icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
16. apr 2019

@susanne08 a s vínkom nič nepokazím?... pichám si aj fraxiparin

susanne08
16. apr 2019

@lilly79 ďakujem aj ty si taká citlivá, ja som a to ešte keď budú hormóny bude sranda😂

susanne08
16. apr 2019

@zuzik5891 jáj tak to neviem ako s fraxiparinom... to je na riedenie krvi? Tak minimálne ten ananásový džús 😘

zuzik5891
16. apr 2019

@susanne08 áno na riedenie krvi to je... ananás si dám...a vínko by mi to riedenie možno ešte podporilo...🍀

e1i
16. apr 2019

@zuzik5891 alkohol by sa pri fraxi nemal.

daniela2022
16. apr 2019

@zuzik5891 zajtra idem na krv tak už vydržím 😑
@susanne08 pozerala som on bol zo začiatku taky originál a nič nieje na letáku žeby mal byť celý 🤔 neviete mi poradiť kde kúpim mama test keby náhodou došlo k druhému vkladu?

susanne08
16. apr 2019

@daniela2022 aha, no skús si kúpiť ešte iný. v DM drogéria tam majú tiež alebo v lekárni online.

smrfinka
16. apr 2019

Zienky mam vysledky... z hematologie potrebujem nejaku dobru dusu ktora do toho vidi lepsie ako ja ktora by mi povedala
O tom viac ci je to ok alebo nie ak sa tu niekto najde prosim vas ozvite sa mi dakujem

lilly79
16. apr 2019

@susanne08 no čím staršia tým citlivejší, no to ešte tie hormóny snami urobia diví 😂😂😂

lilly79
16. apr 2019

@zuzik5891 aj ja keď sa potvrdí HCG z jrvy, tak od prvého dňa si budem pichat fraxiparin. Kolkatku máš 0,3?

evaachesa
16. apr 2019

@daniela2022 ved je tam ciarkaaaa 😍 ani nemusim velmi stelovat zrak 😊 ja som mala taku slabunku na 7dpt a kazdej inak to hcg narasta 🙂 zajtra rano bude isto silnejsia 😉

evaachesa
16. apr 2019

@smrfinka nedostala si info od lekara? Tiez chodim na hemato no vsetko mi vysvetli lekarka. Hodnoty by si mala mat v ramci ten skaly vpravo od vysledkov..

smrfinka
16. apr 2019

@evaachesa
Idem az 23 tam mi to vysvetlia
No vysledky uz mam skor a vobec neviem co znamenaju

evaachesa
16. apr 2019

@smrfinka tak sem hod foto, mozem porovnat

smrfinka
16. apr 2019
zuzik5891
16. apr 2019

@e1i no tiež som si myslela...ale dopujem sa ananásom 😘

zuzik5891
16. apr 2019

@daniela2022 o koľkej ideš na tú krvičku?...budem na teba myslieť 🙏❤️

zuzik5891
16. apr 2019

@lilly79 mne kázali pichať už keď som si začala dávať progesterónom... prečo si ho máš pichať až keď sa ti potvrdí HCG v krvi?...ja mám 0,4

daniela2022
16. apr 2019

@evaachesa ďakujem moja ale mne sa fakt zdá ze je to fľak od moču pretože je to úplne krivé. To sa ti už stalo ze čiarka bola krivá?

daniela2022
16. apr 2019

@zuzik5891 ráno o 8 a sestrička povedala ze potom si mam volať Dr a uvidí sa ci budu výsledky tak nechápem čo tak dlho väčšina má do dvoch hodín 🤔😊

zuzu8511
16. apr 2019

A už to neobišlo ani mňa 😫😫 tiež som začala špiniť 😥nie veľa ale predsa, vôbec neviem čo mám robiť ,či mám ísť na pohotovosť alebo radšej ležať :(

susanne08
16. apr 2019

@zuzu8511 niečo je asi vo vzduchu 😕 a ty si v ktorom tt? A aké lieky berieš? Neboj dobre bude, krpec sa zavrtava do maternice. Daj si Vit C a zajtra pre pokoj v duši chod doktorovi. Uľaví sa ti keď ti povie že je všetko v poriadku.

evaachesa
16. apr 2019

@smrfinka tak som to omrkla. Som ale laik cize ber to len orientacne. To GLU je ze mas mierne zvysenu hladinu cukru v krvi. KREATE je kreatinin a tam to mas tiez zvysene moze to suvisiet s oblickami. TBIL je bilyrubin a moze ist o anemiu z nedostatku zeleza kedze to mas pod normou. Hemoglobin mas ale v pohode. Tak asi nieco ine. Mas ale nad normou CRP co moze znamenat zapal v tele. Nebola si teraz chora? Tiez mas nedostatok kyseliny listovej. Asi neuzivas tabletky ze? Ja beriem femibion 1x denne a mam pekne hodnoty v norme. Ta sa odporuca brat 3mesiace pred otehotnenim. Dostatok kyseliny je velmi dolezity v prvych tyzdnoch kedy sa vyvija dieta aby sa zabranilo defetom a vyvojovym porucham, ako razstep chrbtice napr. No a potom tam mas 4 faktory suvisiace s poruchou zrazanlivosti krvi. Laiden je dedicna porucha zrazanlivosti krvi. Tak asi tolko k tomu. Mozes skusit este skupinu Zdravotnici mk a tam sa opytat alebo len pockaj na termin 🙂

lilly79
16. apr 2019

@zuzik5891 tak mi povedala hematologicka, ja mam heterozigot mutácia.....vrodeny trombofilny stav. Vraj nič záväzné v minulosti som si hneď pichala lebo si mysleli, že to má vplyv na to, čo po toľkých rokoch zistili ze nemá

evaachesa
16. apr 2019

@daniela2022 krive to je asi preto ze to farbivo tam tak sikovne dali :D cize vyfarbilo sa len to co tam bolo. Podla mna je to oki. zajtra skus inu znacku 10tku ale 🙂

smrfinka
16. apr 2019

@evaachesa fuha tak tam toho teda je to som fakt prekvapena ☹️☹️

smrfinka
16. apr 2019

@evaachesa takze to vsetko by asi bolo lepsie najprv preliecit ako vidim a az tak zacat ivf ??

evaachesa
16. apr 2019

@smrfinka no ked si pozries tvoju hodnotu a vpravo v zatvorke aka by mala byt norma tak mas vykyvy ... tie hviezdicky by mali byt v strede v pripade normy. Ale zase nemozeme mat vsetko v norme, to by sme boli dokonale :D a tu kyselinu uzivas ci nie?

smrfinka
16. apr 2019

@evaachesa
Ja uzivam femibion
Uz cca 2 mesiace a predtym som brala Tiez
Kys.listovu

evaachesa
16. apr 2019

@smrfinka ano toto treba urcite pred ivf poriesit ak tam mas nieco zle. Mozno mas tie vychylky len mierne zvysene a znizene ze sa to nebude riesit. Ale hlavne su tie Nalezy FII, FV, MTHFR co suvisia so zrazanlivostou krvi. To vacsinou suvisi s potratmi. Cize asi najdolezitejsie. No a ak beries femibion tak cudne ze mas nedostatok kyseliny listovej lebo po mesiaci by sa mala doplnit.