icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
14. mar 2019

@sassa15 no ja dodržím všetko čo mi povedia...🍀

zuzik5891
14. mar 2019

@evaachesa no zajtra idem na kontrolu a sama som zvedavá či mi zabralo to prudké zvýšenie hormónov... vieš... stále sa ukľudňujem že by som mohla dobre reagovať keďže nemám endometriózu ani PCO a AMH mám 2,53 čo je super na vek takmer 34...
Dr povedal že odbery robia od 11dc do 14dc... ojedinele 16dc...v pondelok budem 12dc a 11dc kedy si pichám Gonal...

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 tak drzim palce a teda kazdu chvilku mas opu podla toho 🙂 ak mas ty vsetko v poriadku tak tam nemoze byt ziaden problem ked vyselektuju tie spermie 🙂 verim tomu ;)

zuzik5891
14. mar 2019

@evaachesa dal by boh aby to šlo dobre... úplný ideál by bolo OPU v pondelok len neviem či by mi už v piatok vedel povedať dr.že či budú foliky dostatočne veľké...

busybumblebee
14. mar 2019

Ahojte. Som po IVF 12. den po embryotransfere (ET) a mala som predlzenu kultivaciu (dostala som 5 dnovu blastocystu). Na 10. den som bola na 1. odbere krvi, ktora bola negativna. V ten isty den rano som si spravila aj domaci test a ten vysiel jasne pozitivny. Domaci test som opakovala aj dnes (48 hod. po predoslom teste) a ten vysiel takziez pozitivny, dokonca ciarka zosilnela. Zajtra (13. den po ET) idem na dalsi odber krvi. Mate niektora podobnu skusenost, ze krv ste na zaciatku mali negativnu, testy silneli a boli ste tehotne? Dakujem.

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 akurat pozeram ako to bolo u mna ...v piatok rano posledna kontrola, v pondelok som si pichla pregnyl a v stredu opu.

zuzik5891
14. mar 2019

@evaachesa a ktorý DC to bolo?

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 14DC to bol .. mne sa to posunulo kvoli tomu ze najprv nerastli

zuzik5891
14. mar 2019

@evaachesa a koľko mali MM pri kontrole v piatok a potom pri odbere v stredu?... nemôže sa stať že začnú pykať samé?

evaachesa
14. mar 2019

@busybumblebee ahoj, v centre kam som chodila bol odber vzdy az na 14 den. Cudne ze to davaju takto na 10 a potom 14ty, zbytocny stres 😕

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 no tak to neviem a doktor mi take podrobnosti ani nehovoril nech zbytocne nestresujem...len na pocet som sa pytala. Niekedy je to tak podla mna aj lepsie nevediet a byt v pohode 🙂

busybumblebee
14. mar 2019

@evaachesa Ahoj, ano v Gyn-five je po ET na 10. a potom 14. Tusim po KET sa chodi az na 14., ale zalezi asi aj od centra

zuzik5891
14. mar 2019

@evaachesa ja som zdravotná sestra ..ja to už mám z povolania...na všetko sa pýtam 🤦

evaachesa
14. mar 2019

@busybumblebee u nas po KET aj ET sa chodi po 14 dnoch. Uvidis teda o 4 dni. Drzim palce 🙂

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 no tak to je ina kava 😃 ja som aj muzovi vravela ze take podrobnosti az nechcem vediet, potom by som to porovnavala s druhymi a bola v strese. Teba to nestresuje?

busybumblebee
14. mar 2019

@evaachesa no idem zajtra (to bude 13.), lebo 14. vychadza na sobotu. Tak som zvedava, ale nejde mi to do hlavy, lebo testy silneju a v den kedy mi vysiel mamatest tak v krvi bola 0

evaachesa
14. mar 2019

@busybumblebee hmm tak to je ozaj divne :-/ mozno sa ti len pomalsie tvori hormon alebo co. Vravela si ze testy ti silneju??

busybumblebee
14. mar 2019

@evaachesa Ano, domaci test (vsetko 10tkove mamatesty) mi kazdy dalsi ukazoval silnejsiu ciarku, dnes uz skoro ako kontrolna

zuzik5891
14. mar 2019

@evaachesa ja som v strese v kuse... desím sa toho OHSS...potom mám nervy lebo môj je od utorka do štvrtka na vojenskom cvičení a neviem ako sa dopravím do Košíc a ako sa on dopraví do centra keď bude niekde v poli 🤦...preto by bol ideálny pondelok na OPU

zuzik5891
14. mar 2019

@busybumblebee stane sa že zo začiatku sa HCG tvorí pomalšie a potom sa to zrazu rozbehne... nemáš fotku testov?

evaachesa
14. mar 2019

@busybumblebee mne silneli len tak slabsie zo dna na den. Taka silna bola az na 14-15 dpt...zajtra silno drzim palce nech to tam je 🙂

busybumblebee
14. mar 2019

@zuzik5891 @evaachesa horny je z utorka (10. den po ET, ked krv bola 0) a spodny je dnesny (12. den po ET). Myslite, ze mozem byt tehotna aj napriek negativnej krvi?

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 len sa nevystresuj ako ja expert 😃 hlavne necitaj pribalove letaky od injekcii 😃 mne pocas stimulky pred 1ivf zacalo byt zle od srdca a tazko sa mi dychalo, strasne sa mi rozbuchalo srdce, no a napadlo mi ze pozriem pribalove ..a to ma tak dorazilo ze mi zacalo byt na odpadnutie a meraveli mi nohy ...tak som volala do centra, sestricka mi hned dala doktora a ten to zabil ze to nemoze byt z liekov.. ze ked mi to neprejde mam ist na pohotovost 🤔 .. tak teda ok ked nemoze, zjedla som 2 magnezka a ukludnila sa ..nakoniec to preslo. Teraz pri 2 ivf som to mala tiez ale nie tak casto ale uz som brala magnezko v takom pripade a preslo to...teraz po opu som myslela ze mam nabeh na ohss lebo hrozne ma bolelo brucho, aj nafuknuta som bola a 3 dni ma bolel cely spodok a akoby maternica ked som chodila. Do ET to bolo ale ok a uz len trosku to bolelo. Co som ale citala, tak pri ohss je vyssia sanca ze sa to podari 🙂 tak som aj bola rada ze mooozno mierny ohss 🤣 no ale dnes som bola u gynekologa na prvych odberoch a poslali ma aj na ekg ...hned ako som vysla tak ma doktor zavolal naspat ...ze ci nemam nejake problemy so srdcom, ze su tam drobne odchylky a o mesiac mam prist na kontrolu...tak si myslim ze tie hormony su fakt ze riadny zasah do tela a treba si davat na seba pozor 😒

evaachesa
14. mar 2019

@busybumblebee no tak ja som uz citala an pripad kedy sestricka zle pozrela do karty a precitala vysledky z predosleho vkladu kde bol test negativny...lebo toto mi pride cudnd aby si pri tskych testoch mala nulu. V kazdom pripade povedz zd testy ti silneju..hlavne trvaj na ultrazvuku pre istotu...

busybumblebee
14. mar 2019

@evaachesa no u mna nemohla nastat chyba z predosleho vkladu lebo som mala svoje 1. IVF aj ET v zivote. Kazdopadne som aj ja citala o roznych pripadoch chyby laboratorii, ale pride mi neuveritelne, ze prave to by bol moj pripad. Na ultrazvuk je asi priskoro

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 v pripade ze by priatel nemohol budete potrebovat notarom overeny suhlas. Aspon nam vraveli ze ak nepride so mnou tak musi byt ten papier overeny a ak pride tak staci ze sa pred nimi podpiseme..a nemas nikoho ako nahradnika? Kto by isiel v takom pripade? Sice ved aj spermie ten den treba odovzdat ... hmm

evaachesa
14. mar 2019

@busybumblebee no tak jedine este ze s inymi vysledkami to mohla popliest. Ten ultrazvuk, no napadlo mi ci sa ti nemohla vytvorit cysta ..aj vtedy su testy pozitivne...

busybumblebee
14. mar 2019

@evaachesa cystu nemam. Mala som pred 2 rokmi krvou naplnenu, ktoru museli operacne vyrezat, vtedy som nato prisla, lebo mi tyzden meskala ms, teda som si aj robila testy a boli negativne

zoja82
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
14. mar 2019

@busybumblebee tak zajtra drzim palce a daj vediet 🙂