icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
17. mar 2019

@dominika3101 však... človek to hneď inak vníma 😘

zuzik5891
17. mar 2019

@evaachesa aj pokožku na rukách mám neskutočne suchú... až ma štípe ako keď ti omrzne pokožka rúk...no ja mám vďaka hypothyreóze krásnych 90 kíl...ale nevadí...to po pôrode schudnem...❤️😘...ale vraj nevyzerám...dr.v centre mi hovoril pri pohovore...no ste ešte mladá a chudá 😂😂😂...som sa ho opýtala či dobre vidí 😂😂😂

evaachesa
17. mar 2019

@zuzik5891 tedaa pri takom objeme vody by si mala byt pravezde hydratovana ... mozno to nemas z vody ale skor z hormonov...tomu by som skor uverila..asi mas len tazke kosti 🙂) aj ja mam znizenu funkciu stitnej zlazy, no ja som pri uprave liekov este schudla..beries euthyrox?

zuzik5891
17. mar 2019

@evaachesa áno...mám Euthyrox 50...ja som mala cca 65 kg...a potom začalo zvláštne priberanie... únava... depresia...za 3 mesiace som mala už 85 kíl a potom mi jedna decká dr.vravela že mi vyšetrí štítnu žľazu... výsledky katastrofa...o pár dní som už bola v Ľubochni... ťažko to ide dole... chodila som do fitka 3x týždenne no potom som v novembri otehotnela...od začiatku boli komplikácie...potom komplikácie po prefukoch... taký začarovaný kruh... teraz hormóny a som ako 🐘...aké nevadí... bude kooopec času sa dať do poriadku...😊

evaachesa
17. mar 2019

@zuzik5891 fuuuha a to ti teraz zistili? Nemas nizku davku? ... tak ja som mala dlhe roky 25 .. potom v priebehu 2 rokov mi zvysili davku na 50 a teraz beriem 75 dlhodobo...pred ivf som vazila 47kg..teraz mam 51 po 2 ivf za cca 1 rok. Potom ked otehotnejes, hned chod na kontrolu lebo mozno bude treba upravit davku

zuzik5891
17. mar 2019

@evaachesa 75 som mala na začiatku...a myslím že pár mesiacov aj viac...potom mi znížili na 50... A teraz na kontrole vo februári mi dr.vravela že hneď jej mám volať keď sa mi potvrdí tehotenstvo... že mi navýši dávku...

evaachesa
17. mar 2019

@zuzik5891 super potom, hlavne ze to mas podchytene 🙂

zuzik5891
17. mar 2019

@evaachesa áno... veľa krát som sa zamyslela nad tým prečo som mala také rizikové tehotenstvo keď som pred 12 rokmi čakala syna...a teraz keď chodím po vyšetreniach tak sa už toľko vecí zistilo...som šťastná že ho mám...a teraz už pôjdem do tehu s tým že tie komplikácie nebudú ❤️🙏

evaachesa
17. mar 2019

@zuzik5891 jeej tak ty uz mas dieta? To je super 🙂 hlavne ze to dobee dopadlo 🙂 teraz uz budes mat komplet vsetko podchytene takze budd to ukazkove tehu urcite 🙂

zuzik5891
17. mar 2019

@evaachesa syna mám s ex manželom...keby nemal priateľ problém so spermiogramom tak asi na nič neprídem

dominika3101
18. mar 2019

@zuzik5891 dnes mám ešte stále biele testy, neviem či ma význam ešte veriť... keby idem dnes na krv už by tam niečo malo byt však ?

zuzik5891
18. mar 2019

@dominika3101 koľko dpt si?... ešte by som nehádzala flintu do žita...embryo ti síce dali priamo do maternice no každej sa HCG vyplavuje z tela inak... veľa záleží aj od toho kedy sa bublinka zavŕtala... čítam tu diskusie....aj staršie a našla som aj také kde testy boli pred odberom negatívne a v krvi už HCG bolo...🙏

dominika3101
18. mar 2019

@zuzik5891 aj ja som pozerala staršie diskusie, niektoré ešte na 12ty deň nemali nič a krv nakoniec bola pozitívna. Dnes som 11ty deň od vkladu. Išla som ranu na tu krv, tá je aj tak najistejšia a aj doktor mi povedal, že na teste ešte nemuselo byt nič vidieť. Zajtra o 13tej si mám volať. Nekrvacam, nemam žiadny výtok len tie návaly tepla a potom skoro až zimnica inak žiadna zmena u mna.

zuzik5891
18. mar 2019

@dominika3101 a menzes ti už mešká?... vôbec neviem ako to je... či má prísť tak ako v normálnom cykle alebo neskôr...

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
18. mar 2019

@callisia no zatiaľ sa ma to netýka len som chcela vedieť ako to s ms potom po stimulke chodí...ja ešte len čakám na odber vajíčok ..

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
18. mar 2019

@callisia áno písala som že už na 8dc som mala 10 mm...ani netuším ako rýchlo rastie sliznica a pevne verím že tak 12 mm bude max.

dominika3101
18. mar 2019

@zuzik5891 dnes mi mešká 5 deň, ale prišiel by len keby som vysadila utrogestan

zuzik5891
18. mar 2019

@dominika3101 len nič nevysadzuj...ale u každej je to asi iné...niekto dostane ms aj napriek utrogestanu

susangha
18. mar 2019

Tak baby.. Ja som uz po prvej kontrole. Som 6tt+3, nasli mi gestacny vak 16mm so žltým, no bez embrya 😕 dr nevie ci odumrelo ci sa skrýva tak kontrola o týždeň. To už budem v 8 týždni. Ak sa neobjaví.. Tak kyret. 😕

zuzik5891
18. mar 2019

@susangha neboj sa... ukáže sa ...ja som bola v nemocnici pri synovi od 5tt...na usg len fliačik...bolesti... špinenie ale hcg stúpalo tak sme čakali...až v 7tt .sa ukázal. ..❤️✊✊

zoja82
Autor odpoveď zmazal
dominika3101
18. mar 2019

@susangha veľmi veľmi držím palce 💜

susangha
18. mar 2019

Ďakujem baby za podporu ☺️
@zuzik5891 ved ja už som v 7tt (ukoncenych 6+3dni a podla velkosti vaku by to malo byt plus 6 dní 😕)

zuzik5891
18. mar 2019

@susangha ja som to myslela 7+ niečo...ja som už aj zabudla ako sa to počíta...tak to bol môj 8tt...viem že v prepúšťacej správe som mala AS 7+.....Neboj...aj tu som čítala viac príspevkov že stačilo počkať pár dní a bábo sa ukázalo 🙏

susangha
18. mar 2019

@zuzik5891 zuzik ďakujem... Teraz si ma velmi potesila a upokojila. Ked pojdem na kontrolu.. Tak to bude 7tt+4..tak hadam sa to ukáže... Trosku ma aj cas tlači bo ak to teraz nevyjde.. Nebudem mat potom 270 dni na matersku... Bo som teraz zivnostnicka bez odvodov. Aj zacinam veriť ze to vyjde... Ďakujem 😘

zuzik5891
18. mar 2019

@susangha musíš sa nastaviť tak že to proste vyšlo a bodka... veľmi ti držím palce... napíš mi ako pokračuješ keď budeš po kontrole ❤️🍀

evaachesa
18. mar 2019

@susangha silno drzim palce a verim ze fazulka sa len hraje na schovku 😉 musis veriiit 😍

evaachesa
18. mar 2019

@zuzik5891 zajtra daj vediet ako kontrola 🙂