icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 to som ani nemyslela ze by nejaky pukol...skor ze si teraz poriadne prekrvena a kludne sa mohlo stat ze ta ta podrazili

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa no keď si predstavím aké bolo to dnešné sono bolestivé...a ku tomu tá 17mm sliznica tak podráždiť sa to veru mohlo

daniela2707
19. mar 2019

@zuzik5891 držím palce. Ja mam zase mladšieho partnera, ktorý chce mať samozrejme deti. Ja som prvý krát otehotnela dá sa povedať zázračne, lebo som mala zblbnuty hormonálny systém a bolo to neplánovane. Tak som neriešila žiadnu ovulaciu, plodné dni, atď. Teraz pol roka mi to už ide na nervy.... A u mňa čas hra veľkú rolu!!! Lebo reprodukčny systém starne. Viem, že vzťah by spoločne dieťa posunul ďalej. A aj syn by nebol jedináčik. Viem, čo tu asi ženy prežívajú. DAJ VEDIEŤ, AKO POJRACUJES

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 no tak 100% preto

daniela2707
19. mar 2019

@zuzik5891 prosím ta, do akého centra chodíš? Tu na Slovensku alebo v Čechách? Ja idem do Reprofitu Čechy...

zuzik5891
19. mar 2019

@daniela2707 môj je odomňa mladší o 5 rokov takže aj v tomto sa zhodneme...
Poviem ti pravdu že by ma nikdy nenapadlo že tak mladý chalan ktorý nefajčí... nepije... športuje a zdravo sa stravuje môže mať taký problém v spermiograme ako má ten môj...aké už to neovplyvníme... všetko dobre dopadne...pre nás obe aj pre všetky ktoré túžime po bábätku...

zuzik5891
19. mar 2019

@daniela2707 dlho som premýšľala kam ísť a nakoniec sme sa rozhodli pre Helios v Košiciach

daniela2707
19. mar 2019

@zuzik5891 ďakujem za povzbudivu odpoved🙂 verím, že sa ti to podarí. Môj je o 7 rokov mladší a myslel si, že splodiť dieťa je hračka. Spermiogram ma dobrý, uvidíme, čo povedia zajtra v centre. Ja mam AMH cez 7...ale podla mňa blbne ovulacia.. Hlavne to bude stáť kopec penazi. Mne už poisťovňa nepreplaca, mam po 39...

busybumblebee
19. mar 2019

Co s liekmi, ktore mi ostali po stimulacii a IVF? Mam jedno cele balenie + 3 ampulky (teda spolu 10 ampuliek) Dipherelinu a 4 ampulky Luverisu

daniela2707
19. mar 2019

@zuzik5891 keby som mala viac času, tak riešim centra na Slovensku a až potom Brno. Jedna známa mala 41,ked mala umelé a na prvý pokus sa podarilo. Bolo to v Martine, ja mam Brno bližšie, som z BA.

evaachesa
19. mar 2019

@busybumblebee do kedy je zaruka? Ja si este nechavam a budem predavat neskor. Tento rok som vyuzila zvysne z minulorocneho ivf

busybumblebee
19. mar 2019

@evaachesa Diphereline 05/2020 a Luveris 02/2021 😊 my mame 10 zamrazenych embryi, takze lieky potrebovat nebudem, keby som isla len na KET. Ale to je realne az ked bude mat toto babatko v brusku taky rok a stvrt, cize tiez by som sa ich najradsej zbavila, ale neviem kde a ako najst niekoho, kto by ich chcel 🤷🏼‍♀️

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa tiež si myslím...to bol pocit že som si už dnes nemusela pichnúť ten bolestivý Decapeptyl 😁

evaachesa
19. mar 2019

@busybumblebee hod to do tejto skupiny. Zasoby deticiek mas veru pekne :D

evaachesa
19. mar 2019

@busybumblebee alebo napis do nejakych skupin kde sa rozobera aktualne ivf

zuzik5891
19. mar 2019

@daniela2707 ja som si meriavala aj BT takže ovulovala som každý mesiac... akurát z januára na február som mala po potrate možno prvý anovulačný graf...
Myslím si že IVF-ko by malo byť plne hradené poisťovňou... veď páry doňho idú len keď je to už posledná možnosť...nikto si nenechá dobrovoľne do seba pichať denne toľko ihiel keby to nebolo nutné...si zober že alkoholici... narkomani... gembleri majú celé častokrát bezvýsledné liečenia preplácané v plnej výške... majú plné invalidné dôchodky lebo z ich životného štýlu si spravili diagnózu...
Je to veľký biznis a keď tu čítam ako niektoré centrá najprv robia a aj 2 IVF pokým niečo vyšetria zastavuje sa mi rozum...
Každá žena má právo mať deti a nemala by mať problém otehotnieť...no keď už tam problém je nemala by byť cesta za bábom tak finančne náročná 😟

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 nooo ano toto aj mne velmi dobre padlo uz nepichat 🙂 aj ked som sa este potom rozhodovala ci nebudem miesto vkladania progesteronu po et radsej pichat

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa a je tam nejaký rozdiel v účinku keď picháš a keď progesterón vkladáš?

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 mal by byt rovnaky ucinok, len mna dost obtazovalo vkladat 3x denne a potom to vytekanie 🙄 ale nakoniec som mala gel ktory sa dava len 1x denne a bolo to ovela pohodlnejsie ale aj o nieco drahsie

busybumblebee
19. mar 2019

@evaachesa nedari sa mi najst tu skupinu, nie je to preto, ze je sukromna?

evaachesa
19. mar 2019

@busybumblebee je sukromna ale urcite ti ju najde. Ked das vyhladat tak ti ju hodi uplne na spodok...

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa veď to že ja teraz veľa pijem ..denne 4 l....a nemyslím si že tak skoro prestanem a veľa cikám...vo mne sa vajko na vkladanie dlho neohreje...asi dám injekcie

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 ako to myslis? Ved to spolu nesuvisi.. minule co som bola na transfere tak sa jedna baba pytala sestricky ze ked pojde na wc ci nemoze vycikat embryo 😂 teraz som si na to spomenula 😃

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa no keď som začala stimulku mala som mykózu.. brala som antibiotické vaginálne tablety...a po dvoch hodinách keď som sa šla vycikať mi skoro všetko vyšlo vonku a potom zbytok na nohavičky...tak som to myslela...

weja07
19. mar 2019

Ahojte, tak my sme dnes mali stretko s koordinátorkou v Heliose a začínam tento cyklus užívať duphaston a pichať injekcie DIPHERELINE. Mám Sydney IVF protokol. V apríli po mensese bude odber a následne transfer. Medzi tým samozrejme vybaviť predoperacne, piť dostatok tekutín, jesť veľa bielkovín.
Baby,veľmi sa bojím tých injekcií 😱 poraďte tip, ako prekonať strach. 🙏

zuzik5891
19. mar 2019

@weja07 vitaj medzi nami 😉...no prvé injekcie som si pichala s takou obavu ale už tretí deň to bolo ok...potom keď som mala 2dc a začala som pichať 3 injekcie denne som to tak už nevnímala...neboj sa... strach prekonáš🍀🙏

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 jaaj ale to je u vsetkych tychto tabletach tak, nie je mozne aby sa ti tam udrzali uplne a cast vytecie. Aj doktor v car mi vravel ze vytecie len ta neaktivna zlozka a nemam sa bat. To ze chodis castejsie na wc by nemal byt problem. Ved popytas sa a uvidis. Mne dali na vyber z tych tabliet, gelu a injekcii.

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa a ten gél sa ako aplikuje?... sú na to nejaké dávkovače?

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 ano je to aplikator, pootocis tu pravu cast, ono sa to odlomi, vlozis a ten obdlznik zatlacis. 15ks v baleni stoji cca 38e tusim. Tie tablety progesteron ladee pharma su tiez na 15 dni a stoja 18e a injekcie netusim

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa a ten gél máš dávať raz denne?