Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@zuzu8511 do Heliosu som chodila. Sú tam zlatý ale s tým KET sme mohli počkať kým sa mi neupravi štítna ale to je už teraz jedno. Uvidíš ze dobre to dopadne a nakoniec to vyjde. Pretože nakoniec to najlepšie uvidíš. A kedy zistili ze niečo nieje v poriadku že nedozrievaju?
@daniela2022 viacmenej hneď na druhý deň keď som tam volala tak mi povedali že ostali 3 ale sú slabšie a o dva dni som volala znovu to mi povedali,že už len jedno ostalo ,ale nedávali mu veľkú šancu a nakoniec mi o ďalšie dva dni volali ,že sa pozbieralo tak že ho zamrazia a počkáme.sama som zvedavá čo mi povedia v stredu.no verím že prežilo to najsilnejšie a že to zvládne a pekne sa uchyti.uz pol roka chodíme do Mt a poviem ti už som z toho tiež riadne vyčerpaná.
@daniela2022 no je zvláštne že vlastne nevieš či už máš stimulovať na odber alebo len nejako pripravuješ telo na stimuláciu budúci cyklus...ale neboj...určite tú stimuláciu zvládneš...
a vo vašom prípade je dovôdom na IVF endometrióza?...či aj niečo so spermiogramom?
@zuzu8511 no my sme tak chodili do Martina tiež vyše pol roka, strašne veľa nas to stalo síl lebo je to riadne ďaleko od nás aj to bolo náročné finančné aj v práci. Ale ako píšeš najsilnejší a výsledok bude babo. Ja nechápem prečo sa pri endo tak ťažko tvoria vajíčka a ak aj si tak máloktoré vydrží. Mne odobrali okolo 25 foli. A ostali my dva embrya. Doktor bol prekvapený ze z také počtu len tak málo ale asi to tak malo byt.
@zuzik5891 no vieš pred operáciou mi povedala ze nemôže hneď po operácii začal ivf pretože jednak operácia veľký zásah, telo sa potrebuje spamätať a na druhej stráne keď som bola na kontrolu a videla tu cystu tak asi preto chcela trosku natiahnuť čas decapepthylom aby sa mi nerozsirovala endo. No u nás som problém len ja a moja endo, ale je pravda ze keď som chodila do Martina mala som dosť zle výsledky štítnej žľazy a to sa zistilo až mojim naliehanim. Dlhé roky som sa triasla, búšenie srdca a počas stimulácie to bolo horšie. Myslela som si ze sú to len hormóny z injekcií ale bolo to už potom na nervy. Tak som sa zase šla sťažovať ku obvodnej nech mi vezme krv a tam zistila ze štítna je úplne znížená. A to už bolo aj po KET takže nemali sme už embrya a vraj zato ze sa neudržal môže aj štítna. Ale samorezme všetky co ideme na ivf vieme ze to je asi o šťastí no nie? A ty máš aký problém alebo vy?
@daniela2022 na štítnu som liecena aj ja a keď som bola roky bez liekov,keď som doktorke povedala, že sa mi nedarí otehotnieť a že riešim umelé tak mi preventívne nasadila lieky.
@daniela2022 u nás je problém spermiogram a strašná 52%fragmentácia a 1,8%mirfológia...aké aby to tie spermie nemali ľahké tak ja tvorím protilátky proti byčíkom spermií...
Veľa tu čítam čo píšu baby o centrách...ja som v Heliose v Košiciach a tam sa ma už pri objednávaní opýtali či máme spravenú endokrinológiu...prefuky... hematológiu...to som už mala a v centre mi dali ešte lístky na reprodukčnú imunológiu a genetiku...v odberoch pri prvej konzultácii mi brali aj hormóny štítnej žľazy... mám pocit že všetko dôsledne vyšetrujú... koordinátorke môžem zavolať ak mi nieje niečo jasné... číslo mám aj na lekára ak by niečo bolo cez víkend čo by nepočkalo do pondelka...pri vyšetrení usg mi lekár všetko pekne poukazuje... mrzí ma že máš toľko starostí ...
@zuzik5891 no tak mne zase nič také nepovedala a ani nemám komu zavolať. Ale to je asi preto ze tam majú iný systém a už teraz mam trosku strach ci sme urobili dobre 😐
@daniela2022 ja som hľadala hlavne centrum kde robia 7 dní v týždni...potom som sa dostala k rozhovoru s dr.z Heliosu a dosť ma to oslovilo ... Gyncare tu niekto odporučil?
@daniela2022 aj mne dali v MT kontakt na koordinatorku a v prípade potreby aj na lekára.neboj určite ti teraz všetko poriadne v kľude vysvetlia.mozno ťa len po tomto všetkom nechceli naraz zaťažovať ,nám tiež veľa veci vysvetľovali priebežne ,lebo že naraz je toho veľa .
@zuzik5891 ja som chodila do Martina takže viem ako to tam funguje a nemôžem na nich pol slova povedať, ale trošku ma mrzí ze tlačili do KET a neurobili žiadne iné vyšetrenia a nepozerali nato ze nám zle výsledky.
Odporučil mi ich gyn ktorý má operoval v Šaci.
@zuzu8511 tak to dúfam určite sa budem na všetko pýtať. Dúfam že som sa rozhodla správne.
@daniela2022 no budeš mať s čím porovnávať .. verím že to už bude teraz všetko dobré...❤️🙏
@zuzik5891 ďakujem Zuzka. Trošku sa bojím či sme sa správne rozhodli ale manžel mi ráno povedal, že len tak sme sa tam nedostali a asi to tak malo byt. Verím že to dobre dopadne a ze ti budeme konečne dávať len pozitívne správy.
A ty sa ako cítiš?
@daniela2022 jasné že to bude dobré ❤️🍀...ja si každý deň niekoľko krát poviem že to všetko dobre dopadne 🙏...mne je celkom fajn len žalúdok mám ako na vode a kebyže niesom v stimulke tak si isto myslím že ide ovulácia lebo egg hlienu mám tak veľa ako už dávno nie... vaječníky sa dajú zniesť....som veľmi zvedavá na utorkovú kontrolu
@zuzik5891 už aby som čakala len na to posledné 🙏🏻 Ako sa cítiš ? Ja skúsim ráno otestovať, bude to 11 deň po ET. Som zvedavá🤔🙏🏻
@dominika3101 akurát som písala vyššie že sa cítim ako pred ovulkou...hlien...vaječníky cítim...ani neviem či je to normálne... ešte pred pár dňami som po hliene nemala ani stopy... vyslovene som mala suchoty a teraz toto...
Testík budeš mať pozitívny... uvidíš... ❤️nebadáš na sebe nejaké zmeny!
@zuzik5891 a mala si počas decapepthylu návaly? A piješ poctivo 3 litre? Strašne budem držať prsty proste viem co to pre nás všetky znamená. Vieš čo ja som počas stimuly zjedla toľko bielkovín, nutrdrinkov a neviem čoho všetkého že neviem či mi bolo zle z toho ze som mala slabý ohss alebo z jedla 😁😁😁 uvidíš kontrola dopadne super a budete to mat čím skôr za sebou
@daniela2022 keď som pichla možno 7 Decapeptyl tak mi prichádzalo zle... točenie hlavy... taký závrat...ani do obchodu som nechodila... bála som sa začať s Gonalom či sa to nezhorší...potom ma ešte začala bolievať hlava...ale už sa to upokojilo...dokonca mi zvýšili dávku Gonalu zo 150 na 300 a je to ok...i keď vajíčka mi nerastú nejako rýchlo... bielkoviny sa snažím jesť čo najviac...z priteínového drinku som si na wc vysedela dva dni pokým si telo zvyklo...a čo sa pitia týka tak to som na seba fakt hrdá... bežne som pila denne max.3 deci vody... teraz od 3,5-4,5 litra...no už mi nechutí nič... prepitá som neskutočne...
Kedy ti lekár povedal že ti hrozí OHSS?... podľa čoho to vedel?
@zuzik5891 aj ja som to mala podobne, tiež silnejší výtok, stále som mala pocit že som pocikaná a to boli hlieny😄🤦🏽♀️ Už asi tretí deň mám strašné návaly tepla, potom to hneď prejde a je mi strašná zima, neviem či to stym súvisí ale je to hrozne😂
14DC budem, tak to sa v sobotu možno uvidíme, ja budem mať vklad po PK. Ak všetko pôjde ako má 😀
@dominika3101 tak zimnicu som mala pri tehu...a tie návaly tiež...a ak je to aj tvoj prípad tak super ❤️🙏
@zuzik5891 keby to bol znak toho že som tehu kľudne nech to pokračuje 😄
@zuzik5891 ak ti to tak odporucili v centre tak to bude ok. Ale aby si bola smadna este tak to je cudne. Zase zavisi aj od hmotnosti urcite. Teraz som nasla taku kalkulacku 🙂) tak mne vychadzaju na 51 kil 2 litre 🙂 a rataju sa aj polievky a voda v ovoci, caje .. https://primar.sme.sk/kalkulacky/kalkulacka-pit...

@daniela2022 endo mám asi od mlada ,len mi na to gyndos neprišla,prvú op.som mala v 2015 a druhú po 1 a pol roku.a presne ako k tebe tak aj ku mne sa choval dr.pockame a počkáme a stále dookola .a kde do Mt si chodila mi tam chodíme do Iscare .teraz 20.3. idem na usg a podľa toho rozhodnú kedy pôjdem na ket a na odbere som bola 25.2. takže asi o mesiac sa mi vklad odložil.