icon

Stimulácia na ivf (druhé dieťa)

zuzka0706
4. nov 2020

Ahojte chcem sa opýtať hlavne báb ktoré už mali jedno dieťa a išli do stimulácie na druhé. Dcérka má 1r5🌙. Samozrejme sa ju budem snažiť dvíhať čo najmenej (kvôli popraskaniu folikulov),ale úplne sa tomu asi nevyhnem. Zvládali ste to v pohode alebo Vám popraskali skôr folikuly? Troška sa bojím.

Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
zuzka0706
autor
4. nov 2020

@bambulienka25 super ďakujem veľmi pekne. ❤️ Toto som potrebovala počuť. Budem samozrejme opatrnejšia ako inokedy,ale aj tak som sa bála,že čo keď. 🤷

sasenka6
30. dec 2020

@zuzka0706 ahoj, A kedy stimulujes? 😊 mám rovnaku situáciu

zuzka0706
autor
30. dec 2020

@sasenka6 ahoj ja už som po stimulácii aj po OPU. 7.1 mám kontrolu pred vkladom. A zvládla som to v pohode. ☺️
Držím palce ☺️

zuzka0706
autor
30. dec 2020

@sasenka6 ahoj ja už som po stimulácii aj po OPU. 7.1 mám kontrolu pred vkladom. A zvládla som to v pohode. ☺️
Držím palce ☺️

sasenka6
31. dec 2020

@zuzka0706 super tak držím palce ✊🏻A teda neprasklo nič pri natahovani sa s malou? Ja mám obavy lebo môj by chcel byt často na rukách 😬

zuzka0706
autor
31. dec 2020

@sasenka6 nie nie. Keď som ju dvíhala tak opatrne som sa snažila. A bolo to ok. Mala som 9 folikulov,x toho 9 oocytov a 4 dozreli krásne do hatchujucej blastocysty. ☺️

sasenka6
1. jan 2021

@zuzka0706 krásne 😊 klasické ivf či soft? Ja idem na soft

zuzka0706
autor
2. jan 2021

@sasenka6 soft som mala na 13DC odber vajíčok. ☺️

sasenka6
3. jan 2021

@zuzka0706 no tak to celkom dost na soft. A ako si sa citala pri stimulácii? Môžem sa spýtať aké tabletky a injekcie si mala v akých dávkach ?

zuzka0706
autor
3. jan 2021

@sasenka6 tabletky som nemala žiadne. A injekcie menopur 225IU,po 3 dňoch 300IU a diphereline. Samozrejme potom ešte ovitralle pred Opu. Inak som nemala nič viac. Teda snáď sa nemýlim,že to bol soft. 🤔 Ja som stále z toho občas popletena. 🤣 A cítila som sa super. Mierne som cítila vaječníky,ale inak to bolo ok. ☺️ My sme ešte museli embrya poslať na genetiku (mám otočený chromozóm naopak). Čiže som strašne šťastná,že máme 2 zdravé embryá vhodné na vklad. ☺️ Bála som sa či bude aspoň jedno zdravé. A dr. sa snažila ma nastimulovat tak aby nebolo veľa vajíčok. Keďže chceme uz,len 1 bábo. ☺️

sasenka6
4. jan 2021

@zuzka0706 ahaa lebo ja mám 5 dni tabletky a 5 dni injekcie po 150 jednotiek. Ja som pri prvom ivf mala silný ohss tak teraz že skúsim soft, tiež netreba veľa vajíčok keďže už jedno mame 🥰 super teda tak to ma teší keď čítam dobre správy. A vklad bude obe embryjka či jedno? Ja by som chcela dve plus lepidlo ak budem mat toľko, lebo pri prvom ivf som mala 3x vklad. Prvý a druhý bol po 1ks neúspešne a vyšiel tretí kde mi dali 2ks plus lepidlo 😊

zuzka0706
autor
4. jan 2021

@sasenka6 aj som rozmýšľala,že 2,ale bojím sa,že by to dopadlo zle a potratila by som. Tak dám si vložiť len jedno a asi bez toho lepidla. Nejak moc tomu lepidlo neverím. Si myslím,že keď sa to má uchytiť tak sa to uchytí aj bez neho. Teda verím tomu. My sme mali 2 vklady. Obe bez lepidla. Druhý bol úspešný,ale potratila som dvojičky(bolo vložené 1 embryo) v 9tt. Tak som otehotnela prirodzene,keď mala dcéra 10 🌙 znova som otehotnela,ale zas som potratila a potom mi prišli nato,že mám chromozóm otočený naopak. Čiže sme začali opäť riešiť umelé oplodnenie. Mali sme ešte mrazacikov 2. No žiaľ nemôžme ich použiť lebo nemali genetiku urobenú. ☺️ Držím palce aby teda nebol OHSS a aby bolo dosť oocytov. ☺️

sasenka6
7. jan 2021

@zuzka0706 Jasne rozumiem, my mame genetiku ok, manžel má veľmi zlý spg, ja mám zvýšené trombocyty tak neviem ešte ako to budú riešiť 😏 dnes máš kontrolu? Napis ako dopadla ☺️✊🏻 Ja by som mala od zajtra začať brat letrozole

zuzka0706
autor
7. jan 2021

@sasenka6 áno mala som dnes kontrolu a musím ísť na hysteroskopiu kvôli zlej štruktúre sliznice. Čiže vklad sa posúva o mesiac. A ďakujem si zlatá. ☺️ Troška sa bojím či to nejako pomôže a či sa bude dať potom urobiť vklad aj so zlou štruktúrou sliznice? 🤔😔

sasenka6
7. jan 2021

@zuzka0706 fuha, to prišli nato na základe ultrazvuku? Tak počas hysteroskopie by mali zistiť že prečo a čo s tým podľa mna. Predtým na vyšetreniach nevideli, či až teraz ? Ešte som o tom nepočula 🤔

zuzka0706
autor
7. jan 2021

@sasenka6 oni to videli pri OPU,ale aj teraz keď robila sono tak to videla doktorka. Jednak vklad som aj tak nemohla mať lebo sme čakali na výsledky z genetiky embryí a jednak gynekologicka povedala,že počkáme aspoň mesiac ešte,že či sa neupravi sliznica. A nezmenila sa,tak musím ísť na ten zákrok.

sasenka6
9. jan 2021

@zuzka0706 a pri prvom ivf si to nemala? Ja som druhý deň v stimulácii a som trochu znepokojená. Včera na 2DC som si dala prvú tabletku a pár hodín nato mi skončila menstruacia. Volala som tam na nonstop linku a nevedia mi cez víkend povedať nič že až pondelok 😱 mám strach že ani vklad nebude keď som Vlastne nemala kedy krvácať, či nebude sliznica moc hrubá alebo čo 😰

zuzka0706
autor
13. jan 2021

@sasenka6 nie ja som so sliznicou nikdy nemala problém. Otehotnela som prirodzene po ivf. Čiže dcérka je z prirodzeného tehotenstva. Ja si myslím,že to vzniklo po poslednej kyretázi v máji 2020.
Fuh to ma mrzí. Ako to nakoniec dopadlo? 😔

sasenka6
13. jan 2021

@zuzka0706 aha jasne už rozumiem. A prečo kyretaz? No u mna to začína zas veľmi zle 😰 vraj je to ok, ms nemám mat pri stimulácii. Ale na 4 deň užívania letrozolu som dostala kolaps, normálne mi prišlo tak zle že som nevedela či sa zadusím, či mám zvraciat alebo či odpadnem. Nevedela som rozprávať, na dlažbe som ležala napinalo ma, sama s 2 ročným. Volala som mame a privolala mi sanitku, na druhý deň v car si doktorky robili z toho srandu že som histerka a že obyčajný kolaps neviem zvládnuť z tabletiek.... čiže som mala chuť sa na všetko vy..... mám soft, z tých tabletiek mám 12 folikulov 😵 a zmenila mi injekcie, mám namiesto meriofert take pero pergoveris a znížila dávku, plus cetrotide injekcie aby nepraskli. Lenže na ten mám alergiu, čo som im povedala a na trhu sa nič iné zohnať nedá takze si to mám pichat aj keď mám alergiu. Neviem prečo mám ja vždy takú smolu...

zuzka0706
autor
13. jan 2021

@sasenka6 bože ak sa smiem opýtať do ktorého centra chodíš,že majú taký prístup? 😢 Chúďa moje sa natrapis takto. Až mi je ozaj do plaču. 😢 Lebo som bola tehotná,ale v 9tt sa plod neukázal. To sa mi stalo 2x. 😔

sasenka6
13. jan 2021

@zuzka0706 Iscare BA 🤐 a to mi sľúbila moja dr po kolapse že mi po 4 hodinách zavolá a dohodneme sa čo ďalej( keďže som jednu dávku vyvracala) a vyprdla sa na mna a ešte sa bude smiať akože myslím že asi nezažila niečo take... ja som bola natom tak zle že som myslela že je to môj koniec, prisaham... ešte mám 3 dni pred sebou tak to snáď už dobojujem 😬 len som dostala nádchu tak neviem či môžem ísť na opu keď na mna niečo lezie 😖 v piatok mám aj covid test tak dúfam že bude negatív.
Joj to mi ľúto, kamarátka to tiež takto mala že len zltkovy vak bez ničoho ale kyretaz nemala, či to nie vždy sa robí?

zuzka0706
autor
13. jan 2021

@sasenka6 aj ja chodím do ISCARE Bratislava ku Grossovej,ale na ňu nedám dopustiť. Mega spokojná som s ňou. Precízna je. Fuh no mrzí ma,že máš takúto zlú skúsenosť. Ja si Iscare neviem vynachváliť. Dnes som tam bola na hysteroskopiu a všetci boli úžasný. Kyretáž urobia vtedy keď sa menzes nerozbieha. U mňa žiaľ sa nespustil ani raz. Preto musela byť kyretáž.

sasenka6
14. jan 2021

@zuzka0706 fuha ja chodím ku nej tiež 😖 a mám teda takúto skúsenosť. Nezavolala ani raz ako sľúbila. A ešte si robila srandu. Dúfam že aspoň opu prebehne ok. Bola som v utorok na kontrole u dr machanekovej a ta zas po mne vyštartovala že nemám zmenenú poisťovňu v systéme, pritom to bola chyba na recepcii. Už pri prvom ivf som nebola s nimi spokojná a išli sme že dáme im druhu šancu no a vidím že som sa nemýlila 😢a Grossová mi lieky strelila tiež moc vysoké aj keď som jej vravela že moje telo prudko reaguje že som mala takú dávku aj pred 4 rokmi a bol z toho ťažký ohss. A mám zas rovanko veľa folikulov ako pred 4 rokmi keď som ho dostala 😖😖😖 ešteže mi ta dr machanekova zmenila a znížila dávku.
Jaj aha ďakujem za vysvetlenie, to mi je ľúto že to tak dopadlo. Ja nemám s tým skúsenosť, mylslela som že do 12 tt je to automaticky že sa vylúči spolu s ms

zuzka0706
autor
14. jan 2021

@sasenka6 no nie každému vyhovuje Groosova,ona je taká odmerana,ale mne veľmi sadla. Zatiaľ mi mega pomohla. Vždy sa trafila do všetkého zatiaľ,aký krok spravila tak bol správny. Sama vravela,že ma nastaví tak aby som nemala veľa vajíčok a aj sa jej to podarilo. Dokonca povedala,že tak aby sme mali na konci 2 zdravé embryá. A presne taký počet aj máme. Čiže mňa prekvapuje čo píšeš. 🤔 Ešte dala aj na moje rady keď som jej povedala,že neviem aký mám dlhý cyklus,že radšej by som skorší termín volila. Tak súhlasila somnou a prispôsobila sa. Ja k nej chodím aj ako ku pacientke do Dubravky. S Machanekovou som mala skúsenosť pri Opu a tá mi tiež sadla. No nie každému musia rovnaký ľudia vyhovovať. Asi je to o sympatiach. Mrzí ma tvoja skúsenosť. 😔
Pokiaľ sa ti ms nerozbehne musíš ísť na kyretáž. Lebo mne napríklad sa už robil aj hematom v oboch prípadoch. Čiže som musela ísť hneď pod nožík. 😔

sasenka6
14. jan 2021

@zuzka0706 áno máš pravdu, každému sadne niekto iný. Čo sa týka odbornosti, nemôžem povedať nič, ale to správanie by si mohli niekedy kusnut do jazyka 😢 ja dúfam že zvolili správne množstvo a keď mám tiež toho veľa ako pred 4 rokmi tak, že sa nezopakuje ohss. Celé to zhodnotím až na konci. Zajtra mám kontrolu ale keďže Grossová nerobí, tak idem zase k Machanekovej. Inak myslíš že je vhodne robiť ET? Alebo ísť radšej v ďalšom cykle na KET 🤔 lebo mne sa to zda take neprirodzene v tomto cykle- nemala som klasickú MS, nadopovana hormonami, plus to riziko ohss u mna 🤔 skúsim sa jej opýtať zajtra. Mne robili v minulosti 3x ket a vyšiel mi až ten posledný úplne prirodzený bez žiadnych liekov bez ničoho len utrogestan som mala.
Mne sadol docent Valky, ten bol pán docent. Škoda že už nerobí 😔 od neho mame aj syna, on ma aj vysekal z ohss, ktorý mi spôsobila dr Tazberikova, ktorá ma nepočúvala, keď som jej na prvej kontrole hovorila že má neskutočne boli brucho že neviem prejsť ani na wc a ona mi zdvojnásobila dávku a to ma odrovnalo. Preto prizvukujem teraz stále že som strašne citlivá na všetky lieky a možno aj preto sú take nepríjemne, že sa im do toho furt montujem. Ale tak ja viem najlepšie ako sa cítim a čo sa deje, nemôžu brat každého rovnako jedným metrom.

Och to až tak, to ti robili v narkoze či ako sa take niečo robí ? Si si prežila teda ☹️ Verím že tu sliznicu dajú dokopy a čoskoro budeš môcť na vklad 🙂🙂

zuzka0706
autor
14. jan 2021

@sasenka6 a tak zas sú baby čo majú ešte oveľa viac folikulov ako ty. Čiže podľa mňa 12 je ok. Ja by som bola rada aj za 12. Keď som chodila do Repromedica tam som mala 10 folikulov a teraz som mala 9 folikulov. A mne sa to zdalo ok. Ani vtedy a ani teraz som nemala OHSS. Treba hlavne sa fakt riadiť tým čo odporúčajú aj tu baby a jednak aj sestričky v car. Piť strašne veľa vody a veeela bielkovín. Mne to pomáhalo. Denne 4litre vody,veľa mlieka som pila,proteínové tyčinky som nonstop jedla,veľa mäsa a všetko čo obsahuje bielkoviny. ☺️ Kyretáž sa robí,len narokoze. Jasné ja tiež verím,že to pomôže. Mala by sa vytvoriť úplne nová sliznica a Groosova to ešte poistila takým sprejom na predlaktie. Aby pekne rástla. Takže som zvedavá ako to dopadne. ☺️

sasenka6
14. jan 2021

@zuzka0706 áno viem, aj ja som si vtedy myslela že je to ok, ale vidis 12 vajíčok a najťažšia forma ohss. Samozrejme som dodržiavala všetko. Teraz som tiež isla na plno, ale pondelok utorok sa mi to pokazilo keďže som len zvracala☹️ Ja mliečne nemôžem ja mám intoleranciu. Jem kuracie mäso aspoň a robím si proteinove nápoje. Ale tiež ti dva dni som nič nezjedla čo som zvracala nešlo do mna ani kus piskoty ☹️
Joj takze si už zažila dost narkózy. A čo zistili na tej hysteroskopii?

zuzka0706
autor
14. jan 2021

@sasenka6 ach jaj no pekne tak to ti teda nezávidím. Ja znášam v pohode aj najvyššie dávky. Ale to je ti z podľa mňa individuálne. Sú ženy ktoré znášajú ťažšie takéto dávky hormónov a si také čo nemajú problém.
Toto už bola 6 narkóza. No písala som,že nepravidelnu sliznicu mám,tak mi ju odstránila Groosova a vravela,že v podstate sme spravili taký reset sliznice. Ona narastie úplne nová. Plus to ešte poistila sprejom lenzetto.

sasenka6
14. jan 2021

@zuzka0706 jaaj aha to už ti urobili tam jasne prepáč ja som taká oblbnuta nechapava teraz 🤦🏼‍♀️ A čo teda další cyklus by už mohol byt vklad ??

Strana
z2