icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

mkt26
10. máj 2019

@weja07 ahoj aku farbu ma spinenie? Ja som 3 dni po potvrdeni zacala spinit na ruzovo tak som radsej sla na pohotovost a davali mi infuzky a injekcie. Bola som tam dva tyzdne lebo cakali na akciu srdiecka. Chvala bohu sa nam nase malinke udrzalo a dnes sme uz 13 + 1tt. Inak aj ked som volala do centra ze spinim minpivedali aby som radsej isla na pohotovost. Mozno to nic nebolo ale lezala tam so mnou baba ktora masivne krvacala a malinke sa jej stale drzi uz je myslim v 18tt a ma chuda v maternici hematom takze mozu byt rozne priciny. Drzim palce

weja07
10. máj 2019

@mkt26 Ahoj, od utorka tmavý -hnedy výtok,v stredu sa k tomu pridala krv, taká tmavá, a stale tmavý výtok a včera trošičku špinenie, dnes zase taký hnedý výtok. Zvýšili mi len dávku progesteronu, ak to bude silné krvácanie tak mam progesteron užívať ústne. Inak si ho vkladám 3 krát ale je to nepríjemné 😣 mam mat ms tak či to nieje ono. Neviem 😱 uvidím ako do utorka bude. By som išla na pohotovost nech mi zastavia to špinenie. Ďakujem za radu 💋

fatimkaaa
11. máj 2019

@weja07 ja som spinila od 7. Dna DPT a trvalo to 3 tyzdne. Dr. videla na sone krvne zrazeniny, ktore vraj musia vyjst 🙂 a zvysili mi progesteron na 3krat denne

weja07
11. máj 2019

@fatimkaaa ten progesteron mi zvýšili tiež na 3 krát denne. Uvidim čo bude do utorka, ty si ako na tom? Embryjko sa udržalo dúfam 🙏

fatimkaaa
11. máj 2019

@weja07 ano udrzalo 🤗🍀minuly tyzden bolo vidno gestacny vacok 3mm a v pondelok by uz malo bit srdiecko❤️

weja07
11. máj 2019

@fatimkaaa super! 👍 držím silno palce 👊 🙏 🍀

bodka1234
11. máj 2019

Ahojte som 10 deň stimulácie ešte mi ostávajú 2 dní a v stredu OPU, dnes som bola na kontrole a mám 16mm a niektoré 13-14mm folikuly, je to dosť? Dorastu ešte za tie dva dni stimulky a 2 dní do OPU? Koľko mám folikuly ste mali 10 deň stimulacie?

naty139
11. máj 2019

@bodka1234 aj dorastú ale oni aj podľa krvi vedia kedy je čas a sú dozreté ale musíš počítať s tým, že sa môže stať ze nie všetky budú ale to hrozí proste vždy....a ani to že budú dozrete nezaručuje že vo vnútri je vajíčko tak sa vôbec nestresuj, doktori vedia čo robia a ty to nijak neovplyvníš 🙂 len mysli pozitívne ❤️ Napríklad pri inseminaciach mi pregynl dávali pri 16mm na ivf som už niektoré mala aj 20 mm a OPU som mala až o dva dni....je to záhadala celé....akurát zajtra idem na sono a dúfam že má čaká tento mesiac Ket po Ohss s mojim jediným mrazacikom a to som mala vajíčok 17....ale možno mi to ešte o cyklus presunu 🤷‍♀️ Bohvie

fatimkaaa
11. máj 2019

@weja07 dakujem pekne 🤗🍀ozvi sa v utorok ako si dopadla 😉

bodka1234
11. máj 2019

@naty139 ja sa nestresujem, len sa pýtam že koľko cca dozrievajú folikuly, len má zaujíma či mal niekto ďalší 10 deň stimulky 16mm folikuly alebo je to málo.

evaachesa
11. máj 2019

@bodka1234 podla mna zbytocne stresovanie .. ja som to ani raz neriesila a nepytala sa ake su velke a po kazdej kontrole som brala info od lekara ze je vsetko v poriadku za postacujuce 🙂 asi by som sa inak dost zamyslala ci maju dostatocnu velkost alebo nie a v mojom pripade by to vyustilo do stresu.

smrfinka
12. máj 2019

Zeny mali ste
Sex po odobrati vajicok kym ste nemali vklad ?
Je mi to trapne sa pytat lekara .. mam pocit ze ma
Skoro o nicom neinformuju keby ze sa nedocitam
Nieco o tom vsetkom tu tak by mi to v centre urcite nepovedali 🤷‍♀️

evaachesa
12. máj 2019

@smrfinka hmm ja som mala take bolesti ze som na to ani nepomyslela. Ak ti ale nic nie je a citis sa dobre tak v pohode mozes 🙂 len si daj pozor aby si nechytila mykozu alebo nieco podobne prave pred vkladom. Ja som uz v 17tt a este som sa neodvazila 😅

smrfinka
12. máj 2019

@evaachesa
Este len stimulujem netusim ake to je po odobrati vajicok netusila som Ze potom zena ma bolesti jasne prvy den ok ale nevedela som ze cely cas az kym nejde na vklad
Sms s manzelom od seba cca 3 mesiace zajtra pride na slovensko no .... len ma napadlo ci nahooodov sa tu niekto najdes kto sex mal .. po odobrati vajicok
Samozrejme ze za kaZdu cenu riskovat urcite nebudem

naty139
13. máj 2019

@smrfinka keď nebudeš mat problémy tak určite môžete, nie nejaké sadomaso 😂😇 ale jemnejšie....sama uvidis ako sa budeš cítiť, určite ste spolu dlho ak mas dostať mykózu, dostaneš ju aj z toaletaku na wckách v centre.....zase kvôli tomu vôbec nežiť podľa mna len zhoršuje tú pohodu do ktorej by si sa mala pri vklade dostať 🙂 sex sa neodporúča v poslednej fáze stimulovania aby nepopraskali folikuly ale teraz už nevidím dôvod....ale ja som mala OHSS a na sex teda ani pomyslenie 😂 ale držím ti palce aby si o OPU ani len netušila že už ho máš za sebou a manžela si užila ❤️

naty139
13. máj 2019

@evaachesa fúúúúha 😂 17tt je dosť dlho

e1i
13. máj 2019

@smrfinka po opu nedoporucuju kvoli infekcii. Vajicka sa odoberaju prepichnutim posvovej steny z vajecnikov a môžeš aj spinit. Preto by som sa sexu vyhla aby si nechytila infekciu. Predsalen su to ranky.

zuzu8511
13. máj 2019

@smrfinka my sme s manželom po opu a pred vkladom za ten mesiac mali sex raz asi 2-3 týždne po opu a teraz tiež ešte nemám odvahu a asi tak skoro ani mať nebudem 🙈

evaachesa
13. máj 2019

@smrfinka vies co pri 1ivf som bola uplne v pohode po opu, nebolelo ma nic, no pri 2 opu mi sposobovalo bolest aj chodenie a otrasy, strasne ma pichala cela maternica. Odobrali mi o 4 vajka viac ako pri prvom, spolu 10 a uz som to akosi inak zvladala. V den v kladu to uz bolo skoro ok. Ja som sa hlavne bala aby mi kvoli tomu neposunuli vklad o mesiac. Uvidis ako na tom budes a ked sa budes citit dobre tak urcite mozete😉

evaachesa
13. máj 2019

@naty139 noooo 😂 akoze je divne ze ani nemam akosi apetit, skor mam eroticke sny 😃 len moj muz chudak ... na ultrazvuku v 20tt sa uz opytam lekara...no aj tak mam strach aby som nahodou nedostala infekciu alebo mykozu ... paranoja uz...kamoska mala sex zakazany obe tehotenstva a prezila to. Jedna znama chytila infekciu a porodila kilove babatko este pred 30tt. No netusim z coho ju chytila. Plodovu vodu mala uplne zelenu. Take nieco potom zarezonuje v usiach a vystrasi 😔

bodka1234
13. máj 2019

Baby otázka na vás, zabudla som sa spýtať v CAR, v stredu idem na OPU dnes picham ovitrelle vecer, koľko daňové spermie sa odporúčajú na oplodnenie? Resp ako ste to riešili vy s mužmi? 😂 Nechcem aby odovzdával staré, 2 daňové resp 1.5 dnové keď dnes vyrobíme 😂 nové spermie budú ok?

busybumblebee
Autor odpoveď zmazal
busybumblebee
13. máj 2019

@bodka1234 my sme nebrali "z domu", ale muz priamo v CAR v den OPU odovzdal. Vsetci tak boli, ze tam a aj robili z toho rovno spermiogram

zuzik5891
13. máj 2019

@bodka1234 my sme kôli zlej fragmentácii mali mať dvojdňovú abstinenciu... aby neboli ani primladé ani pristaré

bodka1234
13. máj 2019

@busybumblebee ved to je samozrejme že tam ich až odovzda. Ja sa pýtam na staré zásoby spermii v semenikoch. Či popracovať dnes na čerstvých alebo ponechať tie staršie zásoby čo má 😎

bodka1234
13. máj 2019

@zuzik5891 a podarilo sa oplodniť vajíčka? Muž má dobrý spermiogram, to ja mám vytvorene protilátky proti spermiam preto dáme aj ISCI

zuzik5891
13. máj 2019

@bodka1234 zo 4 sa nám oplodnili 3 a boli z toho 2 embryjká... prvý KET nevyšiel tak momentálne čakám na druhý...mali sme fragmentáciu 52% takže sme si dávali PICSI, MACS,PK a GERI inkubátor

busybumblebee
13. máj 2019

@bodka1234 jaj prepac pochopila som najprv, ze sa pytas na to co som odpovedala, tak ci sa tyka tej druhej veci, my sme mali 5 dni pred OPU uz "zakaz" 😊

bodka1234
13. máj 2019

@busybumblebee ako vseobecne zákaz sexu? kvôli stimulke aby folikuly nepopraskali? alebo partner mal zakaz aby boli spermie nie moc mladé?

juliet86
13. máj 2019

ahojte. je tu niekto kto skusil aj nativ cyklus? zaujimalo by ma ako ste vnimali odobranie vajicka v ramci nativu. dakujem