icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
4. mar 2019

@sassa15 bože moooooooj... úžasná správa...zo ❤️ blahoželám....mne je až do plaču❤️❤️❤️❤️...ako keby som to sama prežívala...teraz sa daj do pohody a užívaj tehulkovanie ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

mkt26
5. mar 2019

@sassa15 ahoj dlhsie som tu nebola prakticky od transferu - minuly utorok, citam ze mas pozitivny test, potichu gratulujem 😊 ja som si asi pred pol hodinkou urobila dnes mam 7 den po vklade a mame slabu ciarku, mimochodom zo 17 folikulov mi zostalo len 1 zivotaschopne embryo, ktore mi vlozili 😩 takze ked budeme chciet opat dajsie babo tak zase cely cyklus nanovo ale nevadi pre babo cokolvek 😁

zuzik5891
5. mar 2019

@mkt26 pánečku...z takého počtu jedno jediné?...aj vám povedali prečo ostalo len jedno??....tak že sa pekne ujalo...silno držím ✊✊🍀

mkt26
5. mar 2019

@zuzik5891 dakujem, mala som 17 folikulov z toho 11 zrelych oplodnit sa im podarilo 5 mala som ICSI a predlzenu a individualnu kultivaciu a na 4 den, den pred transferom sa 4 embrya spomalili proste ze zaostavali o jeden den. Tak mi vlozili iba jedno s tym ze este jeden den budu tie styri sledovat. Potom som volala ale ze sa zastavili ze im to je luto a zvalili to na prirodu. Bola som z toho smutna, ale tak verim ze toto jedno sa nam udrzi 😊

zuzik5891
5. mar 2019

@mkt26 tak to je sila...z takého množstva...ale určite sa poriadne zavŕtalo🍀🍀🍀🍀🍀...my kôli fragmentácii musíme dať PICSI+MACS... predĺženú kultiváciu aj GERI inkubátor ak bude voľný... neskutočne sa bojím ako dopadneme pri tomto našom spermiograme ale verím že všetko bude fajn ❤️

mkt26
5. mar 2019

@zuzik5891 aj my mame katastrofalny spermiogram museli sme ist 3x mrazit aby bolo dost, aj ked si myslim ze to bol len biznis, lebo embryologicka mi povedala ze v cerstvej vzorke nasli cez 400 spermii ako viem ze to je malo a jasne radsej je treba mat zamrazene ale predsa myslim ze to bolo trochu zbytocne. Ty mas kedy vklad?

mkt26
5. mar 2019

@zuzik5891 a treba mysliet ze to vyde musis sa tak nastavit. Ja som od zaciatku sla do toho s tym ze to vyde nie ze ideme skusit, aj ked som sa na chvilu bala ked mi povedali ze mame len 1 embryo. Ja mu verim ze sa zavrtalo a vydrzi az do novembra 😊 ozaj dala som si aj lepidlo na embrya, mala som pocit ze ak si ho nedam mi to vypadne 😂

zuzik5891
5. mar 2019

@mkt26 no v Heliose lepidlo nedávajú...mi sme mali v spermiograme všetko zlé...od počtu cez tvar až po pohyblivosť...3 mesiace bral priateľ Profertil a ten nám všetko krásne upravil...dr.v centre nám povedal že nám to zachránilo šancu na IVF... fragmentáciu-spermie s poškodenou DNA máme 52% a morfoligicky správnych spermií len 1,8%...
Ja ešte len stimulujem... čakám na ms ako nikdy v živote...mal by prísť zajtra...
V živote som denne nevypila cez 3,5l vody ako teraz ale mám paniku z OHSS...
Snažím sa po všetkom čím som si prešla myslieť len pozitívne a iné ako úspech si už nepripustiť

mkt26
5. mar 2019

@zuzik5891 to sme aj my brali a nepomohlo vobec, to je super ze Vam to zabralo 🙂 neboj sa nic vody treba vela pit a nestresuj zbytocne neboj sa, MS pride mne meskala 5 dni tiez som sa stresovala ze kedy uz pride ale nic neurychlis. Netreba sa ponahlat vsetko ma svoj cas to ma tento cyklus naucil 😂

lostris151
autor
5. mar 2019

@mkt26 ahoj vitaj spat 🙂 som aj rozmyslala pred par dnami ze ako sa ti dari? 🙂 super ze sa to jedno podarilo drzim palceky tiez urcite sa zavrtalo 💕
Dievcata tak ja som uz po kontrolach a robili sme transfer takze uz tiez mam bubacika u seba 🙂 joj to je pocit 😍 mali sme 9 blastocyst jednu mi dali a 8 mrazili, a 4 este nechavaju do dalsieho dna ze ci dobehnu. Som trosku v soku ze az tolko ich je som necakala tak dufam ze sa nam postasti ;) teraz pohoda klidek. Mala som trosku vody v bruchu ale ze to nebolo nejake take ze by to branilo v transfere.☺

zoja82
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
5. mar 2019

@lostris151 juuuj tak super... máš poriadnu nádielku ❤️...teraz budeš krásnych 9 mesiacov oddychovať a tešiť sa na prírastok..ako ten vklad prebiehal?...nebolelo to?

zuzik5891
5. mar 2019

@mkt26 už som si našla špinenie na papieri tak by si neverila ako ma to upokojilo...fakt ja som nevedela ani v centre povedať dr.aký cyklus teraz mám...
Inak mi sme v prvom spermiograme nemali ani jednu Áčkovú progresívnu spermiju...boli tam len pomalé...zhlukujúce a tie čo sa točili v kruhu...po Profertile ich máme A-32% a B-20%...a dr.vravel že aj z tých Béčok vedia spraviť Áčka...a teraz je zhlukovanie 0%

gospeqi123
5. mar 2019

zostal mi Gonal 450 ak by mal niekto zaujem. Trnava a okolie

lostris151
autor
5. mar 2019

@zoja82 super nech sa len nadalej drzkaju daj vediet ako dopadnes 🙂
@zuzik5891 ten vklad bol oki uplne, prides ako na gyn. prehliadku a je to tak ako ked ti robia ster z krcku s tym ze ti robia sono zhora zaroven, trva to asi minutku ak vobec a vobec to neboli 🙂 potom som polezala dali mi obraztek a finito :D to ta bodka to je ono hehe 😍

zuzik5891
5. mar 2019

@lostris151 pánečku... nový život ❤️... neuveriteľné... taká malinká bodka...teraz kedy máš najbližšiu kontrolu v centre?

lostris151
autor
5. mar 2019

@zuzik5891 pokial sa nebudem citit nejako zle tak az 18.3 na krv a ultrazvuk. A potom podla toho aky bude vysledok, ale pri takych bojovnikoch verim ze to vyjde hihi 🙂

zuzik5891
5. mar 2019

@lostris151 no ja o tom nepochybujem... embryjká máš silné... máš všetky predpoklady na úspech...✊✊❤️👶

sassa15
6. mar 2019

@susangha ahoj 🙂. Velmi ti dnes drzim palce. Daj potom vediet, ze aky je vysledok 😙

salonka28
6. mar 2019

Žienky sledujem base diskusie a veľmi sa teším z každej úspechu ja stále čakám na ten KET ale us som dostala MS a o dva dni skôr tak.sa teším 16.3 idem.na kontrolné sono a potom sa uvidí kedy bude vklad už sa.na to veľmi teším.mame tri embryjka zmrazené verím.ze to.dobre dopadne drzkaj sa a nech sa bábätkám v brušku páči a darí 😍

dominika3101
7. mar 2019

Ahojte žienky. Začínala som cca pred mesiacom. Mala som dlhý protokol, kombináciu decapeptylu a menopuru. Podarilo sa nám vybrať 12 vajíčok, bohužiaľ hneď na to sa 8 rozpadlo a z tých 4, ktoré zostali sa podarilo oplnodniť 2. pred vkladom som začala brat utrogestan a vlastne stále v tom pokračujem. Dnes mi vložili 5-dňové embryjko, no bohužiaľ tomu druhému sa zastavil vývoj, takže nemáme žiadneho mraziačika. Toto je moje druhé IVF, pri tom prvom som mala krátky protokol a vtedy sme sa nedostali ani ku vkladu. Verím, že tento jeden náš bojovník to dá a 21.3 budem mat hcg také, aké má byt a nenastanú žiadne komplikácie.
Držím nám všetkým palce a mamičkám, ktorým sa už ich sen splnil gratulujem💜

susangha
7. mar 2019

@sassa15 ahoj.. Prepac ze az dnes sa ozyvam.. Je to potvrdene ❤️Hch mam 641 😊 takze repromedica je 100 percentná. Uz len aby sa to udrzalo. Mam nadalej brat ten progesteron a kontrola 18.3 kedy mi spravia ultrazvuk 😊 uz teraz sa neviem dočkať.

susangha
7. mar 2019

Baby drzim vam palce✊nech vam to vyjde.... Hlavne budte v klude a majte pozitivne myslenie. ❤️❤️❤️

zuzik5891
7. mar 2019

@dominika3101 ahoj... uvidíš že toto jedno bude veľký bojovník a najbližších 9 mesiacov ti bude robiť spoločnosť ❤️🍀🙏

zuzik5891
7. mar 2019

@susangha jeeej zo ❤️ blahoželám a prajem krásne tehulkovanie 🍀

susangha
7. mar 2019

@zuzik5891 ďakujem a dufam ze sa čoskoro pridáš 😊❤️

zuzik5891
7. mar 2019

@susangha verím že áno 😘... práve sa mi rozbieha ms aké tak čudesne...dva dni slabunké špinenie...dnes som zakrvácala dosť silno ale len z rána...zajtra mám ísť aj tak do centra na krv a sono aby sme náhodou neprešvihli začiatok pichania Gonalu... vôbec nechápem čo ten ms vystrája...zajtra budem už 32 DC... môj cyklus máva 38-29 dní

sassa15
7. mar 2019

@susangha uz som sa o teba bála 🙂 . Supeeeeer 😍, gratulujem 😊!!! Všetko bude v pohode, uvidíš. Teraz ja budem čakat dlhšie, ja idem 19.3 na kontrolu. Fuh, mne okrem progesteronu ponechali aj Fraxiparine, dufam ze toho 19teho mi to uz zrusia...

dominika3101
7. mar 2019

@zuzik5891 verím, že máš pravdu 😊😊💜

dominika3101
7. mar 2019

@zuzik5891 a veľmi veľmi Vám držím päste 😘