedy vtedy alebo pred 🙂 zatial to este nevyzera, som v 36 +4tt je otocena dole hlavou ale este je tak vyssie, nezosunula sa este, visc menej je na pol ceste :D mala som kontrolu vo stvrtok a vsetko oki 🙂 este aj fotecka sa nam podarila 🙂 uz sa moc tesim, ale aj panika ma chyta trosku z porodu a tak vsetkeho. Mate uz vsetko nakupene, pochvalte sa s kocickami a izbickami a babatkami ked budu 😊😍 fotecky su stvrtok a v 26tt 3d sono 🙂

e1i
24. nov 2019

@lostris151 mne moja Dr povedala ze pri ivf tehotenstvach neradi vidia ženy prenášať, že radšej vyvolajú pôrod skôr. Ja som mala predčasný. Maličká mala byť v polke decembra a je na konci septembra. Ale všetko ok

zuzik5891
24. nov 2019

@lostris151 božinku aký nádherný chrobáčik...❤️... už sa vám to kráti a čoskoro budete spolu ❤️❤️❤️

zuzu8511
24. nov 2019

@lostris151 je krásna 🙂 konečne si môžeš užívať tehu a za chvíľku ich máme pri sebe 😍

lostris151
autor
25. nov 2019

@zuzu8511 ano tesim sa 🙂 a uz ste niektora citili tych poslickov?
Ja naozaj len dufam ze bude nacas alebo pred, tak 3 tyzdne este max :D a tasky uz mate pobalene? Ja mam nalu zbalenu ale seba este musim dobalit. Mam pyzamo jedno a vlozky a kozmetiku a tot vsio asik. Zmensuje sa mi satnik tak blbe mi teraz balit nieco ked to este nosim. Co ste si vy zbalili?

lostris151
autor
25. nov 2019

@e1i juj to je aj dost skoro ale rada pocujem ze je vsetko oki 🙂 uz ste domka spolu ci este v nemocnici.

zuzu8511
26. nov 2019

@lostris151 ja by som najradšej rodila začiatkom decembra 😁 poslickov som cítila asi raz aj to si niesom istá 🙈 bruško mi tvrdne pomerne často ,ale to už ani neriešim.a pobalena už viacmenej som už len pár veci tam dobalim,keď to na mňa príde.mam zbalený uterák,osušku,pyžamá 3, podprsenky na kojenie,papuče, vložky,vložky do podprsenky,popôrodné gaťky a potom už len dobalim hyg.veci. A o Tom šatníku ani nevrav ,keď už mám ísť niekde medzi ľudí tak sedím pred skriňou a je mi do plaču 😭😂

e1i
26. nov 2019

@lostris151 po 6,5 tyzdni ju pustili,uz sme dva doma

lostris151
autor
3. dec 2019

@zuzu8511 ako si na tom este 2 v1 ? 🙂

susanne08
4. dec 2019

Ahojte kočky , 27.11. sa narodil Miško 💙 2360g a 50cm, 38+1 tt. Už sme doma z nemocnice 🙏🍀

daniela2707
4. dec 2019

@susanne08 v ten deň sa narodil môj priateľ 🙂)) Veľa zdravia prajem Miškovi aj mamine❤

zuzu8511
4. dec 2019

@lostris151 ešte áno 🙈 ale už chcem rodiť 🙈

zuzik5891
4. dec 2019

@susanne08 krásny pokladík ❤️...prajem mu veľa zdravíčka a šťastíčka v živote🍀❤️