icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
15. mar 2019

@callisia lebo ja mám fakticky minimálne 6 dní do odberu a od kedy mi zvýšili dávku zo 150 na 300 tak ich cítim...a dnes už je to mierna bolesť... možno to bude len tým že mi robili ultrazvuk... uvidím zajtra

evaachesa
15. mar 2019

@zuzik5891 presne taaak, nech krasne rastu a zreju ;) uvidis zbehne too

evaachesa
15. mar 2019

@callisia veru je to rozne a ani statistika sa tu nejako neda urobit..ja mam amh 1, 10 folikov, 8 zrelych a z toho 4 blastocysty

busybumblebee
16. mar 2019

@callisia @zuzik5891@evaachesa @zoja82 baby vidim ze tu riesite vajicka. Mne zobrali 12 z toho sa podarilo oplodnit 11 (5 ISCI a 6 prirodzene) 1 mi vlozili (ktore sa v brusku uchytilo ❤️) a 10 zvysnych mame zamrazenych (takze hotovy futbalovy tim 😂) no a pre porovnanie, baba ktora bola so mnou mala az 16 vajicok a podarili sa oplodnit len 3 (vsetkych 16 mali napichanych a napriek tomu len 3). No 1 jej vlozili, ktore sa aj uchytilo a 2 jej ostali. Takze je to naozaj individualne a nemusite byt naozaj smutne, ak to aj bude menej, to este nic neznamena, aj ked bude 1 stale to moze byt ten spravny bojovnik 😊 drzim palceky a ked pomoze, tak ja mam 24 rokov a spominana baba 33

zuzik5891
16. mar 2019

@busybumblebee ja sa skôr bojím že ich bude veľa a bude mi hroziť OHSS...na prvej kontrole som mala 12... Po 3 dňoch po zvýšení Gonalu ich bolo už 20...teraz mám kontrolu až v utorok... úplne by mi stačilo keby už rástli len tie...ale lekári vedia čo robia ... dôverujem im...❤️

busybumblebee
16. mar 2019

@zuzik5891 urcite ano, mne sa tiez zdalo, ze to nejak natahuju, OPU som mala na 16DC a ET na 21DC (bezne mavam 28 dnovy cyklus preto mi to prislo zvlastne). Diphereline som si zacala pichat uz pred MS na 25 DC cize mi to prislo nekonecne. Potom som mala tiez Gonal a Luveris a nakoniec Ovitrelle. Z dipherelinu mi aj ostala jedna cela krabicka a z Luverisu asi 4-5 neviem, co s tym

dominika3101
16. mar 2019

Dievčatá u mna to napr. bolo takto:
Pri prvom IVF s krátkym protokolom som ich mala 9 hneď na to sa pri čistení 6 rozpadlo a tie 3 sa podarilo oplodniť. Prvý deň sa prestalo vyvíjať 1 a druhý deň sa aj tie posledné dve prestali vyvíjať. Teraz pri druhom IVF som ich mala 12 hneď na to sa ich rozpadlo 8 oplodniť sa podarilo 4, dve sa prestali vyvíjať prvý deň a a z tých posledných 2 sme jednu 5ďnovu blastocystu vložili a to posledné sa tiež zastavilo, takze po 2 IVF žiadny mraziačik. Dnes som 9ty deň po vklade, skúsila som spraviť test a zatiaľ nič. Nestrácam nádej, skúsim ešte v pondelok a vo štvrtok mám krv.

zuzik5891
16. mar 2019

@busybumblebee ten luveris je čo za liek?...ja som s Decapeptylom začala už 23dc... takže o tej nekonečnosti viem svoje...potom k nemu od 2dc Gonal a Fraxiparin ... pregnyl mám už doma v chladničke... počuj...po poslednej dávke mi v každom Gonale ostalo ešte asi 100IU...mala si to tak aj ty?...z každého pera som vypichala celých 900IU

zuzik5891
16. mar 2019

@dominika3101 no určite sa drobček pekne zavŕtal... verím tomu... kamoške ukázal testík prvú čiarku až 11 dní po ET... takže určite máš nádej... silno držím ✊❤️🍀

dominika3101
16. mar 2019

@zuzik5891 stále sa snažili veriť, že bude všetko ok. V pondelok skúsim a keď tak zavolám doktorovi či mi neskúsi zobrať krv skorej. Toto čakanie je hrozne. Ďakujem za pekne slova💜

busybumblebee
16. mar 2019

@zuzik5891 ja som mala tiez 2 peea gonalu jedno 900 a druhe 450 a tiez mi v tom 900 ostalo malicko tak som to spravila tak ze tie dalsie som si pichala uz zo 450 a nakoniec mi v oboch peraxh ostalo naspodku, lebo som to cele nevyuzila. Najake 2 davky tam dokopy asi mohli ostat

zuzik5891
16. mar 2019

@dominika3101 príprava na stimulku+vyšetrenia=čakáš či je všetko ok
Stimulka=čakáš na každú kontrolu či vajíčka rastú
Odber vajíčok=čakáš koľko sa oplodní a či ti spravia vklad
Vklad=čakáš na pozitívny testík ❤️
A od pozitívneho testu konečne čakáš to počom tak všetky túžime
👶❤️🍀

zuzik5891
16. mar 2019

@busybumblebee ja už dnes začnem pichať 3 pero Gonalu 900... myslím že tam ostáva v každom takých 100IU

daniela2707
16. mar 2019

@lostris151 ahojcek, držím palce. Ja idem do centra asistovanej reprodukcie 20.3.Budem rada, ak napíšeš, ako pokracujes🙂

dominika3101
16. mar 2019

@zuzik5891 keď som išla na prvé IVF vôbec som nevedela koľko síl na to treba a čo všetko ma bude čakať. Teraz už som taká ostrieľaná, ale aj tak to nie je také jednoduché ako si podaktorí ľudia okolo nás myslia. Vôbec nevedia čo všetko musíme podstupovať...
Zuzik neboj, žiadne ohs sa konať nebude všetko dobre dopadne a verim že ich bude dosť a kvalitných 😘

zuzik5891
16. mar 2019

@dominika3101 ja viem všetko len v teoretickej rovine...a za pochodu sa učím .. preto sa tu možno opýtam veľa vecí viac krát no som rada že táto skupinka existuje... aspoň sa tu upokojím ❤️

daniela2022
16. mar 2019

Dievčatá prosím vás keď som začala brať decapepthyl 22 DC a dnes už len špinim. A na kontrolu mam ísť v stredu (budú to dva týždne) kedy začnem stimulovať. Prosím napíšte mi niektorá. Dnes fakt nemám dobrý deň mám chuť sa na toto naše druhé Ivf vykašľať

zuzik5891
16. mar 2019

@daniela2022 máš mať dlhý protokol?

daniela2022
16. mar 2019

@zuzik5891 pravdepodobne áno ja ani neviem proste beriem decapepthyl zatiaľ a teraz neviem dokedy. A akože nič mi nevadí ale ja strašne zle beriem hormóny a v noci mam strašne návaly, pocit ze fakt s tým seknem.

zuzik5891
16. mar 2019

@daniela2022 ja som brala Decapeptyl od 23 DC...jednu injekciu denne a čakala som na menzes...v 1dc som volala do centra a na druhý deň mi kázali prísť na siedmu ráno... takže v 2dc mi brali krv na hormóny a robili sono ..poobede mi volali že ku Decapeptylu si pridávam aj Gonal 150IU a aj Fraxiparin keďže mám problém s a hustejšou krvou...pozri môj rozpis...

daniela2022
16. mar 2019

@zuzik5891 no tak ja dúfam ze nebude čakať do nesledujucej MS však to ja neprežijem 😥 teraz si ma riadne prekvapila. Ja sa zblaznim

zuzik5891
16. mar 2019

Na tom mojom zozname je 27.2. ...23 DC
7.3.-1DC to som mala pichnutý deviaty Decapeptyl...
Neviem či je ten môj zoznam zrozumiteľný...
Toto je môj protokol z centra...
Kam do CAR chodíš

daniela2022
16. mar 2019

@zuzik5891 je zrozumiteľny aj ja som mala takto ale nechápem prečo si nepicham už gonal. Proste mi to tak pripadá že mi kvôli endometriozy chce zastaviť vaječníky na mesiac a potom začať gonal lenže neviem ci to ja dám. Tak tebe sa to bude pomaličky končiť no už nemáš vela 😊

zuzu8511
16. mar 2019

@daniela2022 neboj zvládneš to.musis myslieť na miminko.ja som mala tiež dlhý protokol 38 injekcií ,tiež som mala neraz chuť so všetkým hodiť a keď mi povedali,že musím ešte aj s vkladom počkať ,tak som myslela ,že to už nedám.ale prešlo ma to a to prežilo len jedno jediné embryjko a dúfam,že to zvládne a za chvíľku si pre neho pôjdem.je to ťažké ,ale musíme to zvladnut

zuzik5891
16. mar 2019

@daniela2022 nemôžeš mi odfotiť tvoj protokol?

daniela2022
16. mar 2019

@zuzu8511 ako ja som verila že po operácii všetko dobre dopadne a nepôjdeme na žiadne umelé ale keďže ani nie po mesiaci mam ďalšiu cystu nemám na vyber. Vtedy som mala len 2 embrya a možno preto som teraz taka. Jednoducho som hrozna nechce sa mi a mam odpor voči tomu umelému a bojim sa ze zase budem sklamaná a hlavne neviem ako sa potom pozriem manželovi do očí pretože jeho to tiež všetko trápi. A prečo ti to zastavili vklad myslím?
@zuzik5891 veľmi rada by som ti ho ukázala ale nemám aký pretože mi nič nedali. Ja som bola tká unavená z operácie že ani vlastne neviem co sa ide diať. Bola som na kontrolu povedala ze poobede zavolá aké mam hormóny a začneme pichať decapepthyl volala mi sestrička že môžem začať to bol 22 deň cyklu a ze na kontrolu príde o dva týždne. A vlastne až potom pred MS mi docvaklo že takto moje prvé umelé nevyzeralo. Teda vravela doktorka že musí zastaviť funkciu vaječníkov lebo cysta opäť rastie. Z toho mi vyplýva ze budem brat decapepthyl a až nasledujúca MS začnem gonal. Teda skoro mesiac. Povedala ze do 18nasteho aprila budeme mat po tom. Takže vlastne presne o mesiac. Je to moja chyba fakt som bola vyčerpaná nepýtala som sa jej co som mala a keď mi povedala ze po mesiaci od operácie mam zase cystu asi som sa vypla.

zuzik5891
16. mar 2019

@daniela2022 no ja mám tiež Decapeptyl kôli tomu aby odstavil hypofýzu a vaječníky robili to čo chce lekár... koľký DC teraz si?... nemôžeš zavolať koordinátorke?...

zuzu8511
16. mar 2019

@daniela2022 ja ti rozumiem tiež som po dvoch operáciách endometriózy a môj gyndos na mňa kaslal a nikde má nechcel poslat.tak isto som nechcela o umelom ani počuť a to ani nevravím o manzelovi-pre nho to bola nočná mora.tak isto mi liečba trvala mesiac a nakoniec sa to ešte predĺžilo lebo vajíčka rástli pomaly tak mi ich nemohli vložiť hneď takže ma teraz niekedy čaká ET.a tiež som bola zničená keď mi až na 6 deň po odbere zavolali ,že to jedno sa teda pozbieralo- ale dodalo mi to silu bojovať lebo som už neverila,že aspoň jedno prežije.ale už začínam byť tiež na prášky lebo stále neviem kedy pôjdem na vklad a či sa to vôbec podarí.tak ale verime

johnko29
16. mar 2019

Ahojte, nemá niekto požičať jednu injekciu bemfoly??? zabudli mi predpisat a nemám ju kde zajtra zohnať. žiadna lekaren v ba ani v tt ju nemá. dakujem

daniela2022
16. mar 2019

@zuzik5891 no ja som teraz 5 DC takže určite ťahám do ďalšej MS 😐 a tam to je trosku zvláštne tam asi nemajú koordinátorky alebo neviem možno sme nezačali ešte Ivf a až potom budeme mat stretnutie s koordinátorkou. V stredu tam pôjdem tak sa musím popýtať všetko. Však vlastne určite to tak bude lebo mi nedali žiadny protokol 😐 vieš my sme chodili do Martina a teraz sme v Košiciach v gyncare pretože doktorka bola jediná ktorá nechcela zase len narýchlo ivf bez operácie a bez toho aby sa mi upravila štítna žľaza
@zuzu8511 tak presne viem o com hovoríš. Toto bola moja 3 operácia, po druhej prišiel za mnou jeden lekár ktorý je trosku cez rodinu a ze mam prejsť k nemu že to nejak vyriešime. Vieš ako sme to riešili? Operoval ma a povedal ze sa mame snažiť to bola 2 operácia. Prišla som po dvoch mesiacoch a ešte väčšia cysta. Ze som mala prísť skôr a aj tak s tým nič nerobila až keď som sa nastvala pi roku a šli sme bez neho na ivf ktoré nevyšlo a mal to aj tak na háku. Neriešil no tak nevyšlo. Chcela som ho zmeniť. Túto tretiu operáciu som si riešila cez známeho v KE a môj gyn mi len drží PN nič viac vôbec že nejak to zvládneme. Nič proste za dva roky. Ja ti budem veľmi držať prsty uvidíš ze na vklad pôjdete. Len musíš veriť a teraz kedy máš kontrolu? Môžem sa opýtať ako dlho máš endo?