icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzu8511
21. jún 2019

@naty139 keď ti mám pravdu povedať stále to beží pomaly,rátam takmer každý deň 🙈už nech som aspoň v 8 mesiaci 🙂 a neboj za chvíľku budeš aj ty ;) 😘

busybumblebee
21. jún 2019

@zuzu8511
@naty139
Ahojte baby, v prvom rade - Naty, gratulujem ❤️ a ja angelsounds mam, ale nie preto, aby som sa ukludnila, ale len tak pre potesenie pocut babatko, je to krasne 😍 a pohyby su tiez krasne, prve som zacitila 17+6 (cize presne prvy den 5. mesiaca) a dnes som 18+5 🥰 v nedelu zaciname 20tt

naty139
21. jún 2019

@busybumblebee @zuzu8511 joj dievčatá naozaj som si nemyslela, že sa k Vám pripojím, je to zázrak.....nech Vám všetko dobre dopadne 😘🍀 a mená už máte?

zuzu8511
21. jún 2019

@naty139 pripojila si sa a už bude všetko len dobre 😘😘 ja budem vedieť čo čakáme až o týždeň ak sa nám ukáže 😂 zatiaľ voláme drobca Ďuri aj ,keď také meno asi mať nebude 🙂

naty139
22. jún 2019

@zuzu8511 pracovné názvy krpcov sú najlepšie 😂 akurát začínam mať hrozne nevoľnosti, ešte som nevracala ale dnes som napríklad spala v obývačke aby som to k wc mala bližšie 🤦‍♀️ 🤢 och

zuzu8511
22. jún 2019

@naty139 😁 uvidíš celé je to úžasné ,všetky tie zmeny.ja som nevracala,ale práve prvý trimester som jedla skoro všetko a stále niečo,aj keď veľa veci mi strašne smrdelo a teraz mi nechutí nič a jem málo 🙈 je to sranda riadna 🙂

busybumblebee
22. jún 2019

@zuzu8511
@naty139
My nase volame zatial bublinka, ale buduci tyzden ideme na 4D tak sa uvidi, co sa tam skryva 😁 ja som tiez ani raz nevracala, ale prvy trimester mi byvalo nevolno, ale jedlo mi chuti od zaciatku az doteraz 😂 teraz si to uzivam najviac, brusko mi vykuklo uz v 3. mesiaci a teraz v 5. ho mam take, ze to hned vidiet, ze to je tehotenske, dokonca som vcera bola v jednom obchode a pani pri plateni ma potesila krqsnymi slovami, aka som s tym bruskom zlata, je to rozhodne najkrajsie obdobie ❤️

zuzu8511
22. jún 2019

@busybumblebee je to najkrajšie obdobie určite.myslim,že my všetky si to tak strašne užívame a tešíme sa lebo sme na to tak dlho čakali 🙂 ja ráno bruško malé ,ale večer fuuuu inak tehotné 😂😂

zuzu8511
22. jún 2019

@busybumblebee mne sa dnes stalo niečo podobné 🙂 stretla som sa so susedom a on mi vraví : a ty čo si stále doma nejak opeknievas 🙂 také milé mi to prišlo 😀 tak strašne som sa tešila na toto obdobie 🙂

lostris151
autor
22. jún 2019

@naty139 pripajam sa ku gratulantom 🙂 vitaj medzi nami. Ja som tiez prvy trimester nevracala, len raz som si tak trosku odplula do zachodu v 11tt 😂 my uz vieme co to bude vdaka genetike - budeme mat dievcatko teda ak si z nas helios nevystrelil - Anabelle Sue 🙂 musi mat dve meno lebo sak canada a s manzelom sa mi hadat nechcelo 🤣 aspon tam mame pol rodiny zahrnutej. Brusko esre nejako nic, uz zacinam ale citit maternicu ako zacina vypucat ale tak som len v 14+2tt tak uvidime kedy to nabehne..strasne mi chuti ovocie :D a inak @zuzu8511 vecer sa asik vsetky citime 7 mes tehotne :D hihi ja sa uz strasne tesim ked budem mat brusko, stale tomu nejako neviem uverit :D

weja07
25. jún 2019

@naty139 dlho som tu nebola,jej tak sa veľmi teším z Tvojich správ 💜😍 takže úprimne Ti gratulujem a teším sa s Vami 💜😍 prajem Vám veľa zdravíčka a držím palce 👊 🙏 🍀 do úspešného konca 🙏 🙏

naty139
26. jún 2019

@weja07 @lostris151 aké je to super to u čítať, miesto tých injekcí stimulácie atd....🥰 i keď sme dôkazom že IVF má zmysel ❤️

daniela2022
26. jún 2019

@naty139 naty blahoželám veľa zdravíčka nech je všetko super.
Chcem sa vás opýtať baby mam endo, možno si ma pamätáte. Ani Ket mi nevyšiel mam ešte 2 mrazacikov ale problém je ze pri poslednej kontrole mi našli nejakú tekutinu vo vajíčkovode. Vraj to vyplavuje embrya aj spermie. Stretol sa s tým niekto? Vo februári som mala operáciu kvôli cystam a teraz mi na august navrhujú druhu. Neviem co robiť. Aj mi povedali ze vklad nemá význam lebo aj tak ta voda všetko vyplavy 😣

e1i
26. jún 2019

@daniela2022 inde v diskusii niekto pisal ze ta tekutina skodi embryu a pomohlo az odstranenie vajcovodu,ale osobnu skusenost nemam

zuzu8511
26. jún 2019

@daniela2022 ja som sa s tým síce nestretla ,ale na tvojom mieste by som určite skúsila tu operáciu a potom som šla na ďalší vklad.verim,že už úspešný ✊🍀

nyotta
26. jún 2019

@daniela2022 Ahoj. Ja mám endometriozu 4. stupňa. To čo ty popisujes je tuším saktosalping. Pokiaľ máš tekutinu vo vajcovode, tak nie je dobre ísť na ivf. S tým súhlasím, že to treba riešiť a nie vkladať. Kto by ťa mal operovať? Odborník na endo je doc. Bielik v Banskej Bystrici. Odporučila by som ísť za ním, skonzultovat. Robí operácie, ktoré pre iných lekárov sú náročné.

daniela2022
3. júl 2019

@nyotta no pri nom som bola a čakala som na termín 8 mesiacov až som sa nato vykaslala a bola som operovana v Šaci primárom. Ale po operácii 3 mesiace mi našli tu tekutinu Dr. Polomska. Ona navrhuje operáciu že mi to tam vyčistí. A neviem co robiť fakt aj sa bojím aj rozmýšľam ci vôbec. Však 2 operácia za rok. A ty máš detičky? Ako ti pomohli?

nyotta
3. júl 2019

@daniela2022 Ja som mala v 09 /2013 zistenu pri laparoskopii endometriozu 4. Stupňa. Hneď mi bol doporučený postup - lieky na u tlmenie na pol roka a druha LSK u Bielika. Tuším v marci 2014 som sa objednala k Bielikovi, v máji u neho kontrola a termín operácie 08 /2014. Pri tom mi odstránil zrasty a ľavý vajcovod pre saktosalpinx, vajcovod bol nepriechodny. Takže tiež som mala 2 operácie za rok. Každopádne po tej u Bielika som sa cítila lepšie, hoci robil väčší rozsah, ale vie to. Pravý vajcovod bol priechodný. Potom sme šli na ivf do Martina v 12/2014. To sme nemali ani embryo na vklad 🤷‍♀️ Potom v 06/2015 Reprofit Brno a podaril sa druhý KET a máme dcéru. Od 12/2017 sa snažíme o súrodenca ale 4 x KET neúspešne. Teraz som po IVF a máme 3 KET pred sebou. Niekedy august, september. Tiež sa zamýšľam či nemám saktosalpinx vpravo ale potom si poviem, že by si to už niekto všimol, keďže utz mám kopu za sebou 😉 Ak ti odporúčajú dat saktosalpinx preč, tak by som ich počúvala. Ale dala by som si to robiť u odborníka. Prípadne si to prekonzultuj ešte s ďalším doktorom. Ale neodkladala by som to. A ako ti zistili tu tekutinu? Máš spravenú priechodnosť vajcovodov? A čo teda chcú pri operácii? Odobrať vajcovod? Držím palce, je to beh na dlhé trate 🙂

bodka1234
6. júl 2019

Ahojte je toto vôbec možné? Minulý mesiac neúspešne IVF, po vysadení ultragestonu prišla MS, teraz čakám na ďalšiu už 4 deň meska, a našla som ešte pár čínskych testov čo mi ostalo. Horný robený ráno spodný teraz. Sama tomu neverim vo tam vidím.

busybumblebee
6. júl 2019

@bodka1234 vyzera to, ze to vyslo same 😊 potisku gratulujem,snad je to pravda, drzim palce 🥰

naty139
6. júl 2019

@bodka1234 jeminenkyyyyyyyyyyy 🍀🍀🍀🍀 huraaaa

nyotta
6. júl 2019

@bodka1234 Vraj sa to môže stať. Telo je nabudene z hormónov a pokiaľ nemáte iný problém, ako napr chýbajúce vajcovody, tak všetko je možné 😁 Krv ti najlepšie odpovie ale držím palce 🙂

weja07
7. júl 2019

@bodka1234 gratulujem potichu 💜🙏 zajtra k Dr na krvičku treba. Silno držím palce 👊 🙏 🍀 ano hovoria ze je telo pripravené z hormónov, nabudené,takže držím palce 👊🙏
Ja som po Ivf tiež, žiaľ potratila som a ubehlo 6 týždňov a menses nikde 😣 tak som bola na vyvolavacku a čakám... 😱 rozmýšľala som tiež si spraviť test ale myslím že v mojom prípade je to asi zbytočné. 🙏

susangha
7. júl 2019

@bodka1234 joooj gratulujem 🙂 a držím palce 🙂

zuzu8511
7. júl 2019

@bodka1234 jeeej to je paráda silno držím palce aby to bola pravda a takto pekne to pokračovalo aj ďalej ✊✊✊🍀🍀

evaachesa
7. júl 2019

@bodka1234 waaau 😍 krasaaa ... blahozelaaaam 😊

bodka1234
9. júl 2019

Takže potvrdené 1500 HCG budú týždeň idem na sono že by malo byť aj srdiečko už vidieť mala by som byť teraz 6+0d

naty139
9. júl 2019

@bodka1234 ja dopadnem! To musí byt radosti, veľmi som to teraz s tebou prežívala a každú chvíľu pozerala, či si už písala ❤️ Teším sa 🥰

bodka1234
9. júl 2019

@naty139 ďakujem 😁 nejak tu stále neverím, uplna náhoda že som si ten test spravila. v stredu som platila dovolenku kam ideme o 3 týždne, potom v piatok som rátala ako mi vlastne vychádzajú teraz krami, že skočím ku gynekologovi nech mi ich o pár dní posunie. To už mi nejak 4-5 dní meškali. Tak som googlila že koľko zvyknú meškať po IVF kým sa cyklus obnoví. Niekto písal že v pohode 45-60 dní. Tak že ešte počkám. A v sobotu pri upratovaní som našla tie čínske testy a už som ich do koša išla hodiť ale že vsak čo aj tak nikdy nevyšli pozitívne tak som spravila 😂

nyotta
9. júl 2019

@bodka1234 gratulujem a nech všetko dobre dopadne 🙂