icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

smrfinka
16. máj 2019

@zuzu8511 dufam ze nerozbehne ako lekar sa k tomu ani... nevyjadruje velmi povedal len ze .. vklad odlozime aby som neostala v nemocnici nic viac 🤷‍♀️🤷‍♀️

naty139
16. máj 2019

@smrfinka ja som prišla po OPU domov a strašne bolesti ktoré neustupovali, nemohla som ísť ani na malú....na druhý deň sám to nezlepšovalo....prvý deň som volala s culbovou druhý deň s krajkom a obaja len nech si dám tabletku od bolesti lenže mne to nič neriešilo lebo už som nimi bola predopovana ale bojovala som....až som sa v noci zobudila na bolesť a chytila má panika tak som si povedala dosť a išla som rovno na pohotovost....nevedela som si predstaviť cestovať do Martina aby má vyšetrili lebo má to bolelo pri každom pohybe....takze tiež som nemala Et....tam si má nechali 5 dni a hneď po infuzke a injekciách proti bolesti plus fraxik som sa cítila lepšie....musela som si merať príjem vydaj tekutín ale úprimne ti poviem že som si tam aj oddýchla 😂 čítala som knihy a bola som šťastná že som pod dohľadom a nemusím sa doma stresovať

naty139
16. máj 2019

@123elenita v prirodzenom ale ja nemám ovulaciu a vysokú sliznicu takze beriem extrimax plus od dnes som začala vkladať progesteron inak neberiem žiadne lieky..... v pondelok budem 21dc ale doktorka mi povedala že na vklad to nie je neskoro keďže nemám ovulku a nemusia sa do ničoho triafať ale si to nastavia sami...tak im verím a som zvedavá

123elenita
16. máj 2019

@naty139 ahaa. No ja práveže mam ovulku, tak preto mi chcú odsledovať veľkosť folikulu a počkať na ovulaciou. A ešte mi vlastne asi aj musia skontrolovať, či sa mi zmenšili vaječníky (5 dní po OPU mali veľkosť okolo 10 cm). Tak dúfam, že sa počas MS zmenšili znova na normálnu veľkosť 🙏 a nebudeme KET odkladať o ďalší mesiac 🙄

ceklis
16. máj 2019

@zuzu8511 práveže ja nemám riadený cyklus hormónmi. Idem na ket v native :( takze preto mám z toho hlavu v smútku. Ale kašlem už na to. Nejako to snáď dopadne. Najhoršie na tom všetkom je to, že stále len o tom čítam a tak pochybujem o všetkom. Sledujem svoje telo a cyklus už dva roky a tak viem ako sa správa a preto mi je to celé take divne :( akoby ma doktorka ani nepočúvala a išla robiť vklad podľa toho kedy je ona na klinike. Uvidíme. Poistime to s mužom tak či tak. Mám tam dva velke 20mm foliky a ovu testy idu vybiť oci.
Ďakujem za podporu 🌹

naty139
16. máj 2019

@123elenita budem veriť že áno 🙂 mne sa pekne zmenšili s menštruáciou aj voda odišla vďakabohu

123elenita
16. máj 2019

@naty139 a tiež si mala také veľké vaječníky?

smrfinka
16. máj 2019

@naty139 Tak snad nebudem musiet lezat v nemocnici :/ a uz cakas na ket alebo si uz bola ?

zuzu8511
16. máj 2019

@ceklis aha :( najhoršie je, že z toho stresu už stále čítame to máš pravdu a niekedy to nieje asi dobre :( dobrý nápad s tým ,že si to poistite 😂😂😂 držím palce veľmi ✊

naty139
16. máj 2019

@123elenita áno tiež som mala okolo 10 a plus všade vodu a povedali mi, že je to mierny OHSS ale ja som celkovo nejaká senzitívna lebo ja som si cítila cystu, aj pri stimulácii vaječníky aj teraz som cítila že mi sliznica narástla a tak....🤷‍♀️Tak možno som aj viac prežívala ten OHSS a ty to dáš v klude doma 🙂 ale ak sa budeš cítiť zle určite si chod aspoň po tu infuzku....mne to veľmi pomohlo

naty139
16. máj 2019

@smrfinka v pondelok ideme na Ket 🍀🍀🍀

zuzik5891
16. máj 2019

@ceklis ďakujem... verím že to tentokrát bude všetko v poriadku ❤️...a prečo vlastne nemáš dobrý pocit z toho ako ti to vyrátali?...oni to nebrali krv na hormóny?...

smrfinka
16. máj 2019

@naty139 Super
Drzim
Palce 🤞🤞

zuzik5891
16. máj 2019

@daniela2022 ja sa snažím eliminovať ešte aj reči iných lebo síce všetci ma podporujú ale ak tak sa pýtajú čo ak... takže ich stopnem už hneď ma začiatku... nejdeme si iné ako úspech pripúšťať🙏🙏🙏
@evaachesa výjde... verím tomu...vo vzduchu je cítiť jar... všetko kvitne a aj mi rozkvitneme ❤️🙏👶

ceklis
16. máj 2019

@zuzik5891 nie :( nebrali krv vôbec. Zly pocit preto, že viem že zajtra budem mat ovu. A oni mi povedali že až zajtra si mám pichnut ovitrelle. Tak sa len bojím či tu ovu nebudem mat skôr ako to pichnem a keď bude ovu, uvoľňuje sa už aj progesteron a tým pádom sa počíta tých 5dni do vkladu a je tam to implantacne okno. Ale keď ja si mám až v nedeľu dávať uzrogestan a na vklad idem až v piatok!!! To je 7, alebo 6dni od ovu a toho sa bojím, že to už je neskoro :( predtým som si pichala ovitrelle už pri 17mm foliku a teraz ma 20 a mám pichnut až zajtra. Snáď vedia čo robia
Ale krv mi vôbec nebrali a to sa mi teda nepáči :( keby som mala tých embryjok viac, ok... ale jedno jedine 🙄 no sak čo, bud zabojujeme, alebo budeme mat dlhy nos ✊🏻 Vyjde to a hotovo

naty139
16. máj 2019

@smrfinka ďakujeeeeeem ale snažím sa nastaviť, že keď to nevyjde tak proste nebolo to pravé ❤️ A myslím pozitívne 🥰

123elenita
16. máj 2019

@naty139 ja som už po OPU aj po menstruacii, to najhoršie už mám za sebou 🙂 bola som aj na pohotovosti, ale nenechali si ma tam ani infuzku nedali🤷‍♀️
teraz len čakám na kontrolu, či sa to všetko pozmensovalo a ci je všetko ako ma byt, vhodné resp pripravene na KET 🙂
V pondelok ti budem držať palce 🍀

123elenita
16. máj 2019

@ceklis snáď vedia čo robia, chápem tvoje obavy, ale musí to dobre dopadnúť 🍀
A nepýtala si sa na to Dr, že či to nebude neskoro pichnúť až zajtra ovitrelle?

zuzik5891
16. máj 2019

@123elenita mne brali hormóny + sono aj v pondelok a aj v stredu...poobede mi volal dr.že vklad podľa hormónov bude v pondelok

evaachesa
16. máj 2019

@ceklis mozem sa opytat kvoli comu skusas zakazdym native ket? Hormony ti nerobia dobre? Inak ak si doteraz pichala ovitrelle pri 18mm a nevyslo to, mozno prave preto ti to teraz nastavili inak. Hlavne musis doverovat lekarovi a verit ze to teraz vyjde. Nepochybuj ale tes sa na to ze sa to vsetko rozbehlo a o chvilku mas bublinku v brusku 😊😍 drzim palceee

evaachesa
16. máj 2019

@zuzik5891 presne taaak, ziadne negativne myslienky si netreba pripustit..tiez som kamosku hned stopla ked mi povedala ze jej teda zvedava ako to dopadne na 4ty pokus..zle mi to padlo...vravim ze nech nie je zvedava, ze to proste vyjde a hotovo. Drzim palce ;)

evaachesa
16. máj 2019

@daniela2022 ja som uz 17tt a nechapem ako to zbehlo od toho vkladu. Tak to uz teraz vyjde kazdej z vas 😊 treba len mysliet pozitivne a nastavit sa na uspech 😍

zuzik5891
16. máj 2019

@ceklis dnes si už mala pozitívny ovu test?...to je tak cca 36 h.do ovulácie...aspoň tak som to mala ja...ja som si Pregnyl zvykla pichnúť keď mal folik 24 mm... keď tak rátam tak budeš môcť byť 5-6 dní po ovu...ak sa všetko správne natiahne... ešte by si si mohla dať skontrolovať zajtra u svojho gynekológa ako to vyzerá s folikom...v prípade že by bol už prasknutý tak ovitrelle ti je zbytočný a zavolala by si do centra aká je situácia...ako ja keď som mala nejaké pochybnosti a zavolala som do centra spravil mi dr.kontrolu ak mimo by plán

zuzik5891
16. máj 2019

@evaachesa správne... všetko negatívne nech si ostane v minulosti ❤️🙏

naty139
16. máj 2019

@123elenita tak to máš super a verím, že to už budeš mať krásne pripravené na embrijko ❤️

ceklis
16. máj 2019

@evaachesa ja som mala zatiaľ “len” 2x nativ ivf, z toho bol vždy aj ET, raz ale vkladali len 3dnove a druhý krát už 5dnove embryjko. Nevyšlo to možno kvôli imunologii :( neviem. Potom som skúšala stimulovane ivf s hormónmi a prvé dopadlo tak že bol len jeden folik a vajko a to sa zle oplodnilo, takze nebol vklad vôbec. A potom naposledy som skúsila soft a z toho bolo tiež len jedno embryo ktoré sa malo aj hneď vložiť, len ja som nechcela kvôli zlým cytokinom. Teraz mám prvý ket v živote a dohoda bola s doktorkou taká že skúsime ako bude rast sliznica a podľa toho uvidíme či ideme bez estrimaxu. Ak bude ok, skúsime vklad a ak sa jej nebude niečo pozdávať, odložíme a další mesiac pôjdeme do toho s estrimaxom. Dnes 10dc, 2foliky 20mm a výstelka 9mm. Ovu test jasne pozitívny a ja mávam ovu nasledujúci deň.
Estrimaxu som sa hrozne bála, hlavne preto, že mávam strašne krátke cykly (ovu medzi 9-12dc), cykly aj 20dnove :( a s estrimaxom by mi robili vklad dva dni pred menzesom a toho som sa bála. Tak som chcela mat odsledovanu ovu a nejako som nepočítala s tým, že to až takto posunu.
Nevadí, skúsim tomu veriť a hotovo.

zuzik5891
16. máj 2019

@ceklis moja...telo je nevyspytateľné...i nás je minimálna šanca na normálne otehotnenie a napríklad otehotnela som pri výstelke nad 14mm...teda 14 mm som zvykla mávať po ms... síce to nedopadlo nijako ale chcem tým povedať že lekári vedia čo robia...dr.v centre mi vravel že podstatná je výstelka...tým že si budeš vkladať progesterón od nedele budeš mať na vklad presne takú dávku progesterónu akú budú potrebovať... všetko ti dobre dopadne... tiež mám už len túto jednu bublinku ale verím jej...ver tej svojej aj ty a bude to ok🙏❤️🍀👶

ceklis
16. máj 2019

@zuzik5891 ďakujem krásne 😘 máš pravdu, jednoducho oni vedia čo robia a ja som už tiež všetko spravila preto aby to vyšlo. Hemato aj imuno mám podchytene, výstelka je prvý krát krásna a teraz je to už len na to bojovníkovi. Tak tešíme sa na pozitívne testy 🙂 držím moc moc palce ✊🏻

zuzik5891
16. máj 2019

@ceklis presne toto je ten najlepší možný prístup... podarí sa to...tak ako mne...tak aj tebe a každej babe čo mala alebo bude mať vklad...🙏❤️

andrea014
17. máj 2019

@weja07 ahoj 🙂 tak dneska som sa prvý krát odhodlala spraviť si test,mala som obrovské nervy a už som plakala popredu lebo som cítila že tam nič nebude,ale bolo 😊😊 krásne dve kolajnicky,neverím tomu ešte teraz 😀 nemám síce nič vyhraté,čaká ma ťažký boj ale som strašne šťastná aspoň za tie dve čiarky po takej dlhej dobe snaženia a neúspechov,takže mám novú nádej bojovať za tu bublinku 😊☺️