icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 ano 1x denne .. tie tablety 3x denne a injekcia tiez 1x denne..uziva sa vacsinou od trnsferu az po sono cize 4tyzdne cca

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa tak to by som šla do toho gélu...ak mi teda povolia vklad...

evaachesa
19. mar 2019

@zuzik5891 len si ich hned chod vybrat do lekarne, mozno budu musiet objednat, tak aby si to mala vcas...ja som ho nevedela zohnat v 4 lekarnach tak nakoniec som si dala objednat. Pripadne skus tu na mk. Od jednej baby som tu kupila za super cenu

zuzik5891
19. mar 2019

@evaachesa Novák ich nebudú mať v lekárni pri centre zavolám babám do lekárne u nás... keď mi to objednajú z rana poobede to budem mať...no pevne verím že nebude nejaký výpadok

naty139
20. mar 2019

@zuzik5891 ahojte ja vás tak potajomky sledujem a všetkým držím palce 🙂 ja začínam od 23.3. Duphastonom, potom decapeptyl a gonal....moc stipe ten decapeptyl? K tomu vytekaniu- mne povedali v centre že napríklad progesteron je v bambuckom masle(to je len akoby vodič progesteronu) pomocou nebo sa vstrebe a to bambucké maslo vytečie....

naty139
20. mar 2019

A inak my rozmýšľame aj nad genetikou embrií nech sa netrapime neúspešnými vkladmi...je to naše prvé IVF po rokoch snaženia a neúspešných inseminacisch....ja mám pco a priateľ zlý tvar

evaachesa
20. mar 2019

@zuzik5891 tak potom by to malo byt v pohode 🙂

zuzik5891
20. mar 2019

@naty139 no Decapeptyl ozaj štípe... láme...ale ak ho picháš pomaličky tak to pomaličky ani cítiť nemusíš 😉 ...my si dávame PICSI,MACS,predĺženú kultiváciu aj GERI inkubátor tak na genetiku nám už neostanú financie
Ja stále premýšľam nad tou sliznicou... už mi aj napadlo či mi nedali odber tak skôr kôli tomu že tak rýchlo rastie
@evaachesa

naty139
20. mar 2019

@zuzik5891 my tiež PISCI,MACS,PK a nad geri uvažujeme ale zase ja asi viac za tú genetiku....beriem to tak, že kedysi geri nebol a embrijká to zvládli....no ale uvidíme, priateľ by chcel najradšej všetko, len keby to bola záruka úspešnosti och....je to riadna pálka, ale za bábätko dáme všetko

zuzik5891
20. mar 2019

@naty139 tomu verím... človek čo túži po bábätku spraví čokoľvek...tie metódy ste si vyberali sami alebo vám ich doporučil embryológ?

naty139
20. mar 2019

@zuzik5891 všetko nám odporučili v centre akurát genetiku a inkubátor len zmienili a nechali na nás...chodíme do Heliosu a mám pocit že PK tam dávajú všetkým, pisci a macs kvôli zhorsenym spermiam.....ja som si aj pozerala grafy úspešnosti, majú to prehľadne na stránke spracovane tak im dôverujem, že majú tieto metódy u nás opodstatnenie.....keď sa nepodarí tak budeme asi viac zisťovať....chodili sme najskôr do Gynfiv v Za, ale s Heliosom sa to nedá porovnať....v Gynfive mi zakaždým pri odbere krvi dopraskali žily, halosperm nám ani nezmienili a stále tvrdili, že spermie parnera sú super....až keď sme prechádzali do druhého centra a vyžiadala som si papiere tak som tam uvidela patológiu 96%....po halosperme v heliose 98%....uvidíme, chystám sa byť Pn počas stimulácie a normálne sa už na zo strašne teším...konečne sa bude niečo reálne diať

evaachesa
20. mar 2019

@zuzik5891 myslis kvoli tomu aby ti urobili aj ET? Nemyslim si ze by kvoli ET riskovali malo, pripadne nedozrete vajicka...urcite je to tak v poriadku a hlavne podla tych vysledkov krvi sa rozhodli spravne

zuzu8511
20. mar 2019

evaachesa @zuzik5891 tak ja idem na Etk o týždeň v stredu.som trošku sklamaná čakala som ,že pôjdem už v pondelok :( to budem 20 DC.to čakanie na zničí :( hrúbku sliznice som mala 8 mm.to je riadny rozdiel v porovnaní s tebou Zuzik.sila ,že každá to máme inak.

zuzu8511
20. mar 2019

@naty139 vitaj medzi nami Naty.nech ti to nadšenie vydrží čo najdlhšie.ja som sa tiež tešila ,že konečne nieco riešime a ,že sa niečo deje.no priprav sa ,že vás čaká dlhé ,priam nekonečné dlhé obdobie.tak ako som sa tešila tak ma to nadšenie skoro prešlo a teraz len bojujem sama so sebou a presviedcam sa týždeň čo týždeň ,že to bude dobré a má to zmysel 🙂 ale ono to hádam naozaj zmysel má 🙂

zuzik5891
20. mar 2019

@zuzu8511 ja som mala včera 17mm...😞... vôbec netuším či je možnosť že by klesla... trošku mám pocit že odber vajíčok mi urýchlili kôli tej sliznici...into väčší strach mám či to neboli výhodné peniaze a nakoniec nebudú vajíčka zrelé...no na ďalšiu stimuláciu už bohužiaľ peniaze nemáme... taká som zo všetkého smutná že by si neverila...

zuzu8511
20. mar 2019

@zuzik5891 ale verila.je to fakt všetko strašne psychicky narocne.a aj keď sa snažíme myslieť optimisticky nie vždy sa to dá a stále príde niečo čo nás prekvapí.ja som tiež sklamaná ,že až v stredu idem na Ket.pride mi to dosť neskoro.a to ešte budem čakať či to jedno naše drobatko zvládlo rozmrazenie.to je šialené :(

evaachesa
20. mar 2019

@naty139 drzim ti palce aby vsetko islo podla planov a nech ti to rychlo ubehne 🙂 mne to ubehlo celkom rychlo mozno aj preto ze v praci som toho mala vela. Dporucam ale ostat aspon prve dni po vklade doma v klude ak mozes 🙂 ja som sa tiez tesila na kazdu injekciu ako taky fetak 😂

evaachesa
20. mar 2019

@zuzik5891 neboj nic, zajtra uvidis kolko ich bude .. zase ani cakat nemozu do poslednej chvile a urcite ti to naplanovali dobre. Odhod stresy a skus trochu relaxovat nech si zajtra v pohode. O ktorej tam idete? Budem drzat palceeee.

evaachesa
20. mar 2019

@zuzu8511 uvidis ako rychlo to ubehne ;) a o chvilu uz pojdes na krv 🙂

zuzu8511
20. mar 2019

@evaachesa ďakujem.mne sa zdá že všetko strašne dlho trva 🙂 @zuzik5891 zajtra držím palce bude ich dosť dobrých neboj 🙂

zuzu8511
20. mar 2019

@zuzik5891 neboj prinajhoršom pôjdeš na ETK ako ja 🙂

zuzik5891
20. mar 2019

@zuzu8511 veď áno... dôležité je aby sa teraz odobralo čo najviac vajíčok a aby boli zrelé...no nechápem že na to dokážem myslieť nonstop...
Ďakujem za podporu...😘

zuzik5891
20. mar 2019

@evaachesa mám tam byť na siedmu ráno... idem zrejme prvá na odber 😘🙏

evaachesa
20. mar 2019

@zuzik5891 no teda to budes uz o ktorej cestovat? Ale aspon to budes mat rychlo za sebou 🙂

busybumblebee
20. mar 2019

@zuzik5891 nerada strasim, ale tiez som mala prist na 7:00 na OPU, ale realne bol odber o 10:45, lebo nas bolo 5 zien v dennom sanatoriu, po anesteze sme vsety zhruba 30 min spali a potom prisiel za nami na izbu embryolog a okolo 12:30 sme uz isli domov

zuzik5891
20. mar 2019

@evaachesa o pol šiestej idem z domu...s ocinom lebo moja polovička doletí do centra až pred desiatou 🤦...o siedmej bude ešte na cvičisku 🤦

zuzik5891
20. mar 2019

@busybumblebee ono na tom kedy má začnú robiť mi až tak nezáleží... hlavne nech je výsledok aký si želáme 🙏

zuzu8511
20. mar 2019

@zuzik5891 ja som tiež bola na 7 a brali má o 9 a o 11:30 som šla po kontrolnom usg a rozhovore s embryologickou domov.a nič si z toho nerob ,že na to v kuse myslíš niesi sama 😂😂😂

zuzik5891
20. mar 2019

@zuzu8511 aj vaječníky cítim len minimálne... čakala som že to už bude oveľa intenzívnejšie...keď som mala predtým stred cyklu okolo ovulácie vaječník ma zvykol bolieť tak že som si musela vziať tabletku...a to tam bolo 1vajíčko...a v 13dc malo už aspoň 24mm a pukalo...

evaachesa
20. mar 2019

@zuzik5891 no ja som tiez prisla na 7mu ale az po 9tej mal zacat zakrok..neviem naco sme tak skoro mali prist. No tak tvoj drahy bude mat tiez dobre fofry 🙄