Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@naty139 používam mamatest...aj sa mi tam vykreslila druhá čiarka ale spravila som ešte jeden... tú istú značku a bol negatívny...ale vieš...dnes 10 dpt.a na teste stále rovnaký duch... čo si budem nahovárať...ok to nieje...aj keď baby tu píšu že smerodajná je krv... proste mám pocit že sa opakuje scenár z minulého cyklu...viac pokusov už nemáme...mali by sme sa zmieriť s realitou 😞
@zuzik5891 určite sa treba zmieriť s realitou, tieto falošné nádeje nikomu nepomahaju, ak by ti náhodou aj vyšlo aspoň budeš prekvapená a nezrusit sa. Ja už som sa s tým zmierila že to proste nevyšlo. Vcerajsie krvácanie trvalo asi 3 minuty, jasná ružová krv ale len trosku, neviem čo to bolo, na pohotovosť som nešla ani do Cár nebudem volať aj taká mi povedia že mám brať len ultrogestan. Dám si tak 3-4 mesiace pauzu na detox, schudnúť to čo som za nabrala, a ďalší pokus dám už v Brne. SK stojí za hovno. Ešte si v CAR správ za tie tri mesiace všetky možné vyšetrenia čo sa da. A september október vyskúšam ešte jeden pokus v Brne.
@bodka1234 ideš na to veľmi múdro, uvažovala by som presne tak isto....povenovat sa koníčkom, presne to som spravila v pauze kým som čakala má et a cítila som sa skvelo....v ktorom si centre? Prepáč, som zabudla ak si to niekde písala....ja som veľmi spokojná s heliosom, mám z nich pocit, že nemrazia všetko a vždy mi pomohli nech som ich kontaktovala cez deň alebo v noci....
@naty139 do ferticentu v BA, ale nie je to ono, spravili veľa chýb podla mna, ani embriolog nie je z tých najlepších s ISCI so 7 vajíčok sa oplodnilo len 5 a PK prežilo len 1, tak zjavne bola niekde chyba, neviem koľko s mala sliznicu pred vkladom, ani s nebola pred vkladom na kontrole už len na stole pri ET, o ohss a ďalších veciach som sa dozvedela z MK, ale moja chyba mala som sa pýtať, sestričky ale musím vychvalit veci zlaté, ale už chcem na to zabudnúť, nech je už pondelok pôjdem na krv a rovno sa objednám na laparku alebo hysteroskopiu, už s sa objednala na imunologiu do Nitry tami dali termín až v septembri nevadí pockam.
@bodka1234 ak ti môžem poradiť, v BB je super lekár vola sa Bielik, aj na modrom koniku o ňom ženy veľa píšu a je na laparky úžasný! Kamarátke pomohol otehotnieť po 10 rokoch ako stále potrácala....on je naozaj odborník na chirurgiu, myomy, endometriozu, polypy atd.....veľa žien s ním má skúsenosti že iný by už rezali vyberali atd a on sa snaží všetko zachrániť narovnať....aj ja som bola uňho na konzultáciu, ta stojí 50€ a potom zákrok už hradí poisťovňa....a som šťastná lebo pred tým som bola v gynfive a on má naviedol na Helios v Mt a sám aj oslovil ľudí atď....
@bodka1234 čo sa týka tých vajíčok... nemyslím si, že je to chyba embryologa... ja som mala 18 oocytov z toho sa len 16 začalo deliť a hneď v ten den 3 aj prestali a 3 zdegenerovali. do piateho dňa mi ostalo len 6 emryi. Vraví sa, že po 3 dni prežije len 40% embryi... to je svetová štatistika... nie chyba embryologa... predsalen sú tam 2 zložky.. vajíčko a spermia.. stačí, že na jednej strane je microchyba a už sa vajko neoplodní alebo zdegeneruje, zastaví sa delenie atď... je to príroda a prirodzený výber... silnejší prežije... čo som čítala viacero správ... z 18tich aj v čechách niektorým prežilo len 1 embryo a podobne...
takže možno sa aj podarilo oplodniť... ale boli slabé, tak neprežili ďalšie delenie a to embryolog neovplyvní.
čo sa týka prístupov doktorov.. to už je niečo iné... ja som bola v repromedice v ba u dr.Drábeka a maximálna spokojnosť.. hovoril všetko ... čo sa deje, čo odporúča, prečo to odporúča a podobne...
@bodka1234 ja som presne rozmýšľala nad Brnom no neviem ktoré centrum z tej hromady môžem považovať za najlepšie... nám už chýba iba reprodukčná imunológia tak si ju spravím... bude nám dlhšie trvať pokým našetríme na ďalšie IVF... skôr sa obávam že priateľov spermiogram bude ešte horší...teraz som neskutočne sklamaná... cítim také prázdno...po prvom neúspešnom KETe som sa spamätala rýchlo lebo som mala ešte jedno embryjko...teraz je to úplne iné...
@zuzik5891 a nerozmýšľali ste nad darcovskymi spermiami? V Brne robia aj nejakú operáciu že zoberú spermie z nadsemenikov a nechajú ich dozriet samozrejme bude to drahšie ale aspoň sa na to opýtať treba skúsit. Nam na mrazenie nic neostalo, ale teraz s si čítala viacero diskusii že za delenie buniek vo pri 3 daňovom embriiu vo väčšej miere zodpovedá spermia. Tak asi hodím reč s muzom nech začne aj on so sebou niečo robiť.
@zuzik5891 reprodukcnu si urcite urob pokial este nemas. Nam sa nedarilo urcite kvoli mojim zvysenym nk bunkam. To znamena ze sa moje telo snazilo vypudit plod a bojovalo proti nemu. Ktovie kolko vkladov by sme takto absolvovali. Vsetko mi vkladali pekne blastocysty 3x a ani naznak uhniezdenia. Az po absolvovani intralipidovej liecby sa podarilo hned. Reprodukcne su v PO, KE, NR a BA. A caka sa okolo 2-3 mesiacov na termin.
@zuzik5891 Ak môžem odpovedať, v Brne je ich viac : Reprofit, Reprogenesis, Unica, Helios, možno ešte niečo. Ja osobne som v Reprofite. Pozri si ich stránky, cenníky, objednaj sa na konzultácie trebárs do 2 ci 3 a porovnaj. Keď budeš mať dobrý pocit z kliniky, si na správnom mieste 🙂 Keď pôjdeš ako samoplatca, vždy sa dá niečo dohodnúť a vymyslieť. Držím palce. Každopádne počkaj na krv a potom sa rozhodneš.
@evaachesa tak dlho sa čaká?... bože môj...a koľko tak stoja vyšetrenia?...budem sa objednávať do Prešova...ja už mám syna 12 ročného...ak som otehotnela v decembri takže uhniezdiť sa to vie...aj teraz oba vklady bol aspoň náznak čiarky na testoch takže niečo sa tam dialo... bože nech mám toto v poriadku...🙏🙏🙏
Reprodukčnu imunológiu objednávajte hneď, na termín sa čaká, na výsledky 5 týždňov, aspoň ja teda. Oplatí sa skúsiť občas zavolať, či sa niečo neuvolnilo skôr a dostanete sa skôr.
@nyotta ja teraz minimálne 3 mesiace dávam pauzu a mojej polovičke vitamínovú kúru na zlú fragmentáciu...do vtedy si určite všetko preštudujem...mali sme zatiaľ 1 IVF cyklus tak ten druhý by sme chceli vyskúšať v Brne... nám aj tých 1000e ktoré poisťovňa preplatí pomôže... Ďakujem za radu 🙏
Samozrejme rozdiel je v cene, každá imunológia inak. Každá ale skúma a zisťuje niečo iné. Keďže nie som odborník na tieto veci, tak som si dala poradiť v Reprofite, že či je to jedno kde absolvujem vyšetrenie a dostala som od svojho doktora odpoveď, že určite len do Nitry ísť. Takže ja som bola tam. Ale je to na vás baby, tak aby ste boli spokojné 🙂
@zuzik5891 Niet zač. Ja som si tiež veci musela sama zisťovať, tak ak viem, rada posuniem ďalej. Nezopakujete test na DNA fragmentáciu? Či sa niečo zmenilo? Určite nech partner skúsi nejaké vitamíny, možno niečo pomôže. U nás je teratozoospermia, v 2014/2015 mal 1 % správneho tvaru spermií. Od nového roka zmena stravy, menej stresu, cvičenie (pričom partner je športovec aj tak), vitamín D, zinok a v 04/2019 mal morfológiu 2,4 % a teraz v 05/2019 už 2,7 %. Čo malo vplyv netuším..
@zuzik5891 ano u nej sme boli. je to v centre, my sme parkovali pod divadlom a odtial je to par metrov pešo.najdeš rychlo podla navigacie a uplne presne ta dovezie. www.adla.sk tu mas adresu aj všetky potrebné info
@bodka1234 ale v konecnom dosledku ti inu liecbu ako ktorekolvek ine repro imuno nedaju. nakolko na tieto problemy su len tri druhy liecby. takze nepochybovala by som ani o inych ktore vyjdu lacnejsie. ja sa na pristup v PO nemozem pol slovom sťažovať. sme v 13 tt, myslim ze aj vďaka nim
@zuzik5891 no ano caka sa dlho veru :( ja som sa tam obkednala hned po 1 neuspesnom vklade ... koncom februara a termin mi dali na 15.juna. to sme uz mali 3 neuspesny a posledny vklad za sebou ked som tam isla. Na vysledky som cakala 3 tyzdne a prve vysetrenie bolo za 110e. Doteraz som tam nechala za vsetky infuzie a odbery cca 450€. Ak ti aj nieco najdu tak aspon budete vediet ze preco sa nedari a nasadia ti liecbu. Mozno nejdd len o spermie, ktovie. Hlavne ze sa to pohne. Ak planujete dalsie ivf o 3 mesiace tak sa hned objednaj nech mate dovtedy vysledky a pripadne navrh liecby. Drzim palce 😘
@zuzik5891 určite chod radšej do Nitry ako ba :( je to síce oveľa drahšie ale mne tam pani doktorka oveľa viac pomohla. Tiež len možno vďaka intralipidom sa aspoň druha čiarka na teste objavila. Nemám nič potvrdené, ale ani takto ďaleko som sa minuly eok po 3xivf (nativ 2x) nedostala.

@nika849 och moja zlatá, úplne si to viem predstaviť 😩, ale musíš to brat tak že jednoducho to embrijko nebolo dosť silne ale inak je všetko v poriadku....ide to! To je hlavne, možno sám zle uchytilo alebo skratka malo nejakú vadu....ja sa modlim, že ak aj to moje nie je to správne radšej nech odíde takto na začiatku ako v pokročilom štádiu tehotenstva 😔 vyplač sa moja....ake máte vy diagnózy prečo ste isli na ivf? Další pokus bude víťazný!