icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
5. máj 2019

@evaachesa beriem ho už niekoľko mesiacov len teraz 4 dni som ho vysadila...nechcela som si nejako blokovať príchod ms...i keď to asi nemá suv

evaachesa
5. máj 2019

@zuzik5891 to asi nebude mat suvis...ale tak clovek nikdy nevie no 🙄

zuzik5891
5. máj 2019

@evaachesa veď to...ja už dávam pozor snáď na všetko len aby dobre bolo

bodka1234
7. máj 2019

Kolko folikulov a aké veľké ste mali približne po 5 dní stimulácie s gonalom?

naty139
8. máj 2019

@bodka1234 ja si to nepamätám presne ale zdá sa mi že som mala tak okolo 10mm a na oboch tak zo 4 a potom veľa malých tak mi zvýšili zo 115 na 150 a potom na ďalšej kontrole som už mala pekne a viac aj tie malé dozreli

smrfinka
8. máj 2019

Baby .. dnes zacinam
Pichat bemfolu a potom cetrotide .. ale vsimla
Som si ze kazda ma
Nieco ine .. ide o to ze jedna ma
Dlhy protokol a zase niekto kratky alebo .. podla
Toho kto ma aky problem ??
Ja som si myslela cely cas Ze kazdy ma to iste 😂😂😂

bodka1234
8. máj 2019

@naty139 uff už som sa zľakla po 5 dňoch mala som na jednej strane 4 tiež 10mm a na druhej strane 3 pod 10mm a veľa malých tak že či to nie je málo. Dávku mi ponechali rovnaku

busybumblebee
8. máj 2019

@smrfinka velmi zalezi aj od CAR, kam chodis, pretoze kazde centro dava ine lieky a taktiez to, ze tebe daju take lieky, ktore su presne pre teba najvhodnejsie. Dlhy a kratky protokol to iste - podla bezneho cyklu a na zaklade vysetreni, ktore ti robili, vyhodnotili, co bude pre teba konkretne lepsie. Rovnako sa moze stat, ze pocas stimulacie ti davky liekov upravia podla toho, ako na stimulaciu reagujes. Neda sa na kazdeho aplikovat presne to iste.

smrfinka
8. máj 2019

@busybumblebee aha .. chapem dakujem za vysvetlenie 🙂

naty139
8. máj 2019

@bodka1234 neboooj to tie malé ešte dobehnú ;)

evaachesa
8. máj 2019

@smrfinka ja som mala pri 1ivf dlhy protokol, vyprodukovala som len 6 zrelych vajok. Mam uz ale nizke amh okolo 1. Pri 2 ivf mi dal prave kvoli nizkemu amh a malemu mnozstvu vajok pri 1ivf kratky protokol. Pri 2ivf sa podarilo 10 vajok, no len 8 bolo zrelych. Je to velmi individualne a pichala som decapeptyl, meriofert a bemfolu. Presne site na mieru 🙂 pocas stimulky su 2-3 kontroly s odberom krvi a podla potreby upravuju davky.

smrfinka
9. máj 2019

Och zienky prosim vas poradte mi co ste pili pri stimulacii?
Ja mam problem a vzdy som mala pit vela tekutin premna to je velmi tazke vypit liter pocas dna nie to 3 litre ako baby pisali ... co ste pili vy a kolko denne ??

Su vhodne aj dzusy alebo perlive mineralky??

weja07
9. máj 2019

@smrfinka no musíš sa prekonať, aby sa nevyskytol OHSS. Ja som pila najviac čistú vodu,som si naliala do prázdnej 1,5 L fľaše a vypila som 2 fľaše denne + ráno klasika, u mňa 2 šálky čaju, potom capucino, niekedy džús ananásovy, alebo trošku sirupu s vodou a bolo aj vyše 4 L 🙏
Držím palce 👊 🙏 dáš to!

smrfinka
9. máj 2019

@weja07
Bodaj by si mala pravdu ze to dam :(
Inac ten ananasovy dzus citala
Som o tom ze zeny piju ananasovy dzus alebo jedia cerstvy preco naco ? 😂 inac ja som len vcera zacala pichat.. vecer

weja07
9. máj 2019

@smrfinka musíš sa prekonať a ono sa to dá, každú pol hodku vypi pohár vody alebo pi rovno z fľaše 😄 a záleží čo máš ty najradšej, ak máš rada sladké vody, tak si kľudne dopraj, záleží na množstve litrov 😊 ten ananás celkovo aj čerstvý aj zavarany, vraj má skvelé výsledky na vajka. Neviem. Vyskúšaj. Ja som jedla aj taký, aj taký, mozno dopomohol na tých 8 oocytov ktoré mi vysali. 😘
Máš krátky protokol? Ci dlhý?

smrfinka
9. máj 2019

@weja07 super tak kupim a budem jest cele dni 😂😂
Kratky mam

alexsk
9. máj 2019

@zuzik5891 ahoj Zuzik, zial Helios v Kosiciach tiez nerobi kazdy den. Byvame 120 km od Kosic a aj napriek tomu ma na kontroku nechceli objednat v sobotu, ale v piatok. Vraj sa im neoplati kvoli sonu ist do prace. A najhorsie bolo, ze sme sa nedockali ani druheho iui, nakolko mi vysla ovulacia na velku noc a oni nerobili ani jeden den. Pritom, ked som dostala menstruaciu a objednavala som sa na druhe iui, upozornovala som ich na to, ze to vychadza cez sviatky, vtedy mi tvrdili, ze budu urcite jeden den robit. :( Ako, dost ma to polozilo, ze som sa zbytocne stimulovala a nic z toho. Po tychto zazitkoch tam nemam chut ist, pride mi to strasny business a to som si centrum vyberala na zaklade pozitivnych recenzii, tak nerozumiem, preco mam ja taku skusenost.

zuzik5891
10. máj 2019

@alexsk tak to ma mrzí že máš také skúsenosti... viem že klasické kontroly robia počas týždňa ale OPU a vklady robia stále... aspoň tak mi to vysvetlili lebo OPU mi vychádzal na nedeľu...no potom mi pri kontrole vybehli hormóny a museli mi OPU spraviť skôr...ako sa vlastne k tomu postavili že si stimulovala zbytočne?

zuzu8511
10. máj 2019

@smrfinka ja som s tým pitím mala taktiež veľký problém,keďže pijem veľmi málo a čistú vodu neviem piť 🙈 ale nakúpila som si kadejaké džúsy ,minerálky a čaje a striedala som to a nakoniec som tie 3 l zvládala 😉len na to človek musí myslieť :( a ananás a ananasove džúsy som pila pred vkladom lebo som čítala že to pomáha pri uhniezdeni 😉 a ja som si povedala,že vyskúšam čokoľvek a možno aj to pomohlo 😂😂 keďže som v 9 gt. 😍

busybumblebee
10. máj 2019

@zuzu8511 aj ja som pila ananasove dzusy 100% po ET a tiez som tehu 😁 13tt 😊

weja07
10. máj 2019

Ahojte žienky moje 😊 tak dnes krásna správa, na 10 dpt hcg 134. Sestrička mi gratulovala 💜tak som veľmi šťastná 💜👼💎🍀 lenže zároveň sa obávam, lebo stále špiním, v stredu bola aj krv. Na tehu teste mam ducha, tak mi napíšte svoje názory a pocity prosím 🙏

smrfinka
10. máj 2019

Baby je to normalne ze .. citim vajecniky?
Picham si bemfolu este len druhy den no dnes si nejako citkm vajecniky take pichanie jemne nic hrozne
Je to
Normalne ci ?? Mali ste nejake pocity aj vy? Zmena nalady bolest hlavy alebo podbruska ?

zuzu8511
10. máj 2019

@weja07 a nepýtala si sa na to spinenie v centre?držím palce aby sa bublinka držala a bolo všetko v poriadku ✊✊a teším sa s tebou 🙏👶

zuzu8511
10. máj 2019

@smrfinka je to normálne ak to nieje veľmi silné.aj ja som to tak mala + nafúknuté brucho 😁

weja07
10. máj 2019

@zuzu8511 Ďakujem veľmi pekne 💋 🙏 pýtala, no priamu odpoveď som nedostala 😣

zuzu8511
10. máj 2019

@weja07 no tak len sa setri,oddychuj dufaj,že sa drobček udrží.nechcem ťa strašiť a dúfam,že to nieje tvoj prípad no môže to byť aj biochemické tehu.ale naozaj ti silno držím palce aby bolo všetko ok.

weja07
10. máj 2019

@zuzu8511 Ďakujem 😘 no dúfajme že bude všetko v poriadku 🙏 lebo ma to špinenie znepokojuje 😣

smrfinka
10. máj 2019

@zuzu8511 nic hrozne ... nieco podobne ako
Pri ovulke abo prechladnuti ani to neviem opisat som sa zlakla
Ze nieco nieje v poriadku dakujem

zuzu8511
10. máj 2019

@smrfinka to je tá stimulácia vaječníky budeš za chvíľku cítiť viac,keďže sa ti v nich bude tvoriť viac vajíčok.ale dá sa to prežiť 🙂

smrfinka
10. máj 2019

@zuzu8511
To mi nevadi aj keby som jich ... citila velmi
Ked to nieje nic nezvycajne skor som sa zlakla ze uz pri 2 injekcii je dost skoro nieco citit ale dobre vediet ze to tak ma byt 🙂