Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@zuzik5891 ahoj zuzik ja som isla kratky protokol a of 4.2 pichala decapeptyl a od 13.2 gonal, akurat som pichla pregnyl a predychavam. to teto skumavky a navody som.asik 4 x citala aby som nieco nepokazila ja sa len toho strasne bojim ze nieco som zle alebo tak. Inak fyzicky ja som sa zatial citila ok, nemala som ani moc nejake bolesti ako citila som tie vajecniky sem tam trochu pichne ale inak uplne v pohode, co sa tyka emocii tak ja som si raz porevala ale strasne som nervozna skor a stresujem sa ale to sa aj normalne, manzel bol za oceanom tak mal stastie ale nebola som moc neprijemna, skor ten stres a frustracia a trosku sem tam depka ale mala som sesternicu na navsteve 5 dni tak mi to moc pomohlo lebo som jej robila program a tak som moc na ine nemyslela tak to bolo super a potom som sa uz tesila na chlapa tak ten tyzden nejako zbehol. Manzel skonstatoval ze som po pichnuti trosku nasrata a potom zaspim 😂 takze pohoda, lebo picham vecer. @sassa15 ake nutridrinky si pila, posles mi nazov prosim ta? A ako pokracujes a citis sa? @salonka28 super drzim palce nech emryjka pokracuju a bojuju 🙂
@lostris151 na tom dlhom protokole mi najviac vadí asi to že je fakt dlhý...a potom ten veľký príjem tekutín keďže ja fakt málo pijem...2-3 litre vody...ach...musím si nastaviť pravidelné hodinové upozornenie...môj priateľ je od pondelka do piatku preč tak má svojím spôsobom šťastie :D...o koľkej je najlepšie pichať tie injekcie?...
Inak ja nakoniec idem na odber vo stvrtok a doktorka mi vravela za najskor bude KET ze nebudu odporucat cerstvy transfer :( lebo je dlhsia stimulacie, mate niekto skusenost s tym ze by ste do toho isli aj tak?my sme trochu v casovej tiesni kedze sa mi treba vratit do Kanady a neviem co robit. Dufala som ze pripadne stihnem 2 transfery ze mam aj zadne dvierka ak prvy nevyde ale dnes som zostale trochu soknuta ze mam dlhu stimulaciu :( ale podla vajicok a podla toho kolko bude embryjok ze ci to risknut alebo nie.
@lostris151 nerozumiem ako že máš dlhší protokol...koľko dní dohromady stimuluješ?...pokiaľ viem tak ET sa nerieši ak je predpoklad že po odbere vajíčok dostaneš OHSS...toto ti nespomínala?...a ak je predpoklad že by si to OHSS mohla dostať asi by som čerstvý vklad neriskovala...ale to je len môj názor a vedomosť ktorú mi poskytli v centre...
@zuzik5891 ja si ich picham o 9 vecer, nastavila som to tak, lebo som cestovala a koli letom a casovym posunom etc ale tak vedela som ze o tej 9 budem vzdy uz doma na isto, do toho ja som skor nocny clovek takze nejake ranne nastavenie mi moc neslo a aj tym ze tie lety boli rano. Plus ten vecer uz si doma a fakt nikam nejdes a ak to aj horsie zvladas tak to mozes predychat a nemusis utekat do prace alebo tak. Ale tak je to indy windy 🙂 mme to takto slo. Ja s tou vodou som celkom ok normalne pijem tak 3 litre tak som trosku pridala, ja mam pol litrak krigel a ficim ze caj voda mineralka s citronom cak voda a tak dale :D a vonku caj a caj a caj hehhe som precajovana kedze som teraz vyhodila kofein uplne tak len matovy, bylinkovy, ovocny a este zazvor a do kolecka do kola, citim sa obcas ako rybicka naliata vo vode s xy ikrickami v tele 😂😂😂
@zuzik5891 stimul mam od toho 13.2 picham gonal cize 13 dni a dnes som pichla tu poslednu a stvrtok idem takze 15- 16 dni podla toho ako sa to bere. Ako mala som koncit v nedelu ale este napravo to nebolo ono a oni mi zase nesurili protokol aby mi to zase neslo rychlo a manzel by to nestihol zase ak by sa to nejako nastartovalo. Asi uvidim co mi poradia ako zalezat bude na vajickach a emryach. Len ja ked budem musiet cakat tak mi zase hrozi ze vklad a pomaly rovno do lietadla a potom brutal stres v robote lebo na rychlo budem musiet dohanat mesiac prace tak neviem. Ale asik to necham na nich.
@lostris151 určite si nechaj poradiť..vieš...ak by hrozilo že kôli niečomu o čom už oni budú vedieť ten vklad nemusí výjsť tak to odlož...ale ja pevne verím že všetko bude v najlepšom poriadku...uvidíš...tiež premýšľam ktorá hodina by bola najlepšia na pichanie injekcií...jneskutočne málo spím...zaspávam okolo jednej a vstávam 5:15 keď si meriam bazálnu teplotu a potom už málokedy zaspím...s tým pitným režimom si v pohode...si zvyknutá...ale čo ja...môj pitný režim je cca 3 dcl vody denne...žalostne málo...pijem len keď som chorá...tak budem to musieť poriešiť a hádam si zvyknem...inak káva by sa nemala piť počas stimulácie?...
@zuzik5891 dakujem, snad to bude oki 🙂 ono ak si das tu pripomienku tak je to dobry napad, budes vediet ze kazdu hodinu si vypijes 3dcl a vzdy vypi a zase napln a prichystaj si. Co sa tyka tej kavy tak som citala vo viacerych clankoch, ze sa odporuca znizit koli kvalite vajicok a vela bab kofein uplne vyluci, ako neni yo nejako doktorsky podlozeme alebo tak ale tak z vela zdrojov to mam. Plus kava dehydratuje a ked uz tak pijes malo vody tak asi kavu netreba aby este viac neodvodnila.
@lostris151 toto bude pre mňa skúška...ale čo nespravíme pre bábo...verím že všetko zvládneme...tak ako ty tak aj ja a aj ďalšie baby čo sú tu...všetky máme rovnaký cieľ...🙏👶
@lostris151 ahoj prečítala som čo celý rozhovor tak vieš čo aj moja stimulácia bolo úplne v pohode dokonca som chodila aj do práce. Tiež mi povedali že asi až KET lebo zo začiatku moc nereagovali vaječníky a až potom ku koncu začali a to už v podstate ako keby bolo po v hornom vkladanie vieš aj maternica sa akoby musí pripraviť na uhniezdenie a to je v podstate okolo ovulácie a keď to do v tedy alebo tesne potom nestihnú vložiť tak je malá šanca že sa to podarí a potrebuješ na to zas celý cyklus čo je logické . Tak isto mám Polycysticke vaječníky takže tak hrozil aj mierny OHSS čo som aj mala po odbere aspoň 3- 4 dní a poviem ti že do toho ešte aj vkladanie no som rada že to odložili lebo ani pohnúť ani ľahnúť bolelo ma brucho popchali má nafúknutá ako balón do toho presne tá voda po keď máš celé brucho nafúknuté ale už je to lepšie každý deň a tiež som chcela ísť do práce ale s týmto by som to asi ťažko dala. Takže som na PN a som nakoniec aj rada všetko je to proste tak ako má byť ty môžeš plánovať ale tvoje telo má konečné slovo takže radcej sa zver do rúk odborníkov a ešte som dnes volala do centra že majú ešte jedno vhodné na zmrazenie takže celkovo sú tri tak som veľmi rada držím vám všetkým palceky
@lostris151 posielam ti fotku toho nutridinku. Neviem ci to ma zmysel pit aj ked nemas nabeh na OHSS. Moja lekarka to velmi chvalila, oni to aj mozu predpisat, vtedy to stoji fakt par centov. Kedze ja to pijem 2× za den, tak uz mam odskusane 3 prichute. Vanilkovy bol fakt hnusny. Najlepsi je podla mna jahodovy. Davam to pred pitim do chladnicky, a potom to chuti podobne ako mliecny shake, aj teda nie je ti ziaden gurmansky zazitok, ale da sa. Ja som akurat strasne nestastna. Boli ma brucho ako keby som mala dostat kramy ☹ . Som 8 dni po ET. Piatok mi pichli 2500 ui pregnylu, tak na testoch este mam pregnylovu ciaru. Takze momentalne som uplne zufala, niekedy ma napadne, ze co ak to nie je pregnylova ciarka, ale na to je zial strasne mala sanca. Co sa tyka tej kavy, tak ja som sa pytala lekarky, a ze vraj 1-2 nie je problem pocas stimulacie. Samozrejme treba vela pit, ked pijes kavu, tak este viac.
@sassa15 čítala som tvoj príspevok...ja som mala pichnutý pregnyl 1500 UI a držal sa mi v tele max.7 dní... takže asi to bude ešte pregnylová čiarka...
Bolesti ako na ms nemusia hneď znamenať že ju aj dostaneš...v tele sa veľa mení... hormóny pracujú...maternica sa prispôsobuje potrebám bábätka a to podľa mňa je pocit toho PMS...viem
že ťažko sa myslí pozitívne ale skús to... všetko dobre dopadne a o pár dní sa budeš tešiť z //... uvidíš 🙏
@zuzik5891 si zlata. Ja nadtym len preto rozmyslam, lebo ja som uz tiez mala pregnyl pri IUI, vtedy som dostala 5000, a na 8. den som uz mala uplne negativny test. Skorej som netestovala, tak neviem presne odkedy by som to uz mala negativne. Ale tiez si myslim ze je to pregnylova ciara. Ja testujem uz 4 dni prave preto, aby som videla ze kedy bude test negativny, takze vobec nechapem preco vobec nad tym uvazujem, ci je to z pregnylu alebo nie 🙂 . Ale uz mi z toho sviha, no 😆
@sassa15 ahojj, ja som mala na 7DPT slabunku ciarku (vid foto horny 7dpt robeny vecer a druhy 8dpt rano) a nebolo to uz pregnylom 🙂 takze kludne to mohlo vyjst a aj tie bolesti su dobre znamenie. 3x predtym som ani nevedela ze sa nieco dialo, absolutne ziadne bolesti ani pichanie som nemala
@evaachesa
@zuzik5891 baby dakujem za odpovede. Ale ja som dostala minuly piatok rano (22.2) ten pregnyl, ako podporu k uhniezdeniu. A to je este relativne kratko, aj ked dnes som uz cakala negativny test, hlavne kvoli tomu, ze ta davka bola len polovicna. A tentokrat tiez pijem brutalne mnozstva vody, momentalne tak okolo 5 l, tak mi prislo logicke ze dnes to uz v tele mat nebudem. Ale tak uvidime zajtra, tak ci tak uz zajtra-pozajtra to urcite nebude pregnyl. Moj dnesny ranny test vyzera ako @evaachesa mala 8dpt rano, mozno o kusocek slabsi. Ja cez den uz netestujem, kvoli tej vode co vypijem by to bolo negativne tak ci tak 🙂 .
@sassa15 testuj hned rano, vtedy je hcg najkoncentrovanejsie ... ja som mala taky cudny pocit 7dpt ze som si ho isla urobit o 10tej vecer :D potom uz len rano vzdy z prveho mocu. O tej podpore pregnylom som nepocula ... 7dpt som bola 13 dni od pichnutia pregnylu .. ty si mala o dost mensiu davku takze kludne sa uz mohol stratit 🙂
Ahojte 😊. Pripájam sa k vám... Ja som mala 15.2 odber vajíčok a 20teho ET. Dnes je 7 deň po a som veľmi nervózna bo už 3 deň mam špinenie. Rano som si robila test a bola tam veľmi jemnúnká čiarka... Tak snáď dúfam, že to bude ok.
Máte aj vy špinenie?
Tak uz je to tu zajtra idem na odber, vyklepana som jak osyka... drzte palce nech to dobre dopadne 🙄
Inak mna strasne boli pod pazuchami ako lymfaticke uzliny a do prs to ide, guca v hrudi a som ako balon neviem ci z toho pregnylu alebo jedla...a boli ma to miesto vpichu pregnylu. Mali ste niekto nieco podobne okrem naduvania to vyzera ze asik vsetky...
@lostris151 ahoj, drzim palce zajtra 🙂 aj mna boleli prsia a bola som hrozne nafuknuta a naduvalo ma. A tiez ma niekolko dni bolelo miesto vpichnutia. Bude to v poriadku, neboj nic ;)
@lostris151 držím ✊✊... budem na teba myslieť... všetko určite dopadne na výbornú ❤️🙏

@sassa15 to sú chlapi... neskutočný hrdinovia 😂...ja mám 12 ročného syna z prvého manželstva... narodil sa cisárskym rezom a minule mi môj dal otázku... či aj keď budem rodiť či to musí byť zase cisársky rez...ja celá nadšená mu vravím že kôli astme asi áno ale že ak chce byť pri pôrode tak by som to skúsila normálne...a tu prišla reakcia že ten cisársky nieje vôbec zlý nápad 😂😂😂...toť môj hrdina 😂😂😂