Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@naty139 vela stastia prajem 🙂 isto vsetko dobre pojde, ja tiez chodim do heliosu v mt, myslim ze dobry napad s tou genetikou, my sme si tiez dali robit na 3 och a teraz akurat som po transfere zdraveho tak snad sa to podari 🙂
@lostris151 jeeeej tak to sa teším 🙂 určite sem potom pošli info ;) 🍀🍀🍀 a máš aj nejakých mrazačikov?
@naty139 ano my sme mali 10 blastocyst a jeden ET nevysiel potom na 3 sme so dali genetiku a vcera sme vkladali to. Takze este 8 mi ostava a z toho su 2 vysetrene. Ale uz 9.4 odlietam takze ked to teraz nevyde tak asi leb prirodzene sa snazit a potom zase od decembra.
@lostris151 držím veľmi palce
@lostris151 držím ti palce, tak som nad tebou rozmýšľala, keď vieš pohlavie tých troch čo si si dala vložiť?keď si to tu napísala tak mi to normálne začalo vŕtať v hlave ,že čo by som robila ja 🙂 už to vyjde ;)
@naty139 Prosím ta, a pichas decapetyl kolmo alebo to máš naklonené?
@123elenita kolmo, tak mi aj hovorili v centre....prvé dve pohodička a dnes bolo v tej injekcii akosi veľa vzduchu...dotlacate aj ten vzduch? Môj partner ju vybral keď tam už na konci bol vzduch ale dve kvapky ešte vyšli 🤦♀️ Som myslela, že ho zaškrtím....viem, že mi chcel dobre ale ja sa bojím, aby sme neurobili chybu
@123elenita neboj zvládneš to aj keď zo začiatku to bude ťažšie potom si zvykneš ;) ja si picham už 50 injekciu a už to beriem ako radosť lebo viem prečo to robím 🙂 my ženy vydržíme fakt veľa.
@naty139 najskor vytlac vzduch, ako vraveli mi v centre ze aj ked nahodou pichnes vzduch tak to ti nic nespravi ale ked si citas navod na ten decapeptyl tak vzduch vytlacit, striekacka dohora, poklepkaj vypust vzduch a pichaj. @123elenita mozes pichat od 45 do 90 stupnov.
Inak ten decapeptyl bol brutal nemala som ho rada, ten gonal je uplne super aj lahko to slo ale tentot D otras, a mala som cervene po tom obcas a to aj stipalo.
@zuzu8511 dakujem, ale nejako sa neviem naladit :( mam pocit ze to aj tak nevyjde, sem tam je mi to jedno cele uz, len uz chcem aby bolo po tom vsetkom a vratit sa do normal zivota, aj ked mi je super doma s rodicmi a kamaratmi a tak ale uz mi chyba manzel, vlastna domacnost, moj rezim a tak... uz sa aj tesim spat do Kanady co som ani nemyslela ze moze sa stat. Tak som taka kadejaka z toho, pri prvom som bola taka nadsenejsia... neviem take divne pocity mam. Ale lezim a relaxujem, telka len zerem lebo ked sa nudim tak zerem no 😂
Co sa tyka pohlavia tak asi keby som chcela mozem vybrat, oni maju protokol na to ze maju embryo 1,2 a 3 tak ako ich vyberali a tak ich aj vkladaju tak som to nechala tak. Lebo sak to neznamena ze sa to chyti ked to bude nejake pohlavie.
@lostris151 ja som si myslela ,že si môžeš pohlavie vybrať ,keď už vieš🙂 viem presne ako sa cítiš ja som síce po prvom vklade a som naladená tak,že to jednoducho musí vyjsť a hotovo, ale stále sa bojím a v kútiku myslím aj na to čo ak nie.a zerem aj ja a hrozne manžel sa zo mňa smeje ,že už teraz mám tehu chute a ešte to vo mne aj podporuje 😂
@lostris151 len mne v centre hovorili že žiaden vzduch ani nemám riešiť lebo že v týchto injekciách to vôbec nevadí 🤷♀️
@lostris151 áno už som čítala od viacerých, že ten D štípe a je hnusný (vraj pomôže vybrať ho trochu skôr z chladničky)
Aa kedy si bola na vklad? Vyjde to tentokrát, musí 😊
@zuzu8511 panexcku, že 50.. Ešte to aj máš kam pichať? Dobodane celé brucho 🙄 ale áno, máš pravdu, pre vytúžené babo vydržíme všetko.
@naty139 a sama si si to neskúšala radšej pichať?
Inak ešte mi napadlo, keď budem pridávať ďalšie injekcie (gonal, menopur a luveris mam v protokole), pichali ste si to všetko naraz? Ci s nejakým časovým odstupom?
@123elenita ja som si pichala diferelin potom asi 10 dní aj gonal k tomu,to bolo prvých 40 injekcií.potom som mala 3 týždne pauzu a teraz 20 injekcií prolutex.takze si brucho trochu oddýchli a mne to tiež dobre padlo ;)
@naty139 uvidíš, podarí sa, si ešte vekovo mlada🙂
@lostris151 ahoj...mala si pred vkladom okrem progesterónu ešte niečo iné?...alebo si šla v natívnom cykle?...a inak silno ržím palce...určite to teraz výjde ❤❤❤❤
@naty139 ano mas pravdu aj mme to vravelo ze to netreba riesit ale ja som to radsej sla podla navodu a vyfukla ale ked to nespravis tak nic sa nestane.
@zuzu8511 sak toto 🤪😁 aj mne manzel povedal ze si mam dat ak kolac a neviem co a neriesit ale teraz to zerem z nudy total lebo sak mi nic neni ja vrtula v zadku a lezim a "relaxujem" no dnes som bola fest rada ze som spala do 11.30 lebo som mala menej toho relaxovania :D a vravim mu ze o tyzden mu pride tucny tinedzer 😂😂😂 lebo sak vyhadzana som uz asik 3 tyzdne a nic nepomaha na to tie kolace akoze to bude hej 🤪😂 a ktory den si po vklade? Ja som radsej pohlavie neriesila lebo ak to nepojde tak aspon smad nebudem tolko naviazana ako ked budem vediet.
@123elenita bola som v nedelu takze dnes den po, inak ja som pichala decapeptyl a gonal a kazali naraz.
@zuzik5891 vlastne toto mam druhy vklad a 17 den cyklu som zacala progesterone zase 2x 1 a tot vsio. Ja ze by som mala byt schopna otehotniet prirodzene tak asik ine neriesili ale neviem ci by ma nemalo nejako viac kuknut lebo mam cholesterol vysoky, mala som aj prolaktin vysoky ale len raz a tak neviem... snazim sa naladit ale najradsej budem ked dalsie 2 dni len prespim aspon to pojde rychlo 😳
@lostris151 pýtam sa lebo aj mne to tak nejak vychádza že obvykle mávam ovu na 15-17 dc a aj keď sme sa snažili duphaston som začala brať až takto neskôr...a nehovorili ti pred vkladok akú si mala sliznicu?...ja sa tej mojej normálne bojím...všade čítam ako majú ženy problém aby ju mali aspň 6 mm a ja ôr bojím že bude vysoká...nike som sa nedočítala či sa výška sliznice dá nejako ovplyvniť...
@lostris151 ja som bola na ket v stredu takže 5 deň po.ja neviem ležať a oddychovať len tak :( prvé tri dni som relatívne lenosila,ale už má mrle žerú 🙂 to čakanie je hrozné tak sa snažím stále si nejak zapratat myseľ 🙂

@zuzu8511 a e-recepty oni nemajú?