icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
1. mar 2019

Ja som si stiahla apku na pitný režim...vodu pijem z odmerky nech viem koľko som toho stiahla😂😂😂...apka mi to pekne poráta...to wc mi je dôverne známe... dnes idem ku kaderníčke a pevne verím že sa tam nedocikám... včera som 3 hodiny čakala na hematológii a aj napriek mojej brutálnej výdrži som bola na wc 3 krát 😂...no pokým sa dostanem k tým nutridrinkom čo okrem vajec ešte obsahuje dostatok bielkovín?

sassa15
1. mar 2019

@zuzik5891 mne odporucili este pred nutrodrinkami okrem vajec pit mlieko, kefiry, proteinove napoje, papat jogurty, tvaroh, sunku s vysokym obsahom masa, a maso. Co sa tyka tych jogurtov, tak kukni obsah proteinu na obale. Ja som na zaciatku nakupovala drahe jogurty, lebo mali na obale napisane protein. A potom som zistila, ze lacnejsie obsahuju take iste mnozstvo proteinu 😁. Nehovorim ze neexistuje jogurt zo zvysenym mnozstvom proteinu, ale vyuzivaju to aj na marketing, tak pozor na to, aby si zbytocne neplatila za to viac.

susangha
1. mar 2019

Baby a tie nutridrinky sú teda dobre proti ohss? Alebo aj na niečo iné. Mala som ohss slabý ale o nutridrinkoch ani bielkovinach mi nik nič nevravel. Len ze pite viac vody po odbere.

zuzik5891
1. mar 2019

@sassa15 bože...ja mám taký guláš v hlave..fakt.. keď si už myslím že ako tak sa už vo všetkom viem orientovať tak sadnem ku môjmu diáru a som v keli 😂😂😂... ešte stále nemám doriešenú hematológiu... teraz som sa objednávala na usg žíl a to mi chceli dať termín na apríl... ledva som ich uprosila na 22.3....no až teraz som si všimla že to bude po odbere vajíčok a tam má zrejme čakajú kontroly v Heliose...nech kombinujem ako chcem vždy mi niečo vyletí...

sassa15
1. mar 2019

@susangha podla mna len proti OHSS. Ja som mala mat vo stvtok OPU, a pondelok mi povedala na kontrole lekarka ze hrozi OHSS, a rovno mi vypisala fraxiparine, cabest a nutridrinky.

sassa15
1. mar 2019

@zuzik5891 fuha..ja som na takych specialnych vysetreniach ani nebola....

zuzik5891
1. mar 2019

@sassa15 hematológia...cievne... endokrinológia...genetika-tam ma objednali až 13.5. a ešte mi v centre dali lístok na reprodukčnú imunológiu...ale tam som sa ešte nedovolala😂...aj bez toho mám toho viac ako dosť...

kulumulu123
1. mar 2019

My zaciname stimulku o 3tyz chodime do heliosu do brna je Tu niektora z Vas co chodia do rovnakeho car?

sassa15
1. mar 2019

@zuzik5891 inac sa musim pochvalit 🙂 . Moj dnesny test...az sa mi nechce verit 🙂 . Dufam ze mi to pondelok potvrdia.

kulumulu123
1. mar 2019

@sassa15 gratulujem KDE ste boli?

sassa15
1. mar 2019

@kulumulu123 v Repromedice v BA. Este to nie na 100% iste, ale myslim si, ze vyzera to nadejne 🙂 . Ja som dostala 1/2 pregnylu aj po ET, tak som testovala aby som videla kedy vyjde z tela. Testy slabli, ale nemala som negativny test. A potom zacali jemne silniet.

kulumulu123
1. mar 2019

@sassa15 moja Dr robi v repromedice dost sme nad nou uvazovali.... Robili ti nejake krvne testy AJ pocas stimulky? Myslim na hormony.... Ku komu ste chodili?

sassa15
1. mar 2019

@kulumulu123 chodime k doktorke Petrovej. Pocas stimulky mi brali krv, ale uz si nespominam ci 2 alebo 3 krat. Po poslednom odbere krvi, 4 dni pred OPU mi aj upravili davky (navysili) na zaklade vysledkov. Akurat vtedy som dostala chripku, a lekarka spominala, ze to asi preto. Ja som mala dlhy protokol. Kto je tvoj dr?

kulumulu123
1. mar 2019

@sassa15 Dr tazberikova.... S cim si stimulovala?

lostris151
autor
1. mar 2019

@zuzik5891 jasne ja to aj tak berem ze to vyjde a treba mysiet pozitivne, hlavne moj manzel to je pozitivna kopa ten uz vcera bol zapijat ze bude otec 🤣😂 trdlo moje no, alebo skor ze uz konecne som mu povolila si dat pivo 😂
Tak dievcata mali sme dobrych 18 a oplodnili teda 16 ako sme chceli a spravne sa nam oplodnilo 13 takze zatial super pocet. @sassa15 no tiez si mylim ze riadne cislo hehe a aj to ze ich az 18 bolo vhodnych celkom soknuta. Uz vcera som nahodila pitny rezim 4-5l sa snazim, mne to moc nerobi problem lebo som zvyknuta pit vela. Mam pol litrak a kazdu hodinu sa snazim to dat. Plus nahodila som si tu kokosovu vodu, tuna moc nespominaju ale fakt baby odporucam koli tym elektrolytom, na zahranicnych strankach sa to dost oplieta. Na ranajkysom dala sunku plnenu jogurtom, dam protein shake a berem tie prenatalne vitaminy, nebola som v lekarni este ale tiez pojdem kupit ten nutri zatial takto svojpomocne. Inak sa uz citim fajn, lavy vajecnik pohodka uz len pravy ttochu citom. @sassa15 super test drzim silno palce nech to tak dalej pokracuje 💕 daj nam vediet ako to ide. Inak kolko po odbere ste boli na kontrole ja som sa na to zabudla spytat uplne ze ci mam prist alebo co tak asi cinknem koordinatorke.

sassa15
1. mar 2019

@kulumulu123 ja som mala decapeptyl, bemfolu a menopur. Ty uz stimulujes?

sassa15
1. mar 2019

@lostris151 grarulujem ti k oplodnenym embryjkam 🙂 . Mozno tak trosku na povzbudenie. Nam sa oplodnilo 11, a po PK zostalo 8 bojovnikov, z toho 6 blastocyst 🙂 . A to si myslim ze som mala menej kvalitne vajka ako ty, lebo mne skusili oplodnit s ISCI vsetkych 18, ale nakoniec spravne sa oplodnilo len 11 (2 nezrele, 2 sa nedelili, 3 sa delili nespravne). Ja som sa strasne bala ze po PK nam nezostane nic, ale nakoniec to dopadlo dobre 🙂. Ja som mala ET utorok, a kontrolu som mala piatok. Ale moja lekarka je v centre len pondelky a piatky, tak to asi preto. A mne sledovali tu vodu v bruchu, nebola to standardna kontrola, a este pred ET mi vravela ze mam dojst ten piatok na kontrolu.

kulumulu123
1. mar 2019

@sassa15 Este nie cakam na novy cyklus.... My uz mame jedno ivf za sebou zial neuspesne... Tak sme poriadne zvazovali Kam dalej kedze v starom care nam Dr odmietla urobit akekolvek doplnkove.vysetrenia ale miesto toho nas dost tlacila do dalsieho cyklu s darov.vajickami -najnaklad.moznost bez dodat.vysetreni okrem horm.profilu, caryotypu a spermiogr.tak sme isli inde.... Ty ako hodnotis repromedicu celkovo?

kulumulu123
1. mar 2019

@sassa15 ale predbezne mam napisany menopur a Este nieco nepamatam sa presne tak uvidime ako to bude v heliose primar celkom mily vsetko vysvetlil hlavne je vraj potrebne sledovat hladinu hormonov pocas stimulky bo kazde telo reaguje inak a jedna univerzalna licba pre kazdeho nemusi platit.... Toto nasa Dr v starom care nebola ochotna akceptovat.... Vraj treba Len skusat a snad to casom vyjde... Len nas stoji kazdy takyto pokus okolo 3000eur......

sassa15
1. mar 2019

@kulumulu123 je to nase prve IVF, tak neviem ci to viem uplne zhodnotit. Predtym som bola na konzultacii len v Gyn-five, a tam sa mi strasne nepacilo a preto sme sa rozhodli hladat dalej. Zatial sme mali tiez len to zakladne vysetrenie. Co sa tyka personalu, tak sestricky su mile, embryologicka nas netlacila do zbytocnych ukonov. Vseobecne ich pristup je osobnejsi. Doktorka zobrala hroziacu OHSS velmi zodpovedne, nemala som pocit ze by nieco zanedbavali. Na kontrolach mi nasledne pichla progesteron a potom agulitin, vsetko na podporu uhniezdenia. Taky minus je, ze ked sa objednas na cas, tak to neznamena ze vtedy sa aj dostanes dovnutra. Treba ratat s max. hodinovou rezervou.

zuzik5891
1. mar 2019

@sassa15 je to tam... úplne úžasné 🙏...nech krásne silnie a drobček krásne rastie 😘❤️👶

zuzik5891
1. mar 2019

@lostris151 tak to je obrovský úspech... Toľko správne oplodnených❤️❤️❤️❤️❤️baby keď vás tu tak čítam dávate mi fakt nádej že všetko dobre dopadne... teraz som došla ju kaderníčke...a moja prvá otázka bola či si môžem odskočiť na wc...😂...ja kôli tej vode potrebujem mať záchod vždy poblízku 😂

lostris151
autor
1. mar 2019

@zuzik5891 dakujem 🙂 tesime sa v nedelu volam zase ze kolko je bojovnikov 🙂 urcite ti vsetko dopadne super, hlavne mysliet positivne alebo aspon neutralne :D a s tym zachodom uplne chapem 😂 vzdy ked kdesi idem tak sondujem kde je zachod ... akurat som na 3.6l idem doplnit flasu a tiez to davam do apky:D

zuzik5891
1. mar 2019

@lostris151 ja som na 2,950l... kým pôjdem spať dám to ešte na 3,500l....no je to pre mňa ozaj výkon keďže havran za deň najviac 3 deci...na kedy ti vychádza vklad?...a od OPU máš koľko kontrol?... neviem či som sa ťa to už nepýtala ale mám dnes taký šialený deň 😁

zuzik5891
1. mar 2019

Môžem ešte otázku?... aké vitamíny môžem počas stimulácie?...mala do Vitex...vit.E, pyridoxin, selén, zinok, vit.C, acidum folicum... posledné dva som si nechala...je z tých ostatných ešte niečo vhodné?

evaachesa
1. mar 2019

@zuzik5891 tieto veci by som prebrala s doktorom..no vitex by som urcite neriesila nakolko by mohol skor uskodit kedze pocas stimulacie ti davaju presne davky hormonov ake potrebujes na rast vajicok..no a vitex tiez robi svoje: Vitex pomáha zvyšovať hladinu progesterónu a znižuje hladinu prolaktínu, ktoré riadia ovuláciu a tým podporuje ovuláciu (uvoľnenie vajíčka). Vitamin C a kyselina listova su urcite v poriadku a nic viac nepotrebujes.

zuzik5891
1. mar 2019

@evaachesa super... presne to som chcela počuť😘...ja som sa to aj chcela všetko popýtať no na koordinátorskom pohovore bolo toho toľko že ma to fakt ani nenapadlo... až keď som už sedela vo vlaku napadlo ma čo všetko som sa ešte mohla opýtať 🤦

lostris151
autor
1. mar 2019

@zuzik5891 no pytala som sa a povedali ze kontrolu ma prist ak sa nebudem citit dobre inak az v utorok mi spravia vsetko naraz. Inak ja berem tieto vitaminy mam ich z irska a su urcene na planovanie a pocatie ( kvalita vajicok etc) toto je zlozenie :

zuzik5891
1. mar 2019

@lostris151 to v utorok tam prídeš a hneď ti spravia aj vklad ak bude všetko v poriadku?

lostris151
autor
1. mar 2019

@zuzik5891 ano tak by to malo byt, vlastne teraz uz robim pripravu a berem ten progesteron vklady. V utorok sa zhodnoti moj stav zdravotny, finalny pocet a ci teda sa spravi vklad alebo odklad. Ale uz nestresujem koli praci dnes som si vybavila, ze kludne do polky Aprila, cize ked pridem do Kanady do 14.4 je to ok 🙂 😌