icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

busybumblebee
3. apr 2019

@zuzu8511 dakujem krasne 😊

zuzik5891
3. apr 2019

@daniela2022 no ako?... koľko folikov máš?🍀🍀🍀

zuzik5891
3. apr 2019

@zuzu8511 moja... veď to už je pekná čiarka... žiaden dúšik 😍...nech len krásne silnie 🙏

lostris151
autor
3. apr 2019

@daniela2022 drzim prsteky urcite to bude na vybornu 🙂

busybumblebee
3. apr 2019

@susanne08 na 13. den som bola lebo 14. vychadzal na sobotu a mala som 918 HCG a potom mi bral este moj gyn na 16. den a to bolo uz 2570 😊

zuzu8511
3. apr 2019

@zuzik5891 ďakujem dúfam,že bude stále mu dohovaram 🙂 konečne iskricka nádeje 🙂

alilka
3. apr 2019

Ahojte baby .chystám sa na ket .ale môj problém je stále nízka sliznica..teraz čo som bola 14dc mala len 5.5mm ale teda idem aj napriek tomu do vkladu..19dc ho mám mať..mali ste niektorá vklad s takou nízkou sliznicou?

zuzu8511
3. apr 2019

@alilka neboj do 19 DC určite ešte porastie 🙂 pokiaľ viem tak stačí 6 MM.

daniela2022
3. apr 2019

@zuzu8511
@busybumblebee
No takže 22 oocytov. Doktorka bola prekvapená. Horšie je ze mu dali injekcie clexane lebo sa boja hyperstimulacmeho. A toho som sa bála aj ja 😥 a je mi dosť zle ťažko sa mi chodí dve hodiny v aute bolo utrpenie. Myslíte že to prejde alebo co mam robiť?

habibim
3. apr 2019

Ahojte žienky, čítam vás už dlhšie a všetkým vám držím palce, aby ste došli do vytúženého cieľa.. Viem, o čom hovorím, prešla som si tým všetkým 🙂

@daniela2022 mala si peknú úrodu, dúfam, že budeš mať čo najviac použiteľných hrdinov🙂 Clexane je na riedenie krvi.. Ja si ho picham už 2roky na odporúčanie hematologa.. Inak ho dávajú aj žienkam po umelom.. Na to aby si zmiernila OHSS musíš veľmi veľa vody pit.. Ak nie si zvyknutá, veľa piť snaž sa aspoň 3litre vody denne... Ja som v lete vedela vypiť aj 6litrov a k OHSS nedošlo.. Držím palce

zuzik5891
3. apr 2019

@zuzu8511 všetko dopadne na výbornú ❤️ ... vôbec o Tom nepochybujem 🙏🍀

zuzu8511
3. apr 2019

@daniela2022 no krása držím palce aby ich bolo čo najviac správne silných 🙂 neboj vyspis sa z toho mne bolo asi dva dni tak vselijak 🙂

daniela2022
3. apr 2019

@habibim naposledy som mala ešte väčšiu a ostali len 3 takže ja sa už ani neteším čakám co bude. No a k tomu mam estrimax. A tebe bolo hneď v deň odberu tak zle? Lebo ja sa nemôžem poriadne vyrovnať a to sme len nedávno prišli domov. Som z toho nešťastná

habibim
3. apr 2019

@daniela2022 nebolo mi zle keďže už počas stimulácie som veľmi veľa pila.. Ale strašne ma pichali vaječníky.. Pri prvých dvoch IVF mi tak nebolo až pri tom treťom.. Ale po dvoch dňoch kľudu a odpočinku mi to prešlo.. Ja som užívala pri tom 3.ivf aj materskú kašičku, ktorá urýchlila hojenie, psychiku, pohodu a prípravu maternice na vklad.. Ktorý sa mj ale po opu nekonal, lebo som (v lete) ochorela na chrípku a mala som crp 49,53 a na odporúčanie embryo loga sme to posunuli o mesiac, takže som mala vklad ket.. A ujalo sa, momentálne som začala 35tt.. Držím palce 🙂

zuzu8511
3. apr 2019

@habibim ďakujeme 🙂

lapaloma1987
3. apr 2019

@daniela2022 mne povedal dr, ze ked pocitim tazobu a bude mi zle...az na odpadnutie....a budem mat chut si lahnut pod perinu a nic nerobit.... vtedy je najlepsie nasilu sa najest...napit niecoho sladkeho trebars kofoly, a rychlo sa najest...aj nasilu... chleba so sunkou,salamou,vajce...hocico.. a prejde to... vlastna skusenost a to som si myslela ze je to moja posledna hodina...😘 ak chces napis mi

daniela2022
3. apr 2019

@zuzik5891 no keď ma pre púšťali Dr. mi povedala ze mi budu ráno volať ako to dopadlo. Takže neviem ešte koľko sa podarilo oplodnit len ze ich bolo 22. 🤷🏼‍♂️

@lostris151 ďakujem krásne aj ja verím len nech neorepukne hyperstim. 😱
@habibim tak dúfam aj ja. Fakt nemusí ich byt veľa len nech už toto druhé ivf je úspešne. Ja dnes asi 6 litrov nedám lebo fakt mi je riedko ale zajtra idem nato ja budem bojovať za ten vklad proste to tak bude. Smiem sa ta opýtať ci sa vám podarilo a aká bola vaša cesta?

@zuzu8511 ďakujem fakt krásne ja tiež verím ze tento krát budú úspešne. Takže myslíš ze zajtra to už bude lepšie aj si brala niečo od bolesti? Mne to normálne ide do krížov. Mamka moja tvrdí že mi bolo zle aj vtedy tak po odbere keď som mala 23 oocytov ale ja si to veľmi nepamätám lebo mne celkovo hormóny robia zle 😐

@habibim teším sa s tebou želám veľa zdravíčka nech vám to ide ďalej takto krásne. A koľko si mala vajíčok? Ja dnes len ležím pijem a jem bielkoviny. Takže tiež ste si svoje prešli keď píšeš ze 3 ivf 😐

zuzik5891
3. apr 2019

@daniela2022 tak ráno čakám pozitívne info ❤️... aké spôsoby oplodnenia ste si dali?...

habibim
3. apr 2019

@daniela2022 no mne v apríli 2017 po dvoch rokoch snaženia clostilbegitov inofolikov atď.po laparoskopii oznámila Dr.ze jediná cesta je umelé, pretože mám úplne nepriechodné vajíčkovody. V máji 2017 sme šli prvýkrát do centra, v july došlo k opu (5oocytov,4oplodnili,z toho dve prežili do 4.dna),vlozili mi 1 morulu na 4.den a ďalšie sme dali zamraziť. O 3dni na to som sa dozvedela, že otec ma rakovinu, psychika urobila svoje a neuhniezdilo sa, krv negatívna. K ďalšiemu vkladu, ket došlo až v novembri, na 5.dpt test duch, a potom stále rovnaký, biochemické.. Druhé IVF hneď v decembri 2017,ledva dve vajíčka, nevivijali sa extra, ale vlozili sme obe, krv negatívna.. Potom sme zmenili centrum v marci 2018 konzultácia s Dr.v juny 2018 stimulácia a opu. Získaných 8 oocytov, z toho 5 oplodnenych, do 4.dna prežili dve. u vkladu nedošlo, dostala som chrípku. Takže išli tie dve na zmrazenie. Vklad sa konal až v auguste 2018,vlozena jedna blastocysta po rozmrazeni, na 5.dpt duch, ktorý už len silnel, na 10.dpt hcg 1663 na 15.den 5550 a potom som v 6tt skončila v nemocnici s krvácaním, kde mi to zastavili a utz ukázal, že to bola našťastie len nejaká cievka prasknuta.. Momentálne sme v 35tt,cakame chlapceka a všetko je ôk.. Ešte dodám, že ja mám ahm okolo 11,vysoke a preto mi vždy dali krátky protokol s gonalom 150j.,ale ten tretí IVF bol gonal 150j,luveris a cetrotide+po opu progesteron 3x1,medrol 1x1 a estrimax.. Až pri tom treťom som brala do konca druheho mesiaca aj materskú kašičku, na ktorú nedám dopustiť 😉 Všetkým vám držím palce :-*

sassa15
3. apr 2019

@daniela2022 ahoj. Ja vas uz len ticho citam a drzim vam vsetkym palce. Ja som jedna z tych, ktore malo tiez podozrenie na OHSS, a tiez som bojovala za ET a nakoniec sa to aj podarilo 🙂. Mne odobrali 18 folikulov. Tiez som pila 5-6 litrov vody. Ciel bol 6l, ale obcas sa nepodarilo, als vzdy som bola blizko. Okrem toho mi lekarka este predpisala cabest tabletky (ze vraj to tiez blokovalo vodu aby neslo do brucha) a nutridrinky z lekarne, a injekcie na riedenie krvy. Tie nutridrinky som mala pit 2x denne. Na predpis to stalo par centov. Mne doma zostalo 12 kusov, tak keby si chcela tak darujem, ale ja som zo Stupavy, to je vedla BA, tak neviem ci mas okolo cestu. Postou sa to podla mna neoplati posielat, lebo by si to uz nedostala vcas. Inac tak 2 dni ma bolelo brucho po OPU, a z toho asi den som sa nevedela narovnat, ale stalo to bolo o kusocek lepsie. Tak drzim palce 🙂

daniela2022
4. apr 2019

@zuzik5891
@habibim
@sassa15
Moje zlate potom vám všetkým po odpisujem lebo som u lekára. Len som vám chcela napísať ze z 22 mam 18 zrelých. 2 z toho sa vyvíjajú slabšie ale vraví ze možno uvidíme. Ja som z toho hotová. Je to normálne 18? 🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️💞

zuzu8511
4. apr 2019

@daniela2022 kľudne môžeš od bolesti zobrať nejaké lieky 🙂 ja som nebrala nič.neboj dva dni oddychuj a bude dobre a dúfam ,že bude dobrých vajíčok viac ako predtým 🙂 teraz ťa čakajú pečené dní kým budeš čakať na telefonáty ako sa embryjka majú.aspon pre mňa to boli hrozné nervy 🙂

zuzu8511
4. apr 2019

@daniela2022 wau tak to je super to si ešte budeš musieť vybrať koľko si ich dáš zamraziť 🙂

naty139
4. apr 2019

Normálne mám z vás zimomriavky 🙂 daniela2022 to je krásne číslo!!!! Ja mám 29dc a stále som nedostala menzes aby som mohla ísť do heliosu :( a začať s gonalom...navyše som bola včera na cytologiu na gynde a tam mi povedal, že to na menštruáciu ani nevyzerá že sliznica je nízko....ale ja zase mávam menštruáciu len tri dni aj to totálne slabú (bez liekov by som ju ani nemala) tak možno nikdy nemám tú sliznicu vysoko...🤷‍♀️

daniela2022
4. apr 2019

@zuzu8511 no vravela ze si mame porozmýšľať koľko chceme vložiť. Ja neviem ci dve je dobre riešenie. No a neviem fakt koľko si dáme zmraziť vravela ze môžme všetky. Ja som celé z toho nejaká vyplasena.
Dnes ráno mi bolo lepšie ale akonáhle som trosku pochodila cítim už brucho aj kríže. Povedala ze si mam davat veľký pozor takže zase budem v strese ci ne skončím opäť v nemocnici

evaachesa
4. apr 2019

@daniela2022 krasne cislo, blahozelam 🙂 davate aj PK? Ak sa vam podari taky hojny pocet embryjok tak preco by ste nedali mrazit vsetky? Aspon sa vyhnes pripadne dalsiemu ivf ak by sa nepodarilo hned. Sice to bude viac peniazkov za mrazenie ale isto menej ako za dalsie ivf. Mne doktor vravel ze najlepsie je vkladat po jednom nakolko pri 2 je vyssie riziko potratu, riziko ze jedno strhne aj to druhe zdrave, pripadne vyvojove poruchy. Treba si to velmi premysliet. Tak isto aj to jedno embryjko sa este moze rozdelit na 2. Drzim silno palce 😊

zuzik5891
4. apr 2019

@daniela2022 waaau...o takom čísle môže veľa z nás len snívať...zo ❤️ blahoželám ✊🍀🙏

sassa15
4. apr 2019

@daniela2022 to je super cislo, gratulujem 🙂 . Ja som na druhy den z odobratych 18 mala 11 spravne deliacich. 1 nebolo dozrete, a 6 to vzdalo. Po PK nam zostalo 8. Z toho jedno mi rastie v bruchu a 7 mame zamrazenych.

zuzu8511
4. apr 2019

@naty139 nič si z toho nerob ja som dostala až na 33 deň čo som si vravela ,že ako naschvál ,keď ich čakáš tak neprídu 🙂

daniela2022
4. apr 2019

@naty139 ďakujem krásne. Prajem to aj tebe mat pekný počet a hlavne aspoň jedno pravé 💞 a teraz co máš robiť keď nedostaneš?

@evaachesa ďakujeme 🥰 damé zmraziť všetky. A vložíme len jedno lebo ja nebudem riskovať. Áno dávame aj PK ale ja teraz ani neviem ktoré co. Ze v pondelok mi všetko vysvetli ukáže ako sa ktoré delia lebo pri takom množstve je to ťažko po telefóne ale ze určite bude vhodné na vklad tak sa musím modlit. A ty si ako na tom?

@zuzik5891 ďakujem pekne moja. Je to krásne číslo len aby bolo vhodné a úspešne aspoň jedno to je náš cieľ. A ty sa ako máš?