icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
13. mar 2019

@weja07 vitaj medzi nami 😉... budeš mať zrejme krátky protokol...kam do centra chodíš?

weja07
13. mar 2019

@zuzik5891 Dakujem 😘 neviem co povedia. Dnes mám 3-den ms. Do Heliosu v Martine 😊

weja07
13. mar 2019

@zuzik5891 prosím Ťa, čo znamená krátky protokol?

lostris151
autor
13. mar 2019

@zuzik5891 hnede spinenie, len to uz nemoze byt uhniezdenie skoro 9 dni po, a citim celu maternicu ako ma menzes uz len spustit :(

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
13. mar 2019

@lostris151 toto je na stránke Heliosu kam chodím ja...je tam toho viac... keď si dáš do Googlu Helios špinenie vyhodí ti priamo tento článok... hnedé špinenie je bežné... určite budeš v poriadku...ty aj bublinka ❤️

zuzik5891
13. mar 2019

@weja07 ja som v Heliose v Košiciach...pri krátkom protokole začínaš myslím v 2-4dc...pri dlhom začínaš 23dc pichať injekciu Decapeptylu napríklad. .potom čakáš na ms a v 2dc pridáš ďalšiu... napríklad ja mám Gonal a kôli hustej krvi aj fraxiparin... takto vyzerá môj zoznam toho čo si pichám

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 teeda to mas pekne zdokumentovane 🙂

salonka28
13. mar 2019

@zuzik5891 ďakujem snáď všetko dobre dopadne

zuzik5891
13. mar 2019

@evaachesa musela som aby som mala prehľad či som si nič nezabudla pichnúť 😄

zuzik5891
13. mar 2019

@salonka28 určite áno ❤️

weja07
13. mar 2019

@zuzik5891 to veru máš pekne popísané 😊 dnes mi do telefónu povedali ze začíname 16-ty den cyklu. Uvidíme budúci týždeň čo nám povedia. Silno držím palce všetkým 🙏

zuzik5891
13. mar 2019

@weja07 začínaš asi liekmi pár dní a potom injekcie. .u mňa lieky na začiatku vynechali

weja07
13. mar 2019

@zuzik5891 no veď som zvedavá čo povedia. Dám vedieť 😊

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 pichas si ich v roznom case? To by som uz asi aj ja zabudla..nastastie som len 2 pichala a naraz

zuzik5891
13. mar 2019

@weja07 určite napíš... kôli čomu musíte ísť na IVF?

zuzik5891
13. mar 2019

@evaachesa nie... všetko pichám v rovnakom čase... už ani nemám veľmi kam pichať ... najhorší je fraxiparin .. neskutočne tupé ihly má...a keď sa zadarí budem si ho pichať celé tehotenstvo...

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 urcite sa zadariii, neboj ono to za to stojii..aj kamoska picha fraxi a tiez ma take tvrde hrbolceky po tom, to iste svagrina...babo ti to potom vsetko vynahradi a hned na to zabudnes ;)

zuzik5891
13. mar 2019

@evaachesa viem že drobček všetko vynahradí...ty si teraz v akej fáze stimulácie?

susangha
13. mar 2019

@lostris151 aj ja som mala špinenie.. 3 dni 🙂 to je uhniezďovanie 🙂

susangha
13. mar 2019

@lostris151 to špinenie som mala tuším na 8den po transfere a doteraz ma pobolieva brucho akoby som mala dostať menzes...vraj je to spôsobené rozťahovaním maternice a vnáraním sa embrya - embryo sa uhniezďuje až 13 dní 🙂 takže kľud 🙂

susangha
13. mar 2019

@zuzik5891 skús si vypýtať namiesto flaxiparínu iné injekcie - ja mám clexane a je oveľa lepší ako flaxiparín... s tým som mala tiež problémy..

weja07
13. mar 2019

@zuzik5891 dosť toho máme 😱 môj syndróm PCO, anovulacia,mužovy teratozoospermia, 2 krát IUI neúspešne. Aspoň že laparoskopia bola ok. Snažíme sa 5 a pol roka 😌 nádej máme stále.🙏

lostris151
autor
13. mar 2019

@callisia ahoj tiez som mala 5 dni blastocystu vklad. Dnes som si robila test ze osmy den mozno cosika a negativny, ani naznak nicoho. Idem v piatok na krv a sono, dali sme to skorej to bude 10ty den - tak uvidim...

zuzik5891
13. mar 2019

@susangha no pôjdem na kontrolu na hematológiu tak sa opýtam... strašné pichať ten fraxiparin... mám pocit že mám hrošiu kožu 🤦

lostris151
autor
13. mar 2019

@susangha urcite je to tak? Ja vsade citam ze hej je to 6-10 dni ale od oplodnenia preto to vychadza tak 1- 5dni po transfere. Dufam ze nas pracu, ale chvalabohu idem uz v piatok na krv a sono, volala som rano koordinatorke lebo spominala ze v mojom pripade mozeme skusit spravit skor testy koli tomu casovej obmedzeny, tak idem v piatok aspon nemusim cakat este cely vikend. Tak snad to nieco ukaze. Uz tak alebo tak len uz nech to viem 🙄😳

zuzik5891
13. mar 2019

@weja07 no máte toho dosť...môj má rovnakú dg.ako tvoj muž no k tomu aj strašnú fragmentáciu až 52% a morfológiu len 1,8%...ja k tomu tvorím protilátky proti byčíkom spermií...pri laparke v januári mi pichli celú narkózu mimo žilu a potom na zasa nemohli prebrať ... nasledoval zápal žily a následne cievne... potom podozrenie na embóliu pľúc a CT s kontrastom...v centre pri odbere mu vybehla pozitívna rubeola na ktorú som očkovaná 3x tak som behala po infekčnom 🤦... už som si povedala že všetko bude dobré ❤️🍀...

zuzik5891
13. mar 2019

@lostris151
@callisia baby... ako to vlastne je?...za prvý deň kultivácie sa ráta deň keď bolo robené OPU?.... alebo až deň po...kedy sa vlastne robí vklad?

weja07
13. mar 2019

@zuzik5891 uff, tak sme si prešli niečim podobným. 😱 nám tá genetika aj ostatné vyšli v celku fajn,akurat mne našli reaktivny test na HCV (hepatitída -žltačka,pečeň) tak som mala ruky dopichane z ihiel, hematologia nakoniec dopadla ok,no počas ivf mi budú robiť testy,tak už som odolná 😊 koľko máš rokov?

zuzik5891
13. mar 2019

@weja07 v júli 34...ja som čakala 3 týždne na vyjadrenie z národného referenčného centra v Bratislave že rubeolu nemám... oznámili mi to tri dni pred začiatkom stimulácie...tesnotka...na hematológii mi zistili Lupus antikoagulans a nejaký proteín S...genetika mi ešte neprišla aké dr vravela že ak mám toto pozitívne budem mať aj v genetike niečo... kôli tomu ten fraxiparin...ty máš koľko rokov