Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@zuzik5891 tento mam aj ja. Vecer den vkladu si kludne vloz a ano vkladaju sa 😊 cez usta som uzila len 2x (po OPU a pred ET)
@busybumblebee bolo by super keby to šupli do príbalového letáčiku😂 že je možné ho aj vložiť...
@zuzik5891 vazne to tam nie je? 😂 Ja som nestudovala, mne to hned takto kazali 😊
@zuzik5891 ja som brala tento ..myslim ze je to ale to iste. Mas ho vkladat len 2x? Ak 2x tak by som vkladala kazdych 12hod. Cize napr o 9tej a 21vej. Ja som davala kazdych 8hod o 8mej, 16tej a o polnoci pred spanim. Urcite hlavne pred vkladom treba vlozit a budes ho vkladat minimalne do sona. Ja som ho vysadila hned po sone.
O tom sprchovani predpokladam aby si nepouzivala nic na intimnu hygienu, ziadne tie gely s ani sprchac, len cistu vodu lebo embryjku to nerobi dobre. Mne to sice nevraveli ale citala som o tom v ramci ineho centra. Od vkladu nepouzivam nic len cistu vodu. Ja som celkovo uz pred vkladom presedlala na prirodnu kozmetiku a nechty som si prestala lakovat rok pred. Strasne chemikalie sa totiz dostanu cez nechtove lozko do tela.
Žienky ja som tento progesteron brala 3x2, vkladal som si ich, a každý deň okolo šiestej ráno okolo 14.00 a okolo 21.00. Nie vždy takto presne, ale priblizne.. To s tým sprchovaní a chemikáliami je pravda.. Dole len cista voda, žiadne lakovanie nechtov ani farbenie vlasov som nepraktizovala až do 4.mesiaca..progesteron som vkladal do cca 15tt.a vysadzala som postupne z 3x2 na 3x1 týždeň, potom 2x1 týždeň a potom 1x1 týždeň a hotovo... Po vysadení som dokonca schudla 2,5kg a brucho mi splaslo, až potom sa mi začalo ukazovať tehotenské bruško... Progesteron nalieva ženy vodou a napuchuje, takže si nič nerobte z toho, že je vám trosku ťažko nafúknuté atď.. Prejde to keď ho vysadite.. Držím vám palce 🙂
@daniela2022 super ze mas uz vklad za sebou a som rada ze si zmenila postoj, ako baby vravia len 1 bojovnik staci predsa aby to vyslo, vysple cisla nic neznamenaju hlavne nech sa krtek vrta. Pekne relaxuj, pocasie super, prechadzka ja som sem tam aj kavu dala s kamoskou (len kapucinko mlieckove ;)) tak to bolo fajn, je to tazke toto cakanie a relaxovanie sama vidis ako to prezivam,ale sme tu pre teba ked budes mat stavy kludne pis, mne to velmi pomohlo sa tu vyrozpravat s ludmi co prechadzaju tym istym. ❤ drzim palceky a inak niekde robia aj 10ty den, mne to povedala koordinatorka ze ked som taky pripad zahranicny ze sa moze aj 10ty den robit ze sak tym nic nepokazia, ak by to bolo nejaske vzdy sa da pockat 4 dni. Ale mas super ze uz vies ze budes menej cakat 🙂 inak ak mas moznost tak ja som sa snazila co najviac spat, 1 a 2 den som spala do 11.30 :D taka som bola rada hned mi cas rychlo ubehol
@zuzik5891 ja mam tiez ten isty, robim vklady 2x1 ja som si to dala ze o 10 rano a o 10 vecer . Nemusis to dodrziavat presne co sa tyka casu len ze jednu rano a jednu vecer, ale tak samozrejme podla toho ako ti to predpisali. Ak si si neni ista zavolaj koordinatorke ti to kludne zopakuje, ja som tak volala ked som si nebola ista. A davas si to aj v den vkladu, ja kedze si davam o 10 tak som si dala po vklade. A ze niektore si davaju skorej pred vkladom ze napr vklad o 9.30 tak si das o 7 🙂
@habibim ja plus to som z toho este strasne vyhadzana... ako total pubertiak cela tvar, krk a dekolt, som myslela ze jedlo ale ked som bola cista tak sa mi to zlepsilo a teraz zase berem a je to uplne hrozne. Neviem ci este niekto mate taki skusenost.
Dievčatá ja som len dnes pichla 4krat Gonal 112,5 a mna strašne tlačia vaječníky :( fakt riadne až akoby stipali a išli mi vystreliť z brucha....pijem normálne aj chodím na wc aj dycham 🤦♀️ Som v úplnom strese čo sa to deje...
@busybumblebee nie a to som preštudovala celý letáčik😂
@lostris151
@habibim
@evaachesa a 2x1 tableta nieje málo?...ako brali mi krv na progesterón takže asi vedia koľko ho majú dať no čo tu čítam tak také dávky poväčšine beriete...
Vklad budem mať o desiatej tak sa nastavím na tú ôsmu a tak si ten progesterón budem dávať... ešte prevolám aj do centra ako sa poznám 😂 ...
Mali ste ešte počas týždňa pred vkladom nejakú kontrolu?...ja už nemám žiadnu...ach nech je len sliznica v utorok v pohode
@zuzik5891 urcite to mas v poriadku a asi nepotrebujes vysoke davky. Niektore beru aj 3x2. Teraz som pozerala kalendar. V maji som mala KET s estrogenom a poslednu kontrolu som mala v stredu a vklad dalsiu stredu. Ked som sla o mesiac do native KETu tak kontroly boli castejsie kvoli tomu ze ma nemali pod hormonalnou kontrolou. Cize je to isto ok 🙂
@zuzik5891 ja som si od OPU do konca 8. tyzdna davala 3x denne jednu tabletu. Od dnes (zaciatok 9. tyzdna) si davam 2x jednu az do konca 9. tyzdna a od zaciatku 10. tyzdna si budem davat len jednu denne na tyzden a potom koniec
@busybumblebee
@evaachesa
@habibim no estrogén som nebrala vôbec...to zrejme kôli tej mojej sliznici... počujte baby... dočítala som sa že vďaka progesterónu môže sliznica ešte aj o kúsok klesnúť?...stretli ste sa s tým?...a mimochodom...som veľmi rada že vás tu mám ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
@busybumblebee ahoj, ja som to zacala vysadzať 7+5 tak, ze som povodne vkaladala 3 denne, 7+5 uz len 2, 7+6 len 1, a potom uz nic. To mi kazal vysadit este lekar v CAR
@daniela2022 jasné chápem každá má niečo z minulosti na čo myslíme, porovnávame....teraz to bude iné❤️ Každe centrum to ma inak, ja som bola po 2 týždňoch a keďže to padlo na víkend tak len včera som bola na krvi. Ale @busybumblebee bola aj na 10. Deň aj na 14. ak si dobre pamätám.
Ahojte baby, tým ktorým sa to podarilo tak z celého ♥️Gratulujem a tie ktoré sa snažíte, tak želam veľa veľa podpory a pozitívnej energie.
My ideme dnes na prvú konzultáciu, tak vôbec neviem čo čakať. Zároveň sa veľmi teším ale aj obávam.😏
@simulienka22 ahoj vitaj.dnes budeš mať veľkú hlavu z toho všetkého čo ti povedia ale budes mať fajn pocit.my všetky sme sa tešili ,že sa to niekam všetko pohlo 🙂 držím palce
@zuzu8511 čiže oni nám už dnes povedia aj metódy vhodnej liečby, a dajú aj recepty alebo tak?😁
Ja si už niekedy hovorím že mi šibe lebo len čítam, čítam, hľadám informácie čiže som v stále nedočkani.🤦🏼♀️😅
@susanne08 no ja si myslím že to je skoro ale tak pôjdem ku svojmu len jemu to je nejak jedno 🤷🏼♂️ dnes mam taky pocit akoby som mala dostať. Teda aj by som po správnosti mala ale oni mi upravili cyklus. A volali ti i výsledky?
@simulienka22 a kde ideš do centra?
@zuzu8511
Iscare Martin 🙂
@lostris151 vkladat progesteron sa odporuca v pravidelnych intervalocha,cize 2x denne= 12h +- hodina aby sa zabezpecila kontinualna davka a nekolisala moc jeho hladina. Rano pred vkladom som normalne vkladala. Dnes 14 dpt. Myslite ze na teste je ciarka alebo duch? Krv bude okolo obeda
@e1i 😁😁😁😁😁 tak toto ani zďaleka nieje duch 😁😁😁 blahoželaaaaaam zo 💞
@daniela2022 dakujem ale este som nohami na zemi. Az ked sa potvrdi sono budem mozno kludnejsia.

@daniela2022 moja...ja pôjdem na vklad s ty už pomaličky na krvičku❤️... uvidíš že všetko dobre dopadne ❤️